Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5277 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עדכון,

היום ביקרתי בסוכנות סקודה בחיפה [חברה מאוד נחמדים אגב, ממליץ].

לפי מה שהם טוענים האחריות המורחבת ל-5 שנים היא על כל הגיר כולל כל המכלולים ללא יוצא מן הכלל.

שאלתי מספר פעמים ומספר סוכנים וכולם טענו את אותו הדבר.

לי זה בהחלט מעלה את הביטחון במוצר ולכן הסופרב שוב על הפרק.

ביצעתי נסיעת מבחן [לא ארוכה אך גם לא קצרה מידי וכללה גם עליה לכרמל ונסיעה בפקקים] ולדעתי הגיר מתפקד מעולה, כעת כשיש אחריות ל-5 שנים [שאני מקווה שמה שאמור להתקלקל אכן יתקלק בתקופה זו ולא אחריה] הגיר מרגיש אפילו עוד יותר טוב :wink:

ועדכון נוסף,

עקב מחסור [כך לדברי הסוכנות], החל מעכשיו, כל גרסאות הסופרב 1.8TSI והאוקטביה 1.8TSI מגיעות עם גיר אוטומטי פלנטארי בעל שישה הילוכים בלבד:arrow:

יש עוד סופרב אמביאנט DSG אחרונה במלאי ועוד מספר סופרבים אלגנס DSG, כך שמי שמעוניין ב-DSG ברכבים הנ"ל זה הזמן.

בהצלחה.

לא ראיתי מין הודעה כזו על החלפת תיבות ההילוכים בסופרב ובאוקטביה, אבל למען האמת גם לא חיפשתי. מצד שני אם זה נכון, זה בהחלט מעלה שאלה האם באמת מחסור הוא הסיבה להחלפה שכזו.

• תגובות 195
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
עדכון,

... עקב מחסור [כך לדברי הסוכנות], החל מעכשיו, כל גרסאות הסופרב 1.8TSI והאוקטביה 1.8TSI מגיעות עם גיר אוטומטי פלנטארי בעל שישה הילוכים בלבד:arrow:

יש עוד סופרב אמביאנט DSG אחרונה במלאי ועוד מספר סופרבים אלגנס DSG, כך שמי שמעוניין ב-DSG ברכבים הנ"ל זה הזמן.

בהצלחה.

נשמע מופרך לחלוטין. אולי DSG6 אבל אני מוכן לאכול את הכבוע אם בפולקסווגן חוזרים לתיבה עם ממיר מומנט.:)

פורסם

לפי האתר הבריטי של סקודה, ה- VRS ממשיכה להגיע עם DSG, אבל אני מניח שמדובר ב- DSG6. גם האוקטביה 1.8T ממשיכה להגיע עם DSG - וכאן מדובר על DSG7. כך גם הסופרב. לכן, נשארנו עם השאלה - האם אכן מחסור ללבנט, או שמא תירוץ.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
אני בחיים לא הייתי קונה מוצר שאני יודע שיש בו פאק, גם אם אני בטוח שהוא כלול באחריות.

מי נראה לך בכלל ירק לכיוון של הרכב הזה עוד 5 שנים כשתמכור אותו כתור משומש וללא אחריות (כאשר יש על הגיר הזה מדבקת כישלון במבחן המציאות).

כן, מזה אני עדיין חושש, אך לא בטוח שבעוד חמש שנים מישהו יזכור את זה בכלל..

כידוע, לישראלי זיכרון קצר מאוד.

לגבי הגיר האוטו' הרגיל 6 הילוכים אשר אמור להגיע לגרסאות ה-1.8 של האוקטביה ולסופרב 1.8TSI.

1. מדובר על גיר אוטו' פלנטארי רגיל, לא DSG, זה נאמר לי בפירוש.

2. שלושה סוכנים ציינו זאת בפני כולל מנהלת הסוכנות ויותר מפעם אחת.

3. במפרט הטכני המעודכן של הסופרב זה גם מופיע "תיבת הילוכים אוטו' 6 הילוכים AQ", אגב גם הביצועים בהתאם עם 9.4 ש' ל-100 וצריכת דלק גבוהה במקצת.

4. עם עדיין יש ספקנים אתם יותר ממוזמנים לפנות בעצמכם לסוכנות הקרובה ולבדוק בעצמכם.

