Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5233 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תסלחו לי על חוסר הידע, מפאת גילי הצעיר (19 בסה"כ) אולי אני לא מבין דבר או שניים אז אני אשמח אם יבהירו לי.

אנו חיים במדינה דמוקרטית, דמוקרטיה - שלטון העם קרי העם הוא הריבון במדינה והמדינה צריכה להתנהל על פי רצונו בלבד.

מכיוון שגודל האוכלוסיה אינו מאפשר לכל העם לקבל החלטות ביחד כל שנה מצביעים מי שזכאים להצביע לבחירות בהן בוחרים את נבחרי העם.

ואף על פי שכל אי אילו שנים ישנן בחירות דמוקרטיות בישראל אני עד לתופעה של אנשים מסויימים שנבחרים שוב ושוב לתפקידי מפתח מצד אחד ומן הצד השני אזרחים פשוטים שבאופן עקבי מייבבים על כך שהממשלה "עקרה", שהמחוקק לא הגיוני ובמילים פחות יפות - שהכל פה זב* וכו'. איך קורה מצב כזה בו הנבחרים לא מממשים את רצון העם אבל בכל זאת נבחרים עוד פעם ועוד פעם?

אולי זו אופטימיות ילדותית אבל מי שהחוקים החדשים הללו כל כך חורים לו מוזמן לקחת את הרגליים ולרוץ לשלטון, הרי אנחנו לא חיים בסוריה, כאן יש דמוקרטיה והבסיס שלה הוא שהרוב מקבל את ההחלטות ועם כל התמיכה שאני רואה בנושא סביר להניח שאפשר לעשות עם זה משהו.

ועד אז תפסיקו לגבות פה אחד את השני בדיון כי אם יש משהו עקר כאן זו היא לא הממשלה (הרי חלק מהאנשים בה מצליחים להבחר פעם אחרי פעם לא?) כי אם הדיון בנושא הזה הוא העקר מכיוון שאף אחד ממקבלי ההחלטות אינו גולש בדפים אלו.

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

• תגובות 163
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כל נאמני אור ירוק שנוסעים 90 ומחכים לראות פנים נוכרות ברמזור בשביל להרגיש צודקים לא מבינים שהם אלה שאמורים להתרעם ראשונים על כל נושא אכיפת המהירות המוגברת בזמן האחרון.

רוב הנהגים שנוהגים בהתאם לתנאי הדרך ובכפוף לחוקים שהציבור יכול לעמוד בהם, קרי, נהיגה בתוך העיר במהירות איטית, עצירה מלאה בתמרורי עצור, אור אדום, חנית נכים וכדומה אבל מרשים לעצמם "להיות עבריינים" ולנסוע מעל המהירות המותרת בכבישים מתאימים (ולא מדובר רק בכביש 6, שגם בו נאכפת המהירות) ובתנאים המתאימים לכך, משתמשים באמצעי זהירות חוקיים (וולנטיין, ציטה, WAZE). כלומר הם הנהגים שיפגעו בצורה הנמוכה ביותר! מי כן יפגע? הנהג שכן משתדל לשמור על 90, מאמין שהאכיפה לא אמורה לפגוע בו ומשתדל לנסוע בהתאם לחוק, אבל משרד האוצר שם לו מלכודת בקטעים בהם יש סיכוי גבוה שטעות בתום לב תביא אותו למהירויות "מסכנות חיים" ואם המלכודת לא עבדה, ימתין לו שוטר משטרת ישראל לאחר המצלמה בהמשך הדרך ו"יציל את חייו" על ידי אקדחי הלייזר החדשים שיכולים להנפיק מספר רב של דוחות חסיני עירעור.

אני מאמין ומקווה שפורמט המצלמות כפי שהוא עובד כרגע לא יאריך ימים, ולאו דווקא בגלל שהוא באמת לא יעיל אלא מכיוון שיגיע שר חדש שירצה לקבל אהדה וכותרות בסגנון כחלון/אטיאס ויפתור אותנו מעונשו של זה.

בשיפוצים

פורסם

נראה לי שזה דיי מסכם את העניין.

