Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5110 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רוני לא הבנת כנראה את המסר, אם הורים מביאים ילד כדי למכור אותו, אז הגיוני גם שיביאו ילד כדי להגר למדינה חדשה.

אתה שללת אפשרות זו על הסף, אני רק טוען שהיא לא כזו מופרכת.

הטיעון הזה מחזיק מים כמו הטיעון שכל גבר מצויד להיות אנס וכל אישה מצוידת להיות זונה, והגיוני ומעשי בדיוק באותה המידה.

לדעתי הפתרון ליציאת עובד שהגיע לעבודה פשוט ביותר (אבל כמובן שהוא לא יעבור כחוק בשל אינטרסים).

הרי לכולם ידוע שמי שמביא את העובדים מרוויח עליהם המון כסף.

לכולם ידוע שמי שמביא את העובדים לא אחראי על הוצאת מהארץ.

ברגע שיגיע זמנו של עובד לצאת והוא לא הופיע בנתב"ג עם כרטיס החוצה מי שהביא אותו יצטרך לקבל קנס כל כך משמעותי שהוא ידאג שהוא יהיה שם.

תקנו אותי אם אני טועה.

אתה לא טועה, וזה באמת לא יקרה. גם בשל האינטרסים וגם בשל העובדה שבאותו רגע שאתה מכפיף עובד זר בצורה כל כך חמורה למעסיקו אתה יוצר עבדות לכל דבר.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 150
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

וכבר ראינו מה קורה כאשר מעסיקים מחליטים להשאיר את הדרכון של העובד הזר ברשותם.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

עזבו שמאל, ימין ועוד שיקוצים.

העובדה היא שיש אנשים שמגיעים לארץ ושולחים את הכסף שלהם לחו"ל, כשבאותה מידה היה אפשר לקחת לעבודה ישראלי שיעבוד ולהשאיר את הכסף הזה בארץ.

אני חושב שיש בעייתיות מסוימת מהכיוון הזה גם, ולא רק מהכיוון של זכויות אדם.

זה לא ממש זול למדינה להביא עובדים זרים.

הקבלן מקבל נתח (ומשלם מעט מיסים כי הוא מקורב), המדינה משלמת הרבה פעמים על העובד (ביטוח לאומי של הקשיש המטופל) ואז כל הכסף הזה נזרק לחו"ל.

בעצם, כולנו ביחד משלמים על החיים של משפחה שגרה בחו"ל ולא משלמת מיסים על הכסף שהיא מוציאה כי היא לא בארץ.

אז אנשים אומרים ש"ישראלים לא רוצים לעבוד".

ברור! במחירים האלו מי ירצה לעבוד?

אבל בעצם זה לא ממש ככה. יש מקצועות שהעובדים הזרים פשוט השתלטו עליהם בחסות המדינה ועכשיו הישראלים לא חושבים שזה מכובד לעבוד בהם.

תאמינו לי שעם כל הצעירים שמתלוננים על המחייה ועל זה שאין משכורות מספיק גבוהות, כשיציעו 10000 ש"ח לכל ישראלי שעובד במשרה מלאה בטיפול בקשישים, לא תהיה לנו בעיה של חוסר במטפלים.

אני מכיר מספיק אנשים שהיו מוכנים לעבוד בכיף בזה, אם זה רק היה נותן מספיק כסף ונחשב לעבודה "מכובדת" (וזה, אגב, גם די מגעיל כי אני לא רואה הרבה עבודות יותר מכובדות מלדאוג לקשישים ולחולים. זה הדבר הכי אצילי שאפשר לעשות ואלו חיים של נתינה שאני מאוד מכבד).

ובלי קשר, זה לא כל כך מופרך לקבל כזאת משכורת כי אם עובד קבלן עולה למדינה 8000 לחודש ויוציא את כל הכסף מהארץ, אז שיוסיפו סוג של מענק למקומיים שיעבדו בזה והמדינה אפילו תחסוך.

