Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

מחשבות על צריכת דלק


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5110 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדי פעם עולה בי המחשבה לקנות רכב חדש. חלק ממה שמניע את המחשבות הללו זו העובדה שלמכוניות חדשות יותר יש צריכת דלק נמוכה יותר. אבל אז אני מיד חושב שכדי לשדרג את המכונית הישנה שלי לחדשה אני אצטרך להוסיף עוד כמה עשרות אלפי שקלים ואז יוצא שאם מסתכלים על העניין מנקודה כלכלית גרידא אני בעצם מפסיד כסף.

 

הערה: אני מדבר באופן כללי, לכן לא הזכרתי דגם ושנה. זה פשוט לא רלוונטי. אני מדבר באופן עקרוני בלבד.

פורסם

מעניין, יש לקחת בחשבון גם את נושא זיהום האוויר שהולך להכנס "חזק" במכוני הרישוי מספטמבר השנה.

Nir Goldman-Fux

פורסם

אתה מפסיק כסף עכשיו, זה נכון.

אבל, אם תקנה רכב חסכוני בדלק, גם תהנה מרכב חדש וגם תחסוך כסף לטווח הרחוק.

פורסם

אני חושב שכל עוד הרכב שלך תקין ונוסע - לא תחסוך הרבה (אם בכלל תחסוך משהו) אם תעבור לחדש.

במידה ויש לך גם תקלות בגלל בלאי של הרכב - מעבר לרכב חדש יכול להיות חסכוני יותר במקרים מסוימים.

פורסם
אני חושב שכל עוד הרכב שלך תקין ונוסע - לא תחסוך הרבה (אם בכלל תחסוך משהו) אם תעבור לחדש.

 

נכון, וזה בדיוק המצב שלי.

פורסם

גז הורג חלק מהמנועים שמלכתחילה לא מתאימים לכך. יש שכן ויש שלא ויש מתקינים שתן להם את הכסף והם יתקינו על כל דבר ולא מעניין אותם שהראש מנוע יילך עוד 20-30K.

 

בקשר למחשבות של פותח השרשור. לדעתי האישית כמו בהרבה דברים נצרכים גם במכוניות יש את מה שנקרא ה Sweet-Spot הדמיונית על גרף העלות\יעילות. זה עובד טוב בחומרה של מחשבים, למשל. כמה כדאי להוציא על מחשב? איזה מחשב אני צריך? כמה זיכרון? איזה כרטיסים וכו' וכו'. בדיוק אותו הדבר לגבי מכוניות רק שכאן פקטור ה unknown הוא גדול יותר כי מה לעשות מכוניות הם מכונות פחות אמינות מצ'יפים אלקטרוניים, וכמובן שגם הסכומים גדולים בהרבה.

 

אבל, עם כל זאת, עדיין ה Sweet-Spot עובד. אם תשים לב מסביבך, תראה שהיום רכבים חדשים מאבדים יחסית מהר מאוד סכומים אדירים ממחירם כשכמובן הירדיה באחוזים קטנה ככל שהרכב מתיישן (מין הסתם עקבל עלות נמוכה יותר). מצד שני, אפשר לשאול כמעט תמיד: "מה אתה צריך רכב חדש חדש מהחברה?" כאילו מה בדיוק נותן לך רכב חדש לגמריי בהשוואה לרכב בן 3-6 תלוי בדגם ובעוד גורמים שמשפיעים ישריות על ה Sweet-Spot.

 

החוכמה היא לשלם מעט כסף על "הרבה אוטו".

 

אינני יודע איזה רכב אתה מחזיק ככה שאני לא יכול לדבר ספיציפית אבל לדעתי ברוב המקרים רכב בן 4-5-6-7 שנים לא יצרוך הרבה יותר דלק, או יהיה חלש יותר בצורה משמעותית או יגלה הרבה פחות אמינות מרכב חדש.

 

לדעתי האישית (וכמובן כל אחד והסטטוס שלו וכל אחד וחישוביו ומה שהוא יכול להרשות לעצמו) לקנות רכב חדש מהחברה זה "לוקסוס" ששמור לאנשים שיכולים להרשות לעצמם ושזה "ממש" לא מזיז להם את הכיס. מי שמתאמץ כלכלית (אפילו מעט) כדי להוציא רכב חדש מהחברה לא עושה חישבו נכון בכלל, כי רכב זו השקעה גרועה וכמעט תמיד רכב בן עד 5-6 שנים ייתן לך את כמעט אותו הדבר בהרבה הרבה פחות כסף.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

 

פורסם

יוני,

מחזק אותך למעט מספר דברים.

 

1. כל דבר שתתקין ב״חאפריות״ ישראלית ממוצעת ילך מהר מאוד. אפשר להגיד את זה על הכל ולא רק על מערכת גז. מעטים המנועים שהותאמו בייצורם להנעה בגז. יצרניות ספורות. אבל מנוע שמתוחזק כראוי ומערכת הגז מטופלת ומשומנת כראוי יוצרים שילוב פנטסטי. אחי נוסע כבר מאה אלפ ק״מ על פאסאט 2002 בנזין שמונעת בגז. 0 בעיות.

 

2. מה שאמרת לגבי רכב חדש מהיבואן נכון ברובו. חוץ מדבר אחד. השקעה היא הוצאה כספית חד פעמית שמפיקה לך תועלת (אם כספית או אחרת). רכב הוא התחייבות וממש לא השקעה. רכב, מבחינה כספית, הוא בור ללא תחתית. אני אוהב את הרכב שלי ושילמתי עליו ממיטב כספי, אבל אין מה לעשות - זו התחייבות.

×
×
  • תוכן חדש...