Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5418 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אין לי בעיה עם עסקאות טרייד-אין בלתי פוסקות. להפך, זה אפילו נוח לי.

אבל במחירים הוגנים - לא מה שמציעים היום בשוק.

כשהתכוונתי לטרייד אין בלתי פוסק הכוונה הייתה אל מול חברות הליסינג שכעבור 3 שנים אתה יכול לשלם את ההפרש או להשאיר את הרכב אצלך, ופה כאמור אתה כובל את עצמך לחברת הליסינג הספציפית שקנית ממנה את הרכב.

לא הדבר הכי טוב שיכול לקרות לשוק הרכב שלנו כמו שאתם מתארים אותו.

ומה שעוד גרוע זה דילול של דגמי מכוניות בארץ ושגשוג של דגמים גרועים כמו יונדאי גטס מאזדה 3 1.6 והדייהו במסווה שברולט לסוגיהם.

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפני כחודש פתחתי שרשור דומה.

התחשק לי להחליף את הרכב. לאחר שראיתי את מצב ההיענות (אפסית) החלטתי לרדת זמנית מהרעיון; הרכב סבבה ומשרת אותי נאמנה ואוכל להחזיק בו עוד תקופה ארוכה כדי לרכך את ירידת הערך (כ-30% בשנה האחרונה!). מצד שני, מעט חבל לי, כי בשוק של היום יש מציאות במחירים אפסיים.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=388111

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לפני חצי שנה , אולי קצת יותר, מכרתי אופל אסטרה שנת 2001 עם 189K ק"מ יד רביעית- לא משהו נדיר ומיוחד - תוך שבועיים.

מהיום הראשון שפרסמתי ביד 2 התקשרו אנשים. אמנם הציעו מחירים מצחיקים אבל בכל זאת.

אפילו לא הייתי צריך להדביק מודעה על הרכב. ואחרי זה אומרים שלאופל אין ביקוש...:roll:

אבל זה היו לפני חצי שנה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני מאוד מתפלא שמישהו בכלל מתפלא

על כך שהשוק חלש. הרי פה בפורום מתרחשת

בדיוק אותה תופעה - אנשים מעדיפים לקנות רכב חדש וקטן ב-60-70

מאשר לקנות משומשת גדולה באותו מחיר בדיוק.

כשמוסיפים לעניין גם את ההנחות מהליסינג, זה רק מקל על ההתלבטות של הקונה הפוטנציאלי.

זה שוק חופשי (פחות או יותר), אין פה הגיוני או לא הגיוני.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
כשהתכוונתי לטרייד אין בלתי פוסק הכוונה הייתה אל מול חברות הליסינג שכעבור 3 שנים אתה יכול לשלם את ההפרש או להשאיר את הרכב אצלך, ופה כאמור אתה כובל את עצמך לחברת הליסינג הספציפית שקנית ממנה את הרכב.

לא הדבר הכי טוב שיכול לקרות לשוק הרכב שלנו כמו שאתם מתארים אותו.

ומה שעוד גרוע זה דילול של דגמי מכוניות בארץ ושגשוג של דגמים גרועים כמו יונדאי גטס מאזדה 3 1.6 והדייהו במסווה שברולט לסוגיהם.

הפתרון נמצא אצלך הצרכן.

אם לא מתאים לך יונדאי מאזדה טויוטה ושברולט (ולי אישית זה ממש לא מתאים), אז תקנה את הדגמים האחרים ואל תכנע למה שמכתיבה לך החברה שבה אתה חי. אל תהיה כבש עיוור בעדר.

לפני כמה שנים היה ממש קשה למצוא בכלל בליסינגים שום צרפתיות (חוץ מהמגאן המעצבנת), היום כבר ראיתי בכמה וכמה חברות הייטק אצל עובדים פיז'ו 308 ופיז'ו 508. ראיתי סיטרואן C4 גם בליסינג. אפילו סקודות(!) נכנסו לא רע לליסינג עם הרומסטר המצויינת, ובתקווה שעכשיו עם הוזלת העלויות נראה גם פאביות. אופל התחילו להכנס לאט עם האסטרות והקורסות להשכרה ולליסינג ואפילו האיביזה מגיחה לה פה ושם כרכב השכרה/ליסינג לא רע.

