Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ לאפיקי השקעה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5364 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

ברצוני להתייעץ בנוגע לאפיקי השקעה שונים.

ברשותי סכום כסף של כ 11,000 ש"ח שאני מעוניין להשקיע באפיק כלשהו ,אפיקי ההשקעה הינם רבים החל משוק ההון ועד לפקדונות שקליים וכו'.

יש לציין שאין לי ידע רב בשוק ההון אולם במידה ויתברר שזהו אפיק השקעה כדאי אז אין לי בעיה ללמוד עליו ולהתעניין לגביו.

מבחינת זמינות הכסף ניתן לומר שהכסף מיועד להשקעה ותו לא.

מבחינת תשואה אז אין לי חלומות באספמיה שמחר ההשקעה תכפיל את עצמה,אולם כן אני מצפה לרווח שנתי של עד 1000 ש"ח (מוגזם??)

רוב תודות לעונים

Not all chemicals are bad.Without chemicals such as hydrogen and oxygen,for example,there would be no way to make water,a vital ingredient in beer.

פורסם

שמע, אומנם זה סכום לא גדול במונחי השקעה. אני בטוח שלך אישית זה סכום נכבד שנחסך לאורך זמן.

הדבר הכי נכון זה לשבת עם יועץ השקעות ולהגיד לו את כל הפרטים לגבי ייעוד הכסף ומטרתו, והציפיות שלך,

שנאת/אהבת הסיכון שלך, וכד'.

בגדול, וזו ממש לא המלצה אלא רק בגדר רעיון, יש היום תעודות סל שמחקות את המדדים, ודמי

הניהול שלהן קטנים מאוד, כך שזה לא לוקח לך נתח גדול מהתשואה. בניגוד לקרנות נאמנות למשל,

בהן דמי הניהול גבוהים הרבה יותר וגם במידה ויש רווחים יפים, חלק לא קטן מהם הלכו לדמי ניהול.

סתם נקודה למחשבה, שוק המניות עבר טלטלה רצינית, יש דברים שהם מעניינים.

תחשוב על חלוקה מסויימת בין מניות ואגרות חוב, ואולי תקנה תעודה/תעודות סל שיתנו לך את התמהיל הנכון.

לייעץ לך על גבי הפורום זה לא רציני. שב בניחותא עם איש מקצוע, אני מניח שבסבירות גבוהה זה יהיה

היועץ בבנק, זה קצת יותר רציני.

ושוב אני מדגיש, מה שכתבתי זה סתם תמונה כללית וכיווני מחשבה, זה לא ייעוץ השקעות!

פורסם

ראשית תודה על כיווני ההשקעה,אכן אין הפורום בא לתת ייעוץ מקצועי אלא מבט וחוות דעת כללית לגביי ההשקעה.

שוק המניות אכן עבר טלטלה ועודנו עובר ולכן גם אני חשבתי בכיוון הזה,אולם הידע שלי מוגבל ואני לא רוצה ללכת עם העדר ולקנות מניות של הבנקים,חברות גז,טבע,וכדומה אלא ללכת לכיוון (במידה וייבחר) אחר (המלצות ומידע יתקבל בברכה)

אכן אני ייגש לייעוץ בבנק אולם יש לי חשש מסויים על מאין ניגוד אינטרסים ושלא כל המידע הנדרש יימסר לי.

האם יש יועצים שהם לא דרך הבנקים ומוסמכים לבקש ייעוץ שכזה,אם כן אשמח להפנייה לגורם כזה ואחר.

Not all chemicals are bad.Without chemicals such as hydrogen and oxygen,for example,there would be no way to make water,a vital ingredient in beer.

פורסם

יש יועצי השקעות פרטיים, אבל לסכום כזה הם לא יתנו לך יעוץ וגם לא יפתחו לך חשבון.

בגלל זה הצעתי לך לשקול את עניין תעודות הסל, שאתה קונה בעצם את כלל המניות במדד מסויים,

ואתה לא תלוי במניה או שתיים, ויש לך פיזור בתיק, גם שהוא בסכום לא גדול.

