Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5375 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ליידי גאגא יוצרת להיטים נטו. נטו.

חולק עליך: http://www.youtube.com/watch?v=Rg3CtY2e7bk

קודם כל, היא יוצרת להיטים.

דבר שני, היא גם תופעה בימתית, תופעת אופנה וגם תופעה חברתית (בייחוד בקרב הקהילה "הגאה").

ולבסוף, היא גם מוסיקאית. זה יותר מספירס ושאר החבר'ה שציינת.

יש עדיין הבדל בין מוסיקאי עם יכולות עם אמירה לאחד שמנוהל ע"י חברת תקליטים, גם בגזרת הפופ.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 97
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

באמת, איך אפשר לזלזל בז'אנר המזרחי שהוציא מתוכו אמירות אקזיסטנציאליות כמו "כשאת איתי את לא לבד"

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

מכל החפירה הזו לא הבנתי אם הרכב עושה את הבנאדם או הבנאדם עושה את הרכב

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אם האדם הוא מוטורפיל אז הוא עושה את הרכב.

אם הרכב עושה את האדם זה לא רכב אלא טרנספורמר סוטה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אני מחפש את הזמר שנוהג ב F350, יותר כלבבי

2008_Ford_F-350_Super_Duty.jpg

ראיתי את מוש בן ארי עם אשתו באחת כזאת בצבע כחול

פרחה או לא פרחה, שישימו יותר בנות בצילומים :-D

ברוח הפורום והנושא :

או-קיי, אף אחד מזמרי הפופ של הזמר המזרחי לא מתקרב לכך?!

ישי לוי . כל השאר זמרים- מקפיצים במועדון ואחרי חודש הדיסק קופץ לפח

חובב רכב , לא חובב תקלות :evil:

פורסם

הזילזול הזה בז'אנר הזה מעצבן אותי כל פעם מחדש, במיוחד כשמשווים את זה לחו"ל וחושבים ששם רמת המיינסטרים גבוהה יותר.

הסגנון הוא אותו סגנון מבחינת הבנייה של השיר והקהל שהוא מכוון אליו, הרעיון אותו רעיון.

כאן השפה היא עברית, שם השפה אנגלית.

ההבדל המהותי היחיד הוא שההפקה של השיר והקליפ של ליידי גאגא נעשית בחו"ל, עם תקציב הרבה יותר גדול (מה לעשות, היא מרוויחה קצת יותר מדודו אהרון), אבל זה כבר לא קשור לאופי השיר, אלא לסאונד שלו, וזה לא רלוונטי בכלל לשירשור.

השטויות שפיטבול ממלמל בשירים שלו הן שוות ערך לכל מילה שדודו אהרון אומר.

כנ"ל כשליידי גאגא שרה שיר כמו judas juda-a-a judas juda-a-a judas juda-a-a, סלח לי, אבל זה לא שונה בכלל מ-ליי "ליי ליי ליי ליי".

יש הבדל בין בנאדם שלא אוהב לשמוע ז'אנר מסוים לבין בנאדם ששונא ז'אנר מסוים.

אני לא אוהב לשמוע מטאל ורוק כבד.

אבל יצא לי בחיי לנגן סט שלם של רוק לועזי ועברי, ואפילו נהנתי מזה.

אני לא אשמע את זה באוטו, ומעולם לא אמרתי שזה זבל, שזה נחות, שזה ירוד, שזה מעיד על אוכלוסיה, או כל דבר אחר.

הצורת ביטוי שלך ממש לא זהה לצורת ביטוי שלי כשאני מדבר על סגנון שאני לא אוהב.

שוב- זו זכותך ואף אחד לא יגיד לך איך להתבטא, אבל תקרא מה רשמת ותחשוב על זה לרגע, אולי אתה נסחף קצת..

