Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5277 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה אתם מצפים שיהיה בעוד 5 שנים?

אם הבעיה היא במצמד, אז כן ריקול לא ריקול, שורה תחתונה הוא הוחלף באחד חדש משופר והתקלה לא אמורה לחזור.

תעזבו את ההגדרה של זה, תסתכלו שורה תחתונה מה נעשה ומה התוצאה.

some people need a high five

in the face

with a chair

• תגובות 195
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני בכ"א חוזר ושואל! האם יאריכו את האחריות על הגיר לכל בעלי ה DSG7 או רק לאותם אלה שתתגלה אצלם אותה בעיה ספציפית ושיוחלפו להם הקלאצ'ים?

ציטוט מהכתבה (שמופיע כבר בשרשור זה):

"האחריות תחול על כל רכב שמצויד בגיר, בין אם הוחלפו בו כבר המצמדים ובין אם לאו. אנחנו רוצים לאפשר ללקוחות להמשיך לנסוע בראש שקט, בלי לחשוש מהמחיר שיצטרכו לשלם גם אם ברכבם תתגלה התקלה בעתיד".

לגבי המוסך המרכזי בירושלים, אף אחד לא מחייב לטפל דווקא שם. יש מוסך מורשה בירושלים ששמו "מוסך המכונית". אני מטפל בו כבר שנים ב-3 הרכבים האחרונים שלי, ואני ממליץ בכל פה. המוסך לא המוני כמו המרכזי, מנהל המוסך, שאול, ובנו אורן מקצועיים, אדיבים וחותרים להגיע לפתרון בכל דרך אפשרית, כולל חיפוש מידע ברשת כשהחומר המקצועי לא מספק את הכל.

אני לא בטוח שהם יפתרו לך את הבעיה שלך מול שירות הלקוחות, אך בנושאי טיפול שוטף ברכב ופתרון בעיות אקראיות, אני מוכן להפקיד אצלם את ריכבי בעיניים עצומות.

פורסם

כן טוב לא טוב, זה לא הענין, לפחות מבחינתי. ה"פטיש" הזה שאנשים מפתחים למותג הזה ( או לכל אחד אחר ) שמרוויח מהם לא מעט כסף, הוא המוזר בעיני. קנית אוטו ונחמד לך איתו, יופי, הפיתוח הזה של אידאולוגיה בצרוף רגש מהסוג של שנאה ואהבה, קצת לא שייך. לי יש את אותו פולקסוואגן כבר קרוב לשתים עשרה שנה ומהיום הראשון שהוא עזב את החנות ואני מאוד מרוצה, אבל אין לי בעיה לחשוב שהם גם עושים מוצרים מחורבנים וברגע שהאוטו הזה שלי יחדל מלשרת אותי, אזרוק אותו בלי יותר מדי נקיפות מצפון וכשאקנה משהו של המתחרה, אני מעריך בזהירות שלא ארגיש צביטה בלב ותחושה של אהבה שנזנחה. לדעתי כדאי לשמור את הענין הזה של ה"רגשי" לדברים שבאמת ראויים לו.

פורסם

אם הבעיה היא חום, למה לא להוסיף קירור לגיר ובכך לפתור את עצמם מהחלפת מצמדים בתקופת האחריות המאורכת?

יכול להיות שהמבנה של הגיר לא מאפשר להוסיף קירור במקום שנדרש?

בכל מקרה טוב שהאריכו את האחריות, זה ייתן שקט פשי ללקוחות ל-5 שנים, עכשיו המכורים ל-VW לא חייבים למכור את הרכב אחרי שנתיים בלבד :lol:

פורסם

חברה תרדו מהאובססיה שלכם לשחיטת מוצרי VW

בעיתונים אתם יכולים כבר למצוא את מיני עם התקלות שלה וגם את רנו עם התקלות בקנגו.

לכולם יש תקלות אז תפסיקו לחפש רק את השם VW ולכפישו.

כן היבואן נותן תמיכה של 5 שנים וזה מספק בהחלט :)

קובי

:-)

פורסם

האם זה ,שחברה לוקחת אחריות,נותנת יותר אחריות,דואגת ללקוחות זה לא אומר משהו טוב בעיניך?.

לא, זה אומר שזו המחויבות של החברה וכל מצב שהוא לא לקיחת אחריות זו פשלה. יש תקלה, היבואן לוקח אחריות, מה אתם רוצים? טפיחה על השכם? אל תשכח גם שהיבואן לא ממש היה טוב לב מההתחלה. כמה לקוחות אכלו מרור מהשירות עד עכשיו?

