Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5157 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 252
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ואם אין דריפט לא קונים רכב? בואו נקנה וולוו 244, נדחוף לה T6 ו-voila, זה כל מה שצריך, מסתבר...

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

זה בערך מה שוולבו עשו בתחילת שנות ה 80', ואפילו זכו להצלחה לא מבוטלת במסלולי המירוצים, כולל ב 24 שעות של לה-מאן.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לא אמרתי שלא, ידוע גם ידוע. גם ההסבה נעשתה בפועל לא אחת, נדמה לי גם בארץ, זו הרי לא הנפצה שלי :wink:

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
ואם אין דריפט לא קונים רכב? בואו נקנה וולוו 244, נדחוף לה T6 ו-voila, זה כל מה שצריך, מסתבר...

כשאתה מחפש רכב ספורט טהור, היכולת לבצע דריפט היא בעלת משקל מסויים, למי יותר ולמי פחות.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

כשאתה מחפש רכב דריפטים, יש לזה משקל. כשאתה מחפש רכב ספורט טהור - כמו שכתבת. למי יותר, למי פחות.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

והנקודה היא?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

rubycoupe כתב:

לא רק EVO גם CAR קבעו שהמגאן כיפית וטובה יותר

ידוע, לא אמרתי שזה לא נכון. אמרתי שמכיוון שזה מבחן שאפשר יהיה לעשות בארץ, אני אחכה לנהוג במכוניות הללו בעצמי, בתנאים בהם אנו חיים ואז אגיע למסקנה. בדיוק כמו שאני אומר לקוראים ומתייעצים למניהם לא להסתפק רק בקריאת כתבות, אלא לקחת את המכונית בה הם מעוניינים לנסיעת מבחן ולהחליט לבד.

אלו שני מגזינים מכובדים מאוד, אבל אל תקבל כל דבר שם כתורה מסיני.

רכב שנראה זאב ומאיץ בחיי היום יום כמו כבש לא יכול להיות רכב ספורט גם אם הוא נראה כזה עיין ערך יונדאי קופה,פיזו RCZ הונדה CRZ וכו.

קודם כל אני לא יודע על מה אתה מבסס את הקביעה הזו. דבר שני, אם הגדרתך "רכב ספורט" מוגבלת להאצה או הספק אתה מחמיץ עולם שלם שם בחוץ. דבר שלישי, אין שום קשר בין טויוטה GT86 למכוניות שהזכרת, אני מקבל את הרושם שלא הבנת את הרעיון מאחוריה.

ובאמת, שבשורה התחתונה אני כן נהגתי בה במגוון תנאים וגם ברובן המוחלט של אלו שעשויות להישקל כמתחרות. יש בה לא מעט הנאה גם לא סביב הקצוות ולא צריך תחת בחוץ בשביל זה.

בוא נסכם כך, אני לא מבטל אותך או את ההנחות שלך, אבל תשאיר אותן בגדר הנחות בעלמא, וחכה קצת עם הקביעות המוחלטות עד שתנהג בה. אולי דעתך לא תשתנה ב-180 מעלות, אבל תוכל לומר אותן כאשר ניסיון בצידן, ניסיון שלך ולא של EVO או CAR.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

אין לי שמץ של מושג מה אתה רוצה להעביר בזה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

היגוי טוב ונקי לא קשור לסוג ההנעה, ברמת העיקרון.

נהגתי הרבה בוולבו 144\240\940, פיג'ו 505 ופורדים למינהן, ואני לא זוכר שהיה להן יתרון בתחום על פני מכוניות אחרות.

בנוסף, מכונית בעלת הנעה אחורית לא הופכת בהכרח למהנה יותר לנהיגה ממכונית בעלת הנעה קדמית, והגיעה העת לשים סוף לאגדה הלא מבוססת הזו.

כאשר דיברתי על היתרונות של הנעה אחורית לא הזכרתי הנאה מנהיגה. וולבו מדגמים שהזכרת היו עם סרן חיי כמו לטנדר - ישנן מערכות הנעה אחורית עדיפות על זו של וולבו המוזכרות.

אפשר לדעת למה כן קשור היגוי נקי אם לא לסוג הנעה? אני לא מתכוון למה שמרגישים בהגה, אלא תחושה איך שהרכב "מקשיב" לפנייה של הגה. ברכב הנעה קדמית מרגישים הפרעה קלה, מאין התנגדות וחוסר רצון לפנות, לאומת הנעה אחורית שעושה את זה ברצון. אני יודע שגם מיקום של הסרן הקדמי משפיע על רצון הרכב לפנות וכאן יש עדיפות לרכבים שהסרן יותר קרוב לקצה הקדמי של הרכב (משהו שאי אפשר ליישם כימעט בהנעה קדמית).

אני דווקא כן נהגתי על 940 ואהבתי את ההיגוי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אפשר לדעת למה כן קשור היגוי נקי אם לא לסוג הנעה? אני לא מתכוון למה שמרגישים בהגה, אלא תחושה איך שהרכב "מקשיב" לפנייה של הגה.

לכיול מתלים נכון, בעיקר. ברור שלהנעה אחורית יתרון מובנה, אבל כיול מתלים נכון עושה פלאים. תיקח אלפא 147/156 (לא בדגמי V6), תיקח קליאו ספורט, תיקח פיז'ו 106 ותראה מה זה TURN-IN, שכנראה לזה התכוונת כשדיברת על איך שהרכב "מקשיב" להפניית ההגה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני חושב שהרעיון של למכור את הרכב במחיר שקרוב ל200 מלמעלה או מלמטה הוא למעשה בגידה במוצר עצמו

המטרה של היצרניות הייתה לייצר רכב פשוט, נגיש ומהנה ועם כל הכבוד לבאז התקשורתי מדובר במתכון בסיסי מאוד

אז יש לרכב הנעה אחורית, ביג דיל גם לקורטינה יש הנעה אחורית והיא לא תומחרה פי 2 ממשפחתיות מתחרות.

בעיני כל הפואנטה היא שהרכב ימכר במחיר של משפחתית גדולה

לא מעניין אותי מה הנתונים ואיך הרכב מרגיש כאשר המחיר שלו הזוי, זה רכב קטן ובסיסי שמנסה להחזיר עטרה ליושנה, כשהקורולה יוצרה עם הנעה אחורית ועלתה כמו קורולה.

אז אם יש פראייר שמוכן לשלם 200 בשביל אוטו שכזה שיבושם לו, 150 זה מחיר הגיוני.

haters will hate

פורסם

מסכים עם בנצי, הרי כל הסיפור כאן זה טעם של פעם, זאת המהות של הרכב הזה - לפחות איך שאני רואה את זה.

במחיר נמוך מזה משמעותית רוכשים NA או NB, מבצעים יישור קו מלא + שיפורים: חיזוקיי שלדה, הנמכה והקשחה וכו'...

וקיבלנו את אותו המתכון של הBRZ פחות או יותר בפחות מחצי מחיר.

יבואנית סובארו רוצה למכור לנו רכב פשוט במחיר מסובך.

• תוכן חדש...