לכן אני מציע לך ללכת ליועץ בבנק.

תשתדל להגיע ביום ושעה שאין לחץ בסניף, ואתה יכול לשבת איתו כמה דקות ולשאול כמה שאלות.

תזכור כלל אחד חשוב, שלא תלוי בסכום שיש לך. אף פעם לא שמים את כל הביצים בסל אחד.

כל סיפורי האגדות על מישהו ששם סכום מסויים על מניה ספציפית ועשה פי אלף על ההשקעה,

זה הכל אגדות. יש כמה בני מזל שזה קרה להם. הרוב מפסידים ככה את כספם, ואז אומרים לך שהם

לבורסה לא מתקרבים יותר.

פורסם

אי אציע לך את הדרך שבה אני התחלתי, ואת הדרך שבה בני הבכור התחיל:

הסכום המשמעותי הראשון שקיבלתי היה תמורת מילואים ממושכים. נגישתי עם אבי לסניף הבנק שבו הורי ניהלו את חשבונותיהם, פתחתי חשבון עו"ש ואז, יחד עם פקיד ההשקעות, השקעתי את הסכום. גם כאשר בני הבכור צבר סכום מסויים והיה מעוניין להשקיעו ניגשתי אתו לפקיד ההשקעות בסניף שבו שנינו מנהלים את החשבון. הפקיד המליץ לו על נייר ערך (במקרה זה - קרן נאמנות), הסביר לו את אופי ההשקעה וביצע אותה - ונתן לבחור את היחס שהוא נותן גם לאנשים המשקיעים סכומים גדולים פי 100.

בעבר עזבתי סניף בנק כיון שהיתה לי תחושה שלמרות שהרוחתי משכורת סבירה מאוד כשכיר בתחילת הקריירה וחסכתי חלק נכבד ממנה לא קיבלתי ליחס של חוסך רציני. התחושה היתה שבאותו סניף צריך חשבון של $1M כדי לקבל יחס ראוי.

השאלה היא היכן אתה מנהל את חשבונך. האם אתה מנהל אותו באותו סניף בנק שבו גם הוריך מנהלים אותו? האם להם יש השקעות? אם כן, ואם לא אכפת לך לעשות את המהלך הראשון יחד עם ההורים - קבעו פגישה עם יועץ ההשקעות . הוא יקדיש לך 15-30 דקות ישמע מה הגישה שלך להשקאות ויציע לך מסלול. הסתאמה למה שנאמר כאן - סכום של 11,000 ש"ח אינו סכום גדול, אבל אם אתה בחור צעיר ובהתאם לרקע המשפחתי שלך הבנק עשוי להתיחס אליך כאל לקוח עם עתיד משמעותי ולהשקיע בך קצת מזמנו של היועץ. עם זאת - כיון ש-11,000 ש"ח הם סכום לא גדול בהחלט סביר להשקיעו במסלול אחד, כגון תעודות סל או קרן נאמנות - אפיקים שבמהותם הם השקעה משנית המפזרת את ההשעה בנירות ערך שונים, וכמובן תבחר בכלי השקעה לפי צרכיך ואופייך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

החשבון בנק מנוהל באותו סניף של הוריי אולם אין קשר בין החשבונות.הוריי הם אנשים די שמרניים ומעבר לתוכנית חסכון/פקדון הם לא יסתכנו.אני מצד שני נמצאבבנק הרבה שנים,לא הייתה לי בעיה עימם של אוברדרפט ודברים כאלו.

החשבון שמנוהל אצלם כרגע זה חשבון סטודנט והתנאים הנלווים לו.

אכן גם לי הייתה תחושה ועודנה יש שהבנק מזלזל בי ומספר דברים שביקשתי לבצע בוצעו לאחר שרמזתי על כך שאני סוגר את החשבון בבנק ואז זכיתי ליחס שונה .

ניפגש עם יועץ ההשקעות ונחזור להתייעצות נוספת בפורום לאחר מכן

כמו כן אשמח להכוונה לשאלות רלוונטיות שיש להפנות ליועץ ולמידע נוסף שיש לשים לב אליו

פורסם

הסכום הזה הוא סכום מזערי(בלי להעליב) ואין יותר מדי אפיקי השקעה שתוכל להשקיע בהם.

