Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5229 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בזמן נסיעה כל צריכת החשמל של כל מערכות הרכב ( מערכת הצתה ומחשבים, אורות, רדיו וכו') מסופקת על ידי האלטרנטור.

אם מופעלים צרכנים כבדים ו/או הרבה צרכנים ביחד, בשילוב עם מהירות נסיעה נמוכה, התפוקה של האלטרנטור עלולה לא להספיק, ומתחילה צריכת זרם מהמצבר. כשמהירות נסיעה עולה או חלק מהצרכנים מפסיקים לעבוד, האלטרנטור מטעין את המצבר בחזרה.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בפועל מתח הטעינה משתנה כתלות בסל"ד, ואתה תוכל לראות זאת עם מודד דיגיטלי כגון fluke,

בסל"ד סרק הקריאה (אמורה להיות) כ13 וולט, ובסל"ד גבוה כ14, תלוי באלטרנטור ובצריכה.

נכון, משתנה בתחום קטן, ועם השינוי הזה מערכות הרכב יכולות להתמודד ללא בעיה.

ללא ווסת טעינה המתח היה מגיע להרבה יותר מ 14.7 וולט, והתוצאות ברורות.

פורסם
בפועל מתח הטעינה משתנה כתלות בסל"ד, ואתה תוכל לראות זאת עם מודד דיגיטלי כגון fluke,

בסל"ד סרק הקריאה (אמורה להיות) כ13 וולט, ובסל"ד גבוה כ14, תלוי באלטרנטור ובצריכה.

מתח המוצא של האלטרנטור נשמר קבוע (בטולרנס מסויים) לאורך כול טווח הסל"ד. ההבדל שציינת בין מתח האלטרנטור בסל"ד סרק למתח בסל"ד גבוה יותר נובעה כתוצאה מעומס חריג על האלטרנטור בסל"ד סרק.

לדוגמא:

תניע את הרכב ותפעיל רק את מערכת השמע או/גם את האורות ואתה תגלה שהמתח נשמר קבוע בגבולות של +/- 0.3 וולט ואפילו 0.2 וולט באלטרנטורים חדשים.

איזה כייף לי :)

פורסם
זו שאלה שלא אני הצגתי. הציגו שאלה, אני עניתי.

במידה ויש רכיב שנקרא ווסת טעינה, מצויין!

ומידה ואין, יש פתרונות נוספים.

אני שאלתי שאלה רטורית. הייתי שמח לראות פיתרון הכולל סכימה חשמלית שנוכל להבין על מה אתה מדבר.

כפי שכבר הסביר לך בוקי אתה כנראה מבין שאין פיתרון פשוט כאשר מתח הטעינה גבוה מ-15 וולט.

פורסם
נניח ויש טעינת ייתר בסביבות 15 וואט בין קוטביי המצבר בזמן שהמנוע פועל, כיצד הדבר משפיע על תיפקוד המנוע?

תודה רבה מראש לכל חבריי הפורום הנכבד והמשך סופ"ש נעים .

ברכבים עם מערכות בקרה ממוחשבות נתקלתי לא אחת בתופעות שונות ומשונות עקב מתח טעינה גבוה מידי, מתפקוד תיבת הילוכים אוטומטית ועד לתפקוד מנוע לא סדיר, כמו סל"ד סרק לא יציב, דימום מנוע, חיתוכים וכו'.

פורסם

מתח טעינה גבוה יותר זה לא בעיה כמו טעינת זרם.

אין כל בעיה למנוע טעינת יתר (טעינת מצבר טעון) ואין בעיה למנוע מתח טעינה גבוה מידי.

פורסם

חביבי,

אני מציע לך לפתוח ספר חשמל רכב ולהתחיל ללמוד את תורת החשמל לפני שאתה יוצא בהצהרות בלתי ברורות ולא נכונות.

מתח טעינה גבוה הינו סכנה ברורה ומידית.

במערכת הטעינה של הרכב אין רכיב שמגביל את זרם הטעינה, כלומר מצבר בעל מתח קטבים של 11.7 וולט יצרוך הרבה יותר זרם ממצבר שמתח הקטבים שלו 12.2 וולט.

פורסם

לפני כשנה, האלטרנטור של המאזדה התקלקל וסבל מטעינת יתר

הרכב נכנס למצב SAFE MODE וננעל על הילוך שלישי.

לכן אני מניח שטעינת יתר אינה בריאה לרכב ומה שבטוח תהיה יקרה יותר מעלות החלפת אלטרנטור.

בברכה.

פורסם
חביבי,

אני מציע לך לפתוח ספר חשמל רכב ולהתחיל ללמוד את תורת החשמל לפני שאתה יוצא בהצהרות בלתי ברורות ולא נכונות.

מתח טעינה גבוה הינו סכנה ברורה ומידית.

