Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5272 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה אבא שלי אמור לקבל רכב חדש מהעבודה והציעו לו את אחד מהשניים האלה. מרווח דיי חשוב כי אנחנו חמישה אנשים.. לא לנסיעה בתוך עיר.

אבא שלי נוטה לקאיה אני דווקא חשבתי על השברולט אבל שנינו לא באמת מבינים.. מה עדיף מבינהם?

פורסם

בתור נהג חפ"ק של מח"ט אני יכול להגיד לך שאני אישית מעדיף את הפורטה.

המפקד שלי העדיף את הקרוז.

ככה, המושבים בקרוז יותר נוחים אבל הקרוז פשוט ע-ג-ל-ה!!!! לא זזה.

שעליתי על הפורטה לראשונה הרגשתי כאילו אני עולה על פרארי.(ולא, אני לא מתלהב מ1.6 )

אם אתה מעדיף נוחות ונוכחות(הכל יחסי, כן?) לך על הקרוז

לטעמי הפורטה זללנית בדלק אבל סוחבת משמעותית טוב יותר, וגיר יותר מוצלח.

עוד נקודה, בשתי המכוניות המערכת שווה לתחת, אולי בקרוז טיפה יותר טובה אבל בשתיהן חסר עוצמה.

תמיר.

• אחראי פורום
פורסם

שתי המכוניות האלה עגלות אמיתיות.

נתון כ"ס מרשים אבל לגמרי בלי כיסוי. המון רעש ומעט מאוד תפוקה.

פעולת הגיר של הפורטה יותר עדינה וחלקה, הקרוז יותר נוחה ובשיוט זה רכב שקט ונעים אבל מצד שני הגיר שלה פשוט מעצבן.

קופץ מהילוך להילוך ללא שום היגיון, התיבה אף פעם לא נמצאת בהילוך הנכון, תמיד נדרש קיקדאון.

ההיגוי בשתיהן גרוע מאוד. מבחינת מרחב אולי יש יתרון לפורטה אבל גם הקרוז מרווחת והמושבים בה טובים.

בקיצור, שתי אופציות בינוניות מאוד בלי יתרון ממשי אחת על השניה. רק נסיעת מבחן תתן את גזר הדין.

הנ"ל מניסיון של כמה מאות ק"מ על הפורטה וכמה אלפים על הקרוז הקודמת והמעודכנת.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

הקרוז תהיה בחירה יותר טובה מבין שתיהן- היא יותר מעודנת נוחה ו"ביצועיסתית".

אם יש אפשרויות אחרות, הייתי מנסה את הפוקוס, אוקטביה ו-I35.

פורסם

אני לא מסכים עם רוב התגובות, הפורטה מרגישה חבילה הרבה יותר שלמה וזה מניסיון ארוך עם דגם ה-4 הילוכים, בחרתי בה בזמנו אל מול הקרוז ועברתי איתה כ-50 אלף קילומטרים ב-9 חודשים.

הפורטה מציעה מרווח לא רע בכלל, תא נוסעים איכותי ונעים לשהיה, נוחות הנסיעה בה והבידוד מרעשים עדיפים אל מול הקרוז.

בנושא הביצועים היתרון שלה משמעותי, דגם ה-6 הילוכים מוסיף לזה גם שיוט שקט יותר ופחות "עסוק".

צריכת הדלק עם דגם ה-4 הילוכים הייתה 12.5 ק"מ לליטר בנסיעה משולבת, לא הייתי קורא לה זללנית בדלק ודגם ה-6 הילוכים אמור להיות חסכוני יותר.

היתרונות בקרוז מסתכמים בעיצוב חיצוני ופנימי מתאמץ יותר (לדעתי הפורטה נאה יותר מבפנים ומבחוץ) ובאבזור עדיף כמו בקרת שיוט.

בהצלחה ושבוע טוב.

פורסם

פעולת הגיר של הפורטה יותר עדינה וחלקה, הקרוז יותר נוחה ובשיוט זה רכב שקט ונעים אבל מצד שני הגיר שלה פשוט מעצבן.

קופץ מהילוך להילוך ללא שום היגיון, התיבה אף פעם לא נמצאת בהילוך הנכון, תמיד נדרש קיקדאון.

