Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5160 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני בעל סופר לנסר שבה מותקנת מערכת הכוללת

HU פיוניר 5850 DEH

קומפוננט של מורל דוטק אוביישן 6 וחצי אינץ'

מגבר של Lightning Audio 300.4 (המגבר הצהוב)

וסאב של קנווד KFCW 12 בעל 400RMS (שבטוח לא מנוצל כמו שצריך).

אחרי הרבה כיוונונים הגעתי לתוצאה שהיא:

HPF קומפוננט על OFF, ה GAIN ביציאה שלהם יושב על חצי או פחות לא זכור לי בדיוק (קשה לראות גם המגבר מתחת למושב).

הסאב נמצא על 80HZ ה GAIN שלו נמצא על פחות מהחצי (איזור ה 2 וולט לדעתי)

האקולייזר הוא CUSTOM,

HIGH-3

MID-1

LOW-2

LOUD - כיביתי כי הבנתי שיכול להרוס את המערכת.

SLASH - פשוטו כמשמעו? האם זה אומר שמדובר בחיתוך? ברגע שאני מעלה ב 1 שומעים כאילו המערכת חוזקה מעט, בעבר שמתי על 2 אבל החזרתי ל 0-1 בגלל חרחורים.

הווליום אליו אני מצליח להגיע בשמיעה טובה הוא 40 מהמערכת, אבל לפעמים ישנם שירים שגורמים לרמקולים להשמע כאילו הם מחרחרים מה שגורם לי להוריד ווליום.

לפעמים אני מרגיש שאין מספיק "קיק" וחוזק במערכת.

רציתי לדעת האם כדאי, להביא מגבר שיחובר רק אל הסאב?

ובכך להשאיר את המגבר הראשי מחובר לקומפוננט שגם ככה צורכים 140RMS, אני לא כ"כ בקיא במה ההספקים בדיוק לכל ערוץ אז ייתכן וחלק ממה שאני כותב פה יראה לכם כשטויות ושאין לי מושג על מה אני מדבר...אבל תבינו אותי, אני סה"כ מקריא את המידע שהצלחתי להפיק מהמערכת וממה שכתוב :p

אשמח לעזרה בנוגע לשיפורים, האם לשחק בכיוונים של המערכת או שחייב פשוט לשדרג?

נ.ב - דרך אגב, המוזיקה העיקרית שנשמעת ברכב היא אלקטרונית / טראנס פול און והאוס.

רוב הדיסקים הם צרובים כ AUDIO ולא כ MP3 שמוריד מהאיכות.

Opel Adam S 2017

פורסם

בתור התחלה, תאפס את האקולייזר במערכת,

בערוצים של הקומפוננט תשים על hpf באזור ה80hz,

תוריד את הגיינים במגבר ל0, תשים במערכת על 80% מהסקאלה של הווליום,

ואז תעלה גיינים לאט עד שתשמע עיוות ואז תוריד טיפה,

ורק אז תעלה לאט את הערוץ של הסאב עד שהוא ישתלב עם המוזיקה,

לא נראה לי שloud יהרוס משהו במערכת.

ואם אתה לא מבין ולא יודע איך לכוון, עדיף שתלך למתקין / מישהו שמבין שהוא יכוון לך.

פורסם

מומלץ בזמן הכיוון גם קודם לשים ווליום כבוהה בפאנל ורק אז להגביר במגבר ולשמוע מתי זה יוצא משליטה. ככה אתה מגיע לאיכות הכי גבוהה.

וגם אני ממליץ על HPF של 80HZ לקומפוננטים האלו מנסיון

פורסם

תודה על התגובות!

הבעיה עם ה HPF היא שכקבעתי אותם על 80HZ (יש לי 50, 80 ו 125), נעלמו קצת מהסאונדים העמוקים של הבאס, כלומר כשכיביתי את הסאב בשביל לשמוע רק מהרמקולים אז בקושי שמעתי "קיק" מהקומפוננט, שהעברתי ל OFF שמעו הרבה יותר איכותי מהקומפוננט, כאילו יש לי סאב קטן ברקע, ובכלל עם הסאב שחובר חזרה שמעו מעולה, אם כי חרחורים הגיעו בווליום ממש גבוה (40).

כשאני שם על 80 פשוט נעלמים הצלילים הנמוכים אבל שומעים יותר חד את הווקאל שבשירים.

אגב למה המלצתכם דווקא 80?

נ.ב האם זה נכון שכל תקופה צריך לעשות כוונון מחדש למערכת כי לפעמים הרמקולים "נפתחים"?

