Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5286 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כמה ימים ניגשתי לעשות טסט ואמרו לי שבשנתון שלי צריך לעשות בדיקת בלמים לפני טסט.

נסעתי למוסך מורשה משרד תחבורה, שם סובבתי את ההגה ימינה ושמאלה, המכונאי רק הסתקל על הבלמים, נפרדתי מ 100 ש"ח ונסעתי עם טופס אישור למכון טסטים.

מיד אחרי בדיקת אורות בדקו לי את עוצמת הבלימה בגלגלים הקדמיים ובאחוריים.

מישהו יכול להסביר לי למה יש דרישה לעשות בדיקת בלמים לפני טסט, אם גם ככה בודקים אותם בטסט עצמו?

פורסם

ענית לעצמך במהלך ההודעה, עוד דרך להוציא כסף מהאזרח ובמיוחד מכאלה שלא יכולים להרשות לעצמם רכב חדש יותר, או שהרכב לא בסדר עדיפות גבוהה.

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם

מוסכניק חפיף מסתכל

מוסכניק אמיתי מפרק את הגלגלים ובודק את מצב הרפידות והדיסקיות את מצב משאבות הבלם וכו'

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

גם הטסט שלי מתקרב וגם אני צריך לעשות בדיקת בלמים.

איך אני יודע אם המוסך שלי הוא מוסך מורשה משרד התחבורה או כל מוסך אחר ?

אני פשוט בא ושואל או מה ?

פורסם

לי יש אסקורט 92 ועד שנה שעברה הייתי שוכח את אישור הבלמים. במכון הטסטים בנצרת היו שולחים אותי למוסך הצמוד אליהם (פז'ו סיטרואן אם אני לא טועה) ושם הייתי נפרד מ-100ש"ח והמצחיק הוא שהוא היה רושם לי את האישור בקבלה בלי לצאת ולבדוק אם קיים רכב כזה בכלל (שלא נדבר על בדיקת בלמים).

השנה הוצאתי אישור במוסך מרחביה-לקחו 25ש"ח הרימו את הרכב, בדקו רפידות וצנרת וביצעו נסיעת מבחן.

יתכן שהמחיר הנמוך הוא בגלל שהם מכירים אותי ובגלל כל הלקוחות החדשים שהבאתי להם, אך עדיין הם לפחות בודקים.

פורסם

גם אני חשבתי שזה מיותר וכנראה דרך נוספת להוציא כספים מהאזרח,

אבל אם הרכב נבדק בצורה מקצועית הרי שזה מבורך, בטסט לעולם לא יבדקו לעומק כמו בדיקה של רבע שעה במוסך.

במקרה האישי שלי התגלה כי ישנה נזילונת במשאבת בלם והיא הוחלפה, אני לא יודע כמה זמן היה עובר עד שהייתי מגלה את התקלה ללא הבדיקה. (אולי כשהייתי רואה חוסר בשמן ברקס, אולי כשלא הייתי מצליח לבלום בזמן..)

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

שאלה טובה שהתשובה עלייה תהייה מטומטמת ולא הגיונית. בכל מקרה, זוהי דרך של משרד התחבורה "להעניש" בעלי רכב מעל 15 שנים. המוסך מספק אישור ממוספר של משרד התחבורה. המוסך צריך לקנות את האישורים הללו. ככה משרד התחבורה עושה עוד כסף על גב הנהג. מילא, לא היו בודקים בטסט בלמים אז הייתי מבין. אבל לכל הרוחות, בטסט ישנה עמדה ממוחשבת כאשר המחשב מסוגל לתת אינקציה מדוייקת לגבי כמה כוח בלימה מקבל כל גלגל. אם זה היה סכום סימלי ביותר הייתי אולי איכשהוא מקבל את זה אבל זה לא ורק כדרך אגב, ישנם מוסכים שגובים יותר מ 100 שקלים שזה מגיע לאופנוע. תמיד שזה מגיע לאופנועים עושקים אותם יותר.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

להרבה מהרכבים הישנים יש בלמי תוף בגלגלים האחוריים , בדיקה ויזואלית שלהם דורשת פרוק והרכבה שאינה מתאפשרת במסגרת מבחן הרישוי .

