Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5418 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצד שני, זה לא הגיוני לשלם על רכב בן 6 עם 100K ק"מ יותר מחצי מחיר אחד חדש (תבדוק מחירון מאזדה 3 או קורולה 2006), זה עיוות לדעתי.

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לגבי ירידת ערך כמו בחו"ל (60% בשלוש שנים):

אם בחו"ל (ארה"ב למשל) אדם סביר יכול לרכוש רכב חדש נחמד בכ-3 משכורות נטו, בארץ יידרשו לו 8-10 משכורות נטו. במצב דברים זה: (א) לרוכש בחו"ל שווה לקנות רכב חדש (שמאבד את רוב ערכו תוך זמן יחסית קצר), כי העלות היחסית היא לא נוראית (בהנחה שמדובר ברכישת רכב כל כמה שנים ולא מדי שנה); (ב) לרוכש הישראלי מדובר בפשיטת רגל, ולכן לא כדאי לו לרכוש רכב חדש (כמה זמן לוקח למר ישראלי לחסוך 60K נטו?).

מדיניות מיסוי הרכב בארץ אוכלת את חסכונותיו של הציבור. תארו לעצמכם מה אפשר היה לעשות עם הכסף הפנוי שהיינו חוסכים מעלות מופחתת של רכישת ואחזקת רכב.

פורסם

תוחלת חיים של רכב היא פונקציה למספר הרכבים במדינה, מדינת ישראל עברה מהפכה בכמות ייבוא הרכבים, לכן גיל הרכב ירד, לאף אחד לא ישתלם להחזיק רכב בן 15, משהו שלא היה כזה מצוץ מאצבע קודם.

לפי מספר הרכבים החדשים שעולים על הכביש, המון אנשים יכולים להרשות לעצמם את זה. בנוסף זה לא פונקציה של יכולת הוצאה, זה פונקציה של איכות שימוש.

מה עדיף?

1. להחזיק מאזדה 3 מגיל 0-6 ב 60K

2. להחזיק מאזדה 3 מגיל 6-12 ב50K (רכב יותר מיושן עם פוטנציאל תקלות יותר גדול)

אני חושב שהתשובה ברורה מאוד.

פורסם

הרי רוב האנשים שרוצים לרכוש רכב חדש מסתמכים באופן כזה או אחר על הסכום שהתקבל מהרכב הישן.

אי אפשר לגייס כל כמה שנים 100 אלף שקל.

אם אין אפשרות לגייס כסף לאוטו חדש אז קונים משומש ,

ואם המחירון צונח זה מצויין , כי המחירון חייב לרדת לפי השוק , ובגללל שיש מכוניות חדשות ב60 אלף אז זה מושך את כל השוק למטה ,

אולי אתה נדפקת כי קנית רכב חדש והמחירון צנח , אבל בסוף זה יהיה טוב לכולם

פורסם

הלוואי שהיה לי כסף לרכב חדש.

גם את שלי רכשתי אחרי שהיא כבר עברה 60% ירידת ערך.

אני הגבתי למישהו שאמר שהשוק מת כי המחירים של החדשות ירדו ואז כולם יקנו חדש. השאלה היא מה יהיה עם הישנות? אם אני רוצה לקנות רכב חדש (יותר) אני צריך למכור למישהו את הישן שלי, למרות שלא אכפת לי שיהיו לי 15 מכוניות בכל רגע נתון - מנהל הבנק לא מת על הרעיון.. :wink:

פורסם

אנשים ימשיכו לקנות מכוניות משומשות , אבל הן יהיו חדשות יחסית והמחירים נמוכים ,

המכוניות הישנות יותר יגיעו לפירוקיות או להתכה לברזל , לא כולם יחכו לגריטה

פורסם

בארה"ב יש הרבה מאוד אנשים פשוטים כמוני וכמוכם שעובדים קשה, ויש להם יותר מרכב אחד.

כשבא להם הם קונים רכב חדש (אבל רק אם הם צריכים ולא כי הם חייבים), וכנ"ל לגבי מכירת הרכב הישן.

אני מאמין שזאת המגמה שמתפתחת בכל העולם, המחירים רק ירדו וירדו עקב כמויות ייצור של רכבים חדשים שרק מתגברות בקרב היצרנים, וגם בארץ המצב לא שונה עם למעלה מ20K רכבים חדשים על הכבישים בישראל כל חודש.

לא תהיה לנו ברירה, אם נרצה הוזלת מחירים אז כולנו נספוג ירידות ערך על הרכבים בשוק היד שנייה.