419783_10150609907572428_654062427_9609812_110811540_n.jpg

"that is petrolhead heaven,

and as we've always maintained,the only way you can get there,is in an alfa romeo"

jeremy clarkson - top gear

פורסם
הקושי של הנהג הישראלי לשמור על מהירות חוקית ולערוך מדי פעם ביקורת על מהירות נסיעתו נובעת מהרגלים מושרשים לאורך שנים של אי התייחסות לתמרורי המהירות ומכאן התרעומת שכן שינוי הרגלים הוא דבר לא קל בעליל וייתכן שהמצלמות יתרמו לכך.

המצלמות לא נועדו לשנות הרגלים אלא להעניש נהגים, אחרת הם היו ממוקמות בכבישים בעייתים, ולא בכבישים מהירים, נקודה למחשבה.

מה שאתה מתאר לגביך הוא דבר מעט עצוב שמשקף עדר. מה אתה אומר בעצם, שאתה מושפע מאחרים ואין לך שיפוט ושיקול דעת עצמאי. נהג טוב לא אמור להיות מושפע מנהגים אחרים ואמור לדעת לבד את הכללים, לנהוג על פיהם ולא לבסס נהיגתו על סמך דפוסי נהיגה של אחרים וצר לי, מנהג ישראלי לא כדאי ללמוד משהו בנוגע לנהיגה ובעצב ייאמר, אך רוב הנהגים בינוניים ומטה. דומה הדבר למצב שתמתין ביציאה עם מתן זכות קדימה, תקבל צפירה מאחור, תילחץ, ובגלל זה תתפרץ לכביש. אתה נוסע מהר כי כמה נהגים מסביבך נוסעים מהר.

אני באמת לא יודע מהיכן הגעת למסקנות אשר הסקת ממה שכתבתי , מה הקשר לתרבות עדר כאשר ב 90 קמ"ש אתה מפגע על הכביש ?

נהג לא אמור להיות מושפע מנהגים אחרים ? , סליחה אתה רציני ?

הצרה בכל הקשור למהירות וכאן אני מצדיק אותך שיש פער בין מהירותו של נהג אחד לנהג אחר ומכאן העקיפות, פער שנובע מנורמה שנוצרה ולפיה איש איש כראות עיניו יעשה. אחד חושב 90, אחר חושב 120, עוד אחד 140 ולמישהו 200 זה גם בסדר, אבל זה לא עובד ככה ורע מאוד שזה ככה, ואולי מצלמות המהירות יתרמו למהירות אחידה ולמיתון התנועה. אמרו אחדים כי זו מסחטת כסף. סעו על פי חוק. מי שאין לו היכולת להשתלט על יצריו, ישלם קנסות.

קישקוש מוחלט , אם הנהג הישראלי היה חוזר לימין אחרי עקיפה לא הייתה כל בעיה בהזרמת התנועה.

האוטובן בגרמניה מאכלס בתוכו נהגים במגוון מהיריות עצום, אבל תרבות הנהיגה ושמירה קנאית על הימין הופכים את הנושא לפשוט.

לשם חיזוק דבריי, אודה כי חטאתי בעברי ונסעתי על 140 בכביש 6. אלא מה, נעקפתי בברוטליות מימין ומשמאל כמעט בכל הזדמנות, לא פחות ממה שהייתי נעקף במהירות של 100 קמ"ש, ומהירות של 140 קמ"ש לכביש 6 היא גבוהה ולכל הדעות ממוצעת לכביש שם. ללמדך שאין במהירות שום תועלת ונסיעה במהירות גבוהה יותר אינה בטוחה יותר ואינה מועילה יותר - תמיד יש את מי שנוסע מהר יותר.

ההסבר למקרה שלך פשוט , במקום לנסוע בנתיב הימיני ביותר בחרת לעבור על החוק ולנהוג בנתיב הימני, אם היית שומר על הימין לא היית נעקף מימין ושמאל אלא רק משמאל.

אגב נהג ישראלי לא שומר מרחק, בין אם זה על 30 קמ"ש ובין אם זה על 140 קמ"ש ככה ששוב, פשוט א-י-ן טעם לנסוע מהר. אין יתרונות. חסרונות לעומת זאת: דוחות, נקודות, קנסות, בתי משפט, שוטרים וכו'.... לנסוע כחוק - זה כל כך פשוט.

