Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5137 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין לי בעייה עם אנשים שצופים בתכנית הזאת, הם רוצים לבדר את עצמם והתוכנית בהחלט מבדרת.

הבעיה היחידה שיש לי זה עם אותם אנשים שמוכנים להוריד את עצמם כל כך נמוך בפריים טיים ויעשו הכל בשם ה-15 דקות תהילה.

אני מאוד סולד מאנשים כאלה, ואני מדבר פה גם על היפות וגם על החנונים, שניהם נמוכים באותה מידה.

כשאני רואה תוכניות כאלה אני תמיד שואל את עצמי "מה גורם לבנאדם לקום ולהיות מוכן לעשות מעצמו אדיוט גמור, בפריים טיים?"

אני חושב שזה הרבה מעבר לכסף.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ואני שואל את עצמי "מה גורם לבנאדם לשבת ולראות את החרא הזה ?"

איפה בדיוק הבידור כאן... זה מצחיק ? מרגש ? חכם ?

זה כל כך מבוים ואידיוטי שאפילו "סתם טיפשי" תיהיה מחמאה לזבל הזה.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

אמנם אני לא בארץ ואני לא רואה את ה"רפש" הזה אבל אני ממש אוהב את התוכניות מהסוג הספציפי הזה.

מה אנחנו מחפשים בעצם כשאנחנו רואים ריאליטי?

אני מחפש לצחוק, להזדעזע ולהיות מסוגל לראות תופעות סוציולוגיות קשות אבל לא להתמודד איתן ממש, אלא פשוט לצפות בזה מרחוק.

היה לי דיון על זה עם החברה שלי לפני יומיים כי בחודש האחרון כבר ראינו 3.5 עונות של "מטבחי הגיהינום" (הטלוויזיה פה כמעט לחלוטין בספרדית והיא לא מדברת ספרדית).

הסברתי לה שיש שם אנשים סתומים ואנשים מעצבנים שביומיום הייתי מוריד להם את הראש בבעיטה אבל בגלל שהם בטלוויזיה ולא מולי, הם לא מפריעים לי. אני כל הזמן חושב על ההוא בעבודה שמעצבן (כיום אני עצמאי, אז לא) או על הפוסטמה שמתלוננת ולא יודעת לעבוד בצוות, ואני רואה שיקוף שלהם בטלוויזיה ומתמודד איתם בלי הצורך העז לזרוק עליהם כיסא.

אז מה הריאליטי נותן לנו?

את האפשרות פשוט לשבת ולפתור ISSUES שלנו עם אנשים אחרים וזהו.

כל עוד לא מכורים לזה ולא לוקחים את זה בצורה רצינית, איפה הבעיה?

לא כולם צריכים כל היום להתעסק עם דברים אינטלקטואליים אבל אחרי שאני יושב ומתרגם 15 עמודים של מאמר אקדמי מספרדית לאנגלית, גם אני רוצה לצחוק קצת.

פורסם

אתה לא מתמודד,

זה נותן לך הרגשה כאילו אתה מתמודד.

זה הבלוף הכי גדול של התכניות האלו,

הם גורמות לאנשים להתבטל ביטול מוחלט ובו זמנית להרגיש כאילו הם "עושים משהו".

בין אם "לעשות משהו" זה להשפיע חבל על הזמן, כי חשוב מאוד מאוד מאוד שקותי יזכה באח הגדול.

ממש מגיע לו, וחוץ מזה,

הם צריכים אותי!!! יש לי אפשרות להשפיע!!! אפילו אסי עזר וארז טל אמרו ככה בפריים-טיים,

וגם בכוכב נולד! יש לי אפשרות להשפיע!

ובין אם זה להרגיש כאילו אני "מתקן issues".

אם היה לך issue אם אדם כזה או אחר בעבודה,

לפתור את ה issue מולו היא הדרך הנכונה והבריאה,

ולא לשבת בבית ולחשוב שנפתרה הבעייה כי צפיתי קצת בטלוויזיה.

אין לי בעייה איתך, ואני לא מדבר עליך,

אני מדבר מבחינה מהותית על ההשלכות החמורות שיש לתופעה הזו -

בגלל הלך רוח כזה אנשים כותבים איזה טוקבק ב ynet ומרגישים שזהו,

מחיתי, זעקתי את זעקתי, ועשיתי את שלי.

