Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5277 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 195
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא יודע עד כמה אתה מעורה בשוק הרכב, אבל אתה טועה ומטעה.

כל החברות ללא יוצא מן הכלל עובדות על פיתוח של תיבות רובוטיות עבורן,

אני טועה ומטעה ? יש לך הוכחות ? העובדות בשטח שונות לגמרי, פטנט רשום אינו מונע פיתוח! עובדה פורד ויונדאי

פיתחו תיבה כשהפטנט היה עדיין בתוקף, הם חיכו שהפטנט יפוג ואז יצאו לשוק.

האינדיקציה הכי טובה לדגמי העתיד זה מכוניות קונספט, ועדיין לא שמעתי על מכוניות כאלה המצוידות בגיר הנ"ל מיצרנים

כמו טויטה ניסן או אופל, אם ב.מ.וו שהיה לה ניסיון בגיר כזה עם ה M3 היוצאת, מחליטה לצייד את כל הדגמים החדשים

שלה בתיבה פלנטרית חדשה זה אומר משהו לא ?

לגבי ה DSG הרטוב, VW בעצמם הודו שיש בו לא מעט הפסדי כח שלא כמו רובוטית רגילה, לכן הם פיתחו את ה DSG7.

שלא תבין אותי לא נכון, ל DSG יש עדיין את היתרון של מהירות ויעילות החלפת הילוכים מה שנותן לו יתרון לניהוג ספורטיבי,

אבל בחיי היום יום אצל הנהג הממוצע אין עדיין תחליף לנוחות וחלקות הפעולה במיוחד בעיר לתיבה הפלנטרית.

פורסם

מה שהופך את התיבה הפלנטרית לחלקה הוא ממיר המומנט, והוא גם זה שגורם לביזבוז אנרגיה מיותרת.

ככל שיש יותר הילוכים בתיבה כך בזבוז האנרגיה ע"י הממיר פוחת, אבל מצד שני ריבוי הילוכים הופך את התיבה הפלנטרית ליקרה יותר לייצור.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
אסור לשכוח שעד לפני שנה (אפילו פחות מכך) אסור היה להן לצאת עם תיבה כזו (כפולת מצמד) כי היא הייתה פטנט רשום של פולקסווגן.

זה לא ממש נכון. פולקסווגן כמו כל חברה אחרת המפתחת מוצר, רשמה פטנטים על תיבת ה-DSG, אך לא על העיקרון של תיבה רובוטית כפולת מצמד אלא על חלקים מסויים מהתיבה בלבד. את העקרון לתיבה רובוטית כפולת מצמד פיתחו כבר לפני כמה עשורים וכבר לפני יותר מ-30 שנה תיבה זו הייתה כבר בשימוש של פורשה ואודי, אך לא בייצור סדרתי.

מה שכן נכון הוא שפולקסווגן הייתה הראשונה להכניס את התיבה הזו לייצור המוני סדרתי ברכבים סדרתיים, יתכן שחלק מהפטנטים שלה, מנוע פיתוח של המתחרים, אך ב.מ.וו כבר עושה שימוש בתיבה כזו מספר שנים וכך גם מרצדס ומיצובישי.

רוני, אתה צודק, זו אותה תיבה בדיוק שקודם הייתה ב-R32 ואחר כך בשם S-TRONIC ב-TT וכמובן לא פולקסווגן מייצרת אותה אלא אכן בורג וורנר. בכלל, יש מעט יצרני רכב המייצרים בעצמם את תיבות ההילוכים. רוב היצרנים מבצעים בעיקר כיול לתיבה ובעיקר בצד האלקטרוניקה.

פורסם
מה שהופך את התיבה הפלנטרית לחלקה הוא ממיר המומנט, והוא גם זה שגורם לביזבוז אנרגיה מיותרת.

ככל שיש יותר הילוכים בתיבה כך בזבוז האנרגיה ע"י הממיר פוחת, אבל מצד שני ריבוי הילוכים הופך את התיבה הפלנטרית ליקרה יותר לייצור.

ב DSG הרטוב המצמדים הטבולים בשמן מתפקדים כמעיין ממיר מומנט לכן יש גם הפסדי כח, לכן היא גם חלקה יותר מה DSG7

שההילוך הראשון מתפקד בה כחצי הילוך ומחליף למעשה את הממיר מומנט.

לגבי רנו, הם לא פיתחו תיבה הם פשוט ציידו את חלק מגרסאות הדיזל שלהם בתיבה הזו (ספק חיצוני ), ניסן כמו כל היפניות

שומרת אמונים לספקים שלה ומעדיפה בינתיים את הפתרון הרציף או הרגיל.

