Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5131 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

היום היה יום חם ודביק כמו בכמה הימים האחרונים. כאשר נסעתי בצהריים בעיר ראיתי שבנתיב הנגדי משתרך לו תור ארוך של מכוניות. מתברר שאדם ניסה לעזור למישהו להתניע את הרכב והוא חסם חלק מהכביש. ראיתי שהם מנסים להתניע, פתחתי את החלון ושאלתי אם הם בסדר. הבחור ענה לי שהם מסתדרים ואין בעיות. אבל באותו רגע נראה שהם לא באמת הסתדרו. הסתובבתי והחנתי את הרכב בצד.ניגשתי אליהם וביקשתי מהבחור להזיז את הרכב הצידה בכדי שהפקק ישתחרר.הבחור הזיז את הרכב הצידה והפקק השתחרר. הבחור השני שהיה ברכב השני ניסה להתניע אך ללא הואיל, המנוע לא רצה להסתובב בכלל. כנראה שהכבלים שלו לא היו חזקים מספיק. ניגשתי אל הרכב שלי והוצאתי את כבלי ההתנעה שלי, הכבלים הם מסיביים, כבדים ומשמשים להתנעת משאיות וציוד כבד. חיברנו את המצברים בדרך הרגילה, הבחור סיבב את הסוויץ והאוטו התניע. פתחתי לו את את אחד הפקקים במצבר למעלה ומסתבר שאין לו בכלל מים התנצלתי שלא היו לי מים לתת לו. שלחתי אותו לעומת זאת לחנות לחלקי רכב קרובה ששם הוא יוכל למלא מים.

זוהי לא הפעם הראשונה שאני עוזר לאנשים שנתקעים ללא מצבר בדרך. למה אני עושה את זה? לא בגלל לספר כאן שאני גבר. אלא כי נמאס לי לראות דברים מגעילים במדינה הזו יום יום על הכבישים. נמאס לקרוא בעיתונים איך שזה הציק להוא וכיוצא בזה. זה עושה לי טוב בלב לעשות טוב לאחרים, מי יודע, זהו עולם קטן והכדור הוא עגול.

אז אם נמאס גם לכם מתופעת הישראלי המכוער אולי תעשו גם אתם טוב. מי יודע אולי תשנו את החיים של מישהו בלי שידעתם.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

רק אני חשבתי שאיפשהו באמצע הסיפור הוא יצעק עלייך שאתה רוצה לגנוב לו את הרכב או משהו ? :lol:

כל הכבוד על העזרה ואגב אין ממש מושג "כבלים חלשים מידי"... כבל דק מידי היה עולה באש מהזרם, כנראה שהמצבר ה"מטעין" היה חלש מידי.

פורסם

אני משתדל לעזור ולעיתים אני עוזר

כשאני לא עוזר אז זה בגלל שאני חושש

לעיתים כשאני עוזר אז הוא זה שחושש

לעולם לא אחלוף על פני אדם רעב מבלי שאדאג לו לארוחה

אבל אני יכול להתפוצץ כשנרקומן מבקש ממני נדבה,

תמיד אצייד טרמפיסט שהסעתי בבקבוק מים להמשך מסעו

ולפעמים גם אסטה מהמסלול כדי להשיבו בבטחה ליעדו.

Gn'f'R

פורסם
רק אני חשבתי שאיפשהו באמצע הסיפור הוא יצעק עלייך שאתה רוצה לגנוב לו את הרכב או משהו ? :lol:

כל הכבוד על העזרה ואגב אין ממש מושג "כבלים חלשים מידי"... כבל דק מידי היה עולה באש מהזרם, כנראה שהמצבר ה"מטעין" היה חלש מידי.

ממש לא נכון, יש ועוד איך כבלים שהם דקים מדי או שהתנינים שלהם עדינים מדי, ולא עובר מספיק זרם להתנעה.

הם לא נשרפים ועולים באש, אבל הם בהחלט מתחממים. מנסיון אישי, על אותו רכב תורם ונתרם - הכבלים זה מה שעשה את ההבדל בין התנעה לנסיון כושל.

הכבלים הזבליים שמוכרים בתחנות דלק/הום סנטר שעולים 40 ש"ח לא שווים כלום וטובים אולי להניע רכבים עם מנוע מאד קטן.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

גם לי בקוואליר יש כבלים מסיביים שהניעו לא מעט רכבים.

אבל לצערי כל "עזרה" כזו דופקת לי קצת את החשמל ברכב, לפעמים יש בעיה ואחרי כמה התנעות היא נפתרת, לפעמים לא.

אם זו תיהיה איזו בלונדה, בטוח נעצור.

(בכללי יוצא לי לנהוג הרבה בשעות הקטנות של הלילה, בתוך העיר, לא פעם ולא פעמיים ראיתי אנשים תקועים, הצעתי עזרה, הם אמרו שהם מסתדרים).

פורסם

כל הכבוד :arrow:

ובלי קשר:

מוזר אבל תמיד מתעצבנים על הדתיים מכל מיני סיבות שונות ומשונות.

