Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5110 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לחלוטין עדיף את השכנים, מספיק לראות את מצב הרוח ברמאללה ולהבין שמי שיש לו פרנסה מכובדת שם ז*ן על "אחיו" הסובל ברצועה.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

• תגובות 150
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני אשאל שוב (בשרשור אחר), אתה בעד מעצר באישון לילה והכנסה למעצר של כל הישראלים השוהים בארה"ב ללא אשרה כולל ילדים ונשים עד שיחזרו למולדתם?

או שזאת גישתך רק לכושונים?:x

כן שיכניסו את כולם לכלא, בגלל נבלות כאלו אני לא קיבלתי ויזה לאוסטרליה. ובאמת שרק רציתי לחצות את המדבר על אופנוע להמשיך לניו זילנד לחודשים ולחזור לארץ מכורתי.

כרגיל, הרטוריקה השטרימרית של השמצות וכינויים לכותב במקום התמודדות עם הכתוב,

?That your best shot

עלוב ביותר.

מנסיון של כתבה על ארוע שאני נחכתי בו, לא מאמין לאף מילה שכתובה ב"הארץ".

בכלל, כל העסק הזה של עו"ז כ"כ מלא באינטריגות ואינטרסים.

סתם לדוגמא, אני הייתי מעיף את כל התאילנדים חזרה לעבוד בתור ליידי בוי בפטפונג ומחזיר את הפלסטינאיות והערביות לחקלאות.

מה מעניין אותי התאילנדי, מצידי שימות מרעב בכפר שלו, אבל כשהשכן שלי מת מרעב בכפר השכן, פה זאת כבר נהיית בעיה גדולה של כולנו!

הרבה מאוד שחיתות וכסף רצים שם, בכל מקרה בתור אחד שגדל ביישוב חקלאי ועבד עם בדואים, פלסטינאים, תאילנדים, וישראלים.

אני מעדיף את התאילנדים, קודם כל הם מעולם לא רצחו אותי, בניגוד לכמה וכמה מיקרים שפועלים פלסטינאים ביצעו את זה.

שנית הם גונבים פחות, נכון שהם גונבים לפעמים, והם לא תמיד הכי תמימים בעולם, אבל פחות מהשכנים (לא כולם אבל לפחות אחד בקבוצת עבודה נעלם ומסתובב לחפש דברים).

הישראלים לא באמת רוצים לעבוד קשה, כולם רוצים להיות מנהלים (גם אני).

אני בחור די ימיני, אבל אני בטוח שמי שיש לו מה להפסיד ילחם פחות, ולכן אני ממש בעד להקים להם שם מפעלים כאילו אין מחר, אבל שלא יבואו לעבוד פה עד שיהיה שקט של כמה עשרות שנים.

לגבי הילדה, אין שום הצדקה בעולם למנוע ממנה אוכל, ואני מאוד מקווה שזה שקר, גם לעצור אותה זו שטות כנראה.

אבל נגד הגירה לא חוקית חייבים לפעול וביד קשה. להבהיר להם את החוק לפני, ולא לוותר על כלום. בדיוק כמו שאני מצפה שינהגו איתי אם אני יהגר למדינה אחרת. אם העולם לא ינהג ככה, לאף אחד לא תהייה הזדמנות להגר זמנית או באופן קבוע.

במקביל הייתי רוצה להתנדב ליחידה שתאתר את אלו שמתעללים בעובדים. לאחרונה סבתי נפטרה, אפשר להגיד בקלות שאצלנו היא חיה טוב. העבירו אותה למשפחה שלא נתנה לה דקה מנוחה, השתמשו בה למטלות בית של כל החמולה, והשאירו אותה לישון במיטה עם הסבתא עם טלוויזיה פועלת.

לשמחתי הוציאו אותה משם ומחפשים לה כבר מקום אחר לעבוד בו.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
בכלל, כל העסק הזה של עו"ז כ"כ מלא באינטריגות ואינטרסים.

