Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב הנעה 4X2 בשטח יש חיה כזאת?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5360 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אחרי כל הדיון חשוב שתדעו נכנסתי עם האפלנדר לשטח ונסעה כמו חיה

ולא קרה כלום והיא לא ליסינג ולא נעליים!!!

פורסם
היי, בפורנר שהייתה לי, נסעתי בשטח כחודשיים עם הנעה אחורית בלבד (דיפרנציאל קדמי הלך ולא היו חלקים בארץ).

הייתי נוסע איתה בכל מקום כולל בדיונות בפלמחים ואף הובלתי טיולון קטן וחברתי, שבו נתקעו ג'יפים שנוסעים 4על4.

לפורנר אין יותר מידי כוח, למעשה אין לו בכלל כוח.

אם אתה יודע להתחיל נסיעה ברגש ויודע להוריד אויר ולנהוג נכון, תוכל להכנס עם הנעה אחורית לשטח, כמובן שלא תוכל לעלות דיונות עם שיפועים רציניים כי תעצור באמצע, אבל כן ניתן לנסוע על דיונה מישורית.

לרכב 4X4 יש הרבה פחות עבירות מאותו רכב ב- 2X4 אם ה 4X4 לא משולב. מנסיון בג'ונגלים הכי קשים. 504 סטיישן דיזל רגיל (לא דאנגל ) לפעמים מפתיע פג'רואים למיניהם בבוץ עד הב***ם.עוד לפני שירדו הנוסעים מהגג לדחוף.

פורסם

יצאנו לטיול שטח מכביש הערבה ועד מצפה רמון לאורך דרך הבשמים, בדרך יש כמה עליות לא מטורפות אבל בטח לא קלילות, העליה למיצד נקרות, מעלה נקרות, מעלה דקלים, מעלה נח.

איך שאנחנו יורדים מכביש הערבה נעצר לידנו טנדר טויוטה היי-לקס 4X4, שואל לאן נוסעים ואם אפשר להצטרף, אמרנו לו תפאדאל, אהלן וסהלן ויצאנו לדרך.

תארו לכם את השוק שחטפנו בתחנת הדלק של מכתש רמון כשפתאום אנחנו קולטים שההי-לקס שהיה כל הדרך איתנו הוא בעצם פרה-ראנר (4X2). :shock:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
יצאנו לטיול שטח מכביש הערבה ועד מצפה רמון לאורך דרך הבשמים, בדרך יש כמה עליות לא מטורפות אבל בטח לא קלילות, העליה למיצד נקרות, מעלה נקרות, מעלה דקלים, מעלה נח.

איך שאנחנו יורדים מכביש הערבה נעצר לידנו טנדר טויוטה היי-לקס 4X4, שואל לאן נוסעים ואם אפשר להצטרף, אמרנו לו תפאדאל, אהלן וסהלן ויצאנו לדרך.

תארו לכם את השוק שחטפנו בתחנת הדלק של מכתש רמון כשפתאום אנחנו קולטים שההי-לקס שהיה כל הדרך איתנו הוא בעצם פרה-ראנר (4X2). :shock:

תודה רבה:] מישהו שמבין!

פורסם
אחרי כל הדיון חשוב שתדעו נכנסתי עם האפלנדר לשטח ונסעה כמו חיה

ולא קרה כלום והיא לא ליסינג ולא נעליים!!!

תגדיר שטח?

לגבי הדוגמה של בגירה, אי אפשר להשוות בין אפלנדר שיש לו הנעה קדמית, מרווח גחון של סופר מיני ואורך של אוטובוס להיילקס פרה-ראנר שמגיע עם שלדת ההיילקס 4X4 המוגבהת והנעה אחורית.

וחוץ מזה, בשטח (וגם בכביש) ליכולות הנהג יש הרבה יותר משקל והשפעה על ביצועי הרכב מאשר מגבלות הרכב עצמו.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

יש לי דודה חקלאית שגרה באחד מיישובי לב השרון. בהתאם לאופי העבודה שלה (גידול פירות וירקות והובלתם לסוחרים בשווקים), המשק שלה מצוייד בטרקטורים, משאית GMC 4X4, תאילנדים ועד לפני כמה שנים גם וולבו 244 סטיישן שנת שבעים ומשהו שנספתה בתאונה.

בעלה של הדודה סיפר לי פעם שלוולבו יש עבירות מטורפת בשטח וכשלפעמים הטרקטור שוקע, הוא מביא את הוולבו כדי לחלץ אותו משם :lol:

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
תגדיר שטח?

לגבי הדוגמה של בגירה, אי אפשר להשוות בין אפלנדר שיש לו הנעה קדמית, מרווח גחון של סופר מיני ואורך של אוטובוס להיילקס פרה-ראנר שמגיע עם שלדת ההיילקס 4X4 המוגבהת והנעה אחורית.

