Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5158 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עיקר ההחלקות שהיו בסרטון הן ברטוב - מצב המשול למשטח עפר לאור האחיזה הפחותה. .

לא נכון.

1. במסלול, גם שהאספלט רטוב לא מחליקים. זה עניין של צורך.

2. היו המון החלקות בסרטונים שלא ברטוב, גם אם יותר קצרות.

ביבש יכולת לראות שרכבי הנהגים הרשמיים ובגדול הטובים יותר (המיני כדוגמא טובה, גם אם מכוערת :lol:) מנסים לקחת קו חלק ככל שניתן. הרבה פעמים יש החלקות כתוצאה מנגיעה בשולי הכביש, או בגלל טעות בבלימה.

תמיד מנסים לקחת קו חלק, אבל זה לא אפשרי תמיד (ולפעמים לא רצוי), גם לא לנהגים מעולים. לכן החלקה היא חלק אינטגרלי מנהיגת ראלי.

מכל מקום - אם הנהג נאלץ להחליק זה בעיקר בגלל שיקול לא נכון של נקודת הבלימה, מהירות הכניסה וכדומה. זו לא טכניקת קו, אם ניתן לקרוא לה כך, אלא טכניקת תיקון. גם אתה אומר את זה בגדול, פשוט משום מה מגיע למסקנה אחרת.

זו טכניקה, כי נהיגת ראלי בכביש איננה יכולה להיות מדוייקת כמו מכונית מסלול. לכן, החלקה היא חלק אינטגרלי מנהיגת ראלי.

ראלי היא נהיגת "הבערך".

אם אתה רוצה להתקרב לחוויה, אתה צריך מכונית שאוחזת פחות, כדי להיות מסוגל לנהוג מסביב למגבלות (כלומר, לפעמים מעבר).

רוצה את החוויה הזו, אתה צריך BRZ (לפי הברושור...), לא GTI, לא RS, אלא משהו עם פחות אחיזה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 252
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עוד דבר שאתם שוכחים נהג מסלול, כשהוא מגיע לפניה במרוץ הוא עשה אותה כבר איזה 50 פעם לפחות. נהגי ראלי יכולים גם להגיע לסטייג' ולהתחרות עליו מבלי לראות אותו מעולם. ככה שלדעת בדיוק איך לקחת פניה, בראלי זה כמעט בלתי אפשרי.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

BDB - גם בראלי יש (נכון, לא תמיד) מקצי הכנה, אימונים ובכל מקרה יש pacenotes. כך שמה שאמרת לא תמיד מדויק.

עפר - מה שאתה אומר, בפשטות (אם הבנתי נכון) הוא שבכדי להתקרב לחוויה צריך להפוך את הרכב לפחות טוב. נשמע די כמו dry humping.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אתה לא צריך שהרכב יהיה פחות טוב, אתה צריך שהוא יהיה פחות אוחז.

במקביל אתה צריך שהוא יהיה יותר קל, עם חלוקת משקל יותר טובה (כלומר, יותר טוב).

בכל מקרה, הרכב כביש שלך רחוק ממכונית ראלי מאוד מאוד. הוא לא דומה באחיזה ולא בבלימה ולא בקשיחות ולא בהרבה דברים (האמת שתלוי באיזו קטגוריה, יש גרופים שדווקא לא רחוקים).

אבל בו נגיד שפחות אוחז זה פחות "טוב", ברור שצריך שהרכב יהיה פחות טוב, כי אתה נהג פחות טוב, שנוהג במכונית פחות בטוחה בתנאים פחות בטוחים.

אתה רוצה לשחזר את מה שעובר על נהג מקצועי, אתה צריך לקרב את המגבלות לרמה שלך ולתנאי הכביש. אתה רוצה שהכל ייקרה במהירות יותר נמוכה ובאופן יותר הדרגתי (מכוניות מירוץ הן מאוד קשיחות ולכן המעבר מיש לאין אחיזה הוא ברוטאלי).

נהיגת ראלי היא נהיגה על המגבלות ומעבר להן. ככה נוהגים במירוצי כביש.

אתה נוהג עמוק בתוך המגבלות, אתה לא נוהג כמו בספורט של נהיגת כביש.

יש פה בעמוד שרשור שמשווה גולף GTI ל-106GTI. הוא די מתמצת את העניין.

פורסם

ככל שאני נהג פחות טוב אני דווקא הייתי צריך רכב יותר טוב, על מנת לפצות על נחיתותי בנהיגה (ואני לא חושב שיש ספק שבינינו לבין לואב, למשל, פעורה תהום עמוקה). ההבדל בינינו הוא תפיסתי, השרשור הזה לא ישנה הרי לא את דעתי ולא את דעתך, וזה בסדר.

אגב, אני מאד מסכים לגבי הדרגתיות - זה אחד הדברים שמאד אהבתי ב-146 שהייתה לי. גם היציאה להחלקה וגם החזרה ממנה היו מאד פרוגרסיביות.

