Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5125 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום,

אני משרת בצה"ל כבר קרוב לשנה בתפקיד תומך לחימה. מאז תחילת השירות צצו לי בעיות

ברגליים שלא היו לי בעבר ואני מאמין בלב שלם שזה כתוצאה מהנעליים הצבאיות שאני

הולך איתן יום-יום (נעליים שחורות רגילות).

אני מעוניין להשיג/לקנות נעליי ח"יר בצבע שחור. למישהו יש רעיון יצירתי איך להשיג אותן?

אולי אפילו מכר שיכול להשיג את הנעליים הללו.

49540970.jpg

The best car safety device is

.a rear-view mirror with a cop in it

פורסם

קשה להשיג אותם. רק אם אתה מקומבן זה אפשרי וגם אז זה לא פיקניק בפארק.

גם הנעליים האלו עלולות לגרום לבעיות ברגליים(אצל חבר יש כאלו והן לא הכי נוחות בעולם).

במקרה של בעיה ברגליים תפנה לרופא היחידה שישלח אותך לרופאים המתאימים על מנת לאבחן אותה ולקבל פטור מנעלי צבא.

במקרה של פטור ארוך/קבוע אתה מקבל נעל צבאית אחרת(נראית כמו נעל קבע כזו) שהיא יותר נוחה מהנעל הרגילה.

פורסם
קשה להשיג אותם. רק אם אתה מקומבן זה אפשרי וגם אז זה לא פיקניק בפארק.

גם הנעליים האלו עלולות לגרום לבעיות ברגליים(אצל חבר יש כאלו והן לא הכי נוחות בעולם).

במקרה של בעיה ברגליים תפנה לרופא היחידה שישלח אותך לרופאים המתאימים על מנת לאבחן אותה ולקבל פטור מנעלי צבא.

במקרה של פטור ארוך/קבוע אתה מקבל נעל צבאית אחרת(נראית כמו נעל קבע כזו) שהיא יותר נוחה מהנעל הרגילה.

מכיר את הנעלי קבע האלו, הן לא מתאימות לתפקיד שלי בשירות. אני צריך נעליים גבוהות.

פורסם

קשה מאוד להשיג אותן. חברים אפסנאים בבקום יכולים לעזור, וגם זה לא תמיד.

ניסית ללכת על האופציה של מדרסים (מהצבא כמובן)?

פורסם

גם חברים אפסנאים "פז"ם" בבקום לא הצליחו לעזור לי בזמנו.

אף אחד לא יתן לך נעליים כאלו בגלל רפואי. בכל מקרה על מנת לרכוש נעלים כאלו ולנעול אותן אתה עדיין צריך פטור נעליים.

מה גם יש רס"רים שמחליטים שלא מתאים להם שאנשים שהם לא לוחמים ינעלו נעליים כאלו ועלולים לעשות לך בעיות בגלל זה ואז תתקע עם נעל צבאית בבית.

פורסם
קשה מאוד להשיג אותן. חברים אפסנאים בבקום יכולים לעזור, וגם זה לא תמיד.

ניסית ללכת על האופציה של מדרסים (מהצבא כמובן)?

בתחילת השירות נתנו לי הפנייה להתאים מדרסים לרגליים.

חבר אחר שהלך ועשה אותן (דרך הצבא) לפניי אמר שהמדרסים לא איכותיים

ושהוא לא מרגיש איתן שום שיפור, לכן לא התאמצתי ללכת למקום ולהכין זוג אחד גם בשבילי.

גם חברים אפסנאים "פז"ם" בבקום לא הצליחו לעזור לי בזמנו.

אף אחד לא יתן לך נעליים כאלו בגלל רפואי. בכל מקרה על מנת לרכוש נעלים כאלו ולנעול אותן אתה עדיין צריך פטור נעליים.

מה גם יש רס"רים שמחליטים שלא מתאים להם שאנשים שהם לא לוחמים ינעלו נעליים כאלו ועלולים לעשות לך בעיות בגלל זה ואז תתקע עם נעל צבאית בבית.

