Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הרסתי את המחשב - מה עכשיו?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5191 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, לקחתי מההורים שלי את המחשב לצורך פרוייקט בלימודים.

עכשיו כשנגמר הפרוייקט רציתי להחזיר להם אותו ולשים על הדרך ווינדווס טרי. אבל מה, זה לא יצא כמו שציפיתי.

לאחרונה עדכנתי BIOS ללוח אם לגרסה הכי חדשה שיש בשבילו. מאז המחשב עבד בלי בעיות.

היום, כשאני מנסה להתקין WIN7, ההתקנה נכשלת!

כל פעם אני מקבל מסך כחול, ריסטרט, ואז הודעה שההתקנה לא יכולה להמשיך.

ניסיתי גרסאות שונות של חלונות, 32 ו64 ביט ומה לא, שהכל נותן את אותה התוצאה.

הרצתי בדיקת זיכרון, והיא עברה בהצלחה.

התקנתי אובונטו, והוא רק מצויין. מקמפל אנדרואיד בלי בעיה תוך ניצול מקסימלי של המעבד והזכרון.

מה אני יכול לעשות מכאן? :roll:

אפשר לשנמך את הBIOS דרך לינוקס?

רעיונות יתקבלו בברכה

המחשב הוא:

E6550

6GB RAM

1TB הארד דיסק

320GB הארדיסק

לוח אם MSI 7360 P35

וכרטיס מסך של NVIDIA

Kawasaki Versys !!!

פורסם

אין שום קשר בין שדרוג הBIOS לבין מערכת ההפעלה. אם התקלה הייתה במחשב עצמו, לא היית מצליח להריץ מערכת הפעלה של אובונטו או כל מערכת הפעלה אחרת שמשתלטת על ה BIOS ועל התקני הקלט/פלט.

ראשית כל, נתק את כל ההתקנים ההיקפיים שמחוברים למחשב-דהיינו מדפסת/סורק/דיסק קשיח נייד ונסה לבצע את ההתקנה שוב.

שנית, רשמת שניסית להתקין WIN7 וזה נכשל-גם בגרסת 32 וגם ב64. מה מערכת ההפעלה שהיתה מותקנת על המחשב לפני שהתעסקת עמו?ייתכן שיש הגנת מערכת קבצים שמופעלת ולכן לא הצלחת להתקין.

בנוסף, רשום כאן (או צרף צילום מסך) את השגיאה שאתה מקבל. ייתכן שמדובר על הגנת מערכת מסוג כלשהו שהBIOS מפעיל (כמו הגנה מפני וירוסים שמשכתבים את ה BOOT SECTOR) וזה מה שגורם לכשל. יצרנים קוראים לזה בכל מיני שמות כגון execution prevention, disable execute bit ועוד כהנה וכהנה.

בשביל לשנמך את הBIOS אתה לא צריך לינוקס, אתה יכול לעשות את זה עם דיסק און קי שעליו יש את קובץ ה BIN של ה BIOS בגרסה מוקדמת. רוב ה BIOS בשנים האחרונות מסוגלים לקרוא מדיסק און קי בזמן העלייה של המחשב. אתה מכניס אותו ומעלה את ה award flash או כל כלי אחר שמותקן ב BIOS על מנת לשדרג אותו.

פורסם

המחשב הריץ WIN7 32.

ציינתי את עניין הBIOS כי זה הדבר היחיד ששיניתי בזמן האחרון.

צילום מסך מצורף (אשכרה צילום :-D )

20120313_220207_2.jpg

Kawasaki Versys !!!

פורסם

העצה שמתן נתן לך לנתק את כל ההתקנים האחרים נכונה.

לגבי boot sector - זה אפשרי, ממליץ לבצע פרמוט מלא לדיסק למשל באמצעות Hiren's BootCD.

כמו כן, לפני שתתעסק שוב עם הביוס נסה להוריד התקנה חדשה של הWIN7 ממקור לא פיראטי, לוודא שלא מדובר בהתקנה דפוקה.

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם

תנסה להתקין מדיסק שאתה בטוח ב-100% שהוא עובד. יכול להיות שהדיסק שלך שרוט או משהו. רצוי לפרמט לגמרי את ההארדיסק לפני.