אני ממש לא מבין למה צריכים להיות בכלל קבלנים בנושא הזה. למה אין לנו רשויות הגירה נורמליות שיש להן רישום של כל עובד זר והוא צריך באופן אישי לדווח על איפה שהוא עובד?

ישנן המון מדינות שבהן יש עובדים זרים וכולם כפופים לממשל בצורה ישירה.

הבן אדם מצהיר שהוא מגיע לעבוד ועומד בקריטריונים, מקבל מספר עובד זר ותאריך יציאה מהארץ. אם הוא נשאר בלי עבודה הוא יכול לבקש הארכה אבל אם תופסים אותו הוא נזרק בחזרה למדינה אחרי שהכסף שהוא הפקיד בהתחלה נלקח ממנו כדי לשלם על הטיסה.

בלי עובדי קבלן! בלי קומבינות! בלי ניצול ותנאי עבדות ובלי ילדים שנמצאים 12 שעות בבית כלא!

פורסם
הטיעון הזה מחזיק מים כמו הטיעון שכל גבר מצויד להיות אנס וכל אישה מצוידת להיות זונה, והגיוני ומעשי בדיוק באותה המידה.

אכן כל גבר מצויד להיות אנס, ולכן כשמאשימים גבר באונס אין צורך לבדוק אם יש לו ציוד אלא אם הוא אכן עשה את המעשה.

אם נשתמש באנלוגיה שלך אז רוני טען שאין מצב שגבר יאנוס (אין מצב שיביאו ילד לעולם כדי להגר) ואני טענתי שכבר היו מקרים מעולם וגם מיקרים קשים יותר.

כדי להפריך טיעון צריך קצת יותר מפשוט לטעון שהוא לא מחזיק מים.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

כדי לטעון טיעון שיחזיק מים צריך להכיר את הנושא טיפה יותר מקריאה בעיתונים.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
עזבו שמאל, ימין ועוד שיקוצים.

העובדה היא שיש אנשים שמגיעים לארץ ושולחים את הכסף שלהם לחו"ל, כשבאותה מידה היה אפשר לקחת לעבודה ישראלי שיעבוד ולהשאיר את הכסף הזה בארץ.

אני חושב שיש בעייתיות מסוימת מהכיוון הזה גם, ולא רק מהכיוון של זכויות אדם.

זה לא ממש זול למדינה להביא עובדים זרים.

הקבלן מקבל נתח (ומשלם מעט מיסים כי הוא מקורב), המדינה משלמת הרבה פעמים על העובד (ביטוח לאומי של הקשיש המטופל) ואז כל הכסף הזה נזרק לחו"ל.

בעצם, כולנו ביחד משלמים על החיים של משפחה שגרה בחו"ל ולא משלמת מיסים על הכסף שהיא מוציאה כי היא לא בארץ.

אז אנשים אומרים ש"ישראלים לא רוצים לעבוד".

ברור! במחירים האלו מי ירצה לעבוד?

אבל בעצם זה לא ממש ככה. יש מקצועות שהעובדים הזרים פשוט השתלטו עליהם בחסות המדינה ועכשיו הישראלים לא חושבים שזה מכובד לעבוד בהם.

תאמינו לי שעם כל הצעירים שמתלוננים על המחייה ועל זה שאין משכורות מספיק גבוהות, כשיציעו 10000 ש"ח לכל ישראלי שעובד במשרה מלאה בטיפול בקשישים, לא תהיה לנו בעיה של חוסר במטפלים.

אני מכיר מספיק אנשים שהיו מוכנים לעבוד בכיף בזה, אם זה רק היה נותן מספיק כסף ונחשב לעבודה "מכובדת" (וזה, אגב, גם די מגעיל כי אני לא רואה הרבה עבודות יותר מכובדות מלדאוג לקשישים ולחולים. זה הדבר הכי אצילי שאפשר לעשות ואלו חיים של נתינה שאני מאוד מכבד).

