Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5157 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במדינת החזירים ותיאום המחירים, זאת בכלל שאלה?

אולי נראה הוזלה אמיתית כש-DX יתחילו למכור רכבים...

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

• תגובות 252
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רוני כתב:

השמועות מדברות על מכירה שלה כשנת מודל 2014 בארה"ב, כלומר אמצע 2013. אז זה לא חודשים ספורים, אבל זה בערך שנה. אם היא תשקול 1000 קילו כפי שהשמועות מספרות, יש לנו מנצחת חדשה...
לגבי מועד ההצגה, כל מה שאני יכול לומר זה שנצטרך לחכות ולראות.

לגבי המשקל, אכן מדובר על מספרים נמוכים להפליא, אני אישית, נוטה פחות לכיוון רודסטרים ויותר לקשיחות המבנית של מכוניות סגורות (להוציא אהובתי הנצחית לוטוס 7 על נגזרותיה). אז לגבי מנצחת נצטרך לחכות בעצבים מרוטים.

בנוגע לתמחור של סובארו, יש כאן שני עניינים.

הראשון הוא כוחות השוק, השני הוא שיווקי.

כוחות השוק דוחפים להצמדה של המחירים של מכוניות דומות בקבוצות המחיר שלהן גם כאשר היצרנים הם שונים.

קח לדומה את טיוטה אייגו וסיטרואן C1, או אפילו יצרן זהה בעל שני יבואנים שונים - קיה סיד ויונדאי i30.

בהיבט השיווקי, למה לסובארו למצב עצמם זולים מטויוטה? הם אולי ימכרו יותר מכוניות ויפנאוטו זקוקה כרגע לכל שקל שהיא יכולה לגייס, אבל תחשוב על ההשפעה שעשוייה להיות לזה על שאר ההיצע לטווח הארוך.

אני לא חושב שהן מתאמות מחירים מהסיבה הפשוטה, שאם הן עושות זאת יש כאן השלכות חוקיות מאוד לא פשוטות. נכון שאנחנו לא תמימים, אבל הם מצד שני לא טיפשים. אם הם עושים זאת ואני לא רוצה אפילו לרמוז להאשמה, הם עושים זאת בדרך מתוחכמת ונסתרת.

שנית, למרות שהמכוניות מיוצרות באותו פס ייצור, לפי מה שנאמר לנו בהשקת המכונית, מהרגע שהסתיים התכנון המשותף כל חברה שמרה לעצמה "אס" קטן בשרוול. כך, למשל GT86 עושה שימוש בתרכובת שונה ברפידות הבלמים שלה, שאמורה להיות עפ"י טויוטה טובה יותר.

סובארו לעומת זאת, למרות שכעת היא מכחישה את זה, כבר מכינה את הממתק שלה - ה-STI. גרסאות מוגדשות הטורבו של מנוע הבוקסר הזה (FA) כבר משווקות ביפן עם הלגאסי.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם
גם ב.מ.וו 116 היא הנעה אחורית ועולה 100K פחות. מה זה אומר? כלום, מלבד העובדה שהנעה אחורית כשלעצמה לא צריכה להוות צידוק לקיום - או תמחור - של רכב.

מסתבר שבימר 318 עם מנוע 2 ליטר עולה 225K. מכיוון שלסדרה 3 יש מאחור בגז' (מניח בתוכו יש גלגל רזרבי, מצבר ומיכל דלק מתחתיו או לפחות על הסרן האחורי שתורמים לחלוקה הזאת), היא אמורה להיות רכב יותר מאוזן בחלוקת משקל מאשר סדרה 1.

זה עדיין לא מצדיק את התמכור, אבל הנעה אחורית נותנת הרבה מאוד וחבל שאין רכבים זולים יותר עם הנעה כזאת, גם לאנשים שלא רוצים לעשות דריפטים או לקחת פניות ב160: היגוי נקי ורדיוס סיבוב שווים הרבה (מי שכמובן יודע להעריך את זה).

GT86 זה רכב עוד יותר מעניין כי יש מנוע בוקסר. זה אומר מרכז כובד עוד יותר נמוך.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הנעה אחורית לא מבטיחה היגוי מדוייק או רדיוס סיבוב, ולראיה כל רכב אמריקאי מלפני שנות ה-80 (אולי אפילו ה-90).

