Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5251 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם! :)

אז ככה... בזמן האחרון השקעתי הרבה באוטו שלי... ברשותי גולף...

אז הנה פירוט מה שיש לי באוטו:

מערכת דאבל דין פיוניר AVH-3300BT

רמקולים קדמיים רגילים 6X5 ו-2 טוויטרים,

2 רמקולים אחוריים 6X9 של JVC עם 490W שכולל 80RMS,

מגבר מונובלוק לא זוכר את החברה, שמספק 1000W,

סאב וופר של פיוניר מהסדרה החדשה, 1400W עם 400RMS.

בעקרון אני מרוצה מאוד מהסאונד הקיים אבל לפעמים שאני רוצה לשמוע חזק יותר יש רעשים של צליל לא נקי... מה יכול להיות הגורם ומה עליי לשפר?

עוד שאלה, תמיד רציתי לדעת מה זה מורל טמפו... הבנתי שזה רמקולים רגילים עם סאב מובנה? אפשר לחבר את הרמקולים האלה בלי מגבר? תודה לכולם והמשך ערב טוב :)

פורסם

תלוי מאיפה אתה שומע לא נקי.

דבר ראשון תברר באיזה עוצמה אתה מתחיל לשמוע לא נקי (תלוי מה ההגדרה שלך לנקי)

תברר מאיזה רמקולים זה מגיע ואם בכלל, כי ישנה אפשרות שזה מגיע מהרכב עצמו זאת אומרת רעש של חלקי מתכת ברכב שזזים בעקבות תזוזות הסאב (ללדוגמא: לוחית הרישוי)

פורסם

לא לא... זה לא רעש כזה...

אני מתכוון לצליל לא נקי של סאונד של של רעש כלשהו מהרכב...

אני שומע נקי וחלק עד בערך 30... (במערכת אצלי זה עד 40)

מעל זה כבר שומעים צליל לא נקי כאילו עוד שניה מתפוצץ המערכת...

פורסם

מהמדע הדל שיש לי בתחום אני יודע שלא צריך יותר מידי בשביל לשמוע איכותי, וזה תלוי בכמה דברים.

אתה צריך לדאוג שכל הכבלים שלך שנכנסים למגבר ויוצאים ממנו לרמקולים בעובי המתאים.

כמובן שאתה צריך להתאים בין הרמקולים למגבר יכול להיות שהמגבר חזק מידי לרמקולים.

ואפשרות נוספת זה לבדוק את הכיוונים של המערכת ואם יש לך במגבר כיוונים אז לבדוק גם אותם.

האם בדקתה את שלושת הדברים האלו?

פורסם

קודם כל הרמקולים לא מחוברים למגבר... כמו שכתבתי יש לי מגבר מונובלוק שזה מגבר רק בשביל הסאב...

הקיט התקנה שרכשתי הוא ההכי יקר שיש והכי טוב שיש...בקשר לכיוון המגבר של הסאב הייתי אצל מתקין מורשה שכיוון את זה ברמה הכי טובה שיכולה להיות... :)

פורסם

תקשיב. אני לא יודע כמה וואט המערכת מוציאה לרמקולים אבל לי יש מערכת של בוס שמוציאה 85*4 ויש לי רמקולים 6*9 של פלאנט אודיו ועוד קומפונטים של פלאנט אודיו שזה סט רמקולים מצויןןן, אבל עדיין לא שומעים יותר מידי חזק ואיכותי כי צריך מגבר בגלל שהרמקולים צריכים יותר זרם שיזרום אליהם.

כרגע אני אולי באותה בעייה כמו שלך כי אני מחפש להגביר את האיכות ולקנות מגבר אבל אני עדיין לא סגור על איזה מגבר אני רוצה

פורסם

המערכת מספקת 4X50 זה מה שאני יודע... והאמת שרכשתי מגבר חדש (אבא שלי קנה לי, לאוטו החדש שאני יקבל עוד כמה חודשים) מגבר 4 ערוצים של BOSS, לפי מה שהבנתי מגבר חזק ביותר... הדגם הוא CW650... הוא מספק 1000W ו-450RMS... אבל בינתיים אין לי צורך להתקין אותו מכיוון שאני מחכה לרכב החדש שאני אקנה בעוד כמה חודשים... שם אני יתקין אותו והכל... אבל לבינתיים :D

פורסם

קודם כל לפי הפרופיל שלך אני רואה שאתה בן 17, אז בוא תלמד משהו, אף פעם אל תשתמש במקסימום ווליום של המערכת, לפחות בלי מגבר חזק, למשל אצלי אני יכול להגביר עד 50 יחידות, לפני ששמתי מגבר יכלתי לשמוע עד 30 יחידות ולשמוע נקי, מעל 30 הרמקולים התחילו לחרחר, אחרי שהוספתי מגבר אני יכול להגביר עד 38 בערך.

קשה לי להאמין שיש הרבה אנשים יכולים להגביר את המערכת למקסימום ווליום ולשמוע נקי בלי חרחורים.

בקיצור אצלך עד 30 מתוך 40 , בלי מגבר לרמקולים זה בסדר גמור, אם אתה רוצה לשמוע יותר חזר תגביר את הרמקולים שלך...

פורסם

קודם כל אין ספק שמגבר הוא התשובה פה, אבל בכל מקרה הציוד של שניכם הוא אפילו מתחת לבסיסי ככה שאל תצפה ליותר מידי.

מר ביטון, עדיף שתחקור קצת יותר במקום לזרוק סתם דברים באוויר. (קח את זה בידידות:wink: )

• תוכן חדש...