ובלי קשר, זה לא כל כך מופרך לקבל כזאת משכורת כי אם עובד קבלן עולה למדינה 8000 לחודש ויוציא את כל הכסף מהארץ, אז שיוסיפו סוג של מענק למקומיים שיעבדו בזה והמדינה אפילו תחסוך.

אני ממש לא מבין למה צריכים להיות בכלל קבלנים בנושא הזה. למה אין לנו רשויות הגירה נורמליות שיש להן רישום של כל עובד זר והוא צריך באופן אישי לדווח על איפה שהוא עובד?

ישנן המון מדינות שבהן יש עובדים זרים וכולם כפופים לממשל בצורה ישירה.

הבן אדם מצהיר שהוא מגיע לעבוד ועומד בקריטריונים, מקבל מספר עובד זר ותאריך יציאה מהארץ. אם הוא נשאר בלי עבודה הוא יכול לבקש הארכה אבל אם תופסים אותו הוא נזרק בחזרה למדינה אחרי שהכסף שהוא הפקיד בהתחלה נלקח ממנו כדי לשלם על הטיסה.

בלי עובדי קבלן! בלי קומבינות! בלי ניצול ותנאי עבדות ובלי ילדים שנמצאים 12 שעות בבית כלא!

תגיד, אם אני אגיד לך שקבלני בנייה מציעים 13 אלף שח ברוטו פלוס תנאים סוציאליים לעבודה של 7 בבוקר עד 5 וישראלים עדיין לא הולכים לעבוד. מה תגיד אז?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אני אגיד שאם ככה, אז מגיע לנו.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
תגיד, אם אני אגיד לך שקבלני בנייה מציעים 13 אלף שח ברוטו פלוס תנאים סוציאליים לעבודה של 7 בבוקר עד 5 וישראלים עדיין לא הולכים לעבוד. מה תגיד אז?

צודק,חבר שלי קבלן ולאחרונה הוא חיפש עובדים בלתי מקצועיים לפינוי הריסות וכד'

שכר מוצע : 300 ש"ח נקיים על 9 שעות עבודה - עבודה יומיום.

מס' ישראלים מתעניינים : 0

הזוכים המאושרים : 2 סודנים .

Gn'f'R

פורסם

אתה אמיתי?

33 ש"ח לשעה בשביל להרוס לעצמך את הבריאות? :shock:

ומדוע אתה לא הלכת לעבוד בזה אם אתה חושב שזאת כזאת עסקה טובה?

בשביל 33 ש"ח לשעה כל חייל משוחרר יכול לעבוד בעבודה שבה הוא יושב כל היום בכניסה לבניין ותפקידו לחייך לאנשים, וכל זה מבלי להרוס לעצמו את הבריאות.

פורסם

אז כמה אתה רוצה שישלמו לפועל בניין זיו? מהנדס מתחיל מקבל היום 40 שקל לשעה. אז האם אתה רוצה שפועל בניין ירוויח יותר ממהנדס בכיר? אהה אוופס, כן. זה כבר ככה. בישראל אגב, מהנדס אחד משתכר משכורת ששווה ל 11 מהנדסים בסין. ככה נאמר לי.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

למרבה הצער הייתה בזמנו כתבה על השתלבות חרדים במשק העבודה בעיתון ידיעות של סוף שבוע. ראיינו שם חרדי שהזדהה בשמו המלא והציעו לו 13 אלף ש"ח ברוטו פלוס כל התנאים הסוציאליים כולל חופשות בתשלום לעבודה מ 7 או 8 עד 5 בערב. תשובתו הייתה שגם אם ילדיו יגוועו מרעב ולא יהיה להם מה לאכול וללבוש הוא לעולם לא יפסיק ללמוד תורה. עצוב.