הלוואי ויום יבוא ונראה בארץ יותר אנשים עם ג'טה/אוקטביה/לאון הביצועיסטיות או הונדה סיוויק וניסאן טידה האמינות מאשר מאזדה 3/פוקוס/קורולה המשעממות עד מוות. בשביל שזה יקרה, תופעת העדר המאוסה צריכה להיפסק והיבואנים צריכים להוריד מחירים. וזה ידידי לא ייפול עלינו מהשמים.

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

פורסם

אני אתמול בצהריים הדבקתי שלטים לשמשות של המאזדה ואשתי נסעה בערב עם הרכב לאחת החברות שלה.

הגיס של אותה חברה התעניין והוא ביקש שאגיע למקום. המחירון של האוטו 24,000 שקלים ויש לו מכה בדלת האחורית עם הצעת מחיר ממוסך יבואן לתיקון ב-1500 שקלים, חלון נהג קצת בעייתי וזהו בערך. אני רציתי 22 ובסוף סגרנו על 21 וחצי ומחר הוא כנראה יגיע להעביר בעלות. האמת שאני בעצמי בניתי על מכירה ארוכה, לאוטו הזה יש מבחינתי ערך סנטימנטלי, אבי ז"ל רכש אותו בהפתעה והוא נמצא אצלנו כבר כמעט 13 שנה מיד ראשונה ומאוד עצוב לי למכור אותו, כנראה שזה מזל של הקונה.

ברור לי שמדובר בפוקס רציני והשוק היום מאוד מאוד קשה. קרובי משפחה מפרסמים כבר כמה חודשים איסוזו רודיאו מודל 2003 בעשרת אלפים שקלים מתחת למחירון ועם הרבה תוספות ופשוט אין מתעניינים, ממש אף אחד לא מתקשר. במקרה הזה מדובר ברכב עם מנוע בנזין גדול וצמא (בגלל זה הוא נמכר אגב). היום כנראה יותר קל להיות קונה מאשר מוכר.

פורסם

בתור מישהו שעובד אצל אחד מיבואני הרכב הגדולים, ובין היתר מתעסק עם מחלקת הטרייד אין, השוק באמת מת.

מצד שני, מכרתי קליאו ספורט תוך 5 ימים ובסכום לא מבוטל מעל המחירון. ( מעל 10k). ייתכן ויש משמעות לעובדה שמדובר ברכב ספורטיבי ובעבודה שהרכב היה שנת 2002 ועבר רק 98000 ק״מ.

אלמנט המזל משחק פה תפקיד מרכזי

פורסם

השוק כרגע רדום, במיוחד בדגמים הנפוצים (מאזדה 3, יונדאי I30, טויוטה קורולה וכו'), כי חברות הליסינג מציפות את השוק ברכבים בני שלוש במחירים מצחיקים (מאזדה 3 2008 בשלמה סיקסט עולה כמו קורולה 2004).

הרבה אנשים עוברים לרכבים קטנים, ידניים וחסכוניים והיבואנים יוצאים במבצעים וימי מכירות כל שני וחמישי.

אסור לשכוח את מחיר הדלק שעושה את שלו וקמשה על מכירת רכבים "זוללים".

פורסם
תגדיר לא הגיוני? מה התקציב? ומה הסגמנט של הרכב שאתה מחפש?

אני חושב שזה מבורך והיה צריך לבוא הרבה יותר מוקדם כל עניין הטרייד-אין הזה.

שמע, אני יגיד לך מה לא הגיוני.

אם יש ללקוח רכב במצב טוב והוא מגיע לאחד ממגרשי הטרייד-אין האלו ומציעים לו לרכוש את הרכב שנמצא אצלהם (ובד"כ אין שמה מציאות) במחיר מחירון ותמורת הרכב שלו נותנים 30%-50 מתחת למחירון - זה לא הגיוני.

הרי בקלות אני יכול למכור את הרכב במחיר שהם הציעו לי ואז לרכוש מהם את הרכב שלהם במחיר זול יותר וכבר הרווחתי.

מחירון תמורת מחירון זה הוגן.

פורסם

היום בשעה טובה נמכרה ההונדה אקורד 2010

אחרי חודש וחצי שלא קיבלתי הרבה טלפונים וגם הם הציעו מחירים משוגעים לדעתי,הגיע הקונה המאושר שנתן לי מחיר נורמלי

אבל כמות הטלפונים לא הייתה משהו

המחירון הינו 166 וקיבלתי טלפונים על 130 ומטה

Vw Polo GTI

פורסם

אחותי מנסה למכור כבר חודש! גולף 2001 יד 2 עם 130000 ק"מ ואפחד כמעט לא מצלצל! (ולא פורסם מחיר!)

