Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5273 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תסריט דמיוני :

שנת 2017 , פורום ייעוץ קניית רכב בקארספורום , שאלה :

"אני חייל משוחרר שמקבל מענק שחרור של 22,000 ש"ח - מחפש רכב ספורטיבי במראה וחשבתי על איביזה SC מודל 2011.

מחפש פוזה אבל חשוב לי אמינות ומינימום הוצאות על תיקונים. מה עדיף איביזה TSI עם גיר DSG7 או איביזה 1.6 אטמוספרית עם גיר ידני 5 הילוכים? לשתיהן יש 105 כ"ס. מי עדיפה לצרכי ? "

מה תייעצו לו ?

• תגובות 195
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ועל זה נאמר, תתחילו לעבור לתיבות ידניות :)

כל יבשת אירופה חיה על הידניות שנים על גבי שנים, וישראלים ממשיכים בגישה האמריקאית של האוטומטיות.

לדעתי האישית כמובן, זה אמור להקטין את כמות התאונות במדינה, כי במקום להתעסק בדברים האחרים, אנשים סוף סוף יתחילו לנהוג.

בהחלט מסכים איתך לגבי הגיר הידני שהוא הרבה יותר מהנה לנהיגה אבל הDSG הוא גיר מעולה וטוב שטיפלו בבעיה. העניין בגיר ידני הוא שישראלים כמו האמריקנים עצלנים ואוהבים שמישהו עושה עבורם את העבודה (כולם מנהלים פלוס כוח עבודה זול שמגיע מעבר לגדר) ולכן תפס פה הקטע האוטומטי. הDSG בשילוב עם מנועי הטורבו של היצרן מביא לחיסכון בצריכת הדלק וזה היתרון הבולט שלו ולמעשה מאפשר להנות משני העולמות. כאמור, מסכים איתך לגבי העובדה שיותר ויותר אנחנו שוכחים איך לנהוג עם כל המערכות האוטומטיות וטוב שיש כיום יותר אופציות ידניות שחוזרות לשוק.

לעומת זאת אני לא חושב שגיר ידני יכול לתרום להורדת שעור התאונות. יש יותר מדי חסרי קורדינציה שכדי להעביר הילוך הם מורידים את המבט מהדרך ומסתכלים על ידית ההילוכים ומעבירים בטעות למקום לא נכון וכך מורידים בטעות שני הילוכים במקום להעלות אחד וכו'. במחשבה שניה, טוב שיש את התיבות האוטומטיות...

פורסם
אני קצת מסתכן כאן כי אני לא מכיר באופן יסודי את תהליך החלפת מצמדים בתיבות ה DSG אבל מהכרת מבנה התיבה, מהכרת מכניקה רגילה ומהכרת צורת העבודה במוסכים בכלל, זה יהיה וואחאד נס אם האוטו יצא באותו יום בו נכנס למוסך.

הרכב היחיד שאני מכיר שהליך החלפת הקלאצ הוא קצרצר ביותר הוא אסטרה F GSI אבל שוב, זה לא המבנה ב DSG.

עידן,

גם ה VRS וגם הלאון הם רכבים עם ניחוח ספורטיבי שמבקשים (שלא להגיד מתחננים :wink: ) שינהגו בהם חזק לפחות חלק מהזמן ואני מאמין ששם נעוצה ה"תעלומה" של העלמות השמן.

נדמה לי שדיברו בכתבה שבמקרה הצורך הלקוח מקבל רכב חלופי עד גמר ההחלפה אז מה אכפת לו אם זה חצי יום או יומיים?! ברגע שזה כמה שעות הרי אין לאף אחד כוח לשבת במוסך ולחכות כך שטוב שמקבלים רכב חלופי. אני לא חושב שזאת הנקודה החשובה בכל הנושא כמה זמן לוקח להחליף את המצמדים, אלא העובדה שהיצרן הבין והפנים שבאמת תיתכן תקלה באחוז מסוים מהתיבות ומצא לה פיתרון ואנשים שפחדו שזה יפול עליהם אחרי גמר האחריות יכולים להיות רגועים עכשיו, לא?!