סתם לדוגמא, אני הייתי מעיף את כל התאילנדים חזרה לעבוד בתור ליידי בוי בפטפונג ומחזיר את הפלסטינאיות והערביות לחקלאות.

מה מעניין אותי התאילנדי, מצידי שימות מרעב בכפר שלו, אבל כשהשכן שלי מת מרעב בכפר השכן, פה זאת כבר נהיית בעיה גדולה של כולנו!

הבעיה היא שלפעמים מרוב שובע, הבטן מתפוצצת עם מטען חבלה, מה שאין כן אצל התאילנדים.

תחשוב שוב, שכן שבע הוא שכן רגוע.

כנ"ל.

עזוב להיות כלואים. מספיק שיגיעו אליהם שמונה פקחים באמצע הלילה ויעצרו אותם באלימות כאילו היו מחבלים מתאבדים או ראשי ארגון פשע. מדהים איך לשר הפנים אין בושה לשקר לציבור בפנים על "בעיית העובדים הזרים" כשהוא אחראי להענקת כל כך הרבה אשרות עבודה בשבילם.

לרוני, אני רואה שיש לך לב רחום על ילדים ופקחים באמצע הלילה.

עכשיו בכנות, בלי להתלהם, ובלי אמוציות, ממש בבקשה בבקשה, האם גם כשיש פינוי של מתנחלים מביתם באישון לילה על ידי שוטרים מפחידים לובשים שחור, שפתאום באמצע הלילה באים אליך הביתה זורקים אותך ואת הילדים לקור (3 מעלות צלזיוס) לוקחים טרקטור ומגלחים את הבית, גם אז נזעקת כל כך נגד החארות האלו שעשו את זה באמצע הלילה והפחידו את הילדה? גם אם לא קראו לה אי גיי? ראה ערך עמונה, מגרון, גבעת לא ידע מ'שמה, משום מה במקרים הללו לא שומעים אותך מוחה ונזעק על העוול שנעשה לילדים.

אני לא נכנס לוויכוח פוליטי, כן צריך לפנות לא צריך לפנות. כן חוק לא חוק. אני נכנס לשאלה אודות רחמיך על ילדים תמימים שנעשה להם עוול בחסות הוריהם שלא דאגו\צפו את העתיד העתיד לבוא ולקרות.

למה כשמדובר בילדים של פיליפינים\עובדים זרים\פלשתיניים רחמיך עולים עד לשמים, והשוטרים והפקחים מוגדרים במילים לא עדינות ממש, ואילו ילדים ישראלים ואפילו ווי זמיר, יהודים מבטן ומלידה, שהוריהם משלמים מיסים ומשרתים בצה"ל, לא זוכים לאותה להט של הגנה? למה? איך אתה מסביר את זה?

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם
הבעיה היא שלפעמים מרוב שובע, הבטן מתפוצצת עם מטען חבלה, מה שאין כן אצל התאילנדים.

האמריקאים אומרים "כשכל מה שיש לך זה פטיש ביד, כל בעיה נראית כמו מסמר"!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
כל הכותבים פה על הגירה לא חוקית מפספסים את הנקודה המרכזית: אשרת העבודה של האם אבדה כי היא העיזה להכנס להריון וללדת ילדה.

לעבדים המיובאים מותר לעבוד פה, אבל לא לחיות חיים שלמים, כמשפחה

1. כשהילדה נולדה, הכלל אמר שלא מגרשים ילדים והוריהם.

2. הכלל זה שונה רטרואקטיבית, כשהילדה היתה כבר בת 4.

3. האב שוהה חוקי.

נוצר פה מצב בו משפחה נענשת, רטרואקטיבית, כי העזה להיות משפחה.

זה בלתי נסבל.

מה שצריך זה לתת אשרות גם לאם וגם לבת, עד שאשרת האב תפוג. אז שיעזבו, כמשפחה.

לא ידעתי חלק מהפרטים האלה. זה שם דברים בפרופורציה ומבטל די הרבה מהדברים שה"שונאים" כאן אמרו.

