Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5155 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בסוף חודש 8/11 רכשתי מצבר varta dinamik blue 60a לרכב סיטרואן קסרה וקיבלתי תעודת אחריות ל 20 ח' הרכישה בוצעה אצל משווק מורשה בשם חרמש בע"מ גלגלי הפלדה 3 הרצליה .בתחילת חודש זה 5/12 המצבר "נפטר" בפתאומיות .

היבואן טלרון היפנה אותי לתחנת שרות אלוני כ"ס להחלפת המצבר .במקום המצבר שרכשתי קיבלתי בהחלפה במסגרת האחריות מצבר VARTA שחור בהספק 56va במקום המצבר שהייה ברכב. תחנת השרות הבטיחה לפנות ליבואן ולשכנע אותו להחליף למצבר זהה אך כעבור שבוע חזר והודיעה לי שהיבואן מסרב .פניתי ישירות במכתב ליבואן בדרישה לספק לי את אותו מוצר שעבורו שילמתי אך דבר לא הועיל האדון עפר נתנאל שחותם בתואר סמנכל מכירות דחה את בקשתי בהסתמך על סעיפים בתעודת האחריות .

לאור האמור אני מבקש כדלקמן :

1. להביא המקרה לידיעת חברי הפורום והנהלת הפורום

2. רציתי לדעת האם יצרני מצברים אחרים נוהגים באותה שיטה ?? קרי בעת מימוש אחריות לתת מצבר בעל נתונים

נחותים וזול יותר מהמצבר המקורי שנרכש.

3.האם למי מחברי הפורום קרה מקרה דומה עם varta מה נעשה ומה קרה בסוף ההליך .

4. לאור נסיונכם למי אתם ממליצים שאפנה על מנת שהמקרה ימצא את פתרונו .

תודה

ירון

פורסם

רן שביב מנכ"ל טלרון יבואנית ורטה לישראל כותב כאן באתר תחת המשתמש varta. פנה אליו בה"פ עם קישור לשרשור הזה.

בלי קשר, מהניסיון שלי המוצרים של ורטה מעולים ובהחלט נמצאים ליגה אחת מעל מרבית המתחרים שלהם כאן. עוד לא היתה לי פעם אחת שנפלתי עם מוצר שלהם, והמצברים שלהם תמיד הפגינו אורך חיים יוצא דופן.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

3.האם למי מחברי הפורום קרה מקרה דומה עם varta מה נעשה ומה קרה בסוף ההליך .

מפתיע, זה המקרה שהיה לי איתם בראש השנה (27/9/2011)

הודעתי הראשונה (לחברים בפורום):

ברכב שלי (פרטנר 07 HDI) יש מצבר וורטה כחול 74Ah.

המצבר לא תקין ועליי להחליפו

- אך לצערי בעל הרכב הקודם, ממנו רכשתי את הרכב לפני 3 חודשים, איבד את תעודת

האחריות של המצבר (יומיים לפני שהוא מסר לי אותו, הלך לו המצבר ונתנו לו אחד אחר

"חליפי" מאותו הסוג). על המצבר רשום "חליפי" בכתב יד (עם טיפקס או מה שזה לא

יהיה).

על המצבר חרוט התאריך 7/10 - קרי: יולי 2010. למצבר 15 חודשים אחריות

(דיזל) והיא עומדת להיגמר ממש באוקטובר.

למען הסר ספק:

טעינה תקינה 14.5V

על המצבר.

נוקו קטבי המצבר + נעלי הכבל.

מינוס גוף (לגיר) פורק ונוקה ליתר

בטחון.

המצבר נבדק אצל חבר שנמצא קרוב אליי (לבית) עם כמה סוגי מכשירים

לבדיקת מצברים, אך המצבר אינו מחזיק עומס כמו שצריך.

הודעתי השניה שנכתבה יום למחרת 28/9/2011:

סוף דבר:

לא הצלחתי להשיג את רן שביב גם בנייד אז התקשרתי למחסנים בצריפין ושוחחתי עם עופר. עופר ביקש שאגיע עם הרכב אליו לבדיקת הרכב+המצבר. עדכנתי את עופר שאין ברשותי תעודת אחריות או קבלה.

המצבר נבדק ונמצא לא תקין, הטעינה נבדקה ונמצאה תקינה (גם בעומס מלא).