תפסיקו לחיות בסרט שכולם רק מחפשים לתקוף את VAG וצ'מפיון, אבל העובדות בשטח דיברו בעד עצמן.

פורסם

אני עוקב בעניין אחר השרשור. אין לי שום מעורבות אישית ואני מנסה לגבש דעה האם היבואן ראוי לשבח או לגנאי.

יש הרואים את חצי הכוס המלאה ומשבחים את התנהלות היבואן ומגנים בדבקות על הוגנות חברת צ'מפיון. טיעוניהם נראים הגיוניים

ומוצדקים.

יש הרואים את חצי הכוס הריקה ומבקרים את התנהלות היבואן.

קראתי את הכתבה המלאה ב"ידיעות ממון" וממנה עולים מספר נקודות מפתיעות , שלא צוטטו קודם בשירשור ומטילות אור עגום למדי

על התנהלות, מקצועיות והוגנות היבואן :

1. " בחודשים האחרונים הגיעו אלינו תלונות רבות של בעלי מכוניות על רעידות וקשיים בהעברת הילוכים , שחייבו לעתים החלפה של התיבה כולה, וזאת לאחר שבמוסכי החברה נעשו כמה ניסיונות לא מוצלחים לעדכון תוכנת מחשבי הגיר , או להחלפתו" .

קרי, חוסר מקצועיות/מקצוענות ונסיונות בשיטת "מצליח".

2. " אלא שבאחרונה, אולי בגלל ריבוי המקרים שבהם התגלו בעיות בתיבות ההילוכים , נוצר מחסור בחלפים המתאימים ומכוניות נותרו במוסך גם למשך מספר שבועות , כאשר מוסכי היבואן לא תמיד עומדים בדרישות המדינה מבחינת זמינות החלפים".

קרי, חוסר מקצועיות ושירותיות , שלא לציין עבירה על חוקי המדינה.

3. "בעבר פנינו כבר מספר פעמים לצ'מפיון כדי לברר אם אמנם מוכרת בעיה סידרתית בתיבת ההילוכים הזו , וקיבלנו הכחשה גורפת....אלא שכמות התלונות שהצטברה אצלנו הוכיחה כנראה שאין עשן בלי אש. כעת מודים בצ'מפיון לראשונה.."

קרי, התנהלות שקרית ומטעה , לכאורה.

4. "עד לאחרונה היה מדובר במכוניות בודדות , ורק בשבועות האחרונים החל מספר המכוניות שנכנסו למוסך עם תלונות על תפקוד הגיר לגדול משמעותית. בפולקסווגן הוחלט להעניק עדיפות באספקה לקווי הייצור של המכוניות החדשות , ורק אחר כך לספק ללקוחות הקיימים , ולכן נוצר עיכוב בהחלפת מצמדים תקולים." אמר ל"ממון" מאיר איבגי , מנהל השירות של צ'מפיון מוטורס."

קרי, בגילוי לב נדיר של בכיר בצ'מפיון מתגלה כי הכמויות של הרכבים התקולים הולכת ועולה בשבועות האחרונים , וחמור מכך עקב

תאוות בצע ושיקולים מסחריים השירות ללקוחות פגועים בעדיפות נמוכה למול מכירות , גם במחיר הפרת תקנות המדינה !

דומני , שציטוטים אלו מתחקיר "ידיעות אחרונות" שופכים אור חדש על היבואן/יצרן.

פורסם

לא נראה לי שמישהו פה חשב שהיבואן הזה הוגן ו/או פועל לטובת הלקוחות... כל שאמרו זה שהתוצאה הסופית, לאחר הלחץ מצד לקוחות ועיתונאים (כנראה) - היא מעל ומעבר למספקת.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
לא נראה לי שמישהו פה חשב שהיבואן הזה הוגן ו/או פועל לטובת הלקוחות... כל שאמרו זה שהתוצאה הסופית, לאחר הלחץ מצד לקוחות ועיתונאים (כנראה) - היא מעל ומעבר למספקת.

זהו, שהיא ממש לא מעל ומעבר למספקת..

בתור אחד ששוקל ברצינות לרכוש סופרב/פאסאט, אני יכול לומר בוודאות כי הפתרון פה מוריד רק חלק מהחששות שלי מקניית הרכב.

ישנה עוד בעיה, שלדעתי אף יותר נפוצה מבעיית המצמד (אם כי אין לי נתונים), והיא בעיית המכטרוניק (המוח של הגיר) אשר ברכבים רבים הוחלף בעלות של 15K ש"ח (כך עלה ברכב של חבר, למזלו זה היה חודשיים לפני סוף האחריות!! הרכב הוא ג'טה 2009).