תן לי להרגיע אותך. הזלזול שלי בז'אנר לא שונה משמעותית מהזלזול שלי במיינסטרים הכללי. משמע - אני מזלזל בכולם במידה שווה :lol::wink:

וברצינות לרגע - גם אני שומע מיינסטרים ולפעמים גם נהנה מזה, אני לא שומע מזרחית כי אני לא מתחבר לזה. אבל אני מנסה להבדיל בין משהו שאני מתחבר אליו ומשהו שאני לא, לבין משהו שאני מחשיב כאיכותי ומשהו שאני לא. אלו שני דברים נפרדים מבחינתי.

וכן, אולי אני נסחף קצת, אבל זה קורה לפעמים בתחום שמאוד מדבר אלי (ומוזיקה היא תחום כזה).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

בדיוק עכשיו אני שומע Thriller, שזה בעיני אלבום הפופ המושלם.

כמעט שלושים שנה עברו, והוא עדיין נשמע כמו מלאכת מחשבת. מר. ג'ונס ידע את העבודה...

אני מודה שאני כבר לא קונה פופ הרבה שנים, רב הפופ שאני שומע הוא ישן, ואני שומע אותו מטעמי נוסטלגיה יותר מהכל, אבל אני לא מזלזל במיינסטרים. זה לא כזה קל לעשות מיינסטרים טוב.

רוני, חפש הופעה של לייזר לוייד, ולך לשמוע קצת בלוז לנשמה. הדוס לייט הזה מנגן חשמלית כמו מאדר פאקר, בעזרת השם.

פורסם

בואו לא נשווה את זה:

http://www.youtube.com/watch?v=tM0sTNtWDiI דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

לזה:

http://www.youtube.com/watch?v=xXnouhOqxz4 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

והדוגמה של השיר הראשון היא רק כי זה בדיוק מה שאני שומע כרגע.

המוזיקה המזרחית היא ממש לא ברמה אפילו של בריטני ספירס (טפו!) מבחינת איכות.

רוב הקליפים המזרחיים נראים כאילו שמגיעים מקלקיליה, המוזיקה עצמה לא הרמונית ואי אפשר לכתוב אותה בצורה ה"קלאסית" כי יש סלסולים שיכולים להישמע הגיוניים רק אם גדלת בתוך זה, ובכלליות היא נותנת הרגשה של כיתה טיפולית.

אפילו באפריקה מצליחים לעשות קליפים יותר טובים.

הנה עוד זמר שאני שומע הרבה ואפילו דואג להשיג תרגומים של השירים שלו ולהבין אותם.

האיכות של זה מבחינה אובייקטיבית יותר טובה משל כל זמר מזרחי בארץ.

http://www.youtube.com/watch?v=HvZWWUbXRp0 דרך יוטיוב

ולנושא השרשור המקורי:

האדם (המעצב) יוצר את הרכב.

ההקשר החברתי הופך את הרכב למה שהאחרים רואים בו.

האדם קונה את הרכב לפי מה שהוא רואה ומה שמתאים לו.

אז בקיצור, כולם ביחד (החברה האנושית) עושים את הרכב.

האדם מחליט אם זה מתאים לו וקונה את מה שמתאים לו.

אז האדם עושה את הרכב.

פורסם

אני למשל העדה שלי מורכבת מחצי תורכי, את כל הילדות שלי העברתי אצל הסבא וסבתא מהגן ועד לחטיבה העניין הוא שתמיד הייתי חשוף לשפה היום אני יודע לדבר טורקית ואף מבין אותה, לזמרים למוזיקה לתלבושות באירועים כגון ה"תרבוש" (=כובע בצבע אדום עם חוט שקשור אליו וזז מצד לצד). ככה שאפשר להגיד שאני ירשתי את התרבות הזאת וככה זה גם לידי ביטוי במוזיקה שלהם שהייתי שומע בילדותי את "איברהים טטליסס" אני שומע אותו גם היום, ככה שאין שוני במה שאהבתי ושמעתי אז למה שאני אוהב היום או שומע היום ככה אותם המבצעים של היום מנסים להכניס מוטיבים של תרבויות מסויימות לתוך השירים שלהם שבאים לידי ביטוי לרוב במנגינה של השיר או הלחן ולפעמים גם כמה מילים של אותה השפה/תרבות, של המבצע כמו לדוגמה שלומי שבת מבצע שירים של אברהים טטליסס, דודו אהרון מבצע לחן בסגנון אלג׳יראי בשיר כמה אושר וככה הלאה לדוגמה.