בנוסף, נבדקה זליגה ונמצא שהזליגה היא בערך גבוה מאוד (400mA).

ניתקתי את המחברים השליפים של הקודן (ניתוק מלא) אך הזליגה נשארה כמו שהיא, 400mA. הטכנאי אמר שהזליגה צריכה להיות בין 2 ל 4mA.

הטכנאי שבדק את הרכב שם לי מצבר חדש של 74Ah (כחול) ושיחרר אותי לדרכי (הנחה אותי ללכת לבדיקה במוסך).

מאז שהרכב אצלי (כך קיבלתי אותו), הרדיו-דיסק (של סוני, MP3) היה מחובר באופן קבוע (חוט צהוב+אדום ביחד, ל (+) קבוע) ומאחר ולרדיו הזה יש תצוגת LCD עובדת גם כאשר לוחצים על OFF, ידעתי שמשהו שם "מסריח" - חוץ מזה שזה עיצבן אותי שהרדיו לא כבה עם הסוויץ', לא הספקתי לבצע את השינוי עד כה.

יצאתי מהמחסנים ועצרתי בצד אחרי 200 מ'. פירקתי את הרדיו, העברתי את החוט האדום ל (+) אחרי סוויץ' ובדקתי זליגה עם ה FLUKE. הזליגה ירדה ל 2-3mA.

עכשיו אני יכול לנחש שמאז 2007 הרכב הזה "אכל" מצברים כמו מים ברק גלל שאיזה חכם החליט לחבר את הרדיו קבוע ל (+) ופשוט לגרום למצבר פריקה עמוקה שמקצרת את חייו באופן היסטרי.

בא לציון גואל.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה בגין התיחסותך הזריזה

אשמח באם הבעיה שהעלתי תבוא על פתרונה ההוגן והראוי

שבת שלום

פורסם

סליחה חברים.

גם אני אינני מסכים עם מה שנכתב.

היה לי בעבר ברכב קודם שנפ שהתפגר אחרי 9 חודשים ,והמצבר הוחלף באותו אחד במדויק.

המוחלף חי למעלה משנתיים כך שהייתי מרוצה.

אם יש תעודת אחריות ויש התחייבות יבואן להחליף מצבר -אין סיבה שיוחלף למצבר נחות

(אלא אם זה מה שכתוב בתעודת האחריות)

אולי הכותרת מוגזמת אבל אני מצפה מיבואן של מצברים מעולים כמו ורטא(ועל זה אף אחד לא חולק)

שיתן את השרות שהוא צריך לתת.יש לי רכב סוזוקי עם מצבר בן 4.5 שנים(כן מקורי מ12.07)

ואני מצפה לראות את תגובת היבואן:?

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם
למה סתם ללכלך על הייבואן ?

אין שום בעיה להתקין מצבר של 56 אמפר-שעה במקום מצבר של 60 אמפר-שעה וההבדל זניח.

ולמה זה קשור לפורום הטכני ?

הבדל זניח- למי?

למצבר "השחור" זרם התנעה נמוך יותר בכ- 12%, אולי במתכוון המתלונן בחר בו...קצת קרדיט לאנשים..וגם אם בחר את "הכחול" סתם-ככה, זכותו, לא?

מחר תקנה מקרר 600ליטר. יתקלקל המקרר בתוך תקופת האחריות. תדרוש תיקון/החלפה. האם תקבל תשובה- "ביררנו, אך אתה רווק, ואין לך צורך במקרר כזה גדול, קבל מאיתנו מקרר 550ליטר.." ?

למען הסר ספק- אני לקוח מרוצה של מצברי ורטה מזה שנים.

אישית- אמתין לתגובת היבואן, ואז אחליט אם היבואן הגון או לאו, כרגע, על-פניו, לדעתי התנהלותו אינה ראויה.

פורסם

האמת הניתנת להאמר שגם אני לקוח מרוצה של varta מזה שנים אחרת לא הייתי רוכש את המצבר .

שנית בחרתי בדגם הכחול 60va במודע ולא אקרעית וזאת על בסיס נתוני המצבר ועל בסיס עלות/תועלת

שלישית ,מאחר ולשמחתי מעולם לא הייתה לי בעיה עם מצבר varta בתקופת האחריות קרי הוא תמיד החזיק מעמד הרבה יותר

לא יצא לי לממש את האחריות ומימלא לא נחשפתי לשרות נציגי varta בישראל .