וחוץ מזה, בשטח (וגם בכביש) ליכולות הנהג יש הרבה יותר משקל והשפעה על ביצועי הרכב מאשר מגבלות הרכב עצמו.

איתמר.

נכנסתי לחולות של חוף הים עד ניצנים..

פורסם

איתמר.

מאות דימקסים צבאיים לא טועים. שאל כל ב'-קוד.

הם משמשים בתור רכבי מ"פ. וכשהמ"פ הוא קרבי הוא גם צריך לרדת לשטח.

אותו הסיפור בדיוק.

פורסם

אוקיי, ו? מה הנקודה? איפה ההשוואה למיניואן הנעה קדמית של פותח השרשור?

תגובה אחת מעליך רשמתי שלרכב עם מרווח גחון גבוה והנעה אחורית יש יכולת "שטח" לא רעה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ולי רץ בראש השיר "זה רכב חברה...."

עזבו אותכם כל רכב יכול להיכנס לשטח

אחריי שלושה ג'יפים חזרתי לפרייבט ואני מבטיח שאני לא יחנה אותו אפילו לא במגרש חול\ כורכר

כשהייתי מטייל עם הג'יפ היינו תמיד פוגשים אנשים עם פרייבטים שהגיעו למקומות שאפילו ג'יפ מסוקס בקושי מגיע אליהם

הבעייה היא הבנאדם שעומד ליד הרכב מתחנן לעזרה ומצטער אפילו על היום שהוא נולד.

אז עזבו אותכם מקיצורי דרך בשטח יש הפתעות כמעט ב100% מהמיקרים ואז שההפתעה הזאת מגיעה מתחילים לקלל

רוצים שטח תקנו רכב שטח לא רוצים תשארו על הכביש!

יום יבוא ותהייה לי סיירה!

פורסם
אוקיי, ו? מה הנקודה? איפה ההשוואה למיניואן הנעה קדמית של פותח השרשור?

תגובה אחת מעליך רשמתי שלרכב עם מרווח גחון גבוה והנעה אחורית יש יכולת "שטח" לא רעה.

איתמר.

באתי לחזק את עניין הטנדר 2X4, שניתן פה כדוגמה כללית לרכב בעל יכולות שטח.

בכל אופן - חג שמח.

פורסם
ולי רץ בראש השיר "זה רכב חברה...."

עזבו אותכם כל רכב יכול להיכנס לשטח

אחריי שלושה ג'יפים חזרתי לפרייבט ואני מבטיח שאני לא יחנה אותו אפילו לא במגרש חול\ כורכר

כשהייתי מטייל עם הג'יפ היינו תמיד פוגשים אנשים עם פרייבטים שהגיעו למקומות שאפילו ג'יפ מסוקס בקושי מגיע אליהם

הבעייה היא הבנאדם שעומד ליד הרכב מתחנן לעזרה ומצטער אפילו על היום שהוא נולד.

אז עזבו אותכם מקיצורי דרך בשטח יש הפתעות כמעט ב100% מהמיקרים ואז שההפתעה הזאת מגיעה מתחילים לקלל

רוצים שטח תקנו רכב שטח לא רוצים תשארו על הכביש!

דרך אגב אפלנדר מגיע בחו"ל עם הנעה כפולה,רק בישראל ביטלו אותה

פורסם

כשהייתי צעיר, ומטומטם, נכנסתי עם האימפרזה 4*4 למסלול של 3 שעות לג'יפים. כניסה סמוך לצומת אליקים, יציאה סמוך ליקנעם.

יצאנו ממנו לאחר 6 שעות, כשחצי מהמסלול בת זוגתי הייתה צריכה ללכת מלפני הרכב ולהעיף סלעים בולטים מידי, ומידי פעם גם אני יצאתי לכמה דקות של חפירה בעליות עם אבנים חלקות ומתגלגלות. בסה"כ הייתי מאוד מרוצה מהאימפרזה ולרגעים לא האמנתי שאצליח לצאת מהמסלול אבל היא לא איכזבה.

זה היה הנסיון הראשון והאחרון שלי אבל המסכנה שעלתה לי בראש היא שאם אימפרזה עם מרווח גחון כזה קטן ושום ייעוד לעבירות צלחה זאת - אז בכל רכב החל מג'יפון הכי קטן יש פוטנציאל לצלוח מסלולים עם קצת עבודה ומחשבה.

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם

תיאורטית אם ניקח רכב שטח כלשהו 4X4 ונציב אותו מול רכב זהה טכנית (מרווח גחון, זווית גישה וכו') שהוא 2X4 - היכולות בשטח יהיו כמעט זהות כל זמן שיש מספיק נקודות עיגון מסביב והכבל של הכננת מספיק ארוך.

• תוכן חדש...