בגלל זה אנשים סומכים על סופר-נני שתלמד אותם איך לחנך את הילדים,

בגלל זה אנשים סומכים על אלון גל שילמד אותם להתנהל כלכלית,

בגלל זה אנשים יושבים ושורפים שעות מול הטלוויזיה, תוך בזבוז מוחלט של זמנם,

כשהם בטוחים כי זה תורם להם, ולא רק שהם לא מרגישים שהם מבזבזים את הזמן -

הנדסו את קנוניית הרייטינג הזו כך שהם ירגישו כאילו הם האנשים המשפיעים ביותר בעולם,

באותו הרגע שהם שולחים את ה sms.

שכחו שלחנך ילד זו משימה של שנים ארוכות,

שכחו שהתנהלות כלכלית זה דבר שנובע מהרגלי מחייה,

וה reality tv לא מייצגת את המציאות על כל מה שמשתמע מכך,

אלא רק גרסה ערוכה ופרגמטית מאוד שלה.

כשרואים את זה בשביל pure fun אין עם זה בעייה, למרות שכמו שכבר כתבתי,

איני רואה גם בזה טעם רב - אבל על טעם ועל ריח אין להתווכח,

ומי שמוצא בזה פורקן ראוי לקצת הנאה וצחוק שיבושם לו.

אמנם, כשאנשים נותנים לזה התייחסות יותר רצינית כמו שנתת,

כאן מתחילה הבעייה.

למה? כי המשפט הזה -

אז מה הריאליטי נותן לנו?

את האפשרות פשוט לשבת ולפתור ISSUES שלנו עם אנשים אחרים וזהו.

מראה לי שאתה לא בדיוק מבין שגם אתה נלכדת במלכודת הדבש של הרייטינג.

כי ממש שורה אחרכך, כתבת את זה -

כל עוד לא מכורים לזה ולא לוקחים את זה בצורה רצינית, איפה הבעיה?
לחשוב שתכנית זבל כמו "מטבחי הגיהנום" מלמדת אותי להתמודד עם issues, זה לקחת את הריאליטי ברצינות.

או הישרדות, או כל תכנית ריאליטי אחרת.

במקרה הטוב ביותר, היא מלמדת איתך להסתבך ב issues חמורים אם אינך מסובך בהם כבר,

כשהיא מראה על המסך איך הדרך להתקדם בחיים היא לדרוס, לשקר ולרמוס...

(ולמען הגילוי הנאות, כשהתחילו לשדר את מטבחי הגיהנום ב yes צפיתי בזה כמה וכמה פעמים,

אמנם מתוך אהבתי לבישול וכי נהניתי לראות את המנות שהם מכינים ולשאוב מהם שברירי השראה).

ושוב, אני לא מדבר עליך, כי אני יודע שאתה אדם אינטיליגנטי ברמה כזו שלא תאפשר לך להסתמא מהשטויות שתראה שם.

אבל, יש הרבה צופים בתכניות האלו שאין להם מספיק iq \ השקפת עולם יציבה דיו שיעמדו להגנתם,

והם כן חושבים שיש אפשרות "ללמוד \ להפנים משהו" מהתכניות האלו,

הם שכחו שני דברים -

א. זה ערוך מהת*ת, ולא באמת מייצג את המציאות, אלא את מה שהעורך רצה להציג לך -

אי לכך, המסקנות שכביכול תסיק, אינן מייצגות תמונה אמיתית של מה שהיה בשטח.

ולכן, אי אפשר ללמוד מזה דבר וחצי דבר,

כי גם אם ראיתי את אלון גל מתקן למישהו את כל העסק והחיים ב x צעדים פשוטים,

אני לא יכול ללמוד מזה כלום, כי אין לי שום דרך לדעת שבאמת היו x צעדים ולא x בריבוע,

אבל העורך החליט אחרת.

או שהמציאות לא הייתה שונה במקצת ממה שצויירה, אבל ככה זה יביא יותר רייטינג.

ב. זה סינדרום הטוקבקים במיטבו.

אם אני יושב על הת*ת ולא עושה כלום, לא שיניתי שום דבר, גם אם אני הכי מרגיש בעולם שזה ככה.

בין אם זה להגיב בטוקבק ב ynet על בעיית הפליטים,

בין אם זה לצפות בסופר-נני ולחשוב שאני לוקח קורסים בהורות מתקדמת,

ובין אם זה לחשוב שאני מתקן issues.