רביעית ,עקב נסיוני הטוב עם המצבר הנ"ל לא עלה בדעתי שאם אזדקק לשרות אמצא את עצמי עם מצבר אחר שמלתחילה לא רציתי בו (עקב נתוניו הנחותים לעומת המצבר שרכשתי ) במאמר מוסגר יש לאמר שאם הייתי רוכש אותו מלתחילה הרי שעלותו פחותה משמעותית מהמצבר הכחול . יוצא איפה ששילמתי בשביל מצבר כחול ומוצא עצמי שלא באשמתי עם מצבר שחור .

חמישית :פירסומי בפורום הזה נעשה רק אחרי שקיבלתי את תשובת טלרן נציגי היצרן בישראל ורק אחרי שפניתי למשווק עצמו חרמש בע"מ מהרצליה שלא טרח אפילו להתיחס לפנייתי אליו .

למניעת כל ספק אני מבקש להדגיש כי כל מערכות הרכב תקינות ותחנת השרות שהחליפה את המצבר בדקה את הרכב והגיעה למסקנה ברורה וחד משמעית שהכשל הוא במצבר ולא בשום מקום אחר הבינה את הבעיתיות שיש לי עם התקנת מצבר לא תואם והבטיחה להשתדל אצל היבואן לקבל מצבר זהה ,אך כאמור הודיעה לי שמסרבים לתת אותו מצבר.

אני מקווה שהיחס הבלתי הוגן שזכיתי לו יתוקן לאלתר והמקרה שלי ישמש מורה דרך לאחרים וליבואן עצמו כיצד לנהוג בעתיד .

ימים יגידו .

פורסם

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=237417

רק חייב לציין שהמצבר החלופי החזיק 3 שנים נוספות. אבל את הלקח למדתי, המצבר הבא שוב היה מבית ווארטא, STARTUP ולא ווארטא כחול עליו משלמים יותר למרות שהוא לחלוטין אותו מצבר כמו הכחול רק באריזה שונה לפי מנכל ווארטא שכותב פה. אני אמשיך להיות לקוח של ווארטא רק חכם יותר :idea:

• ספונסר פורום
פורסם

ירון שלום

הפרשי הקיבול וזרם ההתנעה בין שני המצברים, אינם משמעותים בפרט שמצבר 56AH 480A הוא מצבר מתאים לחלוטין לקסארה שברשותך ובהתאם שרות האחריות שקיבלת.

הפרש קיבול של 4AH לא יעריך משמעותית את חיי המצבר וההבדל בזרם ההתנעה אינו רלוונטי מאחר והזרם ניקבע על ידי הסטרטר והערך על המצבר מציין את ערכו המקסימלי (בתנאי מעבדה של מינוס 18 מעלות)

הפרש המחירון בינהם הינו רק 70 ש"ח וזאת עוד לפני הנחה שסביר שקיבלת.

להערכתנו אורך החיים של שני המצברים ברכבך יהיה זהה, תקלות ברכב או "השארת אורות" יהיו לאין שיעור יותר מזיקים מאשר ההפרש הקטן בקיבול.

עם זאת אנו מכבדים את בחירתך דווקא במצבר 540A 60AH (שהוא מעבר לצורכי הרכב) ואם חשוב לך לקבל מצבר חלופי הזהה למקורי, נשמח לבצע לך את ההחלפה הזאת באתר טלרון.

לתאום ההחלפה צור קשר עם אדר, מנהל הלוגיסטיקה בטלרון - 08-9292278.

לחילופין, מתוך בטחון בהתאמת המצבר 56AH לקסארה שלך אנו מוכנים להאריך את האחריות שקיבלת למצבר ב 6 חודשים - לקבלת אופציה זאת שלח לי את המייל שלך בהודעה פרטית

טלרון מצברים בע"מ, המעיין 7 מודיעין.

טלפון 1-700-700-130

פורסם

כמו רבים באתר, עקבתי אחרי השרשור לראות איך הוא ייגמר.

מבחינה צרכנית אכן הלקוח פה צודק. אין שום סיבה שיתנו לו משהו אחר ממה ששילם עליו. גם אם ההפרש הוא לא גבוה, דין פרוטה כדין מאה וכל שכן על העדפה של אדם שקנה מוצר אחד ולא אחר.

