Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

zed audio draconia II

AUDI-BOY
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5339 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בין הדיוס ללוייתן יש הבדל גדול!

הדיוס מגבר טוב, והלוויתן לא!

אני מניח שמבחינת BANG FOR THE BUCK הוא משתלם אבל לא יותר מזה.

לצערי אני לא סומך על כל הסדרה הזאת מנסיון אישי.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בבקשה תציין שזו דעתך האישית כי אלו הם שטויות לאנשים אחרים שמאוד אוהבים את המגבר הזה.

לדעתי זה מגבר שהוכיח אמינות ירודה ביותר, אבל כמגבר במובן של איכות צליל הוא מעולה אפילו נהדר בוודאי שבמחירו.

זה שלא היה לך כוח להביא אחד כזה למצב עבודה תקין ויציב לא אומר שהוא מגבר לא טוב.

זה אומר שלך נשבר הזין להתעסק איתו ודווקא לגבי זה אני מאוד מבין אותך.

אני הגעתי לטורים מאוד לא נעימים מול סטפן מנץ בשביל להביא את הלווייתן שלי למצב פעיל ויציב

ועדיין יש לי בעיה בהדחקה שלו לפעמים אבל איך שלא אביט על זה

בן זנונים של מגבר ואין לו תחליף במחירו בטח שלא שישה ערוצים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

IMHO :) אני מאמין שמגבר צריך לצאת מהמפעל כשהוא תקין.

להביא אותו למצב פעולה תקין לצערי זה לא נסבל, כמובן כשנתקלתי בבעיות האלה לראשונה והתחלתי לחשב עלויות של מישלוח והפסדים למנהם זה נראה הגיוני לנסות להביא אותו למצב פעולה תקין אבל זה לא צריך לקראת מלכתחילה.

לבסוף באמת וותרתי ולאחר שמגבר אחד הוחלף והמגבר השני התנהג באותה צורה.

וכן הם תקנו דברים מעצבנים כמו סימני מלחם על שני הקבלים הגדולים במרכז וההלחמות נראו טוב יותר מהראשון אבל העובדה שהוא לא עבד כמו שצריך בכמה רכבים לא רק בשלי ובסט אפ שלי, ניסיתי להתקינו ברכב אחר.

לצערי יצאתי מופסד מחיר במעל 1000 שקל מכל הפרוצדורה הזאת.

למדתי על בשרי כי צריך לשמוע לפני קניה.

כן אני מוחרך להודות שבביקורי במרכז יצא לי לשמוע מגבר נוסף מהסדרה הראשונה ברכב שלי שהתופעות הללו היו מאוד מצומצמות אך קיימות עדיין בתווח "הנסבל".

אני על CLASS D ברכב וויתרתי IMHO!

בסט אפ 3WAY SQ אין שום טעם ללכת על CLASS D כי הצריכה בתווח המוסיקלי הרגיל לא גדולה כל כך.

פורסם

אני חייב. אתה מדבר שטויות.

אולי הסדרה הזו יצאה דפוקה. (וזה קורה לכל חברה שיש דגם אחד לפעמים נפילה)

לפיוניר היה קומפקט דגם 500. מכשיר לא רע בכלל. רק שהוא לא היה טוב.

לדנון יש קומפקט כפול (שהם נחשבים לסוסי עבודה. ואמינים מעוד.) שלצערי התכנון שלו לקוי

עם הוא מקבל מכה למטה. הספק כוח שלו שובר את הלוח שהוא יושב עליו. למרות שהספק מחובר לבסיס ויושב יפה.

היה צריך להרים אותו ב 2 מילימטר. ! מהלוח. ולחבר עם חוטים גמישים אותו ללוח.

הייתי צריך לתקן כבר 5 מכשירים כאלו מאותה תקלה. הקייס קיבל מכה. הקומפקט לא נדלק יותר! (ואני בטוח לפי העובדה שצלצלתי ליבואן. ודברתי עם המעבדה. הם ידעו יפה על התקלה הזו. כי זה לא נדיר שמגיע לתיקון אחד כזה. וזה מכשיר יקר!