אם לא עזר, תבדוק הגדרות בביוס (כמו תדרים, מתחים וכו). כבר קרה לי שמערכת הפעלה מסויימת עבדה מצויין והשניה קרסה בגלל הגדרות בביוס (שבעצם זה היה בגלל פגם בלוח אם אבל הגדרות חדשות פתרו את זה).

אם גם זה לא עזר, תוודא שאתה מריץ את הגרסה הנכונה של הביוס. לכל דגם של לוח אם יש תת דגמים ו"סדרות". אולי צרבת גרסה לא נכונה. אפשר אפילו לצרוב שוב ליתר בטחון.

לא חייבים Windows בשביל זה. לרוב זה נעשה דרך DOK או דיסקט. מחיפוש קצר זה אמור לעבוד (תתקין ממחשב שיש בו Windows עובד).

פורסם

נסה עותק אחר.

אגב, האם ההגדרות של לוח האם השתנו בעקבות העדכון של הביוס?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

סורי שאני מצטרף רק עכשיו, אך בכל מקרה כנראה שזה יפתור לך את הבעיה. (הייתי קצת עסוק במוצ"ש)

עליך להכנס לביוס ולשנות את הגדרות הכונן SATA מAHCI לIDE, במקרה שזה כבר כך, שנה מIDE לAHCI, התקן מחדש את מערכת ההפעלה.

שגיאה 0x0000007E הארורה...

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

אני מוסיף על דבריו של ארז-בדוק שהמצב של sata הוא enahanced או compatible. במידה וזה enhanced שנה ל compatible ובדוק האם אתה מצליח להתקין. במידה וזה להפך-אז שנה לערך השני.

בנוסף בדוק האם במקרה הSATA מוגדר לך כ RAID כי לפעמים יש להתקנת WINDOWS בעיה לעלות אם הדיסק שעליו מתקינים מוגדר כחלק ממערך RAID.

פורסם

חברים תודה על התגובות

אז ככה, ניסיתי להתקין ויסטה מדיסק התקנה מקורי - עבר בהצלחה

ניסיתי להתקין XP מאיזה דיסק שמצאתי בנבכי המגירות שלי - עבר בהצלחה

מה לא עבד:

ניסיתי להתקין דרייברים של NVIDIA על הXP, ואחרי הריסטרט המתבקש, המערכת שוב עפה בגלל מסך כחול כלשהו שנעלם מאוד מהר. על ויסטה לא ניסיתי להתקין כלום.

למחשב לא מחובר כלום חוץ ממסך ורמקולים. שום התקנים חיצוניים.

חיפשתי בBIOS אבל לא מצאתי שום מקום להגדיר את ההגדרות שציינתם לגבי הHD.

דבר נוסף, ברגעים אלה ממש אני מתקין שוב אובונטו, אך הפעם ללא הצלחה.

נראה שהוא לא מזהה את הכרטיס מסך או משהו כזה. וזה מוזר, לפני זה הוא עבד סבבה ואפילו הריץ 720P בלי להתאמץ.

יכול להיות שהכרטיס מסך הוא הבעיה?

הכרטיס הוא NVIDIA 8600GT

עריכה:

האובונטו הותקן מחדש ועלה יפה עם 1080X1920

מחר אביא WIN7 מקורי מהעבודה ונראה אם זה יעזור

אשמח לכיוונים נוספים בשלב הזה :\

Kawasaki Versys !!!

פורסם

אם ניסית את מה שאמרו כאן וזה לא עזר ויש לך כרטיס מסך מובנה על המחשב, זה הזמן להעיף את הכרטיס של NVIDIA ולנסות.

גם לי קרה בדיוק אותו הדבר והתברר שכרטיס המסך מקצר כשהוא מתחיל להתחמם.

פורסם

אני הייתי מריץ בדיקה על הזכרונות רק כדי להיות שקט.

ממליץ בחום על windiag - תוכנה חינמית של מיקרוסופט שרצה בזמן הבוט.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

לפי ההודעה שגיאה (STOP)

הייתה לי אותה הודעת שגיאה בשרת מצלמות, ואותה תופעה כמו שלך ,

אחרי החלפת זיכרונות (RAM), הכל הסתדר, אחד הסטיקים נדפק.

Suzuki Jimny

פורסם

בתפריט ה- BIOS תחת הגדרות ה-ATA Driver Setup נא לשנות ל- enhanced\AHCI במקום IDE\compatible.

בנוסף אם יש שם אפשרות של Native Mode אז להעביר ל-Serial SATA

• תוכן חדש...