Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5193 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר במנוע דיזל בנפח 4.4L מוגדש המורכב על מכונה חקלאית.

קיים חשש לדליפות אוויר מצנרת היניקה/אינטרקולר.

כיצד מתבצעת בדיקה של מערכת כזו?

פורסם

לרוב, כאשר נותנים לחיצה בריאה על הגז, שומעים בוודאות רעש חזק של לחץ-אויר משתחרר.

אם לא שומעים, צריך לחבר שעון ולבדוק אם יש גדישה - וכמה.

האם נבדקה צנרת גומי של ה wastegate ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

המכונה מאוד מאוד מאוד רועשת - לא ממש ניתן להבחין ברעשי בריחת אוויר כשהמנוע פועל.

כמו כן, במכונה הזאת לא ממש "נותנים גז", אלא יותר מקבעים את ידית הגז על הטורים הרצויים, והנסיעה מתבצעת באמצעות ג'ויסטיק שמפקד על מנועי שמן שמזיזים את הגלגלים...

אנסה מחר בעבודה לצלם קצת ולהעלות לכאן - אולי כך השאלות יהיו רלוונטיות יותר למבנה הספציפי של המנוע הזה.

אם אני מנתק צינור בצד אחד של האינטרקולר, סותם את היציאה מהאינטרקולר בדרך כלשהי ומכניס בעדינות אוויר עם קומפרסור לצינור שהתחבר לאינטרקולר (דוחס אוויר לתוך המערכת) - אני אמור להצליח לשמוע דליפת אוויר אם קיימת? אני עלול לגרום לנזקים?

שאלה נוספת,

דליפות אוויר מצנרת גדישה יכולות לגרום גם לעליה בטמפרטורת המנוע? (בעיקר במאמץ)

פורסם

סוגרים צד אחד של הצינור היוצא מהאינטרקולר עם פקק ייעודי. סוגרים צד אחד של הצינור הנכנס לאינטרקולר עם פקק ייעודי שיש לו ניפל להכנסת אוויר. מנפחים את האינטרקולר עם לחץ אוויר מווסת לשני באר וסוגרים את ברז הכניסה. אם הלחץ נופל רק לאחר כמה עשרות שניות אז המצב טוב. אם אתה לא מצליח לבנות לחץ בכלל או שהוא נופל במהירות זה הזמן להתחיל לעבוד עם מים עם סבון ולחפש נזילות.

ניתן גם כמובן לשמוע לפעמים, כמו שנכתב, את בריחת האוויר, במיוחד אם מדובר בדליפה חזקה.

פורסם

תודה על ההסבר! חשבתי לסגור צד אחד של האינטרקולר בדרך כלשהי, ולצינור שמתחבר אליו לחרוט פקק מאוקולון שישב בתוכו (ויאטם מסביב עם באנד) ובמרכז הפקק ליצור פתח מילוי לאוויר. מחר אעבוד על זה ואני מקווה לחזור עם תשובות.

אשמח לקבל תשובה גם לשאלה הזו בבקשה:

דליפות אוויר מצנרת גדישה יכולות לגרום גם לעליה בטמפרטורת המנוע? (בעיקר במאמץ)

שוב, תודה רבה!

אבירן.

• תוכן חדש...