כוכביות ושורות קטנות באחריות אולי צודקות אבל מבחינה הוגנת לא יהיה זה ראוי לעשות דבר שיגרום לצרכנים להיזהר מחברה זו, גם לא מהפן העיסקי של החברה.

בכ"א יפה שהם לקחו על עצמם לפתור את הבעיה ונראה לי שכדאי למחוק את השרשור או לערוך את הכותרת כי לאחר פתרון הבעיה אין ממש ממה להזהר ממצברי VARTA, מבלי להיכנס למפרט הטכני שלהם.

שתהיה לפותח השרשור ברכת הנעה חלקה :)

פורסם
כמו רבים באתר, עקבתי אחרי השרשור לראות איך הוא ייגמר.

מבחינה צרכנית אכן הלקוח פה צודק. אין שום סיבה שיתנו לו משהו אחר ממה ששילם עליו. גם אם ההפרש הוא לא גבוה, דין פרוטה כדין מאה וכל שכן על העדפה של אדם שקנה מוצר אחד ולא אחר.

כוכביות ושורות קטנות באחריות אולי צודקות אבל מבחינה הוגנת לא יהיה זה ראוי לעשות דבר שיגרום לצרכנים להיזהר מחברה זו, גם לא מהפן העיסקי של החברה.

בכ"א יפה שהם לקחו על עצמם לפתור את הבעיה ונראה לי שכדאי למחוק את השרשור או לערוך את הכותרת כי לאחר פתרון הבעיה אין ממש ממה להזהר ממצברי VARTA, מבלי להיכנס למפרט הטכני שלהם.

שתהיה לפותח השרשור ברכת הנעה חלקה :)

ראשית ,תודה על התמיכה ,שנית הצעתך למחוק את השרשור או לערוך כותרת תמוה בלשון המעטה .מדובר במקרה שקרה

וכדאי שחברי הפורום "יתרשמו" מהמקרה ומתשובת היבואן והפתרון המוצע על ידו ובכך לאפשר לכל אחד על פי הבנתו לשפוט המקרה . לטעמי למשל להתנות החלפת מוצר פגום בהגעה לאתר המרוחק כ 50 ק"מ לכל כוון (במקום לתת את השרות באותה תחנות שרות שהחליפה המצבר ) להפסיד שעות עבודה מעבר לזמן שכבר הושחת אינו בהכרח פתרון אופטימלי וראוי,

אבל יתכן ונצליח לשכנע את טלרן לשנות את מקום השרות . על כן אני מציע להתעזר בעוד קצת סבלנות ומבטיח לפרסם את סוף האירוע כולו לידיעת חברי הפורום . המשך יום נעים .

פורסם

מציע כותרת חליפית בעלת אמפרז' דומה: פתרון יעיל ומהיר שקיבלתי למצבר VARTA

הלוואי ועוד נציגים ימציאו פתרונות כ"כ מועילים על דפי הפורום, ישר כח!

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

• ספונסר פורום
פורסם

להתנות החלפת מוצר פגום בהגעה לאתר המרוחק כ 50 ק"מ לכל כוון (במקום לתת את השרות באותה תחנות שרות שהחליפה המצבר ) להפסיד שעות עבודה מעבר לזמן שכבר הושחת אינו בהכרח פתרון אופטימלי וראוי,

אבל יתכן ונצליח לשכנע את טלרן לשנות את מקום השרות . על כן אני מציע להתעזר בעוד קצת סבלנות ומבטיח לפרסם את סוף האירוע כולו לידיעת חברי הפורום . המשך יום נעים .

הי ירון

אין כלל בעיה לקבל שרות במקום אחר, הרצון להביא אותך לצריפין היה על מנת לבצע בדיקה חשמלית מעמיקה (חינם כמובן).

עדכן את אדר על מיקומך ונפנה אותך לסניף השרות הקרוב. תאם הגעה להחלפה מראש כדי לוודא שהמצבר הגיע למרכז השרות.

בקש מסניף השרות לוודא בהזדמנות זאת שהטעינה תקינה ואין זליגה.

טלרון מצברים בע"מ, המעיין 7 מודיעין.

טלפון 1-700-700-130

• תוכן חדש...