ואגב דנון נחשב ומצדיק את זה. כציוד אמין מעוד!

תיקון (לפי הספר) לוח חדש כ 400 שקל + עבודה.

תיקון שלי. הכרטיס שבור. חוטים מולחמים מצד לצד. עובד מצויין כבר שנתיים לפחות.

ולכן להגיד שבגלל מגבר אחד (סדרה) אתה פוסל סוג שלם.

לא רק שאתה לא יודע שחלק מהמגברים שאתה שומע הם קלאס D.

יש היום מגברים ברמות HI END לבית ולרכב שהם קלאס D.

סאבים לבית בעשרות אלפי שקלים שהמגבר הוא קלאס D.

וזה שאתה וותרת על לתקן את המגבר שלך. זה בעיה שלך.

אני בטוח שהיום תפנה לסטפן. ותקבל סכמה שונה ממה שקבלת לפני שנה.

כי למדו יותר ועשו שינויים נוספים.

אני אתן לך דוגמא.

ללאנזר היה פעם מגבר וויב 1200D.

כל הסדרה הראשונה נשרפה!! כולם עד האחרון.

הסדרה שניה היייתה הרבה יותר טובה. אבל גם שם חלק נשרפו.

היו לי 3 מגברים כאלו. (תריץ חיפוש ותראה)

פעמיים שלחתי למעבדה אותו ותקנו. ובסוף החזרתי אותו / מכרתי אני כבר לא זוכר.

אבל@@ כאשר המגבר עבד. הוא עבד מצויין ונתן תוצאה מצויינת.

וקלאס D זה לא רק יתרון של צריכת חשמל.

זה מגבר חזקים יותר. / קלים יותר ופחות מתחממים.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

אני על CLASS D ברכב וויתרתי IMHO!

.

למה אנשים תמיד קוראים מה שנוח להם?

גם בסדרה הראשונה של הלוויתן היו דפקות, יעיד על כך אדי.

השניה שאני קניתי גם דפוקה.

וכן זכותי לפסול כי שמעתי מגברים CLASS D ולא רק את ZED, היה ברשותי גם אלפיין PDX שפשוט לא נשמע טוב.

וגם 750.1KICKER ZX שהיה בסדר בשביל מונו אבל לאחר חיבור הXXLS הצנוע שלי ל XETEC P2 בגישור היה עולם אחר לגמרי.

וכל מה שאני אומר זו דעתי בלבד!

וציינתי את זה IMHO ואני אודה לך מאוד אם לא תגיד שזה שטויות כי זו דעתי.

וזה שסדרות שלמות נשרפו זה רק מחזק את מה שאני אומר שזה חרא מגברים, מצטער לא רוצה לקנות מוצר שלא עובד ולשלם עליו כסף!

לא רוצה לקנות מוצר חדש ולשבור את הראש איך לתקן אותו.

תגיד לי מה שווה מוצר שנשמע מעולה אבל עובד יומיים?

פורסם

ניר. לפי מה שדובר הליוויתן הוא קלאס D.

לאנזר 1200D היה קלאס D.

נכון אחד היה מונו בלוק. והשני רב ערוצים (6) אבל שניהם מבוססים על אותה טכנולוגיה.

ולבחור מעליי.

קראתי טוב תאמין לי.

יש לי ברכב XETEC P-2 + P-4

והיה לי את הדיוס. שהיה מעולה. אבל גדול מידות בשבילי.

ואני מעדיף ומחפש P-2 שיחליף אותו

ולגבי רכב.

יש מגברי קלאס D מצויינים. היה לי 1400D אופטי דרייב של לאנזר שהיא מגבר מעולה. למרות שהיה זמן קצר אצלי.

נמכר לחבר. עבד אצלו תקופה ארוכה ללא תקלות @!. סביבות השנתיים. (אני חושב שהוא נגנב. או נמכר אני לא זוכר כבר עברו 3 או 4 שנים מאז)

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

גם אני עם יבגני.