אצלי ביחידה יש כמה אנשים עם נעליי ח"יר והרס"ר לא עושה להם בעיה, לפחות לפי מה שהבנתי.

בקיצור, ישאר כגדר חלום? :cry:

פורסם

אצלנו אפילו מישהו שכבר יש לו נעל כזאת, והוא נופל מלחימה ונשאר בבא"ח, מחליפים לו את הנעלים לבריל.

באפסנאות של היחידה אין כאלה נעליים (ובבסיס יש 700 טירונים עם הנעליים האלה!) וכל החלפת מידה מתבצעת בשליחת הנעליים להחלפה.

בקיצור- אתה צריך אחלה של קשרים. או שאתה יכול לשדוד איזה טירון :lol:

פורסם

למזלי אני הצלחתי להתקמבן על פטור מנעלים צבאיות ואישור לנעלי ספורט שחורות.

יש לך כמה אופציות:

1) לתפוס איש קבע\קצין שעומד להשתחרר ולבקש ממנו את הנעלים.

2)לתפוס איש קבע עם נקודות ולשלם לו \טובות הנאה אחרות. עם נקודות הקבע אפשר לקנות אותם.

3) הבנתי שבגלי מוכרים נעלים דומות מאד אבל בלי מקום לדיסקית. אני הבנתי שמדובר ממש באחד לאחד.

פורסם
בתחילת השירות נתנו לי הפנייה להתאים מדרסים לרגליים.

חבר אחר שהלך ועשה אותן (דרך הצבא) לפניי אמר שהמדרסים לא איכותיים

ושהוא לא מרגיש איתן שום שיפור, לכן לא התאמצתי ללכת למקום ולהכין זוג אחד גם בשבילי.

שים לב שיש שני סוגי מדרסים שנותנים הפניה אליהם בצה"ל. סוג אחד הוא הפשוט יותר והאחיד, שבאמת לא ממש עושה משהו. הסוג השני הוא מותאם אישית באופן ממוחשב, והוא מונפק בשני שלבים (מדרס שמקבלים במקום וציפוי שמכינים לאחר שבועיים של הליכה איתו) ומחודש כל חצי שנה.

אני קיבלתי הפניה לסוג השני ומסתובב איתו כבר קרוב לחצי שנה, והוא מאוד שיפר את הנוחות של הנעל הצבאית עבורי. אני אמנם משרת בתפקיד עורפי, אבל בעבר סבלתי מאוד מכאבים בעקבים וברגליים בעמידות ממושכות והמדרסים האלה פתרו עבורי את הבעיה לגמרי - ברמה שאני פשוט מעדיף ללכת בנעל הצבאית.

פורסם
למה שלא תיתן לאורטופד צבאי לפתור לך את הבעיה?

הייתי פשוט חייב להתערב, כי כשאמרת "אורטופד צבאי", משום מה דמיינתי כזה דבר:

Pyramid_Head.jpg

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
שים לב שיש שני סוגי מדרסים שנותנים הפניה אליהם בצה"ל. סוג אחד הוא הפשוט יותר והאחיד, שבאמת לא ממש עושה משהו. הסוג השני הוא מותאם אישית באופן ממוחשב, והוא מונפק בשני שלבים (מדרס שמקבלים במקום וציפוי שמכינים לאחר שבועיים של הליכה איתו) ומחודש כל חצי שנה.

אני קיבלתי הפניה לסוג השני ומסתובב איתו כבר קרוב לחצי שנה, והוא מאוד שיפר את הנוחות של הנעל הצבאית עבורי. אני אמנם משרת בתפקיד עורפי, אבל בעבר סבלתי מאוד מכאבים בעקבים וברגליים בעמידות ממושכות והמדרסים האלה פתרו עבורי את הבעיה לגמרי - ברמה שאני פשוט מעדיף ללכת בנעל הצבאית.

מחודש כל חצי שנה? לי יש כאלו ואף אחד לא אמר לי שום דבר על חידוש.

• תוכן חדש...