אין יותר מדי יועצי השקעות גם שמתעסקים בסכומים כאלו. לא יודע אם יש כאלה שבכלל כן מתעסקים.

אני מציע - דבר עם חבר או מישהו שאתה מכיר שמבין עניין שייתן לך עצה ידידותית.

תבדוק מה הבנק מציע לך(אין טעם לעשות חסכון או משהו בסגנון היות והריבית תהיה מזערית עד כדי אפסית).

תתחיל ללמוד קצת על שוק ההון. תבדוק אפשרויות כגון אג"ח, קרנות נאמנות. אלו אפיקים שיותר מתאימים, לדעתי, לאנשים ללא ידע רב בשוק ההון. היות ובמניות מן הסתם אין לך מה לחפש בכלל.

פורסם

בניגוד לקודמי אני בהחלט ממליץ לך לשקול השקעה לצורך חסכון. כל מסע גדול מתחיל בצעד אחד, ופרוטה לפרוטה מצטרפות לסכום גדול. אם לא תתחי לחסוך כעת בעתיד לא יעמדו לרשותך הסכומים הדרושים להוצאות גדולות.

אם הבנק לא לא נותן לך את היחס הראוי - יש מספיק סניפים שישמחו לקלוט אותך. אתה צעיר, בעתיד תביא להם את הרווחים שלהם הם מצפים (או שלא :-( )

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בוא נהיה מציאותיים וכנים. רוב (כל) יועצי ההשקעות והבנקים לא יזרקו עליך *** בסכום כזה. כמו כן הבנק יאכל אותך חי עם עמלות על ניירות ערך (עמלת קניה\מכירה של 0.5% לפחות ולא יודע כמה על משמורת ני"ע) מה שאומר שבמקם (הלוואה קצרת טווח למדינה) תעשה נטו אולי 1.5% או 150 שקל. מניות אותו כנ"ל, עמלות ישחטו אותך למרות שיש מניות שנראות מאד טוב היום ואני אישית עומד להצטייד באחת\שתיים שלדעתי מתומחרות לגמרי בחסר.

בקיצר - מה שספריאל אמר - תחסוך עוד, שהכסף יהיה לך זמין וכשיהיה לך כמה עשרות טובים תשקיע בשוק ההון או באפיקי השקעה אחרים. בזמן בין לבין תלמד את האפיק בו אתה רוצה להשקיע.

אם אתה יכול לשים את הכסף בפיקדון בבנק ולקבל עליו קצת תשואה אז לא רע אבל אל תסגור לשנה כי אם חס וחלילה תצטרך אותו דחוף אתה תרגיש די מטופש שסגרת את הכסף הזה בשביל 100 שקל שנתי.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

בסכומים האלו העמלות ודמי המשמרת יאכלו לך את הרווח. תשואה של 10% שנתית משמעותה נכסים בסיכון גבוה שיכולים גם לרדת, לא רק לעלות.

ממליץ לך ללכת על פקדון בנקאי. לרוב הבנקים הקטנים מציעים תנאים טובים יותר בהשוואה לגדולים.

בנק ירושלים לדוגמא מציע עכשיו הפקדה ל - 3חודשים בה אתה מקבל 3% (במונחים שנתיים - ללא הצמדה למדד). כדי להפקיד אתה אפילו לא חייב לפתוח אצלהם חשבון

ראה כאן

פורסם

שלום לכולם :) ובמיוחד לפותח האשכול.

אינני כ"כ פעיל בפורום אני בדר"כ רק קורא (מכיוון שרכבים זה לא התחום ה"חזק" שלי ) , אבל זה התחום שאני מתמצא אז אשמח לעזור.

*הערה: אתייחס לסכום כסכום שאפשר להרכיב ממנו תיק השקעות .

בכללי,בבחירת ההשקעה צריך להתחשב ב 2 דברים :

1.טווח ההשקעה.