השרשור שמשווה בין הגולף ל-106GTI מוכר. דווקא ה-106GTI היא מוטציה בויכוח הזה - לצד היותה "קלאסית" בתחושות וכו', היא מפלצת זמני מסלול.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
ככל שאני נהג פחות טוב אני דווקא הייתי צריך רכב יותר טוב, על מנת לפצות על נחיתותי בנהיגה (ואני לא חושב שיש ספק שבינינו לבין לואב, למשל, פעורה תהום עמוקה).

למה אתה חושב שרכב מפצה על הנחיתות שלך?

בזה שאתה לא מגיע למגבלות אתה לא מפצה, אתה נמנע (קרי, לגמור בחוץ...:-)).

הרכב לא מפצה, אתה פשוט לא לומד לנהוג ולא מתקדם, "כספורטאי".

איך תלמד לנהוג יותר טוב, אם אתה לא מגיע למגבלות?

נהגים טובים יותר נוהגים על מכוניות טובות יותר או פחות?

גם אם אתה עוסק בנהיגה ספורטיבית, אתה מתחיל מהרמה היותר נמוכה (מכוניות עם פחות אחיזה ויותר איטיות) וככה לומד ומתקדם (או לא).

חלק גדול מהפרוגרסיביות של המכוניות של הדורות הקודמים טמון בצמיגים, שהיו בחתך גבוה יותר, ובמתלים, שהיו קשיחים פחות.

פורסם

נקודת המוצא שלי היא שרכב משמש, בעיקרו, לשינוע. גם מכוניות ספורטיביות. אחוז הנהיגה הספורטיבית קטן. לכן, אולי למרבה הצער אבל בכל זאת, יש לדאוג גם לפן היומיומי של העסק. בעולם אידיאלי הגישה שלך נכונה. גם באופנועי ספורט. במציאות - פחות.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
דרך אגב, בגיליון של יולי הם נוהגים על ה GT86 הידנית. הם אומרים שהיא טיפה יותר טובה, אבל עדיין יש להם אותן טענות כלפיה. קיבלה 4 כוכבים כאשר הסובארו קיבלה 3.5.

אם אתה כבר מצטט, אז צטט גם את יתרונות הסובארו על הטויוטה, אליבא ד-EVO. יציבות כיוונית גבוהה יותר וכניסה מדוייקת יותר לפניות, המשרה יותר ביטחון עצמי.

כפי שכבר כתבתי בעבר, המבחן של ה-BRZ האוטומטית שוויו כקליפת השום, מאחר והשפעתו של הגיר האוטומטי עם ממיר המומנט על מנועים דלי מומנט קטלנית - והדבר לא בא לידי ביטוי רק בביצועים בקו ישר אלא משפיע לרעה על כל ניהוג הרכב.

לא מת על EVO בשנים האחרונות - והכוכבים שלו מעניינים לי את... טוב, לא נגזים.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

שינוע זו משימה ל-GTI לא ל-BRZ.

גם 306GTI שינעה יפה מאוד, למרות שהיתה יותר רועשת ופחות אוחזת. הבעיה של המכוניות של אז לעומת היום היא דווקא בבטיחות הפאסיבית והאקטיבית, בתור כלי שינוע. מעבר לזה אין ל-GTI של היום שום יתרון פרקטי מהותי על 306 של פעם.

הדרישה לבטיחות של היום לא מאפשרת יותר לייצר כלי דו"ש (שימושי-ספורטיבי) כמו פעם. המכוניות של היום כבדות יותר ומתנהגות בטוח יותר, ולכן מי שרוצה מכונית ספורטיבית ממש כבר צריך לבחור: מכונית ספורט (MX5, BRZ) או מכונית דו"ש.

וזה מחזיר אותנו לפואנטה של ה-BRZ, היא יכולה להיות מה ש-GTI כבר לא יכולה להיות - מכונת נהיגה מצויינת (אם היא כן או לא, אני לא יודע)

פורסם
זה בדיוק מה שאיבו טוענים במבחן של ה BRZ ופה בדיוק היא נכשלת לטענתם. הם גם משוכנעים שהגיר הידני לא יפתור את הבעיה.

זה מה שקראתי ב-EVO

But it’s corners that make the BRZ special – even wet ones – with a beautifully poised chassis that talks to the driver through exceptionally communicative electric power steering. Take too much speed into a corner and there’s well-flagged understeer, but judge your entry speed right and then use the immediately reactive throttle to bring the car to the point where the rear tyres are just running out of grip and it’s clear that this is a car that really wants to play. The ‘sport’ setting for the stability control - which I was allowed to activate - even allows a modest slip angle before the yellow light starts flashing and everything gets reined in.

פורסם

והנה מבחן ל-BRZ מבוחן שחביב עלי מאד, טים שריק הגרמני.

משריק התלהבתי לראשונה אחרי שראיתי את המבחן שלו ל-500 אבארת; ללא התייפיפות ועם ביקורת ראויה על כל מה שמבאס ברכב הזה. למרבה הצער הקטע בגרמנית, ללא תרגום. הוא לא השתגע על המנוע, גם לא על הגיר, ההיגוי, ה-ESP שאינו מתנתק...

עם רגל בחוץ... :beerchug:

• תוכן חדש...