Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב ספורט [35K ש"ח]

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5233 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום :]

איזה רכב ספורט הכי מתאים לתקציב +-30/35 אלף, עם או בלי טורבו..

חרשתי ומצאתי כמה רכבים,

סיאט אביזה 2001/2002 טורבו,

פיג'ו 106, מנוע 1600, אגב יש אחת עם טורבו,

גולפ GTI עד 2002,

ורנו קליאו ספורט דור ראשון, [עליתי על הרכב הזה בעבר]

אשמח לקבל את דעתכם בנוגע לרכבים הנ"ל, ואשמח לדעת מה היתרונות והחסרונות של כל רכב שצויין.

תודה.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חיפשת בפורום ולא מצאת תשובות לשאלות שלך?

מהן הן הדרישות שלך מהרכב? התנהגות או כוח או שניהם? כמה ק"מ ואיפה אתה נוסע בדרך כלל?

בגדול לצרפתיות שרשמת יתרון הבולט הוא התנהגות טובה.

לגרמניות כוח ואיכות.

השאלה היא מה אתה מחפש הרי לא כל אחד יודע לנצל את כל מה רכב יודע לתת.

פורסם

אוקי חיפשתי מלא וזה עדיין לא סיפק אותי..

ובנוגע לשאלה שלך, לא נראה לי שמישהו ירצה כוח מבלי שהאוטו שלו יתנהג טוב.

אבל בכל זאת, העדפה ראשונה לכוח איכות ויופי.

ובקשר לק"מ, אם מדובר על סכום של 35+-, אז מדובר על שנת 2001/2002, עד 180 זה סבבה לא?

פורסם

אין לי נסיון ברכב , אך שמעתי שפיאט פונטו ספייס HGT אחלה של רכב , מבחינת כוח ונהיגה.

אני חוזר ואומר שאין לי נסיון ברכב , שמעתי חוות דעת של אדם אחר.

פורסם

בתקציב הזה קצת קשה להנות מכל העולמות. לסוגיית היופי אני לא נכנס כי זה עניין של טעם.

מבחינת כוח הגרמניות הגודשות בעדיפות במיוחד בזכות קלות השיפור. מצד שני "גרמני" לא בהכרח שווה איכות. איביזה טורבו 2001-2002 די זוועתית מבחינת איכות הפלסטיקה בפנים. השנים, הקשיחות ותנאי האקלים לא עושים חסד איתה.

את הגולף GTI אני לא מכיר אבל אמורה להיות די חזקה ואיכותית אבל בדור שאתה מדבר עליו גם רכה ופושרת מבחינת התנהגות.

ב106 אנחנו שוב חוזרים לנושא האיכות. בוא תגדיר מה הפרמטרים שלך לכמה רכב איכותי ואז אולי יהיה יותר פשוט להתאים רכב. כי לטעמי למשל 106 היא לא איכותית בכל הנוגע לאיכות הרכבה/פלסטיקה אבל יש לה איכויות נדירות אחרות כגון התנהגות מאוד מאוד מהנה והיא נראת טוב.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

כשכתבתי ק"מ הכוונה היתה במה ק"מ אתה עושה בשנה ואיפה. בתוך העיר, משולב או לרוב מחוץ לעיר.

לדעתי חבילה אופטימלית של רכב כוחני ומתנהג הוא אימפרזה GT. יש רבות בשוק אך מאט כאלה שהן יד נמוכה וק"מ נמוך.

מחיר שמבקשים על רכב שמור שכזה הוא גבוה ממחיר המחירון שזה נכון לכל רכב ספורטיבי.

בגרמניות איכות מוצאים באודי וגולף, איביזה לא איכותית אבל היא קלה יותר ולכן גם מהירה יותר.

פונטו HGT הוא רכב טוב אבל מוגבל מבחינת כוח (מנוע אטמוספרי ששיפורו לא חוקי ויותר יקר מגודשת מקורית כלשהיא).

אופציה נוספת ומאוד טובה היא קליאו ספורט דור ראשון, מאוד מתנהגת ומנוע 2.0, 173 כ"ס .

פורסם

אני יותר בכיוון של הסיאט איביזה טורבו, קליאו ספורט..

מה עדיף? מדובר על רכב אמין וחזק, זה לא ממש משנה לי איכות של הפלסטיקה..אמורים להתייחס לזה כאילו?

ואגב, איך הפיג'ו 106 GTI מבחינת כוח?