אני נוסע לרוב המהירות החוקית והמקסימום שקורה שלחוצים למיניהם עוקפים אותי, מבזבזים דלק, והורגים את הבלמים כשהם מתקרבים לפניי לרמזור ומאטים מהר. גם התחושה של הנוסעים ברכב של מי שנוסע מהר ובאקטיביות לא הכי נוחה. לא נתקלתי בתופעות שתיארת ואם אתקל בתופעות האלה, הרי שמדובר בנהגים פרועים בכל מהירות שהיא.

דרך אגב , אין קנסות , GPS מעודכן ועירונות מונעים דוחות, אני משאיר לך את העונג של נהיגה ב 90 קמ"ש , אני מבלה שעתים על הכביש כל יום , נהיגה בין עירונית ב90 זה תענוג מפוקפק שאני משאיר למשועממים ואו לאילו עם סבלנות ברזל, לי אין.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

סע 120 קמ"ש, תאט לפני המצלמה, שוב תאיץ ל 120 ושוב תאיט.

כל המתח והלחץ שווים הגעה 5 דקות קודם?

אני כלל לא בטוח.

ככלל, אני נוהג רגוע, אף פעם לא מתעצבן, לא חותך אחרים ותמיד אדיב לכולם.

סה"כ אני נוסע לעבודה וחזרה, לא מחכה לי בר רפאלי בבית ולא ליידי גאגא בעבודה.

את המחאה שלי אני אביע ביום הבוחר.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אולי זו אופטימיות ילדותית אבל מי שהחוקים החדשים הללו כל כך חורים לו מוזמן לקחת את הרגליים ולרוץ לשלטון, הרי אנחנו לא חיים בסוריה, כאן יש דמוקרטיה והבסיס שלה הוא שהרוב מקבל את ההחלטות ועם כל התמיכה שאני רואה בנושא סביר להניח שאפשר לעשות עם זה משהו.

לא במצב הנתון היום של בניית רשימה לכנסת מתוך רשימה ארצית. גם כשאתה שם פתק בקלפי ביום הבחירות אתה בוחר רשימה (מחפש את הרע במיעוטו) אם אתה מחפש להשפיע אתה צריך להיתפקד עם קבוצה גדולה של אנשים ולתמוך במועמדים שיבטיחו לקדם את הרעיון שלך.

ראה מה עושה קבוצת פייגלין בפרימריז של הליכוד, רובם בכלל לא מצביעי ליכוד אבל הם מבינים שגם אם הם יצביעו כולם למפלגה מהקצה הימני של המפה הם ישיגו מספר מועט מאוד של מנדטים. קח 10 אחוז ממצביעי "מולדת" (היום האיחוד הלאומי) תרשום אותם כמתפקדי ליכוד, כולם כגוף אחד מצביעים עבור אנשים שמקדמים את הרעיון שלהם והרי לך יותר נציגים בכנסת (ובממשלה) שמקדמים את הרעיון שלך עם עשירית מההיקף האלקטורלי הנדרש.

בשיפוצים

פורסם
המחשבה שכל מי שנוסע מהר יותר ממך הוא נהג פרוע היא שגויה מהיסוד. אני לא מאמין ש"נעקפת בברוטליות" מימין ומשמאל כשנסעת 140 על כביש 6. נכון, תמיד יהיו אלו שיסעו יותר מהר, אבל העניין פה הוא המהירות הממוצעת של התנועה. אם תקח אלף נהגים בקטע כביש ותבדוק את המהירות שלהם, תמצא את המהירות הממוצעת הזו ורוב הסיכויים שהיא גם המהירות הבטוחה ביותר עבור קטע הכביש הזה.

אם המדינה תרגיל את כל הנהגים להוריד את המהירות הממוצעת שלהם ב-20 קמ"ש מפחד הקנסות אני מאמין שזה יעשה רק רע - עומסי תנועה גדולים יותר, ריבוי תאונות, עצבים על הכביש והרבה מרמור בקרב הציבור, שנסע עד היום במהירות מסוימת בבטחה וברוגע וכעת הוא מקבל על כך קנסות על ימין ועל שמאל.

אני גם לא מקבל את האמירות האלה של "ממילא מגיעים ביחד לרמזור". נכון, אם נוסעים בכבישים עם רמזורים כמו כביש 4 למשל, זה יכול להיות (ויכול להיות גם שמי שיסע 110 במקום 90 ישיג אותך בכל הרמזורים). אבל נסיעה יומיומית בכבישים ללא רמזורים, ויש מספיק כאלו במדינה, היא משמעותית יותר מהירה עבור מי שנוסע ביחד עם כל התנועה, ולא 90 קמ"ש על השעון.