מצטער, אני לא אומר זאת מתוך זלזול, אבל issue לא תיקנת עד שלא ליבנת את העניין מול האדם עצמו.

נכון, תמיד יכולים להיות issues שתלויים באחד משני בני האדם בלבד,

לדוגמה אם לאחד מהם יש בעייה לא מוסברת וחסרת סיבה נראית לעין עם השני,

בקיצור הוא סתם "אוכל עליו סרט",

ואז ייתכן שאותו אחד יראה איזו תכנית שתגרום לו לשנות את אופן מחשבתו,

וכתוצאה מכך ה issue יפתר כי הוא כבר לא "תקול" בנקודה התפישתית שהייתה לו קודם,

ועכשיו הם לא יריבו יותר.

אבל בגלל שכמו שכתבתי, הרושם שאני מקבל מהודעותיך הוא שאתה אדם הגיוני,

אני לא מניח שה issue שלך איתו נובע ממך בלעדית בגלל קטנוניות \ כל סיבה אחרת,

אלא שהוא תוצאה של "קצר" שנגרם תודות לשניכם, כל אחד אחראי על חלקו.

אז, issue מלבנים עם האדם, ולא עם הטלוויזיה,

ומצב כלכלי גרוע פותרים ע"י שסוגרים את הכיס, ומחשבים טוב צעדים - ולא ע"י צפייה בטלוויזיה.

reality לא מייצג שום דבר במציאות,

ולמרות זאת, מוכרים את זה לאנשים כאילו זה כך.

והם? קונים את זה בהמוניהם.

עוד גילוי נאות -

בחציה הראשון של העונה הראשונה של האח הגדול נהניתי לצפות,

בדיוק מהסיבה הזו שריאליטי בבסיסו אמור להיות ניסוי חברתי מסוגים שונים,

ולכן זה עניין אותי, זה גם היה נחמד למען האמת.

אחרי חודש וקצת ההפקה הבינה את הפוטנציאל שיש לה בידיים,

ופתאום הדברים התחילו להתדרדר למדרון העריכה, הפרגמטיקה, והתמיכה הסמוייה במשתתפים.

לאחר מכן, זה נהיה מגעיל והפסקתי לצפות בזה...

העונה השנייה כבר בכלל הייתה "בקנטים" מהבחינה הזו.

על העונה האחרונה? אין על מה לדבר בכלל.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם
לא כולם צריכים כל היום להתעסק עם דברים אינטלקטואליים אבל אחרי שאני יושב ומתרגם 15 עמודים של מאמר אקדמי מספרדית לאנגלית, גם אני רוצה לצחוק קצת.

אני לא מבין מה קשור מה אתה עושה לפני התוכנית או אחרי התוכנית כדי שעצם התוכנית עצמה יעניין אותך.

נניח ומישהו מתעסק בעבודה אינטלקטואלית ביום יום (מה נחשבת עבודה אינטלקטואלית ?) , אז הוא מגיע הביתה ואומר "אני חייב לראות היפה והחנון כדי לתת מנוחה למוח האינטלקטואלי שלי" ?

האם העובדה שמישהו לא רואה את השטות הזו אומרת שהוא מתעסק בדברים אינטלקטואלים כל היום ? איזה קשר יש בין הדברים ?

אני רק אומר שאני לא מבין איך התוכנית הזאת, שהיא ריקה לחלוטין מתוכן (אין בה בדיחות מצחיקות, אין בה עלילה, אין בה דמויות מעניינות, אין בה צילומים יפים... אלא רק כמה פוסטמות וטמבלים) יכולה לעניין מישהו, ללא קשר למקצועו ולתחומי העניין שלו.

רוצים לראות ציצי ? בפורנו יש כבר יותר עלילה.

אז מה הריאליטי נותן לנו?

את האפשרות פשוט לשבת ולפתור ISSUES שלנו עם אנשים אחרים וזהו..

בחייך יוסי... לפתור ISSUES בעזרת ריאליטי ?! זה בערך כמו שדודו טופז פתר את בעיות העוני של עם ישראל.