2.מידת הסבלנות שלך (כלומר אם התיק "נחתך" ב50% האם תילחץ ותרצה להוציא את הכסף?).

אלו דברים שצריכים להיות מוגדרים (במדויק).

אם הטווח הינו 0-4 שנים ,האפשרויות שלך הינם :

1.לפנות לבנק ולקבל ריבית 2-3% [בכל פיקדון שהם יציעו לך(השמות מגוונים ורבים) ,רק תבצע את כל החישובים מול הפקיד(המיסים , וכמה תקבל בסוף הטווח) ,תבדוק לגביי תחנות יציאה , תבדוק מה הקנס אם אתה "שובר" את החסכון ].

2.לקנות תעודת סל אג"ח דרך הבנק (עמלות יקרות ובמיוחד אם תרצה להשקיע בבורסות בחו"ל).

3.להגיע לסכום של כ 15 אלף ש"ח ולפנות לבית השקעות ולקבל תנאים מעולים (עמלות נמוכות ) ושוב גם כאן לקנות תעודות סל אג"ח , החסרון הוא שתצטרך ללכת לבית השקעות לחתום ניירת של פתיחת תיק וכמובן אל תגיד להם שזה מה שאתה מעוניין לעשות (תספר שאתה קורא ספרים של מסחר והשקעות ואתה מעוניין להתחיל ובהמשך תפקיד עוד כסף) .

אם הטווח שלך מעל 4 שנים , אז כאן מתחיל התשואה האמיתית ( יכול להגיע עד 15% ) , ככל הטווח עולה אתה מגדיל סיכון ובהתאם הרווחים יגדלו,האופציות שלך הן :

1.לפנות לבנק ולקנות תעודות סל על מניות (עמלות יקרות במיוחד במסחר בחו"ל ).

2.להגדיל ל15 ולפתוח תיק בבית ההשקעות (האופציה העדיפה מבחינת עמלות) , ולקנות תעודות סל על מניות .

כמובן שקיימות עוד אופציות אבל כתבתי רק את שכדאי לעשות.

אתן לך מס' מילות מפתח לחיפוש בגוגל :

ETF Portfolio - פרוטפליו של תעודות סל (לא אסבך אותך יותר מידי כי יש הבדלים אבל הם מזעריים בין המכשירי השקעה).

Bogleheads - הקהילה של Jack Bogle (המנפיק הראשון של המכשירי אינדקסים)

Morningstar - קהילה גדולה העוסקת בנושא.

Burton Malkiel - התמיכה האקדמאית בשיטת האינדקסים.

אני תומך לחלוטין במה שכתב sperial בהודעתו השנייה באשכול , תשחק עם מחשבון ריבית דריבית (אמנם זה מחשבון של הלוואות אבל זה העיקרון זהה) ותראה עד כמה הוא צודק .

אם יש לך שאלות נוספות (או כמובן למישהו אחר מחברי הפורום ) אשמח לענות.

לסיום ,תוכן שמוקבל להוסיף בסוף הודעה שמתעסקת בתחום:

הנ"ל המוצע אינו מהווה חוות דעת, המלצה, הצעה לרכישה, חזקה או מכירה של נכסים פיננסיים כלשהם.אין התוכן מהווה ייעוץ להשקעה והוא אינו בא להחליף שיקול דעת עצמאי של משתמש ומתן ייעוץ על ידי יועץ השקעות מוסמך.אין במידע ו/או בתוכן משום מתן ייעוץ בדבר כדאיות ההשקעה בנושא כלשהו מהנושאים המפורטים במידע ו/או בתוכן.

פורסם

מצטרף לבקשה.

30-40K להשקעה (כי נשבר לי מהריבית המגוחכת של הבנק).

יש המלצות לבתי השקעות בחיפה ?

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

Syrex תודה רבה על הפירוט והעזרה,אכן חיפשתי מאין עצה כזאת

יום ראשון אני נפגש עם יועץ ההשקעות בבנק,אחזור לדווח ולהתייעץ

שבת שלום

• תוכן חדש...