רוני

אין צורך להכניס לי מילים לפה. לי אישית מי ש"רק" נוסע מהר לא מפריע. מפריע לי כאשר אני נעקף ע"י רכב שיוצא לעקיפה בדיוק ליד קצה התחת שלי ולא עובר נתיב לפני. מפריע לי כאשר נהג שעוקף אותי, לא שומר ממני מרחק צד וחוזר ימינה מוקדם מדי ובכך חותך אותי. על אותו עקרון, אם יש לי אפשרות לעקוף נהג איטי מדי, אני עוקף, ואם אין לי אפשרות אני לא נצמד אליו, לא צופר לו, לא מציק לו - כי זה לא נותן כלום - בעצם זה נותן - מגדיל את הסיכוי לתאונה.

מה שאמרתי, שבכביש שבו יש הרבה נהגים, בכל מהירות שתהיה, עדיין תיעקף (כי יוזם השרשור טען שבמהירות החוקית הוא מפגע שנעקף), לא פחות ולא יותר, באיזה מהירות שלא תהיה. אם הוא הרגיש שהוא מפגע, ייתכן והוא נעקף בצורה לא יפה, כמו שציינתי קודם, ע"י היצמדות ואי שמירת מרחק, וזאת עושים גם במהירות גבוהה.

אני לא מאמין שהפחחת המהירות תגרום לעומסי תנועה. עומסי תנועה נובעים מאנשים שנוסעים לאט משמעותית מהמותר ומהמקובל, אנשים שמאטים ומאיצים ללא כל ביקורת ולא שומרים על מהירות קבועה ואנשים שנוסעים בצד שמאל ומטרפדים עקיפות חוקיות. טור מכוניות שייסע במהירות של 100 קמ"ש באותו נתיב ובמרחק סביר, כך גם ייסע. למשל - נהג שהוריד רגע את הרגל מהגז כדי להתעסק במשהו אחר כשמדובר בכביש במהירות גבוהה - עיכב את כל הטור ומכאן שיש מקום אולי להנפיק דוחות על מהירות נמוכה מדי.

ולדבר האחרון שאמרת - אם תשים לב, כבישים "נטולי רמזורים" הם מעטים בארצנו, כביש 6 למשל, ודווקא שם מתירים מהירות גבוהה יותר. הגבלת מהירות מצויה בכבישים עם צמתים מרובים והשתלבויות. אין שום טעם להאיץ יותר מדי כאשר תוך זמן קצר תיאלץ להאט.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא הבנתי איך נהיגה ב90 קמ"ש הופכת אותי למפגע בטיחותי.

האמירה הזו "ממילא נגיע יחד לרמזור" נובעת ממחשבה שרכב מטרתו לקחת את הנוסעים מ- א' ל ב'.

בעיני רוב הקוראים/כותבים בפורום הזה הרכב ממש לא משמש אך ורק ככלי להגעה ממקום למקום.

ממש לא. כשהייתי נהג חדש אהבתי להאיץ ולהיות ראשון ברמזור תמיד, עד שהבנתי שזה דיי מגוחך לראות איזה סבא שעקפתי מקודם ממתין לידי שיתחלף הרמזור. אם ההנאה שלך מהרכב זה לנסוע מהר ולעצור לסירוגין שיהיה לך לבריאות. אני אוהב לנהוג רגוע בלי בלימות פתע ולחץ, ואני מאד נהנה מהרכב שלי בעיקר בסיבובים ובדרכים מפותלות.

אני לא מאמין שמהירות גורמת לתאונות, כולם יודעים שזה בולשיט, אבל איפה שלא נותנים לך לנסוע מהר, סע לאט...

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
דרך אגב , אין קנסות , GPS מעודכן ועירונות מונעים דוחות, אני משאיר לך את העונג של נהיגה ב 90 קמ"ש , אני מבלה שעתים על הכביש כל יום , נהיגה בין עירונית ב90 זה תענוג מפוקפק שאני משאיר למשועממים ואו לאילו עם סבלנות ברזל, לי אין.

איני מומחה פורומים כדי להתייחס לכל משפט בנפרד כפי שעשית אז אתייחס ברצף, מקווה שלפי הסדר.

