Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אלפסק: איך בוחרים אותו?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5204 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

קראתי לא מעט, עשיתי סקר שוק וטרם הגעתי להחלטה מוסכלת.

התעורר צורך לרכוש 2 מכשירי אלפסק. האחד לאבא שלי והאחד בשבילי.

אצלי הוא צריך להחזיק בסה"כ מחשב נייח מודרני + מסך LCD 17 בשקעי אלפסק ולא רק מייצבי מתח.

אצל אבא שלי זה מעט מסובך יותר. ראשית, המטרה להחזיק מחשב בן 3+ מסך LCD 19 מבחינת אלפסק. שנית, עדיף שניתן יהיה לחבר ברמת מייצב מתח (שקעים נוספים בד"כ) גם מכשיר אולטרסאונד ומחשב נוסף.(פחות קירטי אבל אם אפשר עדיף).

עד כה, לשנינו היו אלפסק של ADVICE 650VA . כשבדקתי מדובר ב360W.

העניין הוא שהאלפסק של אבא שלי שבק לחלוטין, כלומר לא נדלק בכלל. האלפסק שלי דולק אך גם אחרי נסיון לטעינה בשלל האופציות הוא לא באמת מבצע עבודתו ואם ניתוקו מהחשמל הכל נכבה.

שמתי לב שבערך פעם בשנתיים אנו נאלצים להחליף את האלפסקים כי הם שובקים. יש לציין שמעולם לא ניסנו החלפת מצבר/בטרייה שכן כל ההתעסקות נראתה מסובכת.

אני מודה שבפעמים עברו לא יחסתי לנושא חשיבות אך מאחר ומדובר בהוצאה של 300-500 ש"ח פעם בשנתיים החלטתי להתעמק ולנסות לעשות בחירה מוסכלת עד כמה שניתן.

קראתי את שלל המדריכים אך רק הסתבכתי מאשר החכמתי ולכן אני פונה לעזרתכם.

הגעתי למסקנה שנוכל להסתפק במכשיר שבין 650VA ל800VA שמייצרים בין 360W ל400W בערך.

הנתונים בחנויות מעט מבלבלים ואף סותרים לגבי אותו מכשיר ולכן לא ברור לי מה עלי.

יש לציין שרכשתי למשחב אחר בבית הורי אלפסק של SILVERLINE בתקן 1000VA לפני כחצי שנה בעלות של 370 ש"ח והוא בחלט עושה עבודתו נאמנה. אם זאת הוא לא ממש משווק יותר.

האופציות שעלו על הפרק הינן:

1. אלפסק של איתן הנדסה:

סדרה: VT

הספק: או 650VA או 800VA

מחיר: בין 330-370 ש"ח

יתרון: מחיר

חיסרון: אני פחות מכיר, ראיתי תגובות בZAP לכאן ולכאן.

ללר ברור: האם ,ננייח ובעוד שנתיים המצברים ישבקו, עד כמה פרקטי הן מבחינת מחיר והן אופרטיבית לבצע החלפת מצבר?

2. אל פסק של ADVICE:

אופציה ראשונה:

סדרה: PRV 700 PRO

הספק: 600 VA

לא ברור: בבאג רשום 490W (לא הגיוני בעליל) ובאופיס דיפו רשום 360W

מחיר: אופיסדיפו: 500 ש"ח באג: 400 ש"ח.

יתרון: מוכר לי.

חיסרון: אינני יודע עד כמה פרקטית בעוד כשנתיים כשילך מצבר ניתן להחליף רק אותו וכמה הוא עולה. מאחר והנתונים על ההספק סותרים אין לי מושג אם יספק.

אופציה שניה:

סדרה: PRV 900 PRO

הספק: 770 VA

לא ברור: בבאג רשום 580 W ובאופיס דיפו 380W

מחיר: בבאג: 500 ש"ח באופיס דיפו: 550 ש"ח

אופציה שלישית:

בKSP יש דגם נוסף שלהם אל מסדרה נמוכה יותר.

לסיכום:

לאור הנושאים שמניתי (וכן אני יודע שזה מעט ארוך ומבלבל) על מה תמליצו לי.

אשמח לעזרתכם ומתנצל על האריכות,

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

מחלה אינהרנטית של מערכות UPS הוא תחזוקת המצברים. בכל אל פסק בעולם (החל מביתי קטן וכלה בחדר שלם) צריך להחליף את המצברים תקופתית.

מכשירים טובים יותר כוללים מצברי ג'ל בעלי שם ולא איזה מצבר עופרת אטום, מיצרן סיני עלום שם שתוך כמה חודשים מתפגר. בנוסף במכשירים הטובים יותר מנגנון הטעינה משוכלל יותר והוא מסייע להאריך את חיי המצבר.

בחירת המכשיר מתחילה מהערכה של כמה אנרגיה אתה רוצה שהוא יוכל לספק במקרה של הפסקת חשמל. במילים פשוטות יותר- כמה חשמל לכמה זמן.