פורסם

אני עדיין טוען שגיר הDSG הוא האוטומאטי הטוב ביותר שנהגתי עליו ושקיים בשוק כיום. העובדה היא שכל החברות עוברות עכשיו לתיבות דאבל קלאץ'.

היתרון בVAG זה שלהם בניגוד לחברות האחרות יש כבר נסיון איתו.

ההבדל בין ה6 ל7 הוא בין קלאצ'ים רטובים ליבשים. ולכן זה גם הגיוני שהחום אכן משפיע.

אגב, ה6 הילוכים אכן אמין יותר אבל פותח לאט יותר מכיוון שהתיבה "מדלגת" על הרברס בכדי להגיע לראשון ואת זה סדרו ב7 הילוכים. ולי זה די הפריע בזמנו.

5 שנים זו אחריות מכובדת מאוד ומי שוקנה רכב חדש בד"כ לא מחזיק אותו ליותר מכך. הפתרון מכובד בהחלט ואגב, הוא קיים עוד לפני שהכתבה יצאה, פשוט לא פרסמו אותו.

בנוגע למה שנאמר כאן על סקודה שתביא תיבות פלאנטריות. זה לא בגלל שהם לא רוצים DSG. יש מחסור בגירים לקונצרן וזו הסיבה שסקודה וסיאט מכרו הרבה ידניות בשנים האחרונות. היבואן תיעדף את פולקסווגן מבחינת הגירים (ואפילו הם עדיין לא הביאו את הג'טה 1.2 בדיוק בגלל שלא היו מספיק אוטואמטיות לספק).

זו גאווה גדולה של VAG הגיר הנ"ל. פטנט רשום שפג לפני שנה ואז החלו לצוץ עוד תיבות כאלו כפטריות לאחר הגשם אצל יצרנים אחרים.

בין אם נרצה או לא (במקרה שלי, קידמה לא מפחידה אותי) תיבות כפולות מצמד הן העתיד וזה עתיד לא רע בכלל.

פורסם

לגבי הגיר האוטו' הרגיל 6 הילוכים אשר אמור להגיע לגרסאות ה-1.8 של האוקטביה ולסופרב 1.8TSI.

3. במפרט הטכני המעודכן של הסופרב זה גם מופיע "תיבת הילוכים אוטו' 6 הילוכים AQ", אגב גם הביצועים בהתאם עם 9.4 ש' ל-100 וצריכת דלק גבוהה במקצת.

4. עם עדיין יש ספקנים אתם יותר ממוזמנים לפנות בעצמכם לסוכנות הקרובה ולבדוק בעצמכם.

בטח שיזכרו, זה לא נגמר, זה פשוט עובר למשמרת הבא.

זה פשוט התחיל רק עכשיו, ומי מבטיח שה"משופר" יעשה את העבודה.

אני לא מבין את אלו שאומרים שלא אכפת להם, כי האוטו באחריות, ושהם לא משלמים על התיקון.

ביום מין הימים הם את האוטו ייצטרכו למכור את האוטו,וכשלאוטו יצא שם הוא עבוד, ורואים את זה על הקורולות 08-09.

שנמכרות במחירי בדיחה.

וכל זה בנוסף לירידת הערך המטורפת של קונצרן פולסווגן.

אני זוכר שאמא של חבר מהצבא קנתה אוקטביה חדשה מהחברה, בשנת 2002, דיזל, הדגם הכי מפואר.

היא חייה לבד ומטפלת רק במרכזי, וקנתה דיזל בגלל שהיא נוסעת "הרבה".

שילמה 170 אלף שקל, ואחרי 3 שנים מכרה את האוטו עם 90 אלף ק"מ, (אוטו שמור ברמות, מכיר באופן אישי)

במחיר של 93 אלף שקל.

עם ירידת ערך כזאת, לצריכת הדלק פתאום כבר לא היתה משמעות.

פלג

פורסם
אני עדיין טוען שגיר הDSG הוא האוטומאטי הטוב ביותר שנהגתי עליו ושקיים בשוק כיום. העובדה היא שכל החברות עוברות עכשיו לתיבות דאבל קלאץ'.

