Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8000 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אופס חשבתי שאני כותב תגובה ובטעות כתבתי הודעה חדשה...

טוב קניתי את המערכת עם האוטו , ואני באמת מרוצה מאוד .

רדיו דיסק 9120

kenwood 300w

AMP. sony 222w

שומעים ממש טוב חוץ מכמה דברים שאני עוד ישפר .

הטוויטרים ממוקמים במקום נוראי ואם ממש צורחים לי באוזניים אבל אני יזיז אותם למקום נורמאלי ואולי אפילו יחליף אותם במשהו קצת יותר איכותי,

יש לכם הצעה לטוויטרים טובים ?

דוד

HU - RFX 9210

AMP - SONY XM-222

SPL 500W MONOBLOCK

REAR - KENWOOD KFC M6930

COMPONENT - MOREL DOTECH 6 MK2

SUB - BAZOOKA 10 " ELW1014

הותקן בsound FX .

פורסם

הטוויטרים הם פשוטים , אני מאמין שהם לא עולים יותר מ50 ש"ח ...

הבעיה היא המיקום שלהם ...

הם ממוקמים ממש גבוה , קצת קשה לתאר את המיקום...

ליד הסך שמש בצמוד לדלת על הקורה .

דוד .

HU - RFX 9210

AMP - SONY XM-222

SPL 500W MONOBLOCK

REAR - KENWOOD KFC M6930

COMPONENT - MOREL DOTECH 6 MK2

SUB - BAZOOKA 10 " ELW1014

הותקן בsound FX .

פורסם

דוד .

המיקום שאתה מתאר (אם הבנתי נכון) הוא מיקום זוועתי וגם הטוויטר הכי רך שבעולם ישמע שם צורח.

פורסם

דוד .

המיקום שאתה מתאר (אם הבנתי נכון) הוא מיקום זוועתי וגם הטוויטר הכי רך שבעולם ישמע שם צורח.

אייל, זה באמת משנה?

לפי דעתי אין הבדל כ"כ חשוב במיקום הרמקולים,

לאחר שהתקנתי כבר המון רמקולים בכל מיני מיקומים שונים ברכב

לדעתי! שוב, אני חוזר לדעתי ומניסיוני ולא מדברים שקראתי!

המיקום אינו משפיע כמעט בכלל.

אם נגדיר זאת באחוזים אז לטעמי ההבדל בין מיקום רגיל של יצרן הרכב לקיק-פאנל שנבנה ייתן לנו שיפור של לא יותר מ-5% ככה בשמיעה - כלומר שיפור זניח.

ולכן זה לא שווה את העבודה הרבה מאוד.

מישהו יכול להוכיח לי אחרת?

פורסם

מיקום הרמקולים יכול לעשות הבדל של שמיים וארץ והוא הדבר אולי הכי חשוב במערכת SQ.

אם דברייך היו נכונים אז מדוע לא כל הרמקולים (אותו הדגם) נשמעים אותו דבר בכל רכב?

קשה לי לדעת מאיפה להתחיל להגיב לדברים שאמרת שכן הם פשוט לא נכונים בכלל.

האם התנסת במיקום של מידים? אם תגיד לי שניסית רק מיקומים שונים של טוויטרים ומצאת שההבדל הוא קטן אני עוד יכול להבין (למרות שגם הם עושים שינוי משמעותי) שכן המידים הם אלו שיותר משפיעים על הבמה.

אם אתה מדבר על מידים (שמשום מה לא נראה לי שיש לך ניסיון במיקום שלהם) אז אין לי משהו אחר להגיד לך או להוכיח לך שכן לדעתי יש לך בעיית שמיעה (לא במטרה להעליב פשוט ההבדל הוא כל כך ברור שאני לא מוצא סיבה אחרת לכך שאתה לא שומע אותו).

גש לרמקולים שלך בבית ותשנה את המיקום שלהם. תציב אותם כך שהם פונים אחד לעבר השני, בזווית 45 מעלות אלייך וישירות אלייך. תשב פעם באמצע, פעם קרוב לימני ופעם קרוב לשמאלי. פעם תשב על הריצפה, פעם על כיסא ופעם תעמוד.

תקשיב לכל כלי שמנגן, היכן הוא ממוקם על הבמה, האם הוא ממוקד, האם הבמה נפרשת מלפנייך בצורה מאוזנת או שאתה שומע כלים מסויימים (כשהרמקולים ממוקמים בצורה שונה) טוב יותר ופחות. האם גובה הבמה משתנה כאשר גובה הרמקולים משתנה ודברים כאלה. מן הסתם ההבדלים שתשמע יהיו גדולים ואותם הבדלים קיימים ברכב.

אני מעריך שהסיבות האמיתיות לכך שלא שמעת הבדל הן שילוב של כך שלא התנסת במיקום של מידים ואולי גם שאתה יכול לא "מלומד" בנושא ההאזנה (שזה אומר לשמוע ולהבין מה זה במה, תמונה, פוקוס, טונאליות, ודינמיות) ולכן לא אולי מתקשה להבחין בהבדלים שמיקומים שונים יוצרים. (שוב אני לא כותב בשביל לקטול או להעליב ואני מקווה שלא תיקח את זה בצורה כזו).

קח דיסק טוב, נסה את המבחן שהצעתי ותחזור עם התוצאות.

• תוכן חדש...