http://www.youtube.com/watch?v=Y7b81nVo_fg דרך יוטיוב

http://www.youtube.com/watch?v=sdamwQmxj-g דרך יוטיוב

http://www.youtube.com/watch?v=4-LYluGd5IA דרך יוטיוב

שוב לאחד זה יראה פרימיטיבי ולאחרים גם ערבי ומה לא אבל מי שגדל ושמע כל החיים שלו ז'אנרים כאלה ואחרים גדל עליהם, ולכן גם שומע אותה היום ואוהב אותה ואי אפשר להכריח מישהו אחר מה לאהוב ומה לא, וככה גם אין מה לזלזל במה שמנסים לייצר בשביל אותו קהל גם עם זה נראה מגעיל לא הטעם שלי וכ'ו.

חבר טוב פעם אמר לי ...." מה זה משנה מזגן לא מזגן אם יש דלקן הוא החבר הכי טוב של האדם

:lol: "

פורסם

המוזיקה עצמה לא הרמונית ואי אפשר לכתוב אותה בצורה ה"קלאסית" כי יש סלסולים שיכולים להישמע הגיוניים רק אם גדלת בתוך זה, ובכלליות היא נותנת הרגשה של כיתה טיפולית.

תכיר חבר שלי, ג'ון קולטריין.

אצלו קוראין לזה אילתורים ולא סלסולים...

http://www.youtube.com/watch?v=0I6xkVRWzCY דרך יוטיוב

(הנה המקור, לרפרנס:

http://www.youtube.com/watch?v=33o32C0ogVM דרך יוטיוב
)

פורסם

והנה ההבדל ה"קטן"!

ג'ון קולטריין לוקח משהו טוב ומוסיף לו טאץ' איכותי משלו.

הוא ממש יוצר משהו ומוסיף לזה את הסגנון הספציפי שלו, שמשקף נאראטיב תרבותי מסוים וסגנון מוזיקה ייחודי שנעים לאוזן.

הוא עושה משהו מיוחד ולא לפי תבנית כלשהי, אז הוא "מחדש" משהו ותורם לעולם המוזיקה.

זה זמר שבאמת אי אפשר לזלזל בו, ואני ממש לא משווה את האלתורים שלו למה שמרגול עושה למשל.

הזמרים המזרחיים הישראלים בשנים האחרונות (כי זוהר ארגוב, בועז שרעבי ושושנה דמארי לא נחשבים) הם נחותים מבחינה מוזיקלית ומשתמשים באותם מבנים כל הזמן.

הם כמו מפעל לשירים גרועים ולרוב לא יוצרים שום דבר טהור.

קולטריין מושפע ממסורת ותרבות והייתה לו אמירה.

הזמרים המזרחיים של השנים האחרונות פשוט אומרים "בואו נעשה שמח ולא נחשוב".

זה מה שמפריע לי, שהם מוציאים את הג'יפה מהקהל שלהם וכשאני שומע את המוזיקה שלהם, זה בדרך כלל באוטו, כשיש רכב שעומד לידי ברמזור עם חלונות פתוחים ו2-5 אנשים יושבים בפנים ומוחים כפיים למוזיקה בפול ווליום, ולא נותנים לי לשמוע את המוזיקה שלי, למרות שאני עם חלונות סגורים ולא אמור לשמוע אותם.

ואל תגידו שאין קשר בין המוזיקה ששומעים להתנהגות.