ריאלטי זה הדבר הכי מבוים, הכי מחושב והכי מתוכנן שיש. כל ההתנהגות של אנשים שם היא מזויפת ומבוימת לחלוטין. נראה אותך מתנהג "בטבעיות" כשדוחפים לך 125 מצלמות לחור של הת*ת וכל מה שאתה מחפש זה כסף מפרסום. ממש התנהגות טבעית לחלוטין.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

חחח :lol: ( הצלחת לבטא כ"כ טוב את מה שניסיתי לומר בתחילת השרשור הזה עד כדי שזה גרם לי לצחוק )

כאילו אם אני עובד \ חי שגרה כלשהי שמצריכה ממני להפעיל את הראש,

או להבדיל אם אני סתם אדם נורמטיבי שיש לו קצת שכל בקודקודו.

מה אני אמור להגיע לבית, ולהגיד לעצמי

"היום כל היום המוח עבד, עכשיו ניתן לו לנוח, אפשר לשים לו תכנית טלוויזיה שלא תדרוש ממנו לעבוד כלל!"?

מה זה? שריר יד אחורית שעבדתי עליו קשה בחדר כושר ועכשיו הוא צריך לנוח?:lol:

אם כל היום עסקתי בעבודה בחישובים מתמטיים, ועכשיו אראה תכנית כלשהי בנשיונל או בדיסקברי,

האם זה שבמקום מיץ זבל ערוך אקבל תוכן איכותי מלווה פה ושם בעובדות שכיף לדעת,

יגרום לשכלי להתאמץ ולהתעייף? כאילו מה? כל היום הייתי עסוק בעבודה עם חישובים,

אז אגיד לעצמי "עזוב אותך, למי יש כוח להכניס מידע חדש, אני צריך להיות במצב מוח קטטוני" :lol:

אם אני צופה באריות \ כרישים \ דובים \ כל דבר אחר בנשיונל,

או רואה בדיסקברי איך נראית העבודה של כורי הפחם \ שואבי הנפט \ אילו עתיקות קונים ב pawn shop בקליפורניה,

אני גם נהנה מתוכן איכותי לצפייה, גם נהנה מצילומים מרהיבים, וגם קולט מפה לשם עובדות ומידע,

כאלו שימושיים, שטוב לדעת כחלק מהידע הכללי שיש לנו.

אז אני מרוויח שתי ציפורים במכה, אני גם נהנה, נח, ופורק,

ובו זמנית, מנצל את אותו זמן לא רק לפורקן, אלא לאפיקים חיוביים כשאני לומד דברים חדשים.

וזה לא במתכוון,

זה על הדרך.

וזה לא מפריע להנאה,

זה חלק ממנה.

אני אדם סקרן מטבעי,

וכשאני רואה טלוויזיה אני רוצה לראות דברים שיסקרנו אותי.

אי לכך, כשאני צופה בערוצים הנ"ל אני נהנה מאוד, וזה לא מטמטם אותי.

אז לאורך כל השרשור כשאמרו שכשרוצים להגיע הביתה, ולנוח, אז רואים תכנית כזו,

לא הבנתי בדיוק למה הכוונה - כאילו מה, לצפות בדיסקברי יגרום לי להתעייף שכלית ומנטלית?

מה אני ניגש אחרכך למבחן באוניברסיטה על מה שראיתי בטלוויזיה?

אני רואה את זה בכיף, מה שנכנס נכנס, מה שלא לא,

אבל מה שבטוח -

שמה שיכנס יועיל, ולא יהרוס.

כשמישהו רואה תכנית טבע והיא מלמדת אותו על שרשרת המזון זה בבחינת השפעה חיובית.

כשמישהו רואה שעה וחצי של הישרדות \ המפח הגדול, שכל מסקנת אותו פרק הייתה שכדאי לתקוע סכינים בגב,

כי הנה, בתחילת הפרק מעמדו של השחקן הזה לא היה טוב,

הוא עשה מהלך כזה או אחר,

והנה בסוף הפרק מדיחים את זה שהיה קרבן לתרגיל המלוכלך.

והדוקר? יושב על מי מנוחות. זו? השפעה שלילית, ואשמח אם מישהו יסביר לי אחרת.

DOESN'T WORK HARD

פורסם

המוח גם מתעייף בדיוק כמו שריר. כשאני מגיע הביתה בערב ואחרי שגמרתי את מטלות הבית והבנות אני מחפש לתת לשכל לנוח.

אני לא אשב לראות מקבילית המוחות אבל בהחלט אראה גם היפעה והחנון וגם נשיונל ג'יאוגרפיק. שניהם זו מנוחה לשכל והם לא באים אחד על חשבון השני. פ]שוט לפעמים בא לך לצחוק ומה לעשות שנשיונל ג'יאוגרפיק לא מצחיק.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

עם זה אין לי בעייה,

מסכים איתך לחלוטין...