אבל רק שתדעו, עצירה לטרמפיסטים זו מצווה מהתורה.

וגם לעזור למי שנתקע עם הרכב בצד הדרך (התורה מצווה את זה... רק עם חמור. אותו רעיון).

וזה משהו שדתיים אמיתיים עושים ביומיום!

פורסם

אני עצרתי לעזור לרכב תקוע בא.ת ראשון לציון.הייתה לו בעייה יותר מורכבת.הייתי חייב להמשיך לדרכי והשארתי לו קאטר ומברג פיליקס מתנה,אך הוא זיהה את מקום עבודתי לפי השילוט ברכב והשאיר לי במשרד את הכלים ו 100 ש"ח שכר טירחה. :-)

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

הבעיה שהישראלי המכוער זה לא זה שלא בא ונותן כבלי הנעה.

הישראלי המכוער זה זה שיבוא עם הליסומטית שלו, ידחף לך בין הרכבים כאילו הוא על מרכבה סימן 5 בלתי פגיע, ועוד אחרי זה כשיכנס בך יתן לך מכות

פורסם

כל הכבוד!

הלוואי כולם כמוך.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
הבעיה שהישראלי המכוער זה לא זה שלא בא ונותן כבלי הנעה.

הישראלי המכוער זה זה שיבוא עם הליסומטית שלו, ידחף לך בין הרכבים כאילו הוא על מרכבה סימן 5 בלתי פגיע, ועוד אחרי זה כשיכנס בך יתן לך מכות

נכון מאוד, אתה צודק. למרבה הצער לא חסרים שירשורים על ישראלים מכוערים. הנה, לבן אדם מהפורום הטכני שמו דבק 3 שניות על הידית והוא לא יכול לפתוח את הדלת, לאדם אחר עשו שריטה עצבנית על הדלת השחורה של הדלת בצורת לב בתור "מתנה" לסוף שבוע ועוד ועוד. לא חסר אנשים רעים ומגעילים. לכן זה טוב לעשות טוב לאחרים. זה רק מוכיח לך שאתה לא קקה כמו אחרים ושאתה עשוי "מחומר" יותר טוב.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
כל הכבוד :arrow:

ובלי קשר:

מוזר אבל תמיד מתעצבנים על הדתיים מכל מיני סיבות שונות ומשונות.

אבל רק שתדעו, עצירה לטרמפיסטים זו מצווה מהתורה.

וגם לעזור למי שנתקע עם הרכב בצד הדרך (התורה מצווה את זה... רק עם חמור. אותו רעיון).

וזה משהו שדתיים אמיתיים עושים ביומיום!

יש לי חבר בפנימייה של דתיים (לא הפינגויינים, אלה הדתיים מהסוג הטוב), הוא שבר שיא טרמפים בשכבה שלו. (שכחתי איפה היא נמצאת הפנימייה, אבל הוא הצליח להגיע לכינרת ב6 בערב ככה, וחזר חזרה באיזה 11 בלילה (הכל טרמפים!).

נתתי כמה פעמים טרמפים למתנחלים, אבל הם צריכים לשים כיפה גדולה, ככה שאני לא יחשוש לעצור להם.

פורסם

אם בטרמפיסטים עסקינן, אין לי בעייה לעצור כשמדובר במקום מסודר, אלא אם מודבר על למעלה מאדם אחד (גם בחורות או דתיים) אני בפירוש לא עוצר "טרמפים לחץ" בצמתים. ביחסללעצור לעזור. תמיד, אלא אם אני לא מזהה מספיק מהר ואני במהירות גבוהה. ככלל, אם מישהו תקוע, תמיד אפשר להתקשר אלי אם אני נמצא באיזור, אני עוזר. גם בהעברות מוצרים עם הטנדר.

אה, כן.

אני גם גב-גבר! :-P

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

מוזר לי מה שאתה כותב.

הרושם שלי היה שדווקא כאן בישראל הרבה אנשים מוכנים לעצור ולעזור (כך תמיד היה בכל אופן) וזאת לעומת אירופה וארה״ב ששם הסיכוי שמישהו יעצור לעזור לך הוא כמעט אפסי (אולי לפעמים מסיבות מוצדקות, אבל עדיין...).

פורסם
יש לי חבר בפנימייה של דתיים (לא הפינגויינים, אלה הדתיים מהסוג הטוב), הוא שבר שיא טרמפים בשכבה שלו. (שכחתי איפה היא נמצאת הפנימייה, אבל הוא הצליח להגיע לכינרת ב6 בערב ככה, וחזר חזרה באיזה 11 בלילה (הכל טרמפים!).

לא ממש אומר לנו הרבה אם אנחנו לא יודעים היכן הפנימייה נמצאת...

אולי היא בטבריה? :wink:

פורסם
לא ממש אומר לנו הרבה אם אנחנו לא יודעים היכן הפנימייה נמצאת...

אולי היא בטבריה? :wink:

אם הוא שבר שיא שכבתי, מין הסתם היא לא נמצאת קרוב.

• תוכן חדש...