במערכת הטעינה של הרכב אין רכיב שמגביל את זרם הטעינה, כלומר מצבר בעל מתח קטבים של 11.7 וולט יצרוך הרבה יותר זרם ממצבר שמתח הקטבים שלו 12.2 וולט.

תודה על ההצעה.

אני מהנדס חשמל! ואתה?

אז שוב, חד משמעית, טעינת יתר זה לא מתח טעינה גבוה.

קראתי ברשת והבנתי כי מתח גבוה מידי= טעינת יתר לפי שפת המכונאי רכב. טעות נפוצה.

אומנם אם יהיה מתח טעינה גבוה מידי, זה מסכן את המצבר ויתכן שאת שאר רכיבי החשמל. אך טעינת יתר הכוונה אספקת יתר זרם טעינה למצבר טעון. כלומר, אם המצבר טעון עד סופו, ועדיין האלטרנטור מנסה להטעינו, המצבר ניזוק.

חשמלאות רכב זה לא הצד החזק שלי. אבל אם אתה טוען כי אין רכיב שמגביל את זרם הטעינה, אני יכול לבוא ולומר כי ניתן להוסיף רכיב כזה. מצבר ריק, יצרוך הרבה יותר זרם ממצבר כמעט מלא. אך שוב, גם זו לא נקראת טעינת יתר.

יתכן והייתה אי הבנה. בעולם הרכב טעינת יתר מקובלת להבנה כי מתח הטעינה גבוה מידי.

בעולם הסוללות, הדבר מקובל להבנה כי כאשר המצבר טעון, ממשיכים להטעינו יתר על מידה.

בכל מקרה ב2 המצבים המצב המסוכן ביותר הוא כאשר מתח הטעינה גבוה מידי.

ניתן להוסיף רכיב שיגביל את מתח הטעינה. אך יש לברר מדוע הוא גבוה מידי מלכתחילה.

שוב, תאורטית ומעשית ניתן להוסיף רכיבים חשמליים למעגל הטעינה.

חוקית, אינני יודע אם מותר כאן בישראל לבצע שינויים אלו.

פורסם
תודה על ההצעה.

אני מהנדס חשמל! ואתה? - השאלה האם אתה מהנדס חשמל למתח גבוה או זרם גבוה :-D.

אז שוב, חד משמעית, טעינת יתר זה לא מתח טעינה גבוה.

קראתי ברשת והבנתי כי מתח גבוה מידי= טעינת יתר לפי שפת המכונאי רכב. טעות נפוצה.

אומנם אם יהיה מתח טעינה גבוה מידי, זה מסכן את המצבר ויתכן שאת שאר רכיבי החשמל. אך טעינת יתר הכוונה אספקת יתר זרם טעינה למצבר טעון. כלומר, אם המצבר טעון עד סופו, ועדיין האלטרנטור מנסה להטעינו, המצבר ניזוק.

חשמלאות רכב זה לא הצד החזק שלי. אבל אם אתה טוען כי אין רכיב שמגביל את זרם הטעינה, אני יכול לבוא ולומר כי ניתן להוסיף רכיב כזה. מצבר ריק, יצרוך הרבה יותר זרם ממצבר כמעט מלא. אך שוב, גם זו לא נקראת טעינת יתר.

יתכן והייתה אי הבנה. בעולם הרכב טעינת יתר מקובלת להבנה כי מתח הטעינה גבוה מידי.

בעולם הסוללות, הדבר מקובל להבנה כי כאשר המצבר טעון, ממשיכים להטעינו יתר על מידה.

בכל מקרה ב2 המצבים המצב המסוכן ביותר הוא כאשר מתח הטעינה גבוה מידי.

ניתן להוסיף רכיב שיגביל את מתח הטעינה. אך יש לברר מדוע הוא גבוה מידי מלכתחילה.

שוב, תאורטית ומעשית ניתן להוסיף רכיבים חשמליים למעגל הטעינה.

חוקית, אינני יודע אם מותר כאן בישראל לבצע שינויים אלו.

אני לא מהנדס חשמל אבל אני 'קצת' מבין באלקטרוניקה וחשמל.

כאשר חשמלאי רכב אומר או כותב שמתח הטעינה גבוה הוא יודע על מה הוא מדבר ואין צורך בתואר מהנדס חשמל להבין דברים פשוטים שאתה לא בקיא בהם דיו.

אם מתח הטעינה גבוה גם זרם הטעינה יהייה גבוה. אם מתח הטעינה נמוך מ-13.2 וולט המצבר לא נטען בגלל שהכוח האלקטרומניע של המצבר שווה ערך למתח הטעינה כלומר המצבר לא יצרוך זרם ולכן לא תהייה טעינת ייתר.

מערכת החשמל של הרכב מתוכננת בצורה די אופטימלית בכדי לשמור על מצבר טעון ב-100 אחוז ואין צורך להוסיף שום רכיב להגבלת זרם הטעינה.