כשאני רוצה לצחוק, אני רואה באינטרנט פרק של Seinfeld או חברים...

כשכבר ראיתי את כולם, אני רואה סדרת קאלט אחרת,

ואז חוזר חלילה לראות את הקודמות שוב :wink:

כי כמו שאמרת, דיסקברי ונשיונל לא מצחיקים.

אבל, הם גם לא גורמים לך להתאמץ שכלית,

ולכן הם גם בבחינת פאן וגם בבחינת מרחיבי ידע יחדיו.

בקשר ליפה והחנון, שיבושם :-)

DOESN'T WORK HARD

פורסם

לפעמים פאשיזם זה לא כל כך רע. למה מאשרים תכניות כאלה לטלויזיה?

ד"א, אני בטוח שרוב התשובות שלהן מבויימות. זה רחוק מלהיות ריאליטי, זו סדרה, עם הפקה (נכחתי בחלק מהצילומים).

172

פורסם

אלון וBLAVIE, אני מסכים אתכם.

אני באופן אישי לא רואה ככה את הריאליטי ולא "מסדר ISSUES" משל עצמי בראש, אבל הרבה אנשים כן.

אני גם ממש אבל ממש לא שולח SMS או חושב שזה ישנה משהו. ממש לא מעניין אותי מי מנצח ואני לא מושקע אינטלקטואלית או רגשית בריאליטי.

אני רואה את זה רק כדי לצחוק בלי לחשוב וכי אני אוהב לראות אנשים בלחץ.

לא מעניין אותי אם זה ערוך, לא מעניין אותי אם זה לא ממש אמיתי. מבחינתי מי שמתמודד שם יודע למה הוא נכנס אז כל מה שיש לי לעשות זה לצחוק מזה שהם מפגרים או לא עומדים בזה.

http://www.youtube.com/watch?v=6JRLvsK_80E&feature=related דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

כמו שאמרתי כבר, אם מישהו מושקע בזה רגשית או מכור לזה, FUCK HIM! אבל אם הוא סתם מעביר את הזמן בשביל לתת קצת נחת למוח (אני כותב מאמרים, עורך וידאו, מתרגם וכותב ספר אז אני צריך קצת להרגיע את הראש).

פורסם
אין לי בעייה עם אנשים שצופים בתכנית הזאת, הם רוצים לבדר את עצמם והתוכנית בהחלט מבדרת.

הבעיה היחידה שיש לי זה עם אותם אנשים שמוכנים להוריד את עצמם כל כך נמוך בפריים טיים ויעשו הכל בשם ה-15 דקות תהילה.

אני מאוד סולד מאנשים כאלה, ואני מדבר פה גם על היפות וגם על החנונים, שניהם נמוכים באותה מידה.

כשאני רואה תוכניות כאלה אני תמיד שואל את עצמי "מה גורם לבנאדם לקום ולהיות מוכן לעשות מעצמו אדיוט גמור, בפריים טיים?"

אני חושב שזה הרבה מעבר לכסף.

יש לי חבר שמופיע כרגע בצילמים של ריאליטי גם בסגנון של "היפה והחנון". הוא אמור לעלות לאוויר בקיץ.

וכששאלתי אותו בדיוק את השאלה שלך הוא ענה לי - "משעמם לי, וזה דרך לצאת קצת מהשגרה". זה וגם העובדה, שהם נמצאים בצילומים אבל לא רואים את העריכה המאסיבית שעושים לפני העלייה לאוויר, ככה שהם לא הכי יודעים עד כמה אידיוטים הם באמת יראו בסופו של דבר.

פורסם
טוב, עכשיו אני מבין כמה שקר והקצנה כל התוכנית הזאת.

אני מכיר את אחד החנונים, ראיתי את ההיכרות שלו עכשיו ואני אומר לכם ככה- רחוק שנות אור ממה שהוא באמת.

לא ארחיב יותר מדי כדי לשמור על פרטיותו, אבל במציאות הוא מתלבש טוב, בעל בטחון וכריזמתי- ההפך הגמור ממה שמציגים אותו בתוכנית:roll:

מכיר אישית את אחת הבנות שם והיא ממש לא איך שהיא מוצגת, תכנית שהיא שקר וכזב אחד גדול.