פורסם

לא פעם הצטרפתי אליו (וגם בימינו אנו)בשביל לעשות אקסטרא כסף ,

ואני ממש לא חייל משוחרר -זה עושה אותי נחות?.

אני בעל השכלה,בעבודה מסודרת כבר שנים (ברמת ניהול) ואני מתפרנס גם מהתחביבים שלי.

בשביל עוד כמה ג'ובות מהצד -למה לא ?

אבל שבו בצד ותנו לזרים לשלוח את הג'ובות מעבר לים.

יש אצלו גם שני סינים רצפים 'שהתקדמו' במהלך הזמן בעבודה והם לוקחים 50 ש"ח לשעה

ועוד הם באים בדרישות אבל אין ברירה מישהו צריך לרצף אז נותנים להם.

העבודה אינה קריעה אך גם אינה קייטנה וחוץ מזה אף אחד לא אמר שזה עד הפנסיה.

אה שכחתי ! חלילה ישבר לו האייפון במהלך העבודה או הציפורן ,צודק.

מי שרוצה עבודה אני אנסה לסדר לו בכיף.

עריכה:

וכן ,אני אמיתי אחושקשוקה ,ככה קניתי את הבית שלי .

Gn'f'R

פורסם
אז כמה אתה רוצה שישלמו לפועל בניין זיו? מהנדס מתחיל מקבל היום 40 שקל לשעה. אז האם אתה רוצה שפועל בניין ירוויח יותר ממהנדס בכיר? אהה אוופס, כן. זה כבר ככה. בישראל אגב, מהנדס אחד משתכר משכורת ששווה ל 11 מהנדסים בסין. ככה נאמר לי.

אתה עושה השוואה שגויה מיסודה. מה שמחזיק את המהנדס הוא לא השכר ההתחלתי - אלא האופציה לקידום ולשכר גבוה בהרבה. אף אחד לא היה הולך ללמוד הנדסה אם השכר היה 40 ש"ח לשעה לכל ימי חייו.

לפועל הבניין - לא שווה לעבוד בעבודה בלי עתיד, בלי אפשרויות קידום, עם אופציה לקינוח בפציעה - והכל בשביל משכורת של 6000 ש"ח בחודש.

וזו אגב הסיבה האמיתית לשאלה למה ישראלים לא עובדים בעבודות האלה - כי אנחנו חכמים. וכל מחפשי הפראיירים (קבלנים, מנהלי חברות כ"א למיניהם) אוהבים להתלונן על מחסור בכח אדם, כשהם מחפשים לשלם גרושים בזמן שנוהגים ב-X5 שלהם. מסכנים, הם לא.

פורסם
בישראל אגב, מהנדס אחד משתכר משכורת ששווה ל 11 מהנדסים בסין. ככה נאמר לי.

התחרות שלנו היא מול המהנדסים האמריקאים, לא ההודים והסינים.

בסין ובהודו יש תחלופה אדירה שמגדילה את עלויות ההכשרה, שלא לדבר על קשיי תקשורת ותרבות.

עם הסינים אי אפשר לתקשר, עם הודים דווקא אפשר, אבל אתה רוצה לתקוע לעצמך דוקרן קרח בראש אחרי עבודה איתם על מנת להקל את הכאב.

http://www.themarker.com/hitech/1.1753327

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
כדי לטעון טיעון שיחזיק מים צריך להכיר את הנושא טיפה יותר מקריאה בעיתונים.

אין לך הסבר טיפה יותר משכנע? או שסתרתי אקסיומה ואתה לא יודע איך לצאת מזה?

טענתם טיעון (בעיקר רוני), הבאתי דוגמא אמיתית ולא מהעיתונים שסותרת את הבסיס לטיעון, וכל מה שאתה עונה זה שזה לא טיעון.

אם אין לך תשובה אמיתית אז לדעתי טיעון אחד הפרכנו עוד מעט נעבור לבא בתור.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

• תוכן חדש...