Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5164 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אולי אתם תוכלו לעזור.

רכשנו טויוטה אוריס חדשה (אוטומטית), אספנו אותה מהסוכנות בתחילת השבוע.

הבעיה היא שהבלימה שלה חלשה מאוד.

כשלוחצים על הברקס, בערך ב-1/4 הראשון של הלחיצה כאילו לא לחצנו.

כשאנחנו ממשיכים לבלום (דוחפים את הרגל יותר חזק פנימה) מתחילה הבלימה אבל היא איטית מאוד. כלומר, האוטו מאט, אך ממשיך לעבור מרחק עד שהוא נעצר סופית.

זאת הרגשה מאוד מוזרה, שלא נתקלנו בה באף מכונית אחרת.

היינו במוסך, הם בדקו, ואמרו שלא מצאו כלום (עשו ניקוי של הרפידות והחלפת אוויר בשקר כלשהו).

אמרו שיזמינו מומחה מטעם טויוטה לבדוק את העניין.

מישהו נתקל בזה ויודע על מה אני מדבר? אולי במכונית אחרת?

למישהו יש כיוון/רעיון?

תודה רבה!!

פורסם

לדעתי - כדאי להכנס למכון בדיקת רכבים (רישוי/טסט ) ולבדוק במתקן הבלימה שלהם .

אני מעריך כי העלות לא יקרה ( ברר והסבר את הבעיה במשרד המוסך לפני הבדיקה - או בטלפון )

כך גורם מומחה ומבין יבדוק את הבלימה ומצב חלוקת עומסי הבלימה ברכב .

לפעמים ברכב חדש שעמד או בהובלה לא נשמר טוב , מתעבים מים במערכת הבלימה , נתפסות בוכנות בלימה חלקית .

הן בגלגלים ובמשאבה הראשית - יש מספר כיוונים ,

במידה ויש בעיה פנה גם לשירות הלקוחות של היבואן .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

זה מצב שיכול להיות מסוכן כי אולי יש בעיה במערכת הבלימה. נסו לבקש ממישהו שמבין במכוניות לבדוק קצת את הבלמים. אפילו יותר טוב - קחו רכב אחר שבולם היטב, סעו באזור התעשיה של העיר שלכם בסופ"ש, איפה שאין תנועה, ותבצעו בלימה חזקה מנניח 80 קמ"ש עד לעצירה מלאה (לשים לב להסתכל במראה שאין מישהו מאחוריכם כמובן). עשו אותו הדבר עם רכב אחר ותראו אם יש הבדל.

הבדלים בתגובת הדוושה בין מכוניות יש תמיד ולפעמים אין ברירה אלא להתרגל, אבל בלחיצה חזקה הבלימה צריכה להיות דומה למדי בכל המכוניות.

בהנחה ויש הבדל, קחו ביום ראשון בבוקר את הרכב למוסך טויוטה אחר ודברו במקביל עם מחלקת השירות שלהם.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

שלום ידידי, אני רכשתי אוריס לא מזמן בסוף 2011,

ואכן הבלמים לא תפקדו כמו שציפיתי (לפני כן הייתה לי קורולה 2005) בדיוק כמו שאתה מתאר.

צריך פשוט לתת קצת זמן ונסועה וזה מסתדר, אחרי כ-1000 ק"מ (אולי הרבה פחות לא כל כך שמתי לב) והבלימות חדות ומצוייניות.

כך שאין לך מה לדאוג, לדעתי זה ככה בכל הרכבים.

פורסם

יש תופעה של "בלמים חלשים" כאשר מחליפים את חלקי החיכוך, למשל צלחות ורפידות. ולאחר מספר בלימות "הרצה" איכות הבלימה והתגובות משתפרות אבל ברכב חדש בדרך כלל מבצעים מספר בלימות לאחר שיצא מפס יצור כדי לצמצם את התופעה הזו.

משם ועד שמגיע לקוח הרכב עוד עבור מספר בלימות ולכן לא סביר שזאת התופעה.

מה שלא ברור לי זה תגובת המוסך כפי שהצגת אותה, הם טוענים שלא מרגישים כלום אבל בכל זאת הזמינו מומחה?