רק לא ברור לי למה היא מסכימה להופיע בצורה כזו, אני מקווה שהיא לפחות קיבלה הרבה כסף בשביל זה.

למזלי אין לי כבלים והטלויזיה זרוקה אצל ההורים אז כנראה שחסכתי לעצמי עוד קצת מקום במוח לדברים חשובים באמת.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מקפיץ לאחר שצפיתי בארבעת הפרקים הראשונים.

אני חייב להגיד שנהנתי מהעונות הקודמות של התוכנית. הן היו good clean fun - חבורת טמבליות וחבורת מאותגרים חברתית תקועים ביחד. אבל משהו בעונה החדשה מאוד מפריע לי.

נדמה שהבמאי והעורך של התוכנית כל-כך מתאמצים להדהים את הצופים, שהם מנסים להוציא בכוח מהבנות והבנים את כל הרע שבהם. הבנים זה עוד מילא - חלקם מנסים להיראות מסכנים במיוחד (כמו דדי ואדי), חלקם משחקים משחק מטופש עם הצופים (כמו אולג שמתאמץ מאוד כדי שנחשוב שהוא הזוי וסובל משגעון גדלות. בפועל הוא בטח סתם ווירדו) וחלקם פשוט סחבות באופן מוגזם בעליל (כמו ויקטור). אבל הבנות מרגישות לי כמו עלייה משמעותית ברמת הזבל האנושי שהתרגלנו אליו מהעונות הקודמות. אני לא יודע אם הן באמת ככה או שחלקן סתם משחקות (הערכה שלי: גם וגם) אבל רובן לא יוצאות סתם מטומטמות ברמה קיצונית, אלא פשוט מרושעות.

לדוגמא, סיון. ויקטור היה צריך לבחור בינה לבין בחורה אחרת בפרק הראשון. בהתחשב במה שהראו לנו בפרק, הוא היה צריך להיות מטומטם גמור בשביל לבחור בה, מכיוון שהדרך שלה לעודד אותו לבחור בה הייתה לאיים עליו. כן, זה בסיס טוב לקשר זוגי מוצלח... אבל אין לי ספק שההפקה "עודדה" אותו לבחור בה כי היא יותר צבעונית מהשנייה. אח"כ היא המשיכה בלשלוט בו באופן מגעיל ברמות אחרות - מכריחה אותו לסכם לה את החומר, משחקת לו על המצפון ומעיזה עוד לנזוף בו אם לא עשה כל מה שהיא אומרת. ברור גם שהיא פחות מטומטמת ממרבית האחרות שם, והאמת שרק עם אמירה אחת שלה אני מזדהה - כשהיא ניצחה במשימה היא הודתה מיד ש"זה לא שאני כזה גאון, זה פשוט ששאר הבנות כל כך סתומות שלידן אני איינשטיין".

הבעיה היא ששאר הבנות באמת כל כך סתומות. הודיה, ג'ולי, מוריה ואחרות הן באמת חומר אנושי מהרמה הנחותה ביותר, אבל אם צריך לתת את הכתר למישהי זו חייבת להיות שיר ישר. היא אולי לא מרושעת כמו חלק גדול מהבנות אבל קשה לי להאמין שמישהו מהמשפחה שלה צופה בסדרה בלי להתחלחל מהעובדה שיש לו קשר דם עם אסופת התאים האפורים הנרקבים שיש לה בראש.

אבל אולי הדבר שהכי מטריד אותי הוא מה שההפקה מפמפמת לנו בלי הפסקה דרך הבנות והבנים: מי שבא לעבור שם שינוי הוא החנונים, ש"פשוט חייבים לעשות משהו עם עצמם כדי להסתדר בחיים", בעוד הבנות רק באו בשביל להיראות טוב בבגד ים. הבעיה היא שכשדוחפים לצופה את זה בפנים בלי הפסקה בעוד שהוא יודע שההפך הוא הנכון, כל הסיפור הזה מאבד את שמץ האמינות שעוד נותר לו אחרי שמחשיבים את המניפולציות של ההפקה, הגועל נפש של ה"יפות" והמיאוס מהמסכנות המוקצנת של החנונים. וכשתחושת גועל מחליפה את הצחוק הבריא מטיפשותם של אחרים, כך גם הרלוונטיות של התוכנית הולכת ונמוגה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...