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם
שמע, אני יגיד לך מה לא הגיוני.

אם יש ללקוח רכב במצב טוב והוא מגיע לאחד ממגרשי הטרייד-אין האלו ומציעים לו לרכוש את הרכב שנמצא אצלהם (ובד"כ אין שמה מציאות) במחיר מחירון ותמורת הרכב שלו נותנים 30%-50 מתחת למחירון - זה לא הגיוני.

הרי בקלות אני יכול למכור את הרכב במחיר שהם הציעו לי ואז לרכוש מהם את הרכב שלהם במחיר זול יותר וכבר הרווחתי.

מחירון תמורת מחירון זה הוגן.

30-50% מתחת למחירון זה באמת לא הגיוני, אני מסכים. אבל אל תשכח שגם הטרייד-אין צריך להרוויח פה משהו על עצם העובדה שהוא לוקח את האחריות על הרכב שלך ועל מכירתו הלאה על עצמו. הרי לך אין כוח לסבול את הכאב ראש למצוא קונה לרכב שלך אז בגלל זה אתה מגלגל את האחריות הלאה, ובגלל זה אתה משלם יותר. ככה עובד השוק בכל מקום ולא רק ברכב.

אם תמכור את הרכב הישן לטרייד-אין במחיר מחירון, אז מה יהיה הרווח שלהם בדיוק מכל העבודה שהם מוכרים את הרכב שלך?

מבחינתם הם כרגע מסרו רכב יחסית חדיש במצב נהדר, קיבלו עליו רק חלק מהסכום (ועוד תשלומים שיכנסו במשך 3 שנים ארוכות מאוד) ועוד איזה רכב משומש שלא ידוע מה מצבו באמת וכמה הוא באמת שווה והאם בכלל הוא ימכר מתישהו ובכמה. הם יצטרכו להוציא עליו כסף כנראה לצבע חדש ותיקוני פח כאלה ואחרים, שיפוץ כלשהו וניקוי יסודי - ולהסיע אותו ממקום למקום ולטפל בו, למקם אותו במגרש מכירות, ולהעסיק סוכנים שימכרו אותו ויבזבזו עליו הרבה זמן וניירת. זה עולה הרבה כסף כל העסק הזה. כסף שאמור לבוא מכיסך באמצעות קיזוז מהמחירון שתקבל עליו מהטרייד אין.

שוב, 30% זה יותר מידי אבל 10-15% זה מקובל בהחלט לדעתי.

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

פורסם
הפתרון נמצא אצלך הצרכן.

אם לא מתאים לך יונדאי מאזדה טויוטה ושברולט (ולי אישית זה ממש לא מתאים), אז תקנה את הדגמים האחרים ואל תכנע למה שמכתיבה לך החברה שבה אתה חי. אל תהיה כבש עיוור בעדר.

לפני כמה שנים היה ממש קשה למצוא בכלל בליסינגים שום צרפתיות (חוץ מהמגאן המעצבנת), היום כבר ראיתי בכמה וכמה חברות הייטק אצל עובדים פיז'ו 308 ופיז'ו 508. ראיתי סיטרואן C4 גם בליסינג. אפילו סקודות(!) נכנסו לא רע לליסינג עם הרומסטר המצויינת, ובתקווה שעכשיו עם הוזלת העלויות נראה גם פאביות. אופל התחילו להכנס לאט עם האסטרות והקורסות להשכרה ולליסינג ואפילו האיביזה מגיחה לה פה ושם כרכב השכרה/ליסינג לא רע.

הלוואי ויום יבוא ונראה בארץ יותר אנשים עם ג'טה/אוקטביה/לאון הביצועיסטיות או הונדה סיוויק וניסאן טידה האמינות מאשר מאזדה 3/פוקוס/קורולה המשעממות עד מוות. בשביל שזה יקרה, תופעת העדר המאוסה צריכה להיפסק והיבואנים צריכים להוריד מחירים. וזה ידידי לא ייפול עלינו מהשמים.

זאת בדיוק הבעיה 80% או יותר מהמדינה הם עדר אחד גדול שרצים וקונים כי גם ההוא קנה כזה וזה נראה טוב, בלי לחשוב על נתונים, שיקולים כלכליים ותועלת מול הוצאה.

אם זה לא היה ככה אז כל הליסינגים למיניהם לא היו משגשגים כמו היום, וגם לא היית רואה מבחר עצום של ג׳יפונים שמפחדים ממדרכה.

• תוכן חדש...