Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5157 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה לא באמת משנה אם זו ה-BRZ או ה-86. שתיהן מספיק דומות בשביל שגם אם יהיו שינויים מסוימים, ניתן יהיה לטפל בהם בקלות יחסית. כמו למשל מיאטה - החלפת בולמים וכיוון פרונט עושים פלאים.

חוצמזה, לא נשפכו קיתונות של חרפה. להפך, רוב המגזינים היו יותר מדי לקקניים. לפחות איוו העזו לכתוב דונט ביליב דה הייפ... וכמובן - אין להשוות את הידנית לאוטומטית כשמדובר במכונית ספורט קטנה עם הנעה אחורית, ואסור לשכוח שהיא מסופקת עם אותם צמיגים שאיתם מגיעה טויוטה פריוס...

השורה התחתונה: ב-180-190 אלף מדובר ככל הנראה במכונית ספורט מעולה שעבור מי שלא הולך שבי אחרי ריגושים זולים כמו מנועי טורבו, מסוגלת לספק טונות של הנאה גם ביומיום.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 252
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ורסו 1.8:

21150 פאונד (כ128 אלף ש"ח) באנגליה.

158 אלף ש"ח בישראל.

אוריס 1.6:

18000 פאונד (כ109 אלף ש"ח) באנגליה.

126 אלף ש"ח בישראל.

ראב 4 2.0:

25000 פאונד (כ151.5 אלף ש"ח) באנגליה.

180 אלף ש"ח בישראל.

הבדלים סבירים למדי לא?

GT86:

25000 פאונד לידני. 26500 פאונד לאוטומט. (שזה 151.5\160.5 אלף ש"ח)

240-250 אלף ש"ח בישראל!?!?

מישהו אמר חזירות? :shock: :shock:

זה לא סתם חזירות. זה חזירות פרימיום!

אני לא בא להגיד שהתמחור של הרכב הגיוני. גם לדעתי הוא יכול להישאר באולם התצוגה במחיר הזה (לא שהייתי יכול להרשות לעצמי במחיר יותר שפוי, אבל במחיר הזה אני יכול להרשות לעצמי חלומות אחרים :lol: ). יחד עם זאת, לא הייתי ממהר לזרוק את כל האש על היבואן. ידוע שבגלל מיסים גבוהים במיוחד בארץ יצרנים נאלצים להתגמש במחיר אותו הם מקבלים על כל רכב הנמכר בישראל. למעשה, עד כמה שאני מבין היבואנים הישראלים מקבלים מחירים אטרקטיביים במיוחד על הרכבים מהיצרנים על מנת שיוכלו להציע אותם (אחרי מיסים) במחירים שפויים יחסית. יכול להיות שברכב הספציפי הזה טויוטה היתה מוכנה להתגמש הרבה פחות, או מכיוון שגם כך מדובר על רכב לשדרוג התדמית וגם הרווח שלהם ממכירה במקום אחר הוא נמוך יחסית (ולכן לא מוכנים להוריד באופן משמעותי את המחיר ליבואן הישראלי) או אולי אפילו בלי קשר לכך, פשוט בגלל הביקוש הרב הצפוי בחו"ל, לא שווה ליצרנית למכור את המכוניות יחסית בזול ליבואן הישראלי, והיא מעדיפה להפנות אותם לחו"ל.

שאף אחד לא יטעה ויחשוב שאני חושב שיבואני רכב בארץ הם מסכנים. אתם יכולים להיות סמוכים ובטוחים שאני לא מתכנן יום התרמה למען יבואני הרכב הישראלים. יחד עם זאת בהחלט מתקבל על הדעת כי במקרה הספציפי הזה אין ליבואן הרבה מה לעשות.

פורסם
זה לא באמת משנה אם זו ה-BRZ או ה-86. שתיהן מספיק דומות בשביל שגם אם יהיו שינויים מסוימים, ניתן יהיה לטפל בהם בקלות יחסית. כמו למשל מיאטה - החלפת בולמים וכיוון פרונט עושים פלאים.