Opel Adam S 2017

פורסם

אגב, המליצו פה בפורום שיותר טוב להחליף את הטוויטרים שמגיעים עם הסט הנ"ל של מורל לגרסה שנקראת MK-44? האם זה עדיף?

וכמה עולה בכלל סט שכזה?

Opel Adam S 2017

פורסם

מנסיון עם הרמקולים האלה. היום ישבנו במפגש צפון לכוון לאיציק כזה סט וזה היה הדרך לפתרון. אבל גם הRCA חשוב שיהיה איכותי אחרת אתה מאבד מהעומק של הצליל.

וכל הרמקולים האלה זה לא סרווין ווגה

טרבלים בלבד.

אתה יכול לשים על AUTO PASS אבל בווליום אתה תשמע גרוע

פורסם
אגב, המליצו פה בפורום שיותר טוב להחליף את הטוויטרים שמגיעים עם הסט הנ"ל של מורל לגרסה שנקראת MK-44? האם זה עדיף?

וכמה עולה בכלל סט שכזה?

MT22 או MT23 התכוונת :)

הHPF צריך להיות על 80, אחרת אתה עושה קצת נזק לקומפוננט שלך בווליום גבוהה.

אל תדאג שיהיה קצת פחות קיק, בשביל זה יש את הסאבוופר שישלים כמה שצריך.

פורסם

Sanderman

נכון התכוונתי למה שכתבת הראשונים 22, מה שיש ומגיע עם הדוטק אוביישן 6 הם MT-11 נכון?

ולגבי ה HPF הבנתי אותך ותודה על ההמלצה!

AsaGoren

מה זה אומר AUTO PASS? לא ראיתי אפשרות כזו ב HU.

אני יודע שסרווין חברה מעולה, אבל בוא נגיד שלא הבנתי למה התכוונת, טריבל בלבד כלומר הם בנויים בשביל טריבל נטו?

אני לא זוכר איזה סוג של RCA יש לי ברכב, המתקין שם לי חדש כי היה בעבר כבלים ישנים יותר, אמנם בקושי השתמשו בהם כי זו מערכת יד 2 (מדוד שלי שלא נגע בה בכלל, חוץ מהקומפוננט שהוא חדש אני קניתי מחנות).

לניצול מלא של הסאונד ברכב אני בטוח לא אגיע, צריך בידוד, אבל לבנתיים מה שאני יכול שאני יהנה יותר מהמוזיקה אני מנסה.

תודה חברים!

Opel Adam S 2017

פורסם

לא בכל מגבר זה נקרא אוטופאס לפעמים זה full pass . הכוונה שהמגבר לא נוגע בצליל אלא רק בהגברה

לגבי הכבלים מומלץ לבדוק.

כבלים של סאונד לרכב צריכים להיות מגולגלים בתוך עצמם (רואים דרך הפלסטיק או מרגישים) ולא נראים כמו הכבל של הטלוויזיה בבית.

לפני שהייתי מחליף טוויטרים הייתי עובר על כל השאר.

לגבי הבידוד יש עוד הרבה מה לעשות לפני שעושים בידוד, אלא אם כן יש לך רעידות בפלסטיקה

לגבי החברה של הרמקול צריך לזכור שכל רמקול מכוון לסגנון שונה והמורל מכוונים יותר במקרה שלך לצלילים חדים ומדויקים. פחות באס ..

בהצלחה!

פורסם

תודה על ההסבר עזרת לי המון :)

המורל אם ככה טובים בשבילי כי אני שומע גם המון האוס, בשביל הבאס כמו שאמרתם יש את הסאב שעושה מספיק.

הכבלים של האודיו דווקא מסודרים אין איתם בעייה מיוחדת הם לא זרוקים בכל פינה..

אגב המגבר שלי הוא זה

http://www.hanizoz.co.il/newStore/store/viewItem.asp?idproduct=8033

מה זה אומר אוהם 4 / 2?

שמתי לב שב 4 יש יותר RMS מאשר ב 2, למה זה טוב?

סליחה אם השאלות האלו משגעות אותך, תרגיש חופשי לענות או לא אם תרצה, אני אשמח לתשובה וידע מועט...

תודה! :)

Opel Adam S 2017

פורסם

ב2 אום יש יותר RMS כביכול יותר הספק.

ככול שהרמקולים שלך עובדים בהתנגדות נמוכה יותר ההספק שהמבר שלך יוכל להוציא אליהם יהיה יותר גדול, בתנאי שהמגבר תומך בזה

פורסם

הבנתי תודה רבה על ההסבר :)

AsaGoren

הכבל אצלי מלופף במעין ציפוי גומי/פלסטיק קשיח וגמיש בצבע בז' צהבהב כזה.

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...