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

B.D.B., אמריקאיות שאתה מדבר עליהן באורך 5.7 מטר, רדיוס סיבוב אכן לא גדול יחסית לגודל הרכב, אבל בוודאי גדול יותר מכל רכב גם הנעה קדמית באורך 4.3 מטר. אבל אם תשווה רדיוס סיבוב של נניח אלפא 75 עם רכב הנעה קדמית באורך מקביל תיראה שאלפא מסתובבת כימעט במקום. הגלגלים שלה פונים בזויות מפחידות. ככה זה לכל רכבים הנעה אחורית נורמליים, כולל בימרים ומרצדס. יוצא שמרצדס באורך של 5 מטר יותר קל לעשות איתו פרסה מאשר עם גולף (או לפחות אותו דבר).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לדעתי, מחיר של 210-220 אלף, יהיה מחיר אטרקטיבי עבורה.

אין לה מתחרות ישירות, אבל זה המחיר של שירוקו 2.0TSI ופיג'ו RCZ THP200 ששקולות לטויוטה מבחינת הספק.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
הנעה אחורית לא מבטיחה היגוי מדוייק או רדיוס סיבוב, ולראיה כל רכב אמריקאי מלפני שנות ה-80 (אולי אפילו ה-90).

נאה דרשת.

אגב, אפילו קוטר הסיבוב של הטויובארו אינו מדהים.

הנעה אחורית כשלעצמה אינה סיבה מספקת לבחירת רכב, קל וחומר שיש לה חסרונות רבים מול הנעה קדמית או כפולה(ואני כותב זאת כאחד שנהנה מהנעה אחורית ורוב מכוניותיו היו כאלו).

אגב, קשה לי להזכר מתי נתקלתי באלפא כלשהי עם קוטר סיבוב טוב, ללא קשר לצורת ההנעה.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

רדיוס סיבוב קשור יותר למנוע טורי אורכי. מנוע בוקסר לא מבטיח שום יתרון בפן הזה. יתרה מכך, יש מכוניות עם מנוע מרכזי שלהן רדיוס סיבוב של אוטובוס - קליאו V6 למשל - רכב 3.83 מ' אורך עם רדיוס סיבוב של 13 מ'.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

יצרנים נורמאליים בעלי מסורת של בניית רכבים עם הנעה אחורית מאירופה יעשו רכב עם רדיוס סיבוב קטן.

אבל אפילו אם רדיוס סיבוב נופל מהמשוואה מסיבות כאלו ואחרות, עדיין ברכב הנעה אחורית ההיגוי נקי, לא כמו בהנעה קדמית או כפולה. ועוד יתרון חשוב שלא הזכרתי הנעה סימטרית - ציריות באורך שווה, לאומת הנעה קדמית הציריות באורך שונה, כלומר הגלגלים מקבלים מומנט שונה (TORQUE STEER - כמה שמנוע חזק יותר ככה זה יותר גרוע). סובארו ואודי (לא מדובר על מבוססי גולף) יוצאות דופן עם הנעה קדמית/כפולה כאשר בסרן הקדמי ציריות באורך שווה.

פורסם

שוב - הכל קשור בתצורת מנוע ובמקום שהוא תופס. מנוע טורי אורכי (ומנוע V באופן פחות) יפנו מקום לזוית הפניית גלגלים גדולה. מנוע בוקסר לא יכול לתת את זה. מצד שני, מנוע בוקסר (ומנוע טורי אורכי כמו באודי) גם הוא מוצב לאורך ולכן הציריות שוות.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אתה יכול לשים את מסרק ההגה לפני המנוע וזה פותר לך את הבעיה. אתה גם שוכח שהמנוע, אומנם רחב, אבל מאוד קצר, כי הוא באורך 2 בוכנות.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

אולי אני יכול, אבל אני לא יצרן רכב :wink: לרוב זה לא קורה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

זה לא רק זרועות היגוי, בד"כ המנוע עצמו הוא זה שמפריע לגלגלים, לא לזרועות.

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...