Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5289 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

בשעה טובה קיבלנו רכב,אומנם משומש אבל במצב יחסית בסדר,חוץ ממספר דברים שבהם יש לטפל.

1. דבר ראשון-ריפוד גג.

הריפוד בקושי מחובר,וגם במקומות בהם הוא מחובר זה בעיקר עם ברגים שנראה כאילו נעשו באופן עצמאי.

המגיני שמש וידיות אחזקה שמחוברים אף הן לגג הורדו,אך הם ברשותינו.

השאלה האם ניתן באופן עצמאי,באמצעות נגיד דבק לסדר את העניין או שכדאי לפנות לאיש מקצוע שיחליף את הכל? ואם כן כמה סיפור כזה צריך לעלות? {ואם מישהו מכיר מקום טוב במרכז..}

2. המנורה במרכז שבורה,וחלקים ממנה אינם נמצאים,ברכב מצאתי מנגנון חילופי,שעליו מוטבע הסמל של פיגו\סיטרואן {מה שבתמונה} האם ניתן להחליף?

3.הגג נפתח. כמו שניתן לראות בתמונה הגגון הפנימי מתחיל להחליד. האם שיוף של החלודה יספיק או שיש צורך לצבוע? או שאולי זה בכלל לא קריטי.

4.כמו שרואים בתמונה של הדלת,חסר הציר האמצעי,לפי מה שראיתי חוץ מלדאוג שהדלת לא תפתח יתר על מידה אין לו שימוש. האם אני טועה ויש לו שימוש אחר? כי אם לא הדבר לא מפריע.

5.בתא הכפפות מצאנו מתג,אין לנו מושג מה הוא עושה. אני הימרתי על מנגנון מאולתר למניעת התנעה נגד פריצות. יש לכם הצעות? {הבעלים הקודמים בחו"ל ולא ניתן לשאול אותם}

6.מהרגע שקיבלנו את הרכב מנורת אזהרת מנוע דולקת,בדקנו שמן מים ועוד לא הספקנו ללכת למוסך,למישהו יש השערה? יש מחלות ספציפיות שקיימות ברכב? בנוסף לאחר נסיעה קצרה התחילה גם מנורת הכריות אוויר לדלוק ללא סיבה,מישהו?

7.במהלך הנסיעה יש פתאום, לכמה שניות, חריקות שנראה שמגיעות מהגלגלים. הן נשמעות כמה שניות ונפסקות, האורך שלהן לא קבוע,והן קורות בלי קשר לסיבוב,החלפת הילוכים או משהו כזה,בנוסף אין שום "הרגשה" מיוחדת בנהיגה,מלבד כמובן הרעש. רעיון?

רצוי לציין שלמרות שהרכב שמור הוא לא חדש,והקילומטראז עוד על 230K.

תודה לכולם!

פורסם

דבר ראשון, הרכב לא שמור נקודה.

המספר בעיות שציינת מראה על בדיוק הפוך, על הזנחה.

בכל מקרה למרות שאתה רואה שהרוב קוסמטי, הייתי לוקח את הרכב כמה שיותר מהר למוסך לעשות לו בדיקה מקיפה במקום להעלות ספקולציות.

2017 Citroen C3 Shine

פורסם
דבר ראשון, הרכב לא שמור נקודה.

המספר בעיות שציינת מראה על בדיוק הפוך, על הזנחה.

בכל מקרה למרות שאתה רואה שהרוב קוסמטי, הייתי לוקח את הרכב כמה שיותר מהר למוסך לעשות לו בדיקה מקיפה במקום להעלות ספקולציות.

הבנתי אותך.

ראוי לציין שהיום כשנהגתי באוטו לא היו שום רעשים או חריקות מהגלגלים,הגיוני שהיה מדובר בצירים חלודים שקצת נסיעה שיחררה אותם? הרכב עמד לפניכן ללא נסיעה מעל חודש.

אשמח לעוד תגובות בקשר לרכב.

פורסם

בחיים לא ראיתי ריפוד גג במצב כזה.

בטח התלהבת מהגג הנפתח.

את האמת אני לא יודע כמה הרכב שווה וכמה אתה מוכן להשקיע.

קח בחשבון שזה לא זול כל כך.

תמיר.

פורסם

לרפד מחדש את הגג יעלה מאות שקלים לכיוון האלפייה. כמובן שאפשר לבד אבל צריך ידיים טובות וסבלנות.

גש מהר למוסך, שיתחברו לסורק תקלות ויגלו מה פשר נורת האזהרה, אין טעם לעלות השערות פה, סורק לא משקר.

איך לעזעזל הציר של הדלת יצא מהמקום? לא סתם שמים ציר אז כנראה שיש לו שימוש, בקיצור כנס לפירוקיה אולי ימכרו לך את הציר.

פורסם
בחיים לא ראיתי ריפוד גג במצב כזה.

בטח התלהבת מהגג הנפתח.

את האמת אני לא יודע כמה הרכב שווה וכמה אתה מוכן להשקיע.

קח בחשבון שזה לא זול כל כך.

שמע,הגג הוא פלוס. אבל לא בגללו לקחתי אותו.