או שיגרשו את האם והבת והאב יעזוב איתן, כמשפחה.

דוגמא ל"שונא".

2. משום מה מתגנב חשד ללבי, שהבאת הילדה לעולם פחות תמימה ממה שאתה מציג ושתפקיד הילדה לשמש מגן מפני גירוש (עיין בסעיפים 1-2 שבהודעה שלך).

ברור שהבאת הילדה לעולם היא לא תמימה. אני מדמיין את ההורים יושבים ומטכסים עצה שטנית באמצע הלילה, איך הם ידפקו את היהודים. זה הרבה יותר הגיוני מ, אה, נניח, שהם רצו להביא ילדים לעולם בדיוק מאותה הסיבה שאתה רוצה!?!!!

תיכף תגיד גם שהדתיים מביאים ילדים לעולם רק בשביל לקבל עוד כסף מהמדינה. אה, רגע :wink:

השרשור הזה נחלק באופן די ברור בין שמאלנים שצידדו בעו"זים וימניים שהתנגדו.

עצוב מאוד אם זה נכון. זה לא צריך להיות עניין של שיוך פוליטי. אולי יש כאן יותר מדי ימניים ששכחו מה זה להיות ימני כי הם כל כך מלאים בשנאת האחר.

לרוני, אני רואה שיש לך לב רחום על ילדים ופקחים באמצע הלילה.

עכשיו בכנות, בלי להתלהם, ובלי אמוציות, ממש בבקשה בבקשה, האם גם כשיש פינוי של מתנחלים מביתם באישון לילה על ידי שוטרים מפחידים לובשים שחור, שפתאום באמצע הלילה באים אליך הביתה זורקים אותך ואת הילדים לקור (3 מעלות צלזיוס) לוקחים טרקטור ומגלחים את הבית, גם אז נזעקת כל כך נגד החארות האלו שעשו את זה באמצע הלילה והפחידו את הילדה? גם אם לא קראו לה אי גיי? ראה ערך עמונה, מגרון, גבעת לא ידע מ'שמה, משום מה במקרים הללו לא שומעים אותך מוחה ונזעק על העוול שנעשה לילדים.

אני חושב שאתה יודע את התשובה לכך. אני לא חושב שצריך לפנות מתנחלים באישון לילה ובצורה ברוטאלית כמו שאני לא חושב שצריך לעשות את זה לעובדים הזרים. לצערי מדובר בסיטואציות מאוד שונות וככל הנראה יש סיבות ספציפיות למקרים מסוימים בהם הפינוי מתבצע בצורה הזאת במקרה של המתנחלים (ראה ערך עמונה שבו היו מקרי אלימות קשים).

אני לא נכנס לוויכוח פוליטי, כן צריך לפנות לא צריך לפנות. כן חוק לא חוק. אני נכנס לשאלה אודות רחמיך על ילדים תמימים שנעשה להם עוול בחסות הוריהם שלא דאגו\צפו את העתיד העתיד לבוא ולקרות.

למה כשמדובר בילדים של פיליפינים\עובדים זרים\פלשתיניים רחמיך עולים עד לשמים, והשוטרים והפקחים מוגדרים במילים לא עדינות ממש, ואילו ילדים ישראלים ואפילו ווי זמיר, יהודים מבטן ומלידה, שהוריהם משלמים מיסים ומשרתים בצה"ל, לא זוכים לאותה להט של הגנה? למה? איך אתה מסביר את זה?