פורסם

נהג ליסינג, אתה נגעת בנקודה מעניינת. לדעתי, יש קשר בין תרבות הנהיגה לבין צי הרכב כך שלא סתם בארצות אירופה היבשתית (הנחשבות למופת של תרבות נהיגה ובטיחות בדרכים) קיימת העדפה לרכבים קטנים וידניים, ועם עדיפות לכאלו בעלי יכולות דינמיות ורמת בטיחות גבוהה. לעומת זאת, בישראל ובארצות הברית תרבות הנהיגה הרבה פחות טובה, וגם צי הרכב מתאפיין ברכבים אוטומטיים ורצוי רכב פנאי (SUV) מגודל.

העניין הוא שנהג הרוכש רכב ידני הוא נהג שמבקש את הקשר עם הרכב ועם מלאכת הנהיגה, בעוד נהג האוטומטי למעשה מבקש להתנתק מפעולת הנהיגה. יש גם יתרונות לתיבה האוטומטית: היעדר התעסקות והסרת יד מההגה\רגל מהמדרס, יכולת להישאר בכוננות גם בעצירה מבלי "לטחון" את מיסב הלחץ ועוד. עם התפתחות תיבות בסגנון ה-DSG, יתרונות אלו ייחפו על חסרונות התיבה האוטומטית המסורתית.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

להזכירך, הבעיה בטויוטה היתה בטיחותית והDSG הוא לא. הבדל מהותי, לא?! הארכת האחריות לתקופה כל כך ארוכה היא בהחלט מכובדת מצד היבואן (אולי ההגדרה יוצא מגדרו מוגזמת אבל בהחלט התנהלות ראויה בלקיחת אחריות) וכמו שאתה אומר אי אפשר לתת לייף טיים גרנטי לגיר. אם יש תיבות מועדות לפורענות סביר להניח שזה יתגלה במרוצת 150 אלף הקילומטרים שהאחריות מכסה. היתה לי פעם מיצובישי מאוד מאוד אמינה עד שב160 אלף הלך הגיר ולא חשבתי שמישהו צריך לתת לי אחריות על זה.

פורסם

צביקה ורועי, אני לא מבין מה הבעיה שלכם.

יש פה מישהו שאומר שזו לא אחריות של היצרן או פגם בייצור? לא. יש פה מישהו שהבעיה חזרה לו? לא.

להיפך, יש פה אנשים שמעולם לא היתה להם את הבעיה הזו.

מי ששאל לגבי החלפת מכטרוניק (מח גיר) - תראו סרטון ביוטיוב, זו עבודה מאוד קצרה. טרחתי לראות לפני שהחליפו לי, בזמנו, ב- 160. אגב, אני עדיין מחפש לראות אם יש בעלי 122 שהחליפו להם מכטרוניק או קלאצ'ים, כי כרגע אני מכיר רק בעלי 160 (ולא משנה אם זה 1.8T או 1.4TT ;-) ).

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

ביינתיים מסתמן, כי היחידים אותם כתבה זו ממש מטרידה ומערערת הם בעלי היפניות והקוריאניות למיניהן, כאשר בעלי VAG מגלים איפוק וחוסר עניין בדבר (ביניהם אני).

בהזדמנות זאת, ברצוני להודות לחברים בעלי מותגי המזרח על הדאגה האקוטית אותה הם מגלים כלפי הווגיסטים ואף לאחל להם המון שנים של הנאה ונהיגה בטוחה ברכביהם מקורם בארץ השמש העולה, זאת עם הבטחת אמת, כי אנחנו בעלי VAG כבר נתמודד עם העניין הזה בהצלחה.