לעולם לא הייתי בוחר בהגברת קלאס D לסט הקדמי, זה פשוט לא זה. יצא לי לשמוע במספר הזדמנויות הגברת קלאס D ולא ממש התרשמתי. הדוגמא הקיצונית ביותר שאני יכול להביא היא מערכת שבהתחלה הורכב בה מגבר הרץ EPX שלאחר מכן הוחלף 1 מול 1 באלפיין PDX(לא מדובר על הרכב של יבגני), התוצאה שהתקבלה הייתה סאונד קר, מלוכלך ולא מפוקס. וכל זה לעומת מגבר קלאס AB די פשוט.

לא רואה סיבה אמיתית לבחור בהגברת קלאס D, אלה אם אתה רוצה להיות כביכול "שונה" או יש לך אמביציה לנסות דברים אחרים מהמקובל והמוכר.

לגבי צריכת חשמל- מצטער, אבל אני לא "קונה" את ההפחדות על נזק פוטנציאלי למערכת החשמל ועקב כך להצדיק בחירה של מגבר שמתיימר להיות יותר חסכוני. נסעתי קרוב ל8 חודשים עם מגבר HIGH CURRENT בהמה, כל המגברים לסט הקדמי שלי היו קלאס AB והכל היה מחובר על מערכת חשמל מקורית של פונטו ספייס עם מצבר שנפ. הכל עבד כשורה וכאשר הרכב נמכר מערכת החשמל יצאה מושלם וללא הערות בבדיקה שביצע הקונה.

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

פורסם

אלי,

עם כל הכבוד לטכנולוגיה(שהיא עדיין בחיתוליה בתחום הרכב), אין אפשר להשוות מגבר מונו שמנגן טווח של 200HZ ברוטו ונטו לא יותר מ100HZ למגבר פולריינג' שינגן טווח של כ20KHZ.

זה כמו להשוות טרקטור לסופר-קארז, נכון, זה אותה טכנולוגיה, אבל הביצועים..

וזה שהמגבר מגיע ממהנדס מוכר לא הופך אותו לטוב, להזכירכם זד אודיו זאת חברה שמטרתה להרוויח כסף, ולא קידום תחום האודיו לרכב.

זאת בדיוק הסיבה למה על שדרוג מגברי שרת הוא מרוויח 5000 אחוז..

לשאלתו של פותח השרשור, אם הייתי צריך להגביר סט קדמי +סאב, כנראה שליוויתן או כל מגבר פולריינג' קלאס D הייתה הבחירה האחרונה שלי.

בטח ובטח עם תקציב של עד 3000 ש"ח, שכל מה שצריך זה 3 או 4 ערוצי הגברה.

under construction..

פורסם

וכאן מגיעה חוסר ההסכמה ביני לבין ניר

:-D

על הנייר ומדעית קלאס D לעולם לא יוכל להשתוות ברמתו לקלאס AB ובטח שלא קלאס A - כאן אני מסכים במאת האחוזים.

העניין הוא שהאוזן שלנו לא מסוגלת להבדיל מעבר לרמה מסויימת וגם אם כן - בטח ובטח שלא במבחן עיוור.

התוצאה שמקבלים במציאות היא פנטסטית - כן, כשישבתי ושמעתי את המערכת של לאון, אני מודה, אני כנראה לעולם לא אגיע לשם - אבל כאן מגיע הגבול האישי שלי שאומר - אני גם לא רוצה.

אחרי שישבתי במספר מערכות שהיו מכוונות היטב וההגברה שם היתה הגברה שנאה במחירה בין פי 2 לפי 4 מהלוויתן - אני מדבר על הגברה לסט הקדמי נטו.

ההבדלים ששמעתי - וכן, אני מודה, היו הבדלים

היו או הבדלים מאוד מינוריים שלא אמרו לי כלום או הבדלים שהם עדיין קטנים יחסית שאמרו לי שאין לי יותר שום סיבה להתאמץ ולהחליף את ההגברה לסט הקדמי שלי.