במקרים כמו שאתה מתאר כמובן שיש בי הרבה חמלה כלפיי המתנחלים. הסיבה שאני לא מזדעק פשוטה: כאן בפורום, שהוא סוג של מיקרוקוסמוס לחברה הישראלית, אם יעלה שרשור שמדבר על פינוי התנחלות, תקבל אנשים שתומכים בפינוי ואנשים שמתנגדים לו. אבל כולם, למעט אולי אנשי שמאל קיצוניים (אבל באמת קיצוניים, לא שמאל מתון כמוני שאנשים כמו אייל חושבים מתוך בורות כקיצוניים) ילינו על מקרי האלימות. לעומת זאת, בשרשור המדבר על הפלסטינאים או להבדיל על העובדים הזרים, יקפצו מיד אנשי ימין מסוימים, יתלהמו ויתנהגו באופן עוין ואכזרי. אז אתה באמת מתפלא שאני, בתור מישהו שמצהיר על עצמו כבעל חמלה ואמות מוסר נורמליות (אני לא אומר גבוהות כי אני לא חושב שאני כזה), מזדעק להחזיר דברים לפרופורציה דווקא במקרים כאלו?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
דברייך מוזרים מאוד. חבר טוב שלי הוא בעל משק בצפון והוא משלם לעובדים של 6,500-7,000 שקל לאחר מיסים פלוס הוצאות מחייה ואוכל. כל זה בשביל לעבוד בקטיף של בננות, אבוקדו וכיוצא בזה.

תאמין לי שעובד זר מהפיליפנים משתכר הרבה יותר יפה מאחיו ואחיותיו שמיצרים נעליים עבור, נייקי, אדידס, פומה וכיוצא בזה.

אם אתה מודאג מכך שמנצלים אנשים אז דע לך שבסומלייה, תימן ומדינות מוסלמיות אחרות משתמשים בילדים בני 10 ומטה בתור חיילים. נכון, העולם הזה מלא באי צדק ובחוסר היגיון, לא חסר. אם אתה מרגיש שאתה רוצה להילחם למען זכויות אדם וכיוצא בזה לא חסר, העובדים הזרים בישראל ותנאי העסקתם צריכים להיות הדאגה האחרונה שלך. בלי שום קשר להשתייכות פוליטית.

1. אני מניח שהתכוונת אלי, והאמת - גם אם לא. מה בדיוק מוזר בדברים? זה שהם לא תואמים אתה השקפתך הפוליטית?

2. 6,500-7,000 הם גרושים לעומת מה שאזרח ישראלי היה דורש, לו היה מסכים, בעבור אותה העבודה. אפשר היה לפתור את זה בקלות על ידי מנגנון עבודה מועדפת אחר, וזו רק דוגמא אחת.

3. האם העינויים במדינות אפריקה אמורים להשפיע על שיקול הדעת של מדינת ישראל ויחסה לעובדים זרים? האם אני אמור להשוות את היחס שלי ליחס של אותן המדינות? האם הן הדוגמא שלי?

4. להילחם בעובדים הזרים זה המקרה הקלאסי של ריפוי איידס באקמול. הם הסימפטום, הצד הכי רחוק מהבעיה. שורשי הבעיה עמוקים הרבה יותר והפתרון צריך לבוא מתמרוץ וסנקציות כלפי הישראלים דווקא, על מנת למנוע צורך ותמרוץ חיובי להעסקת עובדים זרים - לאו דווקא אלה הקיימים, אלא עובדים זרים כקונספט. עד שלא יבינו (או פשוט יבצעו, דווקא נראה לי שבדרגים העליונים העסק די ברור) את זה, כלום לא ישתנה.

5. לכל אלה שמשווים את העובדים הזרים למתנחלים - צאו מזה. חוץ ממהלהיט את השרשור בהפיכתו לפוליטי אתם לא עושים דבר. הנושאים אפילו לא קרובים.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

בהחלט מסכים עם הטיעון הזה, בשני המיקרים מדובר בהורים "שלא השכילו לצפות פני עתיד" ושילדיהם נפגעו כתוצאה מכך.

יחס התקשורת אל כל אחד מהמיקרים הוא שונה לחלוטין.

ברור שהבאת הילדה לעולם היא לא תמימה. אני מדמיין את ההורים יושבים ומטכסים עצה שטנית באמצע הלילה, איך הם ידפקו את היהודים. זה הרבה יותר הגיוני מ, אה, נניח, שהם רצו להביא ילדים לעולם בדיוק מאותה הסיבה שאתה רוצה!?!!!