בתחילת דבריי לא אמרתי מה ייעוד המצלמות אלא נתתי נקודת מבט אפשרית שמסבירה את התרעומת הציבורית והיא הרגלים.

נהג לא אמור להיות מושפע מנהגים אחרים ומשום שהוא מושפע - אנשים לא עוצרים בעצור, לא שומרים על הימין וכו' וכו'. אתה לא אמור לנסוע על 140 קמ"ש כי מישהו רוצה שתסע כך ואתה לא אמור להתפרץ לצומת כי מישהו מאחוריך לחוץ וצופר לך. אתה אמור לדעת מה אתה עושה על הכביש.

כל השוואה של כבישי ישראל לאוטובאן בגרמניה וישראלים לגרמנים היא בבחינת טמטום וצר לי אבל אין דרך אחרת לומר זאת. שום דבר ממה שקורה בגרמניה לא יכול להקיש על מה שקורה כאן מכל הפרמטרים האפשריים.

הניסוח "מימין ומשמאל" הוא נטו סמנטי כי שמרתי על הימין, אבל כנראה שחיכית לבוא אליי בביקורת כלשהי.

נראה לי בסופו של דבר שלא הבנת את מה שניסיתי להסביר.

סיכמת כי אין לך סבלנות מברזל, אז לידיעתך, רק אנשים עם סבלנות מברזל ואנשים סבלניים צריכים להיות נהגים ולא אחרים וצריך לבדוק את הסוגיה הזו לפני שנותנים רישיונות. חוסר סבלנות (מברזל) גורמת לתאונות. סבלנות מברזל מונעת אותן מדי יום ביומו ובגלל זה כמותן קטנה ממה שיכלה להיות, בזכות נהגים עם שיקול דעת וסבלנות מברזל, אבל לא תמיד זה עובד.

פורסם
לא הבנתי איך נהיגה ב90 קמ"ש הופכת אותי למפגע בטיחותי.

ממש לא. כשהייתי נהג חדש אהבתי להאיץ ולהיות ראשון ברמזור תמיד, עד שהבנתי שזה דיי מגוחך לראות איזה סבא שעקפתי מקודם ממתין לידי שיתחלף הרמזור. אם ההנאה שלך מהרכב זה לנסוע מהר ולעצור לסירוגין שיהיה לך לבריאות. אני אוהב לנהוג רגוע בלי בלימות פתע ולחץ, ואני מאד נהנה מהרכב שלי בעיקר בסיבובים ובדרכים מפותלות.

אגב, מי שאוהב להיות ראשון ברמזור חשוף יותר מכולם לתאונות "גניבת רמזור".

איך נהיגה ב-90 קמ"ש הופכת אותך למפגע ? היא לא. פשוט ישראלי ממוצע כשהוא נעקף הוא מרגיש קודם כל פראייר, דבר שני הוא חושב שהוא סבא והרעיון לא נראה לו, אז הוא מתחיל להיות מושפע מכל מיני אנשים ממוצעים.

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4049727,00.html

מתוך הכתבה:

"אחד המדדים החשובים להערכת מהירויות נסיעה הוא "מהירות האחוזון ה-85": המהירות המרבית של 85% מהנהגים. חשוב לציין כי הנתון אינו מבטא מהירות ממוצעת, אלא מתייחס לנתון הגבוה בטווח של מהירויות. במשרד התחבורה האמריקני מסבירים כי "מהירות האחוזון ה-85 נמצאת בשימוש נרחב בתחומי הנדסת תנועה ובטיחות. עם הזמן, נתון זה החל לשמש כמאפיין של נהג נורמטיבי וזהיר"."

לפותח השרשור, יוצא לי מספר פעמים בחודש לנסוע בכביש החוף מחיפה לת"א וחזור, הדבר לא נעשה לצרכי ניסוי כזה או אחר.

מאז המצלמות החדשות אני נוסע בין 90 ל-100 קמ"ש בשדה הקטל (בין המצלמה הראשונה לאחרונה). אין לי אלא להסכים עם הדברים שרשמת. ה"צ'ופר" היחיד הוא תצרוכת דלק טובה יותר, בימינו גם זה משהו. יחד עם זאת, בהחלט נוצרת תחושה שאני לא "זורם" עם התנועה וזה לא כל כך טוב.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
סע 120 קמ"ש, תאט לפני המצלמה, שוב תאיץ ל 120 ושוב תאיט.