הבעיה אצל החבר הייתה שהרכב פתאום לא נסע, הגיר פשוט לא שילב להילוך (לכן אני מניח שהבעיה הייתה אכן במוח), אך הגיע שמועה לאוזני שגם לאנשים שהרגישו מכות בגיר החליפו את "המוח" של הגיר ולא מצמדים, יכול להיות שהמוסכים פעלו לא נכון ולא אבחנו באמת את התקלה?

בכל מקרה יש לא מעט רכבים עם DSG שהחליפו להם את "המוח" גיר במסגרת האחריות (הממש ממש קצרה!), למה על בעיה זו היבואן לא לוקח "אחריות" ומאריך את תקופת האחריות ב-5 שנים כמו במקרה של המצמדים?!

כך שלפי דעתי האישית, הצעד הזה הוא צעד קטן בכיוון, אך עדיין לא מספיק בשביל לשכנע אותי לרכוש את המוצר (וחבל, כי הסופרב באמת הייתה יכולה לספק אותי מעל ומעבר, על אף העיצוב המזעזע שלה..).

אם היבואן היה מאריך את תקופת האחריות על כל מכלול הגיר הייתי רוכש את הרכב בלב שקט עוד היום!

עד אז אני כנראה אתמקד על הקאמרי.

נ.ב

אתם באמת חושבים שיש כאן אנשים שההנאה העיקרית שלהם בחיים זה להיות "אוהדי" יפניות/קוראניות, ומה שמניב להם סיפוק גדול בחיים זה לשבת מול המחשב ולחפש ידיעות "נגד" הגרמניות בכלל או VAG בפרט בכדי לפרסם פוסטים בגנות המותג!? :shock:

או שאני תמים ובאמת יש כאלו אנשים :shock:

פורסם

מתוך הכתבה:

"במקביל סוכם עם היצרן על הארכת אחריות על כל גירי ה DSG שבעה הילוכים ל 5 שנים או 150 אלף ק"מ, מה שבא קודם. האחריות תחל על כל רכב המצויד בגיר, בין אם הוחלפו בו כבר המצמדים ובין אם לאו."

משמע האחריות על כל הגיר. לא רק על המצמדים.

פורסם
מתוך הכתבה:

"במקביל סוכם עם היצרן על הארכת אחריות על כל גירי ה DSG שבעה הילוכים ל 5 שנים או 150 אלף ק"מ, מה שבא קודם. האחריות תחל על כל רכב המצויד בגיר, בין אם הוחלפו בו כבר המצמדים ובין אם לאו."

משמע האחריות על כל הגיר. לא רק על המצמדים.

"על כל גירי" ממש לא אומר שזה על כול מכלולי הגיר.

יש הבדל מאוד מהותי בין השניים.

אולי שווה לשאול את היבואן, יש כאן מישהו מטעמם שיכול להגיב ולחסוך לי את הטלפון?

תודה.

פורסם
והיא בעיית המכטרוניק (המוח של הגיר) אשר ברכבים רבים הוחלף בעלות של 15K ש"ח (כך עלה ברכב של חבר, למזלו זה היה חודשיים לפני סוף האחריות!! הרכב הוא ג'טה 2009).

רגע, הרי זה לא באמת עלה לו, משום שזה הוחלף במסגרת האחריות. אני תוהה אם מישהו בכלל אי פעם שילם בפועל על טיפול כזה, בתוך השלוש שנים בהן הגיר הזה נמכר פה... ההימור שלי: לא. אבל פתוח לשמוש שבעלים של גיר כזה יבוא ויספר לי אחרת.

עד אז אני כנראה אתמקד על הקאמרי.

זכותך. כי לטויוטה הרי לא היו אף פעם בעיות, והיא גם מייד טיפלה בהן (אם היו, הרי לא יכול להיות שהיו). היתה פעם פרסומת - אתה לא רוצה רכב שנראה כמו מונית (אז היו כולן מרצדס), אתה לא רוצה רכב שנראה כמו של עבריינים (המילה היתה עדינה יותר), אתה לא רוצה רכב כמו של סבא שלך (נדמה לי שהם כיוונו לאאודי, אבל זה יכול להתאים גם לקמרי ;-) ). העניין הוא, שאני לא זוכר פרסומת לאיזה רכב זה היה. מישהו אולי זוכר? סאאב אולי?

בהצלחה בכל מקרה ברכישה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

גם ברשותי פאביה DSG 2010רציתי לדעת אם זה בעיה בכל הרכבים וזה רק עניין של זמן או כאמור במספר מכוניות?נ.ב.מקווה שלא פתחתי פה......

• תוכן חדש...