ההיגוי בשתיהן גרוע מאוד. מבחינת מרחב אולי יש יתרון לפורטה אבל גם הקרוז מרווחת והמושבים בה טובים.

בקיצור, שתי אופציות בינוניות מאוד בלי יתרון ממשי אחת על השניה. רק נסיעת מבחן תתן את גזר הדין.

כתבת את כל זה אבל לא כתבת שורה תחתונה... את מי אתה היית לוקח?

• אחראי פורום
פורסם

שתיהן נכשלות בתחומים שחשובים לי, בעיה לבחור.

תעשו נסיעת מבחן, יכול להיות שהמושבים הפשוטים בפורטה לא יפריעו לכם ויכול להיות שהגיר הגרוע של הקרוז לא יעצבן אתכם.

זו חוות דעתי האישית. אבא שלי למשל, פחות מייחס חשיבות לעצלות של הקרוז ויותר נהנה מהשיוט הנעים שלה.

כל אחד והדרישות הספציפיות שלו מהרכב.

פורסם

הבנתי... טוב אין אופציה לנסיעת מבחן אני חושב... תודה בכל מקרה.. אוף איזו החלטה קשה! לא יודע למה אני נוטה לכיוון הקרוז כי שברולט זה שם יותר גדול מקיה..

פורסם

זה לא באמת שברולט זה דייהו.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

חיסלת את שתי המכוניות האלה לגמרי. על מה אתה נוהג שככה ביססת את הדעה החרוצה הזאת?

לא שאני מתלהב מהן, אני רגיל למנוע 3 ליטר ואם אני אומר שהקיה לא עגלה אז היא לא עגלה.

אם כבר פותחים את זה, מבחינת מהירות, הקיה טובה משמעותית ממאזדה 3 ונעימה ממנה.

עוד משהו, לפני כמה ימים נהגתי על הקיה לאוגדת איוש, ומי שמכיר את האזור העליות שם מטורפות, וגם בעליות יצאתי שם לעקיפות ללא בעיה מיוחדת.

תמיר.

פורסם

לקרוא את התגובות פה ולהבין שחלקם קראו בעיקר מגזיני רכב ולא נהגו מעולם על הרכבים.

הפורטה עדיפה משמעותית על הקרוז, היא מרווחת יותר , נוחה יותר, שקטה יותר , והגיר האוטומטי שלה מבצע הרבה יותר טוב מהגיר של השברולט.

בתוספת של עשרות שקלים בודדים תוכל לקבל את הפורטה המצוידת ואו אז כל יתרון איבזור של הקרוז נעלם.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• אחראי פורום
פורסם
חיסלת את שתי המכוניות האלה לגמרי. על מה אתה נוהג שככה ביססת את הדעה החרוצה הזאת?

לא שאני מתלהב מהן, אני רגיל למנוע 3 ליטר ואם אני אומר שהקיה לא עגלה אז היא לא עגלה.

אם כבר פותחים את זה, מבחינת מהירות, הקיה טובה משמעותית ממאזדה 3 ונעימה ממנה.

עוד משהו, לפני כמה ימים נהגתי על הקיה לאוגדת איוש, ומי שמכיר את האזור העליות שם מטורפות, וגם בעליות יצאתי שם לעקיפות ללא בעיה מיוחדת.

מה זה משנה על מה אני נוהג (אבל זה בחתימה לכל מקרה שזה עקרוני)?

כשאני בא למכוניות כאלה אני יודע לעשות את ההפרדה ולשים בצד את היכולות של הרכב היומיומי שלי.

הן לא עונות על הצרכים הבסיסיים שאני דורש מהן, לא מצאתי באותה אחת תאוצה סבירה, מושבים ונוחות נסיעה טובים.

לא ביקשתי תאוצות חזקות מדי ולא ביקשתי היגוי מדהים (אבל לפחות הגה שלא יהיה מנותק לחלוטין כמו בשתיהן).

לרכבים כאלה אני בא בשיטת הצימצום ואם כבר אז הקיה מעט עדיפה, אבל בעיקר "בזכות" הגיר המחורבן של הקרוז

והתאוצה האיטית והקופצנית שהוא מעניק לה.

• תוכן חדש...