זמין 8)

פורסם
למה דווקא בגלל החום הישראלי? אשמח לסריקה של הכתבה.

משתתף בצערו של מי שקנה את הרכב במיטב כספו ונתקע רק עם שנתיים אחריות.

היבואן האריך את האחריות ל-5 שנים לפי הכתבה.

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם
ביינתיים מסתמן, כי היחידים אותם כתבה זו ממש מטרידה ומערערת הם בעלי היפניות והקוריאניות למיניהן, כאשר בעלי VAG מגלים איפוק וחוסר עניין בדבר (ביניהם אני).

בהזדמנות זאת, ברצוני להודות לחברים בעלי מותגי המזרח על הדאגה האקוטית אותה הם מגלים כלפי הווגיסטים ואף לאחל להם המון שנים של הנאה ונהיגה בטוחה ברכביהם מקורם בארץ השמש העולה, זאת עם הבטחת אמת, כי אנחנו בעלי VAG כבר נתמודד עם העניין הזה בהצלחה.

אנו מאחלים לכם בהצלחה! העניין הוא שאדם שקונה רכב חדש מהניילונים קונה אותו גם בגלל השקט שהוא יודע

שלא יראה מוסכים למעט טיפולים שוטפים וזה כל העניין... שלא נדבר על רכבים כאלו יד 2

ובנימה אופטימית כל הכבוד ליבואן.

פורסם

ברשותנו סופרב דיזל 2010 עם dsg6. גם אצלנו יש בעיות הוחלפו קלאצ'ים וסלקטור כלשהו והבעיה עדיין קיימת. באותו זמן היה במוסך עוד רכב כזה עם בעיה דומה אז לא נראה לי שהבעיה רק ב-dsg7

פורסם
זה מדהים שיש פה כמה אנשים שעוד שנייה פותחים שמפניה.

אני לא זוכר שכשלטויוטה היתה סדרה של ריקולים אנשים עשו פה מסיבות. :roll:

אף אחד לא מבסוט מזה, בסך הכל מציינים עובדה אחת פשוטה.

פורסם

חברים אנחנו פה יושבים ומברברים על קלאצ'ים.

פרסמתי עכשיו שרשור בנושא ריקול 235,000 מכוניות מיני בגלל חשש להתלקחות תא מנוע. (כתבה שפורסמה היום ב-YNET)

כנסו לשרשור ותקבלו קצת פרפקטיבה מה זה אמינות.

לדעתי אחרי הכתבה הזאת הווגיסטים ומבקריהם יכולים לישון בשקט.

זמין 8)

פורסם

בסך הכל מדובר על ריקול שהיצרן לקח עליו אחריות ועד כאן הכל בסדר.

יש יבואן שגם לקח אחריות וזה גם טוב אבל כאן נגמר החלק הטוב.

מה שלי מפריע זה מוסכי יבואן חאפרים שכשמגיע רכב עם תקלה מכאנית שהיצרן יודע עליה הם מנסים לבצע עדכון תוכנה, החלפת מחשב ואפילו החלפות גיר במקום לאתר את הבעייה האמיתית ולתקן רק אותה. פשוט מפחיד איזה חשבונות מיותרים קיבלו אלה שבמסגרת הרצון הטוב שמוזכר בכתבה כשהם שילמו רק על החלקים התקינים שהוחלפו להם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
חברים אנחנו פה יושבים ומברברים על קלאצ'ים.

פרסמתי עכשיו שרשור בנושא ריקול 235,000 מכוניות מיני בגלל חשש להתלקחות תא מנוע. (כתבה שפורסמה היום ב-YNET)

כנסו לשרשור ותקבלו קצת פרפקטיבה מה זה אמינות.

לדעתי אחרי הכתבה הזאת הווגיסטים ומבקריהם יכולים לישון בשקט.

אם אתה באמת רוצה לישון בשקט, תקרא את זה :)

• תוכן חדש...