בין אם נרצה או לא (במקרה שלי, קידמה לא מפחידה אותי) תיבות כפולות מצמד הן העתיד וזה עתיד לא רע בכלל.

זה פשוט לא נכון ! לא כל החברות עוברות אפילו לא הרוב, אפילו VW משווקת את הפאסאט הג'טה והגולף (למעט GTI )

עם אוט' רגיל בארה"ב, GM והיפניות מעדיפים אוט' רגיל או תיבה רציפה ביפניות.

ב.מ.וו רק לאחרונה שדרגה ל אוט' 8 הילוכים של ZF, מרצדס בכלל מייצרת בעצמה אוט' רגיל גם.

מאז יציאת ה DSG שוק התיבות האוטומטיות עבר טלטלה ונכון להיום התיבות הפלנטריות הטובות, הן לא פחות

יעילות מ DSG הרטוב, והן קרובות גם ליבש.

הדבר היחיד שעדיין מהווה יתרון ל DSG הוא מהירות הפעולה ולכן כמה יצרנים משווקים אותה בדגמים ספורטיבים

ב.מ.וו M5, פורשה, פרארי ואלפא למשל.

פורסם

אותי מפתיע שהמחיר של ה-DSG עדיין גבוה בכל העולם, ותיבה כזו חדשה עולה 5500 דולר (מכטרוניק בערך חצי). זה מחיר מטורף ביחס לעלות חלק מהמכוניות, במיוחד כשנמכרו כבר קרוב ל-4 מיליון מכוניות עם התיבה הזו בעולם.

ועוד משהו קטן - החליפו מ-DSG6 ל-DSG7 גם בשביל מהירות היציאה מהמקום? אז למה לעזאזל היא עדיין כל כך איטית?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

סביר להניח שהוא גם יישאר גבוה עד שאותם מהנדסים יחליטו שהם החזירו את ההשקעה שלהם בתכנון התיבות.

גם אצל פיאט, עם התיבה החד-מצמדית, גוזרים קופונים נאים כשהמנגנונים של התיבות האלו מחליטים לעשות סרטים - כ 10k ש"ח למח ההידראולי של הגיר ואאל"ט, עלותה של המשאבה החשמלית שאחראית על בניית הלחץ במערכת היא כ 7k.

פורסם
כי פורד היא יצרן קטן? ויונדאי זניח?

לא אמרתי כלום לגבי זה שהם קטנים או זניחים, פשוט זה לא נכון עובדתית שכל היצרנים עוברים

לתיבות כפולות מצמדים.

פורד היא היחידה שיש לה אומץ בארה"ב לשווק בדגמים העממים שלה את התיבה הזו והיא חטפה שם ביקורת לא קלה.

לגבי יונדאי היא בינתיים משווקת רק את הוולסטר (ספורטיבית...) עם התיבה הזו, I35 קיבלה תיבה אוט' 6 רגילה.

בכל אופן לאחר ששככה ההתלהבות מה DSG (שגם אני נדבקתי ממנה, יש לי גולף...), והתברר שהיא לא מושלמת

כפי שדחפו לנו, צריך לדעתי להבין שעולם הרכב הוא דינמי והתיבה הפלנטרית עדיין לא הרימה ידיים ZF ואייסין לא יוותרו

בקלות כזו על הלקוחות שלהם...

פורסם

החלפה רצונית של "שפיץ טכנולוגי" על ידי היצרן בטכנולוגיה "ישנה", לא משנה מה הכותרת שתנתן לה, מעלה הירהור לא קל אצל קהל הלקוחות הפוטנציאלי, שמא ה"שפיץ" הזה לא כל כך חד כפי שמיליונים המושקעים בפירסום ושיווק טוענים. ובדיוק מכאן נובע הפיקפוק שלי ביחס לענין.

פורסם

הסיבה העיקרית לפיתוח ה DSG היתה הדרישה לרמת זיהום אוויר נמוכה ככל האפשר, וכפועל יוצא צריכת דלק נמוכה, מאחר ובניגוד לתיבה פלנטרית "רגילה" אין ביזבוז אנרגיה ע"י ממיר המומנט.

סביר להניח שללא הדרישות הללו, פולקסווגן לא היתה טורחת לפתח תיבה חדשה לחלוטין ולהשקיע בה הון עתק.