נכון - זה נגד קידום התחום אבל זה רק הראה לי עד כמה הלוויתן הוא כן מגבר טוב.

ויבגני - עם התגובה האחרונה שלך אני מסכים בהחלט - מסכים כלפיך.

האמת היא שהמגברים האלה נמכרים היום והם מוצלחים מאוד.

בסדרה הראשונה היתה לו תקלה גורפת בשני פסי הייצור הראשונים.

בסדרה השניה - מה שקרה לך זה פשוט אבסורד ואני בשלב הזה כבר הייתי מטפל בזה ישירות מול סטפן.

אני מודה - אני לא חוסך כסף ללווייתן נוסף בגלל שאני פוחד מחוסר האמינות של המותג. (בגלל זה אני חוסך כרגע למותג מאוד מאוד מסויים שאולי מתישהו יצא לפועל - ברכב הבא).

אני מודה - אין לי שום כוונה להחליף יותר את האחד שכבר עובד אצלי - מרוצה ממנו עד הגג.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי, אתה מצחיק אותי.

אתה הגבת כמו אחד שאתמול התחיל להתעסק עם מערכות.

"האוזן לא מבדילה".

שמעתי את השטויות האלו מליון פעם.

הבדלים בין מגברים זניחים.

הבדלים בין יחידות ראש זניחים.

הבדלים בין כבלים- זניחים.

הבדלים מעבדים- זניחים.

וכו וכו' וכו'

מאז שאני מתעסק עם אודיו, אני שומע תמיד "זניח" פה ו"זניח" שם.

זה הרי בלבול מוח.

זניח זה יחסי, או יחס כספי מול תועלת, אבל בסוף, התוצאה מדברת בעד עצמה.

1% פה, 3 % שם,זה מה שהופך מערכת לטובה יותר מבחינת דיוק,מהירות,נאמנות למקור ועוד ועוד.

תמיד מערכות אודיו הם הינם סוג של פשרה.

אבל אי אפשר לתרץ כל דבר בתור "זניח"

בסוף יש מערכות מעולות, שנשמעות מדהים, ומשהו הופך אותם לכזה, לרוב זאת ההשקעה בלי הסתכלות על המחיר, מה לעשות מערכת איכותית דורשת רכיבים איכותיים לצד התקנה טובה וכיוונים נכונים.

וביום שלכולם בפורום יהיו מערכות שמותקנות פיקס 120% וכולם ידעו לכוון 125%, אז אולי תוכל להתחיל לדבר על שינוי ברכיבים ומציאת הבדלים.

עד אז, קלאס A, או קלאס AB תמיד יהיה עדיף על D, כל עוד הטכנולוגיה עדיין לא מאפשרת את זה.

להזכירך גם היו מגבר קלאס T ועוד כל מיני הכלאות.

אז ככה שהנסיוניות נעשים, רק עדיין לא ראינו משהו שהוא סוג של תגלית.

under construction..

פורסם

ניר,

אני רק יכול לתת לך כאן תשובה מנקודת המבט שלי ומהנסיון שלי.

ההבדלים ששמעתי בין מערכות מושקעות הרבה מעבר למערכת שלי - אלו הן גם מערכות שבהחלט בוצעו בהן כוונים ברמה מאוד גבוהה, ההבדלים היו קטנים מאוד - מבחינתי.

מה ששמעתי פשוט לא מצדיק מבחינתי להשקיע מעבר למה שהשקעתי עד היום.

אני אנסה לתת לך את הפרופורציות שאני מדבר עליהן - אני לא רואה שום הגיון להשקיע בסלסטרה VA לעומת לרכוש סלסטרה RA.

אני לא רואה הגיון בלהשקיע בTRU COPPER - בינו לבין הבילט - אני לא מצפה בכלל להבדל שמיע.