כל המתח והלחץ שווים הגעה 5 דקות קודם?

אני כלל לא בטוח.

ככלל, אני נוהג רגוע, אף פעם לא מתעצבן, לא חותך אחרים ותמיד אדיב לכולם.

את המחאה שלי אני אביע ביום הבוחר.

המתח והלחץ נובעים אך ורק מהחיפוש הבלתי פוסק אחר המצלמה והשוטר בניידת. אם הם לא היו, הכל היה זורם על מי מנוחות במהירות כזו.

גם אני נוהג רגוע, לרוב לא מתעצבן וגם לא חותך, אני עושה את זה שנים על 110-120 קמ"ש בממוצע בכבישים של 90-100 ואין עם זה כל בעיה. אם גם עכשיו המצלמות לא יתקעו לי קנסות מיותרים אז הכל יהיה בסדר.

ואין לזה שום קשר למי מחכה לי בבית או בעבודה. מה גם שלפעמים ממהרים, ככה זה. זמן שווה כסף.

נ.ב. ליידי גאגא? באמת?

אין צורך להכניס לי מילים לפה. לי אישית מי ש"רק" נוסע מהר לא מפריע. מפריע לי כאשר אני נעקף ע"י רכב שיוצא לעקיפה בדיוק ליד קצה התחת שלי ולא עובר נתיב לפני. מפריע לי כאשר נהג שעוקף אותי, לא שומר ממני מרחק צד וחוזר ימינה מוקדם מדי ובכך חותך אותי. על אותו עקרון, אם יש לי אפשרות לעקוף נהג איטי מדי, אני עוקף, ואם אין לי אפשרות אני לא נצמד אליו, לא צופר לו, לא מציק לו - כי זה לא נותן כלום - בעצם זה נותן - מגדיל את הסיכוי לתאונה.

מה שאמרתי, שבכביש שבו יש הרבה נהגים, בכל מהירות שתהיה, עדיין תיעקף (כי יוזם השרשור טען שבמהירות החוקית הוא מפגע שנעקף), לא פחות ולא יותר, באיזה מהירות שלא תהיה. אם הוא הרגיש שהוא מפגע, ייתכן והוא נעקף בצורה לא יפה, כמו שציינתי קודם, ע"י היצמדות ואי שמירת מרחק, וזאת עושים גם במהירות גבוהה.

אני לא מאמין שהפחחת המהירות תגרום לעומסי תנועה. עומסי תנועה נובעים מאנשים שנוסעים לאט משמעותית מהמותר ומהמקובל, אנשים שמאטים ומאיצים ללא כל ביקורת ולא שומרים על מהירות קבועה ואנשים שנוסעים בצד שמאל ומטרפדים עקיפות חוקיות. טור מכוניות שייסע במהירות של 100 קמ"ש באותו נתיב ובמרחק סביר, כך גם ייסע. למשל - נהג שהוריד רגע את הרגל מהגז כדי להתעסק במשהו אחר כשמדובר בכביש במהירות גבוהה - עיכב את כל הטור ומכאן שיש מקום אולי להנפיק דוחות על מהירות נמוכה מדי.

ולדבר האחרון שאמרת - אם תשים לב, כבישים "נטולי רמזורים" הם מעטים בארצנו, כביש 6 למשל, ודווקא שם מתירים מהירות גבוהה יותר. הגבלת מהירות מצויה בכבישים עם צמתים מרובים והשתלבויות. אין שום טעם להאיץ יותר מדי כאשר תוך זמן קצר תיאלץ להאט.

לי מפריעים המון דברים בכביש, ואני מסכים איתך לגמרי שכשעוקפים צריך לעשות זאת בצורה רגועה ובטוחה. אפשר לשבת על הימני על 90 קמ"ש, אבל מניסיון - במצב כזה גם משאיות מהבהבות לך באורות. אתה גם מרגיש כאילו כל הזמן קורים דברים מסביבך, כי אנשים כל הזמן עוקפים. לכן הרבה יותר בטיחותי לנסוע במהירות של התנועה.

הפחתת המהירות ועוד איך תגדיל את עומסי התנועה. זה עניין מתמטי: אם ב-110 קמ"ש על קטע כביש מסוים יכולות לעבור X מכוניות בשעה, נניח, אז ב-90 קמ"ש יוכלו לעבור בו כמעט 20% פחות מכוניות. אם תוסיף לזה את כמות האנשים שנוסעים כמו שתיארת - במהירויות משתנות, חותכים ועוקפים, תקבל הגדלה משמעותית של העומס.