תיכף תגיד גם שהדתיים מביאים ילדים לעולם רק בשביל לקבל עוד כסף מהמדינה. אה, רגע :wink:

רוני - זו ממש היתממות.

בוא נסכים על גבולות הגזרה, טיעון קיצון א' הוא לטעון שההורים רצו אך ורק את זכותם הטבעית להביא ילד לעולם, שום דבר אחר לא עניין אותם.

טיעון קיצון ב' הוא לטעון שההורים הביאו את הילד אך ורק כדי להשיג אישור שהייה לאישה ואת הילד עצמו הם רצו כמו ספחת.

בתחומי הגזרה הללו, כשהאמת נמצאת אי שם בין שתי נקודות הקיצון, לדעתי במקרה הזה המטוטלת קרובה יותר ל-ב' מאשר ל-א'.

כמובן שהמהלך של האישה מלווה בצידוק המוסרי האולטימטיבי של "הבאת ילד אל העולם" - טיעון שבאופן לא מפתיע תפס במלואו אצל אנשים מסוימים, אנשים שמעדיפים להתעלם מהתמונה ההכוללת.

פורסם
רק לידע כללי, אין כזה דבר שנקרא כיבוש ואין כזה דבר שנקרא שטחים כבושים. רמת הגולן ואיוש הם שטחים חוקיים של מדינת ישראל.

חד וחלק, לפעם אחד ולתמיד. הנה ההסבר המלא.

אתה כמעט צודק.

ברמת הגולן מדינת ישראל החילה את החוק הישראלי במלואו ונתנה לתושבים שם את הזכות להתאזרח ולהיות חלק ממדינת ישראל.

באיו"ש (הגדה, השטחים וכו') מדינת ישראל לא החילה את חוקיה, ומה ששולט שם זה החוק הצבאי לגבי פלסטינאים, והחוק הישראלי לגבי יהודים. מערכת חוקים כפולה זו, תוך כדי אפליה על בסיס אתני, היא מקור המונח "כיבוש". אם מדינת ישראל הייתה מאזרחת את אותם פלסטינאים ומחילה את החוק הישראלי במלואו שם - אני לא מאמין שהיינו שומעים כל כך הרבה טרוניות בנושא (למעט עניין הפליטים שברחו למדינות אחרות), והוא לא היה כלי לנגח את ישראל בעולם.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
אתה כמעט צודק.

ברמת הגולן מדינת ישראל החילה את החוק הישראלי במלואו ונתנה לתושבים שם את הזכות להתאזרח ולהיות חלק ממדינת ישראל.

באיו"ש (הגדה, השטחים וכו') מדינת ישראל לא החילה את חוקיה, ומה ששולט שם זה החוק הצבאי לגבי פלסטינאים, והחוק הישראלי לגבי יהודים. מערכת חוקים כפולה זו, תוך כדי אפליה על בסיס אתני, היא מקור המונח "כיבוש". אם מדינת ישראל הייתה מאזרחת את אותם פלסטינאים ומחילה את החוק הישראלי במלואו שם - אני לא מאמין שהיינו שומעים כל כך הרבה טרוניות בנושא (למעט עניין הפליטים שברחו למדינות אחרות), והוא לא היה כלי לנגח את ישראל בעולם.

אין שום סיבה שנאזרח את הפלסטינים מהסיבה הפשוטה-אנו לא התחלנו את הבעיה הפלסטינית. מי שכבש את השטח כנגד החוק הבינלאומי הן ירדן ומצריים בשנת 48 כי זה השטח שהיה נועד להקמת המדינה הפלסטינית על פי החלטת האו"ם בתוכנית החלוקה. ברגע שמדינות ערב סירבו להצעת החלוקה, ותקפו את ישראל-לא היה שום ריבון פלסטיני על השטח (כי המדינה הזו לא הוקמה)-אז לשטח הזה אין בעלים מהסיבה הפשוטה-ירדן ויתרה עליו בהסכמי השלום, ולכן זהו שטח במחלוקת ולא שטח כבוש.