פורסם

106 GTI באמת רכב ספורטיבי ומעולה לתקציב כזה בול בשבילך!

היא חזקה ויש לה התנהגות כביש ספורטיבית.

פורסם

אני לא אדבר על הרכבים האחרים כי בסופו של דבר את התשובה המספקת לא אוכל לתת לך.

מה שכן אוכל לומר לך בתור בעלים גאה של קליאו ספורט כבר ארבע שנים וחצי...

לקליאו ספורט יש ייתרונות וחסרונות.

נתחיל בחסרונות:

האוטו מאוד מאוד נוקשה בכביש (ואף יותר אם שידרגת את הבולמים, מה שלדעתי מאוד מומלץ), משום שהוא נוקשה כ"כ בכביש ואחרי הכל הוא יצא מבטן של צרפתייה, בעיר אתה תשמע הרבה רעיעות (בטח שבדור הראשון).

עלות התיקונים בין אם זה הדבר הכי קטן בעולם מגיעה למחירים מגוחכים (יקר מאוד אם לא הבנת), מה גם שאין יותר מידי חלקי חילוף בשוק.

קח בחשבון שאפילו אם עשית את התאונה הכי קטנה ונשבר משהו בפחחות, קח משכנתא לסדר את זה (טמבון קידמי לפני מע"מ מגיע ל 5 וחצי אלף).

האוטו קטן ולא נוח ליותר משלושה אנשים גדולים 4 בינונים גג!!!!

והעדר מגוון רחב של מוסכים שאתה באמת מסוגל לסמוך עלייהם עם הרכב הזה. (ספירה אחרונה שנעשתה העלתה שיש 35 קליאו דור ראשון) אם אני לא טועה.

עכשיו הייתרונות:

דבר ראשון שמבחינתי הוא הכי חשוב והכי גאוני בסיפור הזה, רוב המשטרות שנתקלתי איתם לא היה להם מושג שמדובר במפלצת עם 172 כ"ס, וכתוצאה מזה 4 וחצי שנים 5 פעמים עצרו אותי.

בנוסף האוטו הזה ספורטיבי בטירוף מבחינת כל דבר שקשור לביצועים, כוח מספק, אחיזה כ"כ טובה שזה כבר נהייה מגוחך, קטנה נכנס ומשתלב בכל מקום.

אצלי לפחות גם מינימום של המינימום של התיקונים (כמובן שאם לא תתיחס אלייה כמו שצריך היא תדע לשאוב אותך יותר מאביבית מאח הגדול).

אני מאוד אוהב את הרכב וממליץ מאוד רק אם אתה מוכן לותר על מראה, ונוחות, למען חוית נהיגה אחרת לגמרי ממה שאתה רגיל.

גם אני התחתנתי עם הקליאו ספורט שלי!

פורסם

FITCH, בקשר לתגובה שלך, לא, אל תדבר ככה כאילו אני טיפש, לא רמזתי לזה אפילו. אני יודע שהקליאו היא יותר טובה.

ומזה משנה אם יש לי עוד אחת לחלקים? ז"א אני אמור לקנות עוד קליאו?

תמיר אורן - אני מודה לך, אכן הקליאו ממש טובה מניסיון , אך רציתי לקבל קצת מידע על הסיאט טורבו או הפיג'ו לפני שאני קונה רכב.

פורסם

איזה מידע היית רוצה לקבל לגבי סיאט? כמו זה שגם אחרי כמה שנים אתה שוב ושוב מופתע מיכולות דינמיות שלה?

אחזקה במוסך מתמחה (לא צמפיון) לא יקרה חד משמעית. צריכת דלק בכביש פתוח במהירות חוקית כ 7 ליטר לכל 100 ק"מ,

בתוך עיר יכולה להיות גם 10 וזה עדין פחות ממזדה 3 (במקרה היתה לי אחת ביחד אם איביזה).

יש נטיה לתת היגוי, אפשר להתקין סט קוילוברים ומוטות מייצבים אבל הוא עדיין נשאר.

הגה פחות טוב מקליאו ספורט (על צרפתיות ספורטיביות אחרות לא נהגתי) אבל יותר טוב מאשר באימפרזה WRX.

סה"כ רכב נחמד, אמין ויודע לספק את רמת אדרנלין יומית.

פורסם

לא, אני אומר שהרבה יותר קל, וגם הגיוני עבורך לקנות עוד קליאו.

ה-106 קטנה יותר, נוחה פחות, מיושנת הרבה יותר. עולה בערך אותו דבר.

לשיקולך כמובן.

משכנתא זה קל

• תוכן חדש...