פורסם

"אם מתח הטעינה גבוה גם זרם הטעינה יהייה גבוה"

לא נכון.

בכל מקרה חשבתי על פתרון למניעת מתח טעינה גבוה. הכל אפשרי

פורסם

אדון מהנדס חשמל, כנראה פיספסת את השיעור שעוסק בחוק אוהם.

באלטרנטורים מסויימים במיוחד אלה המיועדים למערכות חשמל של 24 וולט קיים מנגנון הגנה מובנה באלטרנטור בפני מתח מוצא גבוה לכן אין צורך לחפש פיתרון.

אני אנסה להסביר שוב פעם...

במערכת חשמל תקינה זרם הטעינה או זרם המוצא של האלטרנטור תלוי בצרכנים כלומר, אם האלטרנטור תקין ומתח המוצא שלו בתקופת הקייץ הינו בסביבות 13.6-13.8 וולט ומתח הקטבים של מצבר שנפרק הינו 12.3 וולט יזרום זרם X או במילים אחרות המצבר נטען בזרם מסויים.

בחורף מתח הטעינה הינו גבוה יותר ונע סביבות 14-14.2 וולט לכן אותו מצבר בעל מתח קטבים שציינתי קודם לכן ייטען בזרם גבוה יותר.

פורסם
אדון מהנדס חשמל, כנראה פיספסת את השיעור שעוסק בחוק אוהם.

אני אנסה להסביר שוב פעם...

במערכת חשמל תקינה זרם הטעינה או זרם המוצא של האלטרנטור תלוי בצרכנים כלומר, אם האלטרנטור תקין ומתח המוצא שלו בתקופת הקייץ הינו בסביבות 13.6-13.8 וולט ומתח הקטבים של מצבר שנפרק הינו 12.3 וולט יזרום זרם X או במילים אחרות המצבר נטען בזרם מסויים.

בחורף מתח הטעינה הינו גבוה יותר ונע סביבות 14-14.2 וולט לכן אותו מצבר בעל מתח קטבים שציינתי קודם לכן ייטען בזרם גבוה יותר.

עכשיו אתה ממשיך לזלזל. כנראה זה טבוע בך.

אני כלל לא מסכים איתך. אתה פשוט טועה ומטעה אחרים וחבל.

מצבר הוא צרכן לכל דבר. הוא יצרוך זרם מקסימלי כשהוא ריק וכשהוא מלא הוא לא יצרוך זרם כלל.

מתח טעינה קשור לזרם טעינה בקשר הפוך. כלומר, כאשר המתח גבוה, זרם הטעינה יהיה נמוך.

תקופת קיץ חורף אביב וסתיו לא ממש משנות לעיקרון הפעולה.

אני סיימתי בתגובותי לגבי הגבלת זרם טעינה בשל זילזול, ולכן לא אגיב יותר.

תודה.

פורסם

אתה צודק לגמרי

במערכת טעינה תקינה כאשר הזרם גבוה בגלל צרכנים רבים או כבדים שמופעלים או מצבר פרוק מתח הטעינה יהיה נמוך ולהיפך

אך לגבי טעינת יתר זהו מושג מקובל שבא להגיד שיש מתח טעינה גבוהה מידי או חוסר טעינה שבא להגיד שיש מתח טעינה נמוך מידי

בכל המקרים האלו התקלות הם בדרך כלל הווסת מתח שבתוך האלטרנטור

פורסם
עכשיו אתה ממשיך לזלזל. כנראה זה טבוע בך.

אני כלל לא מסכים איתך. אתה פשוט טועה ומטעה אחרים וחבל.

מצבר הוא צרכן לכל דבר. הוא יצרוך זרם מקסימלי כשהוא ריק וכשהוא מלא הוא לא יצרוך זרם כלל. - תקרא טוב את שכתבתי ! לא כתבתי שהמצבר הוא רק ספק אנרגיה !

מתח טעינה קשור לזרם טעינה בקשר הפוך. כלומר, כאשר המתח גבוה, זרם הטעינה יהיה נמוך.

תקופת קיץ חורף אביב וסתיו לא ממש משנות לעיקרון הפעולה. - עוד הוכחה שאינך מבין כלום בחשמל רכב.

ווסת המתח ברכב הינו מקוזז טמפ' ומתוכנן ככה שמתח המוצא בתקופת החורף (כאשר גוף הווסת קר) יהייה גבוה ב-0.3-0.4 וולט מאשר בתקופת הקייץ בכדי לשמור על מצבר טעון תמיד ב-100 אחוז.

אני סיימתי בתגובותי לגבי הגבלת זרם טעינה בשל זילזול, ולכן לא אגיב יותר.

תודה.

עדיף באמת שלא תגיב מכיוון שאתה לא מהנדס חשמל וגם לא מבין מאומה בעניין אלא מנתב את הדיון כול פעם מחדש לכיוונים שנוח לך או לומד תוך כדי תנועה.

• תוכן חדש...