Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5129 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

בשעה טובה ומוצלחת מחליפים לי את המחשב שיש לי מהעבודה למשהו קצת יותר קל וצעיר.

אני צריך ללכת לטכנאי מחשבים שלנו ולהעביר את כל התיקיות למחשב החדש.

לפני שאני הולך לטכנאי אני רוצה למחוק את כל הסטורית הגלישה כך שלא ניתן יהיה לשחזר כלום מבחינה זו (המחשב משמש אותי גם לעסקים פרטיים).

בקיצור, אני רוצה שלמעט תקיות עם קבצים ותוכנות שמשמשות אותי לעבודה, הכל יימחק.

איך עושים את זה בצורה יסודית?

תודה רבה

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

אתה תמיד יכול לבצע גיבוי לבד למחשב שלך בבית ולבצע פירמוט מלא (מלא הכוונה לרגיל ולא מהיר). את כל הגיבוי תזרוק למחשב החדש ותסגור עניין.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

כדי למחוק מידע מדיסק קשיח באופן בלתי הפיך יש "לפרמט" את הדיסק 36 פעמים.

ישנן תוכנות מיוחדות שעושות את זה.

CCLEANER ודומיו ימחקו אבל תמיד ניתן יהיה לשחזר את המידע.

פורסם
כדי למחוק מידע מדיסק קשיח באופן בלתי הפיך יש "לפרמט" את הדיסק 36 פעמים.

ישנן תוכנות מיוחדות שעושות את זה.

CCLEANER ודומיו ימחקו אבל תמיד ניתן יהיה לשחזר את המידע.

אתה רציני או צוחק ב-36 פעמים? כבר אמרתי שפירמוט אחד רגיל מספיק. זה עובר על כל הבלוקים ומוחק את המידע.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

תומר זה לא מדויק, בפורמט רגיל המידע אמנם נמחק אך מידע רגיש שמאפשר שחזור לא נפגע. בד"כ זה נמצא בסקטורים הראשונים או האחרונים של הדיסק.

הדרך הכי פשוטה למחוק בצורה יסודית את הדיסק בלי אפשרות שחזור היא להריץ את הפקודה format X: /u

הסוויץ' /u עובר על כל הסקטורים.

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם

תודה רבה על התגובות.

אני לא רוצה למחוק את המחשב לגמרי. אני רוצה שרק דברים שעלו עליו מכניסה לאתרים ומידע שנשמר מאתרים שונים יימחק.אפילו ע"י הגדרת תאריך, לדוג' כל מה שהשתנה מתאריך כך וכך יימחק לצמיתות.

על המחשב יש תוכנות של העבודה שאני מעוניין שיישארו.

או שאני מבין לא נכון וההצעות שעלו כאן לא מוחקות תוכנות ואת מערכת ההפעלה של המחשב אלה קבצי מידע ותוכן?

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם
DBAN

כל מילה נוספת מיותרת. התוכנה הזאת עומדת בסטנדרטים של ה CIA עד כמה שזכור לי.

+1,

התוכנה הטובה ביותר למחיקת מידע 'רגיש'.

תוריד את הקובץ, צרוב על דיסק כאימג', תעשה BOOT לצורב ותבחר באפשרות - Gutmann wipe - הפירמוט האגרסיבי ביותר מבין האפשרויות הקיימות בתוכנה.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

הבנת נכון, ואפשר לעשות את זה לבד זה לא מסובך, וזה תלוי בך כמה עמוק אתה רוצה להגיע.

אפשרות 1: לעשות פורמט מלא ולהתקין וינדוס מחדש, ולמסור את המחשב ככה.

אפשרות 2: להתחיל לרוקן תיקיות, כמו %temp% אך זה יכול להיות מתיש וגם בטוח תפספס משהו.

1 עדיף לדעתי..

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם

פשוט תעשה קליןדיסק ותסמן את הכל

תלוש קצת מהמציאות לחשוב שאנשי מחשוב מהעבודה יקחו מחשב אקראי ויתחילו לשחזר ממנו מידע שנמחק

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

לגמרי.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
פשוט תעשה קליןדיסק ותסמן את הכל

תלוש קצת מהמציאות לחשוב שאנשי מחשוב מהעבודה יקחו מחשב אקראי ויתחילו לשחזר ממנו מידע שנמחק

מכיר מרפי?

הסיבה היחידה אי פעם שאני לא אממש אחריות על הדיסק הקשיח במחשב האישי שלי, שיעלה גם אלפיים שקל לג'יגה מצידי באותו זמן, היא שאני לא רוצה שאנשים שרואים אותי ומכירים אותי, ידעו מה יש לי על המחשב, או אפילו תיהיה להם את האופציה הזאת.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

פורמט רגיל לא מוחק את הנתונים, אפשר לשחזר אותם יחסית בקלות.

כדי למחוק נתונים (באמת) צריך לבצע WIPE.

WIPE זה מחיקה וכתיבה מחדש מספר פעמים (כ7 אם אני לא טועה) על כל סקטור.

לפי מה שאני זוכר הוכיחו שאפשר לשחזר 7 כתיבות אחורה.

עריכה: "It will securely wipe your free space 3 times, 7 times(which is NSA standard)"

הזכרון שלי עדין עובד.

מין הסתם את הבחור פה זה לא מעניין, כל מה שאתה צריך זה לעשות DELETE HISTORY בדפדפן שלך.

הטכנאי שלך לא ימצא כלום.

זה בסדר גם להגיד פורנו אתה לא חייב להגיד "עסקים פרטיים"...

• תוכן חדש...