זה זמני וזה יתייצב מתישהו במחירים הגיוניים. בסוף נרוויח מזה שלא נצטרך לחסוך 5-6 שנים בשביל רכב חדש, אלא כל שנתיים שלוש+טרייד אין על הרכב הישן ורובנו נוכל לעמוד בזה.

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

פורסם

אני יכול לומר רק על עצמי - אני לא מסתכל בכלל על רכבים שמפורסמים ללא מחיר. אם אני מחפש ביד2 אז תמיד אני מסנן לפי מחיר מינימום של 111 ש"ח כדי לראות רכבים שיש להם מחיר.

vw-golf כתב:

זו פאקינג מדינה דמוקרטית, זה לא שהוא הרים יד על מישהו, אז חלאס, סתמו פיות!!
פורסם
אני יכול לומר רק על עצמי - אני לא מסתכל בכלל על רכבים שמפורסמים ללא מחיר. אם אני מחפש ביד2 אז תמיד אני מסנן לפי מחיר מינימום של 111 ש"ח כדי לראות רכבים שיש להם מחיר.

אין ספק שזה אחד הדברים ה"חכמים" ששמעתי.. :shock:

טוב, עכשיו אני לפחות יודע לרשום 111 במחיר המודעה :roll:

טוב שנפתח השירשור הנ"ל, עכשיו אנשים יודעים מה לשפר במודעה בכדי למכור!

ואתם כבר העלתם ספקולציות שהשוק מת :lol:

פורסם

הסינון הראשוני שנעשה הוא לרוב התמונה. לכן מודעה בלי תמונה תפסיד בענק

אחר כך זה הק"מ, אנשים לרוב יתחילו ממשהו סביר, כמו 50 או 100 כי יש את אלו שרושמים 60 במקום 60 אלף ויש כאלו שסתם רושמים 1 או 10

ואז מגבילים את מקסימום הק"מ ואז עוברים למחיר. משם ליד

אז יד חייבים לרשום, אבל מי שלא רושם קמ או מחיר, מפסיד קהל שמחפש.

כנל לגבי צבע ספציפי, אם לא תרשמו במודעה "כחול" בפירוט, אבל תחפשו "כחול" לפי מילות, לא תקבלו רכבים כחולים אלא רק מי שרשם כחול בתוספות.

כן, אני אוהב לקבל אוטו בצבע שנראה לי, לכן אני מכיר כאלו שעושים חיפוש לפי צבע.

המילה "תאונות" "שמור" "נכה" "רופא" וכדומה הן מילות שהרבה מחפשים אחריהם (לפי גוגל סטאטס).

קחו בחשבון. לפירוט יש משמעות.

חשוב לשים תמונה של האוטו האמיתי כי יש שמחפשים לפי גלריית תמונות, כאשר התמונה הראשונה כדאי שתהיה של קדימה עם צד האוטו, והשנייה של פנים הרכב.

פורסם

שברולט מאליבו 2005 יד שנייה 90000 אלף קילומטר חדשה פשוט אבא שלי משקיע בה הרבה תמיד נקייה מצוחצחת :-( אף אחד לא באמת רציני ומציעים 30000 ומשהו אלף שקל המחירון 53000 בטרייד אין למינהם נותנים 33000 40000

פורסם
אין ספק שזה אחד הדברים ה"חכמים" ששמעתי.. :shock:

טוב, עכשיו אני לפחות יודע לרשום 111 במחיר המודעה :roll:

טוב שנפתח השירשור הנ"ל, עכשיו אנשים יודעים מה לשפר במודעה בכדי למכור!

ואתם כבר העלתם ספקולציות שהשוק מת :lol:

למה זה לא חכם?

איזה סיבה יש לא לפרסם מחיר, חוץ מזה שהמחיר אינו אטרקטיבי?

פורסם

מסכים שבדרך כלל מה לא מפורסם זה מה שיבריח אותך. בין אם זה ק"מ/יד וכו'...

שאני חיפשתי רכב בהתחלה התקשרתי להכי אטרקטיבים - אבל לאט לאט התקשרתי לכולם.

פורסם
שברולט מאליבו 2005 יד שנייה 90000 אלף קילומטר חדשה פשוט אבא שלי משקיע בה הרבה תמיד נקייה מצוחצחת :-( אף אחד לא באמת רציני ומציעים 30000 ומשהו אלף שקל המחירון 53000 בטרייד אין למינהם נותנים 33000 40000

אני לא מבין למה אתה מופתע,הדרישה לאמריקאיות בשוק היא נמוכה ואמריקאיות גדולות עוד יותר נמוכה.

זה לא קשור לתקופה מסויימת, זה תמיד ככה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...