עלייך לסכום את ההספקים של כל הצרכנים שאתה מתכוון לגבות ע"י אותו UPS ולוודא בנתונים (או מול החברה) כמה זמן יחזיק ה-UPS עם צריכת ההספק שחישבת. שים לב שצרכנים רבים (מחשב הוא דוגמה טובה) צורכים בפועל פחות מההספק הנקוב שלהם.

בנוסף, עלייך לקחת בחשבון (וגם לשאול) מה תהיה ההתפוקה המשוערת לאחר שנה נניח, ללא החלפת מצבר וכן כל כמה זמן מומלץ להחליף מצבר.

כאשר אתה פונה ליצרן רציני, מעבר לזה שהמוצר איכותי ישנו גם תיעוד טוב יותר של ביצועי המכשיר. חברה גדולה שמתמחה בזה גם כן מהווה ייתרון כיוון שהיא יודעת לענות על שאלות טכניות.

לדעתי קנה פעם אחת מוצר טובה ובהמשך החלף מצברים בהתאם לצורך ובהתאם לבדיקה תקופתית.

אם תצטרך סיוע בהבנת נתונים טכניים תוכל לעלות אותם לכאן וננסה לעזור.

פורסם

אני גם קניתי את ה SILVER LINE Homet 1000VA,

מהחנות של חבר הפורום ארז (TheWolf).

חיברתי אליו מחשב סטנדרטי, מסך 24 אינטש, את המודם והנתב,

מחזיק לפחות 20 דקות.

שאל אותו אולי עדיין אפשר למצוא את המוצר אצלו,

וגם בכמה מקומות ברשת ראיתי שעדיין הוא נמכר,

http://www.colbo.co.il/%D7%90%D7%9C-%D7%A4%D7%A1%D7%A7-SILVER-LINE-Homet-1000VA/p-126.htm

so far so good so what

פורסם

לגבי האלפסק שלך (שנדלק אבל לא סוחב את העומס בזמן נפילה) - תחליף מצבר וסע לשלום.

אם המכשיר תקין אז אין שום סיבה להעיף אותו לפח רק כי המצבר מת.

זה יותר פשוט מהחלפת מצבר ברכב.

לגבי השני - אולי גם בו המצבר הוא הבעיה. אבל זה כבר לא בטוח.

פיוז בדקת? יש מכשירים עם פיוז ולפעמים הוא נשרף. האמת יותר הגיוני ממצבר במקרה הזה.

לגבי הספק - אל פסק של 600VA לדעתי יחזיק 2 נייחים+מסך 19 בלי שום בעיה.

(כמובן נייחים סבירים. לא מדבר על מכונת משחקים עם 4 הרדדיסקים 10KRPM ושני כרטיסי מסך שכל אחד מהם צורך חשמל כמו טוסטר אובן)

מכשיר אולטרסאונד אין לי התחלה של מושג כמה חשמל הוא צורך.

אם זה משהו סביר (עד 2000W) אז חפש מכשיר אל-פסק שיש לו יציאה עם הגנה נגד ספייקים בלבד, ללא גיבוי מצבר.

בד"כ היציאה הזו מיועדת למדפסת לייזר. (צורכת הספק גבוה בגלל חימום הפיוזר)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

בן, אם זכרוני אינו מטעני, הזמנתי אותך אלי לפתוח את האל פסק לראות איזו סוללה הוא צריך ולבדוק תקינות...

בכל מקרה, אתה תמיד מוזמן לקפוץ לבקר.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

תודה לכל העוזרים,

1. בדקתי את הנושא של כמה קיבולת צריך. מדובר במחשבים יחסית סטנדריטיים ולכן אין צורך במשהו מפואר.

2. לגבי החלפת מצבר. ברגע שהופך רלוונטי, פעם בשנתיים יש קושי בלמצוא מישהו שיבצע זאת.

כרגע אני תוהה על איזה חברה ללכת לפי מה שמניתי.

ארז, אכן אקפוץ אליך במהלך השבוע או שבוע הבא.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

קושי בלמצוא מישהו שיבצע זאת?

אתה לא יודע להחזיק מברג?

במכשירי האל-פסק שאני מכיר זה מאוד פשוט.

באחד מהם למשל זה דרש פתיחת בורג אחד (!) והמצבר בחוץ.

מנתקים אותו משני החוטים, מחברים מצבר חדש, סוגרים את המכסה ואת הבורג וזהו.

אה, את המצבר הישן (או את האלפסק הישן, אם אתה מחליף מכשיר...) חשוב מאוד לשים במחזור פסולת אלקטרונית,

לחלופין אפשר לתת את המצבר לכל חשמלאי רכב. (הם מזדכים על זה לפי משקל, ירוויח רבע מנה פלאפל)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...