הקהל של שלמה ארצי משאיר את האמפי בקיסריה קצת מלוכלך. אחרי הופעה של שרית חדד זה באמת גועל נפש שלא נראה כמותו.

יש אלמנט של חדירה לפרטיות עם התרבות שמתלווה למוזיקה המזרחית, בדיוק כמו סיגריות.

יש את הקטע של "בואו כולנו נשמע את זה ביחד ונעשה שמח, גם אם זה מפריע לאחרים, כי זו בעיה שלהם אם הם לא אוהבים את זה".

אגב, "לעשות שמח" זה אחד המונחים היותר מבחילים שאני מכיר, ביחד עם "לפתוח עין" ועוד כמה מונחים שהשימוש בהם מעיד על זה שהבן אדם לא ממש חשב על מה שהוא אומר ולא מבין שיש אנשים שזה מפריע להם.

אם אני רוצה להיות במצב רוח טוב, אני אהיה במצב רוח טוב, בלי קשר למוזיקה שגורמת לכולם למחוא כפיים עם כף פתוחה ולגרום לי להרגיש שאני בדמשק.

פורסם

אם אני רוצה להיות במצב רוח טוב, אני אהיה במצב רוח טוב, בלי קשר למוזיקה שגורמת לכולם למחוא כפיים עם כף פתוחה ולגרום לי להרגיש שאני בדמשק.

אני חושב שניתן לסכם את זה כך: הבעיה היא לא עם המוסיקה המזרחית המודרנית, נחותה או לא, אלא עם קהל מאזיניה שמתעקשים לכפות את עצמם או את הסגנון המוסיקלי המועדף עליהם על אחרים בכוח.

Leasingfahrzeug oder nichts

פורסם

ג'ון קולטריין לוקח משהו טוב ומוסיף לו טאץ' איכותי משלו.

מה אתה עושה לי סקירה מי זה קולטריין ומה ההבדל בין המוסיקה שלו למוסיקה מזרחית?!

אתה אמרת שסלסולים זה לא לטעמך כי זה לא הרמוני ולא קלאסי. גם האילתורים של קולטריין לא.

זה הכל.

לא להוציא את האמירה מההקשר, בבקשה...

אז הבעיה שלך היא לא עם המוסיקה, אלא עם הקהל?

אתה מרגיש את אותו הדבר לגבי הסקס פיסטולס?

פורסם

במקרה של המוזיקה המזרחית יש לי בעיה עם המוזיקה וגם עם חלק מהקהל.

במקרה של הסקס פיסטולס, המוזיקה שלהם בסדר, הקהל יכול לפעמים להיות בעייתי אבל כל עוד לא מאלצים אותי לשמוע שום דבר שאני לא רוצה לשמוע, לא ממש אכפת לי.

את המוזיקה המזרחית (וגם טראנסים) אני שומע בעיקר בלילה כשערסים עומדים עם הרכב שלהם ברמזור שליד הבית עם ווליום גבוה ולא אכפת להם שהם מעירים אנשים.

זה עוד לא קרה לי עם מוזיקה באנגלית (אולי כי אני חי בארץ ואולי כי ערסים לא מבינים אנגלית).

אגב, גם בחו"ל יש מוזיקה שכל מה שאפשר להגיד עליה זה "טפו, בלאט!" ומפריע לי לשמוע אותה.

זו המוזיקה שהעוזרת שלי הייתה שומעת כשהיא מנקה.

הנה דוגמה לזה, שגם שם נחשבת לגועל נפש מבחינת רוב האוכלוסיה:

http://www.youtube.com/watch?v=2vf_UoUrDNY דרך יוטיוב

וגם זה, החל מ00:30

http://www.youtube.com/watch?v=ROxMH0v2Pzw דרך יוטיוב

מבחינה מוזיקלית אין ממש הקבלה אבל מבחינת אוכלוסיה וההתנהגות של אותה אוכלוסיה, יש ויש.

• תוכן חדש...