לכן, אם אתה כל כך דואג לזכויות האזרח של הפלסטינים המסכנים שהיו מדוכאים ע"י אחיהם-צא להפגין מול שגרירות ירדן ומצריים.

אין שום סיבה שאנו נאזרח נתינים של יישות אוייב שבתי הקברות מלאים בקורבנות "לוחמי החופש" שלהם.

שנית, על איזה פליטים אתה מדבר? מי שברח למדינות אחרות עשה זאת בעצת המנהיגים של מדינות ערב שקראו לערבים להתפנות כדי שצבאות ערב יוכלו לשחוט את היהודים. אם כבר אתה רוצה לדעת על הפליטים האמיתיים-אתה מוזמן לבדוק את ההסטוריה של יהודי עירק, מרוקו ושאר ארצות ערב שגורשו בבושת פנים ע"י השלטונות ורכושם הוחרם ונבזז.

פורסם

איך הגענו מדיון על עובדים זרים לדיון על פלסטינים? למה הבעיות צריכות להיות שלובות בכלל? הן שונות בתכלית. בעיית העובדים הזרים היא בעיה של פוליטיקה פנים-ישראלית, בעיקר במישור תעסוקתי. ההשקה היחידה של הבעיה היא בנקודה בה אותם עובדים זרים החליפו, במתכוון או במקריות מוזרה מדי, את הפלסטינאים בעבודות מהן הישראלים סלדו, כמאמר כב' השופט מנחם קליין:

עובדים אלו אינן באים להחליף בעבודתם ולתפוס מקומות עבודה של אזרחי המדינה. העובדים הזרים האלו באים למלא מקומות עבודה פנויים תחת תושבי ישות עוינת לישראל כאלו שבאופן ישיר או עקיף שימשו כאוזניים ועיניים לארגוני חבלה והיוו סיכון בטחוני לתושבי המדינה. הם באים אלינו לצורך פרנסתם בלבד, ללא דרישות לאומיות.
(א' 26358/06 פטראה בירנט נ' זילברמינץ ואח', למי שזה מעניין אותו).

הציטוט בו נפתח פסק הדין, שעיקרו תביעת כליאת שווא של עובד זר שנכלא והושם במשמורת בדיוק בשל אותן בעיות שבין המדינה למעסיקיו, הוא:

"וכי יגור אתך גר בארצכם לא תונו אתו כאזרח מכם יהיה לכם הגר הגר אתכם ואהבת לו כמוך כי גרים הייתם בארץ מצרים." (ויקרא פרק יג', פסוק לד')

לכל החכמים ששוב ילינו על מערכת המשפט השמאלנית, השופט ימני. רחוק משמאל כמרחק מזרח ממערב.

אנשים לא משכילים לראות את התמונה הכוללת ובלהיטות יתר (ככל אדם קיצוני) רואים, כמו שאמר בגירה, בכל בעיה מסמר ובעצמם פטיש. העובדים הזרים, גם במספרים הקיימים היום, הם בעיה קטנה מאד והרחקת הקיימים כנראה תחמיר את הבעיה כי כמו שכתבתי לפני כן, זה רק ייצור פתח וקרקע פוריה להבאת זרים נוספים. על הבעיה להיות מטופלת מהשורש ולזה אף אחד כאן לא נתן מענה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

להרים הנד-ברייק ולעשות סיבוב פרסה בקשר לפוליטיקה לפני שהשרשור ננעל וכמה כאפות יחולקו.

נחזור לתאילנדים שמרוויחים 7000 ש"ח (בחלומות שלהם), על משרה יותר מכפולה (16 שעות ביום, 7 ימים בשבוע) וזוכים לתנאי מחיה של כלבים (סליחה, אם איזה פנסיון כלבים היה משכן כלבים באותם תנאים, צער בעלי חיים היו מזמן סוגרים אותו).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
איך הגענו מדיון על עובדים זרים לדיון על פלסטינים? למה הבעיות צריכות להיות שלובות בכלל? הן שונות בתכלית. בעיית העובדים הזרים היא בעיה של פוליטיקה פנים-ישראלית, בעיקר במישור תעסוקתי.