קודם כל, בואו ניתן לסובארו לתמחר את ה-BRZ (למרות שתחושת בטן אומרת שהיא לא תהיה זולה ב-50K שקל מה-86).

אם באמת בולמים ופרונט ידמו את הסובארו לטויוטה (משפט שעד לפני כמה חודשים היה נשמע הזוי לחלוטין), יבוא אישי של BRZ במחיר שפוי יהיה הפיתרון.

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

שני הרכבים מיוצרים באותו מפעל (של סובארו) וכמו שרוני אומר, עיקר ההבדל בהתנהגות הוא בכיול המתלים.

לפי מה שאני שמעתי המחירים צםויים להיות סבירים יותר, קרובים יותר ל 200K.

לא לשכוח כי קיימות כמה גירסאות, יכול להיות שהמחיר המדובר הינו לגירסה המאובזרת יותר ויכול להיות שבטויוטה בכוונה מקפיצים את המחיר - כדי שמחיר של 220K יראה סביר לאנשים.

אני באופן אישי חושב שבמחיר של 200K הרכב יהיה בסט סלר, לעומת מחיר של 250 שבו הוא יהיה בסט פלופר...

פורסם

אני בהחלט מחשיב את עצמי כקונה פוטנציאלי, אומנם בדיוק קניתי דירה אז שעדיין לא ירשמו את שמי על הזמנה, אבל בעוד שנתיים שלוש, כשארצה להשתדרג מהמיאטה, כרגע זה נראה הרכב הכי סביר. אבל במחיר המופקע, שלא לומר הזוי, שהם מנסים למכור את הרכב שישמרו אותו אצלהם, אני אבחר ב-BRZ (תלוי בתמחור) או שאחכה לקנות מיד שניה. דבר אחד בטוח אם אני כן אגיע למצב שאני יהיה מוכן לשים 250 אלף שקל על רכב, אני אעדיף לשים עוד קצת (לפי מה שאומרים) על ניסן Z מיבוא אישי או בהנחה גדולה מהיבואן.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

ליבואן רכב, לייצרן רכב ולמעשה לכל יישות עסקית יש מטרה אחת - להרוויח כסף.

להגיע לסיכומי השנה הפיננסית ולהציג מאזנים נטולי ספרות אדומות וכמה שיותר אפסים אחרי המספרים.

על מנת לעשות זאת יש שתי אפשרויות, הראשונה למכור יותר מכוניות והשנייה היא למכור ביותר כסף.

עשו את זה רנו עם דגמי הספורט, בזמנו זו הייתה האסטרטגיה של קמור עם מיני, אבל לא רק במכוניות.

עושים את זה גם ד.ל.ב מוטורספורט עם פולאריס RZR עשו זאת בעבר גם עם אייפון, מכשירי חשמל ומה לא.

יאמרו באופן הברור ביותר שלושה דברים:

1. כל שקל שנגבה על המכונית הזו מעל ל-210 אלף שקלים (הרף העליון ביותר שאני מוכן לקבל וגם הוא מופרז) הוא החלטה של היבואן למכור פחות ולהרוויח יותר על כל יחידה. זה אולי לא בסדר וחזירי ברמה החברתית, אנושית, מוטורית או לא יודע מה, אבל זו החלטה שאותה מקבלים אנשי היבואן מטעמים עסקיים, שיווקיים ושאר קשקשת.

2. למעשה, כל אדם שישלם שקל מעל למחיר זה זכאי לפנות למשרד הפנים ולהנפיק "תעודת פראייר", איתה יוכל להמשיך ולרכוש מוצרים במחירים מופקעים בבתי עסק נבחרים.

3. אין כרגע בארץ ולמיטב הערכתי גם בעולם מכונית חדשה שמספקת את התמהיל של GT86.

יותר סוסים לשקל זה טריק זול שלא עומד במבחן המציאות (ע"ע איביזות FR וקופרה מהדור היוצא).

ניסאן 370Z היא ממש לא באותה קטגוריה, לא מספקת את אותה חוויה ובכלל לא בכיוון של הרעיון בבסיס ה-GT86 בעיקר בכל הנוגע לעלויות אחזקה שוטפות.