הרבה מוסכים אינם גובים תשלום עבור בדיקה ואישור כזה כמו שאינם גובים תשלום עבוד בדיקת חורף , מתוך רצון לתת שרות טוב ללקוח ו/או מתוך הנחה שכלכלית כדאי לבצע בדיקה חינם ולתקן את הדרוש תיקון בתשלום.

פורסם

אכן מדובר בטמטום וחוסר הגיון.

מה נכון עובדתית ? בבדיקת טסט במכון רישוי נבדקת עוצמת בלימה נוכחית ואולי רואים תקלות חמורות כמו נזילה ממשית במשאבת בלם.

אם למשל , רפידות הבלם גמורות ב - 95% עדיין הרכב יעבור תקין. רק פירוק ובדיקה יסודית יגלו שבקרוב מאוד "יגמרו" הבלמים.

מסיבה זו יש הגיון לחייב בדיקה יסודית עם פירוק.

אולם, מדוע לחייב רק ברכב מיושן ? מה - רכב בן 3-4 עם מעל 100,000 ק"מ לא יכול להיות במצב כזה ? ( אם הוזנח באחזקתו) .

היות וזה המצב יש הגיון באחת משתי אפשרויות :

1. מצב מועדף - כל רכב מעל 10,000 ק"מ ו/או שנה בכביש יחוייב בבדיקה יסודית של הבלמים (במוסך או במכון טסט כולל פירוק) .

2. מצב פחות רצוי - יסתפקו לכל המכוניות בבדיקה במכון טסט אחת לשנה שהיא חלקית ומהווה אינציקציה רק למצב עכשווי ואינה מגלה אפשרות לכשל בלמים קרוב.

פורסם
אכן מדובר בטמטום וחוסר הגיון.

מה נכון עובדתית ? בבדיקת טסט במכון רישוי נבדקת עוצמת בלימה נוכחית ואולי רואים תקלות חמורות כמו נזילה ממשית במשאבת בלם.

אם למשל , רפידות הבלם גמורות ב - 95% עדיין הרכב יעבור תקין. רק פירוק ובדיקה יסודית יגלו שבקרוב מאוד "יגמרו" הבלמים.

מסיבה זו יש הגיון לחייב בדיקה יסודית עם פירוק.

אולם, מדוע לחייב רק ברכב מיושן ? מה - רכב בן 3-4 עם מעל 100,000 ק"מ לא יכול להיות במצב כזה ? ( אם הוזנח באחזקתו) .

2. מצב פחות רצוי - יסתפקו לכל המכוניות בבדיקה במכון טסט אחת לשנה שהיא חלקית ומהווה אינציקציה רק למצב עכשווי ואינה

היות וזה המצב יש הגיון באחת משתי אפשרויות :

1. מצב מועדף - כל רכב מעל 10,000 ק"מ ו/או שנה בכביש יחוייב בבדיקה יסודית של הבלמים (במוסך או במכון טסט כולל פירוק) .

מגלה אפשרות לכשל בלמים קרוב.

למה צריף לפרק גלגלים כשיש בלמי דיסק ?

פורסם
למה צריף לפרק גלגלים כשיש בלמי דיסק ?

נכון שעל פי רוב רואים מעבר לחישוק את עובי הרפידה בבלמי דיסק אבל -

1. לא כמו שצריך , בטח אם יש טסות ולא גלגל "מזנזיום".

2. לא רואים נזילות במשאבות בלם.

3. לא רואים סדקים/תקלות/נזילות בצנרת בלמים.

פורסם
נכון שעל פי רוב רואים מעבר לחישוק את עובי הרפידה בבלמי דיסק אבל -

1. לא כמו שצריך , בטח אם יש טסות ולא גלגל "מזנזיום".

2. לא רואים נזילות במשאבות בלם.

3. לא רואים סדקים/תקלות/נזילות בצנרת בלמים.

נכון,אבל ממילא זה נבדק בבור במסגרת הטסט וממילא כבר הכסף משולם על בדיקה זו.

הרכב נבדק פעמיים ,ופעמיים מתבצע תשלום על אותה בדיקה

• תוכן חדש...