Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5299 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

ברצוני להתייעץ אתכם בנוגע למקרה הנ"ל, לפני כמספר חודשים הרכבתי באחת הפנצ'ריות באזורי צמיגים חדשים של TOYO במידה של 195/55/15.

שהגעתי לפנצ'ריה היה לי חשוב שהצמיגים כמובן יעברו טסט מבחינת חוקיות והתאמה לרכב, הפנצ'רמאכר ציין במפורשות שהצמיגים מתאימים ולא תהיה שום בעיה לעבור איתם טסט.

לצערי עקב זמן / עבודה חיכיתי עם האישור שלהם ברישיון וקיבלתי את הבום בטסט, האם יש משהו שניתן לעשות כעת? (פניתי אל הפנצ'ריה והם "בודקים" את העניין).

אודה לעצות בנושא.

פורסם

המידה הזו הייתה חוקית לסיוויק מהמודלים הישנים, עד 2000.

בדגם שלך (2005) היא לא חוקית, מה שחוקי זה:

185/65R15-88H

195/60R15-88H

את המידע הזה יכלת למצוא בשירשור דביק (בראש העמוד) שעוסק בשינוי מידות צמיגים.

פורסם

Buki היקר, אני לא שאלתי באם המידה שלי אינה חוקית, אני כבר יודע שהיא אינה חוקית.

אני שאלתי לגבי לקיחת האחריות של הפנצ'ריה בנושא, וצעדים שעליי לבצע בעניין, את המידה החוקית אני יודע טוב מאד (עכשיו זה לא עוזר לי יותר מדיי אבל אין לבכות על חלב שנשפך, הנזק כבר נעשה ויושבים על האוטו עכשיו 4 צמיגים שכנראה (מה זה כנראה) יוחלפו השאלה היא רק עניין האחריות והכסף שיושקע מהצד שלי).

בברכה,

פורסם

מתנצל על האי הבנה.

לדעתי, בעל הפנצ'ריה עשה טעות בתום לב, כי המידה הז היית חוקית לדגמים הישנים, והוא חשב שכך גם בדגם החדש.

מבחינה חוקית ,בעלי פנצ'ריות לא מוסמכים לקבוע מה חוקי ומה לא, הם לרוב יודעים ויכולים להמליץ ללקוח, אבל גם יכולים לטעות, כמו שקרה כאן.

היית צריך לברר בעצמך לפני ההתקנה את העיניין.

תנסה ללחוץ עליהם ולהגיע איתם להסדר, כלומר אתה מחזיר את הצמיגים האלו ומקבל חדשים במידה הנכונה בתוספת מחיר קטנה.

אם מדובר במקום הוגן, שמכבד את עצמו-הוא אמור להסכים. הרי את הצמיגם שלך הוא ימכור כמשומשים במצב מצויין, ויפגע רק מעט מבחינה כספית.

פורסם

טוב עדכון קטן: לאחר בירור בפנצ'ריה הבעלים אומר שישיג לי אישור לצמיגים. (לא הבנתי בדיוק איך, אבל עד הסופ"ש אמור להיות אצלי) אני מהמר שזה איכשהו קשור ביבואן של TOYO? או שהוא עצמו פונה להונדה עם מסמכים של טויו? אין לי מושג בדיוק, מישהו יודע איך הדברים האלה עובדים??

בינתיים ממתין, אעדכן בסיום :).

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון: לאחר שבועיים של הבטחות בטלפון שכל רגע האישור מגיע אני עדיין ממתין לאישור המיוחל, היום פשוט החלטתי לקחת את עצמי ולנסוע לפנצ'ריה, הגעתי לבחור שאחראי לספק לי את האישור והוא בשיא הנחישות קבע כי עד יום ראשון יש לי את האישור המיוחל (איכשהו עם כל הרצון הטוב אני קצת סקפטי לגבי זה) מקווה שזה באמת מה שיקרה.

פורסם

תתקשר למחלקת השירות של יבואן הונדה, ותשאל, אם הם יכולים לספק אישור למידה הזו. אם התשובה תהיה שלילית, האישור שתקבל (אם תקבל) זה סוג של קומבינה.

לא יבואן צמיגים ולא אף אחד אחר, מלבד היצרן והנציג שלו בארץ (המחלקה הטכנית של היבואן) לא מוסמכים לספק אישורים כאלו.

ולכן גם אני סקפטי, ואני במקומך הייתי דורש החלפת צמיגים למידה הנכונה. הייתי מוכן לספוג נניח 10 או 15% מהמחיר על כמה חודשי שימוש.

פורסם

נשמע גם לי שזו קומבינה שיש לצמיגאי שלך עם איזשהו בוחן באיזשהו מכון טסטים.

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

פורסם

דיברתי עם המחלקה הטכנית של הונדה עוד לפני הפניה שלי אל הצמיגאי, והמידה עם החתך 55 איננה מאושרת לטענתם!

לכן, אין לי מושג מאיפה הבחור משיג את האישור שלו, אני גם הייתי בעד החלפת הצמיגים למידה חוקית ולסגור סיפור אבל במידה ויושג לי אישור אני גם אסכים לזה, פשוט פעם הבאה אתקין צמיגים אחרים במידה חוקית למהדרין.

במידה ואני רואה שגם היום כפי שציין הצמיגאי לא מסופק לי האישור אני אחתור לכיוון החלפת הצמיגים.

לצערי, שבאים להתקין צמיגים השירות הוא מהיר ואיכותי, אבל ברגע שצריך משהו אחרי שהכסף עבר (מה שנקרא שירות! אפשר ללכת לחפש...) פשוט עצוב שרק עם צעקות ואיומים משיגים משהו במדינה הזאת.

פורסם

לא נכון, אם היית הולך מההתחלה (במידה ואתה גר קרוב כמובן) לצמיגי רוני שממוקם בתחנת סונול בנהריה או בתחנת סונול בקריות הוא היה מטפל בך ומתחשב בך. קניתי ממנו 8 צמיגים לשני מכוניות ולאחר שבוע ומשהו חזרתי עם צמיג שהיה עליו פחות ממאה ק"מ שנחתך בברוטליות כאשר אחי חצה קטע עם אבנים. הוא הסכים למכור לי צמיג חדש נוסף בהנחה משמעותית ביותר רק בגלל שהוא השתתף בצער שלי שצמיג חדש חדש שלא עשה מאה ק"מ נזרק לפח. אז הנה, הוא אולי הפסיד את הרווח על הצמיג החדש שהוא מכר לי אבל הוא בהחלט הרוויח מילה טובה כאן ממני. הרבה פעמים מילה טובה על שירות הוגן ועל כך שעסק בא לקראת הלקוח למרות שהוא לא חייב יכולים לשנות המון. אז הנה, זה המקום והזמן לפרגן לצמיגי רוני על ההגינות והשירות שלהם.

אשריכם, על ההגינות והיושר. תודה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...