אפרופו ניסאן, הדיבורים על אפשרות להחיות את מותג "דאטסון" הם הפלטפורמה עליה תייצר ניסאן את התשובה שלה ל-GT86.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

אפשר לפתוח הזמנה מיוחדת למיאטה,

השאלה היא, למה לעשות את זה כאשר בתוך חודשים ספורים יוצג הדור הרביעי שלה?

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם
ליבואן רכב, לייצרן רכב ולמעשה לכל יישות עסקית יש מטרה אחת - להרוויח כסף.

להגיע לסיכומי השנה הפיננסית ולהציג מאזנים נטולי ספרות אדומות וכמה שיותר אפסים אחרי המספרים.

על מנת לעשות זאת יש שתי אפשרויות, הראשונה למכור יותר מכוניות והשנייה היא למכור ביותר כסף.

עשו את זה רנו עם דגמי הספורט, בזמנו זו הייתה האסטרטגיה של קמור עם מיני, אבל לא רק במכוניות.

עושים את זה גם ד.ל.ב מוטורספורט עם פולאריס RZR עשו זאת בעבר גם עם אייפון, מכשירי חשמל ומה לא.

יאמרו באופן הברור ביותר שלושה דברים:

1. כל שקל שנגבה על המכונית הזו מעל ל-210 אלף שקלים (הרף העליון ביותר שאני מוכן לקבל וגם הוא מופרז) הוא החלטה של היבואן למכור פחות ולהרוויח יותר על כל יחידה. זה אולי לא בסדר וחזירי ברמה החברתית, אנושית, מוטורית או לא יודע מה, אבל זו החלטה שאותה מקבלים אנשי היבואן מטעמים עסקיים, שיווקיים ושאר קשקשת.

2. למעשה, כל אדם שישלם שקל מעל למחיר זה זכאי לפנות למשרד הפנים ולהנפיק "תעודת פראייר", איתה יוכל להמשיך ולרכוש מוצרים במחירים מופקעים בבתי עסק נבחרים.

3. אין כרגע בארץ ולמיטב הערכתי גם בעולם מכונית חדשה שמספקת את התמהיל של GT86.

יותר סוסים לשקל זה טריק זול שלא עומד במבחן המציאות (ע"ע איביזות FR וקופרה מהדור היוצא).

ניסאן 370Z היא ממש לא באותה קטגוריה, לא מספקת את אותה חוויה ובכלל לא בכיוון של הרעיון בבסיס ה-GT86 בעיקר בכל הנוגע לעלויות אחזקה שוטפות.

אפרופו ניסאן, הדיבורים על אפשרות להחיות את מותג "דאטסון" הם הפלטפורמה עליה תייצר ניסאן את התשובה שלה ל-GT86.

:mm_yeah:

היכולת של היבואן להחליט על המחיר לצרכן, שרירותי ככל שיהיה, מבלי שיהיה נתון לביקורת כלשהי שלא לדבר על תחרות מצד גופים אחרים הופכת את הסיפור לאבוד מראש.

בדיוק כמו בחברות הסלולר או התקשורת, אם הזכרון שלנו היה ארוך מספיק היינו זוכרים כמה שילמנו לפני שנה שנתיים ומתפחלצים מהמחשבה שהעדר תחרות נורמלית הנפיקה לגופים ששלטו בשוק רשיון לגנוב.

פורסם
אפשר לפתוח הזמנה מיוחדת למיאטה,

השאלה היא, למה לעשות את זה כאשר בתוך חודשים ספורים יוצג הדור הרביעי שלה?

השמועות מדברות כרגע על 2014.

emotion of motion

פורסם

השמועות מדברות על מכירה שלה כשנת מודל 2014 בארה"ב, כלומר אמצע 2013. אז זה לא חודשים ספורים, אבל זה בערך שנה. אם היא תשקול 1000 קילו כפי שהשמועות מספרות, יש לנו מנצחת חדשה...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

כמובן, אם סובארו יימכרו ב-200, זה לחלוטין ייתר את ה-250 של טויוטה ויוציא אותם טמבלים גמורים. מרבית הסיכויים שהם מתאמים מחירים.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...