פה הטעות שלך. בשני המקרים כאן מעורבים ארגוני "זכויות אדם" ו"זכויות אזרח" למיניהם ושתי הבעיות הללו הן 2 פנים לאותה המטרה של אותם ארגונים: הפיכת הרוב היהודי (שמצביע לרוב ימין-מרכז) למיעוט במדינת ישראל, והפיכת מדינת ישראל ממדינה יהודית בעלת רוב יהודי וצביון יהודי מוצק למדינת כל אזרחיה (או כל מוסלמיה, מה שיבוא קודם).

במקרה של בעיית העובדים הזרים, ה"דאגה" למאות העובדים שעברו כאן על החוק בסוף תהפוך לפתרון של קבע-כל עובד זר יחליט להקים כאן משפחה וזה יהפוך אותו לחסין מגירוש. לאט לאט, תוך כמה עשורים תמצא פה אוכלוסיה הולכת וגדלה שאין לה שום קשר עם התרבות היהודית והגדרת ישראל כמדינה יהודית. במקרה של הפלסטינים, המצב זהה-הם לא יכולים לממש כאן את זכות השיבה שלהם או כל זכות אחרת-ולכן ה"דחיפה" של ארגוני "זכויות האדם" כאן היא אחת-לגרום לאזרוח מסיבי של פלסטינים באמצעות איחוד משפחות (או סיפוח) שרואים אותנו כאן ככובש זר שצריך לסלק בכל האמצעים.

אם אתה לא מאמין לי, בדוק בבקשה מאיפה מקבלים חלק גדול מארגונים אלו את המימון.

bagira, לגבי ההערה שלך-לא כל התאילנדים נמצאים בתנאי "פנסיון כלבים". כל מי שמעסיק אותם בתנאים כאלה צריך לשלם קנס כספי ולהסתכן במאסר. אני מסכים עמך שיש יחס לא ראוי אצל חלק מהמעסיקים והמשפחות, אך בזה צריך לטפל בחקיקה ובאכיפה נוקשה. אל תשכח שבסופו של דבר הם באו לכאן לעבוד, וברגע שהם נמצאים כאן ללא אשרה הם עוברים על החוק.

פורסם
פה הטעות שלך. בשני המקרים כאן מעורבים ארגוני "זכויות אדם" ו"זכויות אזרח" למיניהם ושתי הבעיות הללו הן 2 פנים לאותה המטרה של אותם ארגונים: הפיכת הרוב היהודי (שמצביע לרוב ימין-מרכז) למיעוט במדינת ישראל, והפיכת מדינת ישראל ממדינה יהודית בעלת רוב יהודי וצביון יהודי מוצק למדינת כל אזרחיה (או כל מוסלמיה, מה שיבוא קודם).

דווקא כאן הטעות שלך. מכיוון שיצא לי קצת לגעת בעניין העובדים הזרים במסגרת עבודתי, אגיד לך שהארגונים אולי תופסים טרמפ על העובדים הזרים, אבל הם ממש לא העיקר. עיקר התעשיה היא, כאמור, בייבוא העובדים הזרים והיא ממש לא פוליטית, אלא מונעת רדיפת בצע כמו כל עסק מצליח אחר, בארץ ובעולם. ככל שאתה לא משכיל לראות את זה, אתה עיוור כמו כל קיצוני אחר, פשוט לכיוון הפוך מאותם ארגוני שמאל. מעניין את התחת של מי שמביא את העובדים הזרים זכויות אדם, זכויות אזרח, ייהוד המדינה, רוב ערבי, רוב מוסלמי ורוב תאילנדי. בפירוש כך. כל עו"ז חדש בארץ - עוד בוחטה. זה העניין היחיד. כל היתר - טרמפיסים, משני הכיוונים. החיים הרבה יותר ציניים ממה שאתה מנסה לצייר.