זה מזכיר לי את פיתוח מנוע הוואנקל בשנות ה 60'; N.S.U הגרמנית השקיעה את כל משאביה הצנועים בפיתוח המנוע, שחוץ מגודל פיזי קטן בהרבה לא הפגין כל יתרון על פני מנוע בוכנות שגרתי.

לאחר ש N.S.U נכשלה כליל ופשטה רגל, מאזדה המשיכו להתעקש של שימוש במנוע, עד שלבסוף הביאו אותו לרמת אמינות גבוהה, רק שוב, אין לו כל יתרון.

סביר להניח שחבלי הלידה של ה DSG יפתרו, כי בסך הכל זהו גיר אידיאלי שמשלב נוחות של גיר אוטומטי עם יעילות, חיסכון וביצועים של גיר ידני.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
זה פשוט לא נכון ! לא כל החברות עוברות אפילו לא הרוב, אפילו VW משווקת את הפאסאט הג'טה והגולף (למעט GTI )

עם אוט' רגיל בארה"ב, GM והיפניות מעדיפים אוט' רגיל או תיבה רציפה ביפניות.

ב.מ.וו רק לאחרונה שדרגה ל אוט' 8 הילוכים של ZF, מרצדס בכלל מייצרת בעצמה אוט' רגיל גם.

מאז יציאת ה DSG שוק התיבות האוטומטיות עבר טלטלה ונכון להיום התיבות הפלנטריות הטובות, הן לא פחות

יעילות מ DSG הרטוב, והן קרובות גם ליבש.

הדבר היחיד שעדיין מהווה יתרון ל DSG הוא מהירות הפעולה ולכן כמה יצרנים משווקים אותה בדגמים ספורטיבים

ב.מ.וו M5, פורשה, פרארי ואלפא למשל.

לא יודע עד כמה אתה מעורה בשוק הרכב, אבל אתה טועה ומטעה.

היה ברור עוד כשיצאו התיבות הרובוטיות הראשונות שהן העתיד. הן היו חסכוניות יותר, זולות יותר ומזהמות פחות. הבעיה היא שחווית הנהיגה בהן הייתה מזוויעה.

פולקסווגן הייתה הראשונה שפתרה את העניין הזה. וזו רק מדרגה אחת בדרך לעתיד. די ברור שעלות התיבה צריכה להיות נמוכה מתיבה פלנטרית וכרגע זה לא המצב. אבל זה כן יהיה המצב בתוך 3 שנים מהיום.

כל החברות ללא יוצא מן הכלל עובדות על פיתוח של תיבות רובוטיות עבורן, לא לכולן עדיין יש את המוצר האידיאלי ועדיין אסור לשכוח שעד לפני שנה (אפילו פחות מכך) אסור היה להן לצאת עם תיבה כזו (כפולת מצמד) כי היא הייתה פטנט רשום של פולקסווגן.

ארה"ב היא היא לא מדד לכלום, הדרישות בה נמוכות בהרבה מאירופה. זו עדיין מדינה שהלקוחות בה מסתפקים בתיבות הכי פרהיסטוריות שקיימות, הגאים הידראוליים מחורבנים, מרכבים מיושנים, רכבים מזהמים ורמות גימור נמוכות יותר מאירופה (הג'טה למשל נמכרת שם עם פלסטיקה פנימית מחפירה)

אני מסכים שיש היום פלנטריות שעושות את העבודה לא פחות טוב מהDSG, אבל מצד שני הן מזהמות ומבזבזות הרבה יותר דלק. וזה ידידי, לא העתיד של תעשיית הרכב.

באשר למי ששאל למה היציאה מהמקום עדיין איטית- הבטחה אישית, אני פותח עם הDSG 7 יותר מהר ביציאה מהמקום מכל תיבה אוטומאטית אחרת.

בפעם הבאה שאתה עולה על רכב עם תיבה כזו, תעביר למצב ספורט ובניגוד לאינסטינקטים שלך- תן חצי לחיצה על הגז. התוצאה תפתיע אותך מאוד.

פורסם

האם מישהו יודע מה ההבדל בין DSG 7 לS TRONIC 7 של אאודי (שכבר נמצא באאודי Q3) ?

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

• תוכן חדש...