וכבישים נטולי רמזורים הם ממש לא מעטים - 1, 2, 20, 5, 6 ועוד המון כבישים בדרומה ובצפונה של הארץ.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

חברים,

דיון חשוב ומעניין,

העלינו גם לעמוד הפייסבוק שלנו,

מוזמנים לתת את דעתכם גם שם,

חג פורים שמח :twisted:

צוות קארספורום

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

סתם הערה לגבי עניין ה'ממילא נפגש ברמזור'. זה ממש לא נכון. בחלק גדול מהמקרים אני אספיק לירוק של הרמזור הבא, בעוד זה שנוסע לאט יצטרך לחכות לסיבוב הבא, וזה כבר עיכוב של 2-3 דקות על כל רמזור.

כלומר כשאני 'ממהר' לרמזור הבא, במצב הכי גרוע אני אגיע לאדום, ראשון, מה שיאפשר לי לזנק ראשון ולהגיע יותר מהר לרמזור הבא.

במצב הכי טוב - אני אתפוס את הירוק, והאחרים ייתקעו באדום. בממוצע, סטטיסטית, זה חוסך הרבה זמן, גם עוברים יותר מהר את המרחק בין רמזור לרמזור, וגם מגדילים את הסיכוי לתפוס ירוק מוקדם.

ברור שיש לזה צדדים אחרים כמו בלאי לרכב,צריכת דלק מוגברת, סיכון קצת יותר גדול וכו', אבל לא על זה דובר.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

בהתחלה חשבתי שרק אני מוצא בעייתיות בקטע הבא:

לשם חיזוק דבריי, אודה כי חטאתי בעברי ונסעתי על 140 בכביש 6. אלא מה, נעקפתי בברוטליות מימין ומשמאל כמעט בכל הזדמנות, לא פחות ממה שהייתי נעקף במהירות של 100 קמ"ש, ומהירות של 140 קמ"ש לכביש 6 היא גבוהה ולכל הדעות ממוצעת לכביש שם.

אבל אז גיליתי ש-CX25 גם שם לב אליה. אני לא הדפוק היחיד פה. מזל.

נחום, כדאי שתיזהר: אם אור ירוק ידעו שנסעת במהירות 140 קמ"ש בכביש 6, אתה עלול למצוא את עצמך מחוסר עבודה. לא חבל?

גם לי לא - מחכה לי אשתי. היא יותר חשובה לי משתי הגברות הנ"ל, טובות מראה ויפות עיניים ככל שיהיו. זאת סיבה מספיק טובה עבורי לנסוע במהירות שתנאי הדרך או יכולות הרכב מכתיבים - הגבוה מבינהם. אני לא טוען שזאת לא עבירת תנועה. מצד שני, בכך שנחום וחבריו המתחסדים מאור ירוק מרשים לעצמם לעשות בכביש כבשלהם בכך שהם אינם מקפידים לנסוע בימין הדרך (כפי שמשתקף מתגובתו אותה ציטטתי), הם הרבה יותר מפריעים לתנועה ומסכנים אותה ממני. וכן, גם זאת עבירה. אז לפני שהם באים לכאן, מצטדקים ומקטלגים את אלה שנוהגים במהירות המקובלת בתור עבריינים, מוטב להם שיביטו על עצמם ועל מעשיהם.

כל השוואה של כבישי ישראל לאוטובאן בגרמניה וישראלים לגרמנים היא בבחינת טמטום וצר לי אבל אין דרך אחרת לומר זאת. שום דבר ממה שקורה בגרמניה לא יכול להקיש על מה שקורה כאן מכל הפרמטרים האפשריים.

כדאי לך שוב לסכור את פיך ולנצור את אצבעותיך. כנראה שלא היית בגרמניה ולא נהגת שם מימיך. כביש 431, ממש כמו כביש 471 בקטעים מסויימים, בהחלט אינם נופלים באיכותם מטובי הכבישים בארץ הייקים. אני מרשה לעצמי להניח שאילו היינו מחליפים את דגל הכחול-לבן בדגל השחור-אדום-צהוב, הכבישים הללו היו מאבדים את הגבלת המהירות.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תוכן חדש...