שמעתי בהחלט הבדלים בין מערכות שהיו מוגברות על סדרת VA ועל מערכות שמוגברות על סופר בילט ולמערכות שמוגברות על תסיסס שעובד בחלקו בקלאס A

באחת מהמערכות האלה שמעתי הבדל שמשאיר לי פער באמת מורגש ובשתיים האחרות שמעתי הבדלים במובן של שוני אבל לא במובן של "זה בהכרח טוב יותר"

אז מבחינתי זה בהחלט זניח, לא בעניין של אחוזים, לא בעניין של אפילו לעמוד על הדקויות - זה פשוט לא מדבר אליי כבר.

אני יכול לאמר בלב שלם שמעבר למה שיש לי כרגע - אין לי שום כוונה להגיע כבר.

וזה אומר, לי לפחות, שהלוויתן עושה עבודה מעולה.

הסיבות היחידות שאני אבנה מערכות אחרות במהלך החיים שלי - זה נטו בגלל הרצון לגוון ולשנות, נטו בגלל הרצון לשמוע מוזיקה ברמה שמרצה אותי ברכב - לא יותר מזה.

אני בכלל חושב שהמערכות שיהיו אלי בעתיד רק ילכו ויהיו פשוטות יותר - אני כרגע חוסך כרגע לרכיבים למערכת נוספת - לאט לאט לרכב הבא, חלק מהדברים כבר יש חלק יהיו אבל מה שבטוח זה שאני כבר הבנתי לאיזו רמה אני מכוון את עצמי ומה בשבילי זה מספיק.

לו הייתי מישהו שמתעסק במערכות רק מאתמול - לא הייתי יכול בכלל לאמר כזה דבר.

נכון - מגבר קלאס D לעולם לא יהיה טוב כמגבר קלאס AB אבל אם שני המגברים האלה מסוגלים להעביר דרכם את האות בצורה כזו שהאוזן שלך לא תרגיש בה עיוותים שהתווספו או מנגד עיבודי מידע - אתה לא תוכל להבדיל בינם.

זה עד כדי כך פשוט אבל אתה לעולם לא תודה כנראה בעובדה, שאתה בסה"כ בן אדם ואין לך שמיעה של סקופ.

בוא פשוט נאמר שאנחנו מסכימים על זה שאנחנו לא מסכימים? זה מיותר.

אמרתי את מה שיש לי לאמר, זהו.

Pioneer TS-X150

פורסם
היה לי את ZED דיוס. היה מגבר מעולה (חזק בטירוף!)

עשה שמות ב12W7 כשחובר אליו.

כשחובר לאוטופיה 3 חלקים בפסיבי נשמע מעולה.

עשיתי ניסוי צד אחד חובר לZED השני חובר XETEC P-2.

והיה הבדלים מינוריים ביותר בסאונד. מבחינת אופי.

תוכל להרחיב בנושא ולנסות להגדיר "מינוריים"? (אני בעליהם הגאה של ה P2+P4)

ליאור

פורסם

חברים - עוד משהו קטן, סליחה על ההקפצה

אני רוצה שיהיה ברור מה אני מנסה לאמר כאן - כן, שמעתי הבדלים בין המערכות.

ובשביל אנשים מסויימים ההבדלים האלה יכולים להיות שווים את ההשקעה - בשבילי לא.

בשבילי הבחירה היתה מגבר שישה ערוצים קטן מימדים (הכל יחסי) עם יכולת לתת הספק מפלצתי כשצריך ובעלות שהיא עדיין סבירה.

ואם אתם חושבים שאני מקנא או שזו שאלה של כסף - זה לא, יש לי את היכולת המלאה להביא את כל אחד מאותם המגברים שציינתי - אני פשוט לא רואה מה זה יתן לי מעבר למה שאני מקבל עכשיו.

אולי בעוד כמה חודשים יפתח כאן דיון מעניין לגבי נושא מסויים - לבינתיים, רציתי לתת את הדיעה שלי לגבי סדרת המגברים הזו של ZED.

תמורה לכסף - קשה מאוד לנצח אותם.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...