בכל מקרה אני מוכן להשקיע כמה מאות בשביל שיראה כמו שצריך.

אשמח לעוד תגובות,ואם למישהו יש רעיון לגבי מה המתג,חבר אמר שיכול להיות שזה טורבו,אבל קשה לי להאמין שמישהו יתקין ב1.4 טורבו,ועוד כל כך רחוק מהנהג,ואני כמובן מעדיף לא ללחוץ על משהו שאני לא יודע מה הוא עושה.

פורסם

בזמנו התקינו אצלי מתג דומה שהיה מנתק את האזעקה ברגע שהנעת.שווה לבדוק אם בעבר היתה מותקנת ברכב אזעקה.

נ.ב.

99 אחוז שזה לא טורבו...:-D.

ליטר1 ל 15 מטר ..... :lol:

פורסם
טורבו? אוי ואבוי.

אולי פנסי ערפל קדמיים? לדים?

זה כבר יותר הגיוני,היות שהפנסי ערפל באמת לא פועלים כרגע {אגב,למה בכלל מראש לשים להם מתג? יש לזה כפתור מובנה} והאוטו הגיע עם ג'נטים ושאר חרטא {קסנון} אז הגיוני שיש אולי לדים.

בכל מקרה,הצעות נוספות לגבי הגג? ומה עם הגגון? יש צורך לצבוע באמת?

תודה לעונים.

פורסם

שלום לגיבור,

אם רק הפנימי נראה כך ואין נזילות אז 500-600 ש"ח אצל רפד מומחה יעשו את העבודה.

או לחילופין, גלוש בפורום וחפש כיצד אחרים עשו זאת בעצמם ויצאה להם עבודה שלא יורדת משום רמה של רפד. (שאתה עושה את זה לעצמך זה יוצא הרבה יותר טוב וגם חוסך כמה שקלים על הדרך)

בנוגע למתג, זה לא רק טורבו, זה עובר להילוך הליקופטר ואתה מגיע בשניות ממקום למקום.

סע בזהירות

שבת שלום

Golf 2008 MK5

פורסם
שלום לגיבור,

אם רק הפנימי נראה כך ואין נזילות אז 500-600 ש"ח אצל רפד מומחה יעשו את העבודה.

או לחילופין, גלוש בפורום וחפש כיצד אחרים עשו זאת בעצמם ויצאה להם עבודה שלא יורדת משום רמה של רפד. (שאתה עושה את זה לעצמך זה יוצא הרבה יותר טוב וגם חוסך כמה שקלים על הדרך)

בנוגע למתג, זה לא רק טורבו, זה עובר להילוך הליקופטר ואתה מגיע בשניות ממקום למקום.

סע בזהירות

שבת שלום

בקשר לריפוד-תודה. הורדת לי אבן מהלב. :wink: , אני בהחלט אעדיף לנסות לבד.

האמת שחוץ מזה האוטו במצב אחלה {למרות כל מה שצויין כאן}

יש רעיון לגבי המתג? נראה לי שאני אנסה להתחקות אחרי הצמה ולראות פשוט לאן היא מובילה.

למיטב הבנתי,ולפי מה שכתוב מאחורה {SUB} נראה לי שאתה טועה לגבי ההליקופטר.

פורסם

לאחר עיון קצר בפורום, באמת מצאתי מדריך לריפוד עצמי.

אבל אני חושש שמצבי גרוע מזה ואאלץ ללכת לרפד.

המחירים שכתבתם לי כאן {500-600} כוללים רק את החומרים או גם עבודה? כמה זמן בערך לוקחת המלאכה?

ובאותה הזדמנות עוד מספר שאלות,מה גודל מיכל הדלק? {306,2001,מנוע 1.4 הדגם עם הבאגז'-נראה כמו רכב משפחתי}

חיפשתי במספר מקומות,כולל האתר הרשמי של היצרן {ששם אין בכלל נתונים על רכבים ישנים :? }, ומצאתי תשובות סותרות.

חלק אומרים 60 אחרים 65,ויש כאלה שמדברים בכלל על 40.

באותו עניין,כמה היא אוכלת? גם כאן מצאתי חלק שאומרים 1-10\1-12\1-14. אני יודע שזה תלוי נהג,אבל לפי הנתונים שאמורים להיות רשמיים. {שוב,מנוע 1.4}

על דופן הדלת כתוב לי לחץ אוויר 2.4,מה זה אומר? לאחר שלא הבנתי ולא ממש מצאתי מה הלחץ הנכון,מילאתי פשוט לפי הטבלה שיש לי הקומפרסור בתחנת דלק {30}

ואחרונה,כמה אמור לעלות בערך צינור קירור למזגן? אני חושש ששלי קרוע.

למישהו יש המלצה למוסך ורפד טובים {ולא קורעים במחיר} באזור המרכז? עדיפות לאזור יהוד,אור יהודה,פתח תקווה וראש העין.

תודה רבה לכולם. {אגב,ממשחק קצר עם הכפתור בתא ככפות מדבר, לתדהמתי,שהוא לא עושה דבר.}

• תוכן חדש...