היצרן היחיד שאני יודע בוודאות שעוסק בפיתוח ליצור עצמי של תיבה כפולת מצמדים הוא פיג'ו.

http://www.psa-peugeot-citroen.com/en/psa_espace/press_releases_details_d1.php?id=1283

פורסם

לפי מה שידוע לי "בוש" הם אלו שפיתחו את התיבה לVAG,בתמורה נחתם על בלעדיות למשך 7 שנים.

האם הTCT של אלפא הינו בפיתוח של הקונצרן האיטלקי,והגיר כפול המצמדים שמשרת את הולוסטר פיתוח עצמאי או שימוש במוצר קיים?

פורסם

וזה בניגוד למחיר הזול מאוד של ה-DSG? :roll:

אגב, השילוב של TSI+DSG לא תמיד מבטיח צריכת דלק מדהימה.

פורסם

תיבה פלנטרית מרובת הילוכים יקרה לייצור.

על פניו, אין סיבה שתיבת ה DSG תהייה יקרה לייצור; זו בסך הכל תיבה ידנית לכל דבר עם זוג מצמדים ומערכת מוטות שמעבירה הילוכים.

כנראה שהאלקטרוניקה מייקרת את ייצורה.

השילוב של TSI+DSG מבטיח צריכת דלק נמוכה יחסית בנסיעה רגועה.

בנהיגה מהירה צריכת הדלק עולה, כמו בכל מנוע מוגדש.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
אני בחיים לא הייתי קונה מוצר שאני יודע שיש בו פאק, גם אם אני בטוח שהוא כלול באחריות.

מי נראה לך בכלל ירק לכיוון של הרכב הזה עוד 5 שנים כשתמכור אותו כתור משומש וללא אחריות (כאשר יש על הגיר הזה מדבקת כישלון במבחן המציאות).

אם יש בגיר פאק, הוא יצוץ ויתוקן בשנתיים שלוש הראשונות. הארכה לחמש שנים היא רק בשביל להראות כמה הם רציניים ולתת ללקוחות שקט נפשי ומדובר בצעד שיווקי מוצלח.

בנוסף, דווח כי למי שכבר היתה בעיה ותוקנה, ברב הפעמים הבעיה נפתרה סופית.

היסטוריית תקלות ניתן לבדוק מול המוסך.

זה פשוט לא נכון ! לא כל החברות עוברות אפילו לא הרוב.

רב החברות כן עוברות לגיר בתצורה דומה כזה או אחר.

הוא חסכוני יותר, מזהם פחות וכמובן חדש יותר.

קונצרן פיאט, קונצרן פוולקסווגן, פורד, מיטצובישי, מרצדס, ב.מ.וו, ניסאן ובקרוב נראה עוד רבים אחרים.

את הקידמה לא ניתן לעצור ואין ספק שזה מה שהעתיד טומן לנו.

לטוב, לרע וללא נורא.

ככל הידוע לי זה שם שונה לאותה תיבה, שמיוצרת ע"י בורג וארנר.

רוני, גם הוא יודע את זה, אבל מעדיף שמשהו אחר יגיד זאת...

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

ה DSG היא ממש לא "תיבה ידנית לכל דבר עם זוג מצמדים ומערכת מוטות שמעבירה הילוכים"

היא הרבה יותר מורכבת, מדובר בכמעט 2 תיבות אחת בתוך השנייה עם 2 מצמדים, זה מאד מרשים

לראות את זה, ראיתי את זה בתערוכת פרנקפורט.

ועדיין לא ראיתי אף הוכחה למעבר "הסוחף" לתיבות כפולות מצמדים בטח לא מהיצרניות היפניות.

פורסם
לפי מה שידוע לי "בוש" הם אלו שפיתחו את התיבה לVAG,בתמורה נחתם על בלעדיות למשך 7 שנים.

האם הTCT של אלפא הינו בפיתוח של הקונצרן האיטלקי,והגיר כפול המצמדים שמשרת את הולוסטר פיתוח עצמאי או שימוש במוצר קיים?

זה נשמע יותר סביר. פטנט בתוקף למשך 20 שנים מיום הגשתו ולא נראה לי שהוא נרשם בתחילת שנות התשעים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לגבי VAG זה בורג-וארנר (בטוח את האלקטרוניקה וההידרליקה של התיבה). פיאט/אלפא מפתחת בעצמה, דרך חברת בת שלה (Magneti Marelli ויחד עם בורג-וארנר). יונדאי היא מהחברות היחידות המפתחות בעצמן את תיבות ההילוכים, אך לא מן הנמנע שחלק מהרכיבים מיוצרים ע"י חברות אחרות.

• תוכן חדש...