מכוון שמדובר במערכ בלמים, היית ימכניס את הרכב למוסך ולא מקבלו חזרה עד אשר המוסך לא סגור על עצמו לגבי תשובה האם תקין או לא.

עוד אני מציע זה שאולי תנסה לבצע בנסיעת מבחן ברכב הדגמה או רכב זהה אחר.

פורסם

תודה לכולכם על התגובות הענייניות.

מעניין לשמוע את zilkanir שחווה אותן בעיות.

רק כדי לחדד את הנושא: הבלימה משתפרת ממש כאשר לוחצים מעט יותר חזק.

זה כאילו ה-1/4 הראשון של הלחיצה לא מורגש, ומעניין אותי לדעת אם זה bug או feature.

זה באמת יכול להיות bug קטלני, אבל זה לא המקרה שלפנינו.

במוסך טויוטה נסעו על הרכב 2 טכנאים (?) שאומרים שמבחינתם לא הרגישו דבר.

הם הציעו לנו לנסוע ברכב האוריס שיש להם, אך לצערנו באותו הזמן הוא לא היה שם.

שכחתי להזכיר שבנסיעת המבחן שעשינו לפני שקנינו את הרכב לא הייתה התופעה.

כך שזה או באמת ישתנה בהמשך אחרי הרצה קטנה, או אחרי שיגיע מומחה טויוטה. נכון, זה קצת מוזר שהם יזמינו מומחה למרות שהם אומרים שהכל בסדר, אבל ההרגשה של הלקוח לא נחה ואני חושב שזה יפה שהם לא מקטינים ראש.

בכל אופן, אם גם אחרי בדיקת המומחה זה לא יסתדר נתעקש לקבל רכב חדש. זה לא נושא שמשחקים בו.

אם יש עוד אנשים שחוו דברים כאלה אשמח לשמוע, ותודה לכולם על התגובות.

פורסם

השערה:

הבלמים תקינים לגמרי ואתם לא רגילים אליהם. לאחר זמן מה תתרגלו ואז תחשבו שהם "הסתדרו מעצמם".

אבל זה בלמים ולכן אין להקל ראש. גשו למוסך עד כי תנוח דעתכם ודעת המוסך כי הבלמים תקינים.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אם מישה מעוניין בעדכון:

הלכנו למוסך המרכזי, לפגישה עם מומחה מטעם טויוטה.

הוא בדק וטען שהבלמים (והבלימה) תקינים לחלוטין, וציין כי זה אופייני לרכב הזה, ותוך כמה מאות-אלפי קילומטר הרגשת הבלימה (מצד הנהג) תשתפר ותגיע ל"חווייה" שאנחנו רגילים אליה.

עם הזמן אני חושב שקצת יותר מתרגלים, אבל זה בטח לא דומה לשום הרגשת בלימה בשום מכונית אחרת (חדשה) שנסענו במהלך השנים האחרונות.

תודה לכל מי שעזר, ייעץ ותרם מנסיונו.

פורסם

הבעיה שלך היא שגם בלחיצה מירבית הרכב לא בולם מספיק טוב, או שפשוט ההתנהגות של הדוושה לא רגילה לך ?

פורסם

בכל רכב התחושה קצת שונה.

למשל, ברנו קנגו DCI (הרכב הקודם שלי ) מספיק היה לתת "לחיצת נוצה" והרכב עצר מדהים.

ברכב הנוכחי הבלמים קשים יותר, וצריך לתת יותר כוח בלחיצה.

יכול להיות שעברתם לאוריס מרכב שהבלמים שלא היו רכים והתרגלתם לתחושה הזאת.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תופעה ידוע בטויוטה, שה1/4 בדוושה חסר כול יכולת,וצריך להשקיע קצת יותר כוח.

מפחיד לפעמים, לקח לי קצת זמן להתרגל(קורולה 2004 ו2011) שניהם תחושה זהה.

don't drive faster than your guardian angel can fly

ההונדה סיויק מטוס.

הונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה
  • תוכן חדש...