אם אתה לא מאמין לי, בדוק בבקשה מאיפה מקבלים חלק גדול מארגונים אלו את המימון.

שוב - זה פשוט לא משנה וגם אותם המעטים שעליהם מגוננים הארגונים הם טיפה בים. מימון אותם הארגונים לא מעיין אותי כמו שהוא לא מעניין את חברות כוח האדם. זה פשוט לא מזיז להם. אולי ברמה של קוריוז מעניין אותם לראות ימניים מוחים נגד ושמאלנים מוחים בעד. מקסימום.

בזמן שאתה וכמוך מנסים להפוך את הבעיה לציונית-פוליטית אתה מפספס את שורשיה, והם חברתיים ופנימיים לחלוטין (עצם הצורך בעובדים הזרים). ככל שלא תטפל בהם, באמת יהיה מאוחר מדי.

bagira, לגבי ההערה שלך-לא כל התאילנדים נמצאים בתנאי "פנסיון כלבים". כל מי שמעסיק אותם בתנאים כאלה צריך לשלם קנס כספי ולהסתכן במאסר. אני מסכים עמך שיש יחס לא ראוי אצל חלק מהמעסיקים והמשפחות, אך בזה צריך לטפל בחקיקה ובאכיפה נוקשה. אל תשכח שבסופו של דבר הם באו לכאן לעבוד, וברגע שהם נמצאים כאן ללא אשרה הם עוברים על החוק.

רובם נמצאים בתת-תנאים. מי שנתפס - באמת משלם קנס. וממשיך, כי מעטים נתפסים ולמשרד התמ"ת יש מעט מאד משאבים ובד"כ נחקרים רק אלה שהמתחרים שלהם משתנקרים עליהם.

לגבי אלה שנמצאים ללא אשרה ועוברים על החוק, ספר את זה למאות ואלפי העובדים הזרים שבשנים עברו נתפסו בלא אשרה בדרכון (שכן המעסיקים שלהם קיבלו מכתב שהאשרות מוארכות אוטומטית, אבל מדבקה בדרכון אין) והושמו במשמורת על לא עוול בכפם, שכן לא יכולים היו להנפיק לעצמם אשרה במשרד הפנים אלא באמצעות מעסיקם בלבד, ופשוט נפלו קורבן למלחמות משרדי ממשלה בינם לבין עצמם ובינם לבין המעסיקות וחברות כוח האדם.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

רוני - זו ממש היתממות.

בוא נסכים על גבולות הגזרה, טיעון קיצון א' הוא לטעון שההורים רצו אך ורק את זכותם הטבעית להביא ילד לעולם, שום דבר אחר לא עניין אותם.

טיעון קיצון ב' הוא לטעון שההורים הביאו את הילד אך ורק כדי להשיג אישור שהייה לאישה ואת הילד עצמו הם רצו כמו ספחת.

בתחומי הגזרה הללו, כשהאמת נמצאת אי שם בין שתי נקודות הקיצון, לדעתי במקרה הזה המטוטלת קרובה יותר ל-ב' מאשר ל-א'.

כמובן שהמהלך של האישה מלווה בצידוק המוסרי האולטימטיבי של "הבאת ילד אל העולם" - טיעון שבאופן לא מפתיע תפס במלואו אצל אנשים מסוימים, אנשים שמעדיפים להתעלם מהתמונה ההכוללת.

מצטער, אני מעדיף להיות "תמים" ולהאמין שאנשים מביאים ילדים לעולם מהסיבות ה"נכונות". טיעון הקיצון ב' שלך בכלל מטריד. "כמו ספחת"... נשמע לך הגיוני? לי בכלל אין ילדים וזה נשמע לי כמו אמירה איומה ונוראה.

סלח לי אם אני מעדיף להאמין שהמטוטלת הרבה יותר קרובה לא'.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

המטוטלת באמצע רוני, אלה החיים. זה לא שמתכננים מראש להביא ילד כערובה, זה פשוט מסתדר לא רע.

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...