Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איפה כדאי לבקר בברצלונה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5398 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתכנן נסיעה לברצלונה עם החברה בעוד כשבוע שבועיים. אשמח להמלצה למקומות בהם כדאי לבקר, מלונות מומלצים (בנתיים אני די סגור על ה-catalonia atenas או מישהו היה בו?). בכל הקשור לעולם הרכב - יש מה לראות? מוזיאונים, תערוכות? בקיצור, כל טיפ יתקבל בברכה.

סופ"ש נעים לכולם!

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ברצלונה עשירה מאוד באתרים, וכן יש אתרים בסביבה. העיר יפה מאוד ויש המון מה לראות.

כאן יש לך קישור לאתר הרשמי של העיריה, וזה ברושור תיירותי שאמנם מלא פרסומות, אבל תוכל לסנן ממנו מידע שימושי.

באתרים באיזור אני צריך להזכיר את מונסראט (הגעה ברכבת, כאשר לפני העליה להר צריך לעבור לרכבת שיניים). כמוכן הקוסטה-בראבה - אני יצאתי לטיולים מאורגנים לפיגראס (מוזיאון דאלי) עם עוד כמה אתרים בדרך, וטיול נוסף לגירונה.

אני שהיתי (ב-2006) במלון שנקרא Catalonia Barcelona Plaza Hotel, ב-Plaza España ובהחלט הייתי מרוצה הן מהמלון והן מהמיקום - אבל מאז עברו 5 שנים. בדוק חוות דעת על מלונות ב-tripadvisor.

מה שהפריע לי בברצלונה הוא הכייסים (בשבוע אחד ניסו לכייס את אשתי לא פחות מ-4 פעמים) - הזהרו מהם מאוד. כמוכן לא היתה מסעדה בה לא ניסו לדחוף לי משהו לחבון, אפילו במקדונלדס מצאתי בחשבונות כל מיני חיובים על מוצרים שלא הזמנתי. השתדלו לשלם במזומן בסכומים דומים לסכום הקניה ולהמנע כמה שאפשר מקבלת עודף כיון שיש כל מיני טריקים לא לתת עודף מלא מטרות גדולים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה על התגובה. הכייסים זה באמת נושא שיכול להדאיג (איפה באירופה אין?) ושמעתי שדווקא בברצלונה יש יותר מבמקומות אחרים באירופה. כל מי ששאלתי אותו ציין שצריך להזהר מאוד עם דגש על ברצלונה :)

פורסם

האלופות, עד כמה שאני יודע, הן ברצלונה, פריס ופראג, ויש מקצוענים גם ברוא ודרומה. בפראג מישהו שהגיע באותה טיסה יחד אתי כוייס בשדה התעופה. אני נוהג להכניס את הכסף וכרטיס האשראי לפאוץ' הפנימי לפני הנחיתה ומצ\רף את הדרכונים בקרוסלת המזוודות, לפני היציאה למכס!

במדינות דוברות הגרמנית רמת הפשע נמוכה מאוד, אם כי, לאור נסיון מר (את אשתי הצליחו לכייס פעמיים - בחיפה ובפראג) אני נוקט באמצעי הזהירות המירביים בכל מקום באירופה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כדאי שתציין לכמה ימים הטיול.

ברצלונה נהדרת, יפה, מעניינת - צריך כשבועיים לביקור סביר...

הקטע הכי טוב שלי היה לצאת מהתחתית בפיה לה גרסייה (רחוב סטיילי ויפה, באמת, עם בתי גאודי ואחרים שלפעמים יותר מעניינים), ללכת לכיוון כיכר קטלוניה ו... להכנס לחנות של פרארי. דאאאאאאי. מאותו רגע כל העיר נראתה אחרת....

קל ונוח להתמצא בעיר כי רוב האתרים במרכז. רק שהוא גדול והולכים שם המון, אז כדאי להכנס לכושר.

יש רכבת תחתית מצויינת ואוטובוסים כל כמה דקות, אבל כיייף לשוטט ברגל ברובעים העתיקים בכיוון רצוי או סתם ככה.

קראו במדריכים, ערכו רשימת מקומות שתרצו לבקר - זה עניין של טעם אישי, סמן על המפה וככה תתכנן.

חובה לראות בלילה את המזרקה ליד ארמון המלך תקצו שעה וחצי לפחות כי המופעים מתחלפים וזה מרהיב וחוויה רב חושית!

קח בחשבון שמחשיך שם אחרי 21:30 והרבה מקומות פתוחים מאוחר. גם נפתחים מאוחר בבוקר...

בנוסף לאתרי ה"סנטדרט" שהם חובה ושווים ביקור, קלסיקה זו קלסיקה, בקרו בהיכל המוזיקה - כביקור התרשמות - ותתרשמו, תצפית מהכפר האולימפי, שיטוט באתרי הכפר, רובע בורן, הרובע העתיק מרמבלס לקתדרה, קמפ נואו (שלא הספקתי וחבל), פארק גואל, שער הנצחון, ויש המון מקומות ומוזיאונים.

בדוק את מזג האויר - לפעמים יש גשם ותכננו בגמישות מתי להיות בחוץ ומתי במקומות סגורים.

מדריך שהיה עבורי נהדר ושימושי, הוא לא הכי מוכר, של קפלן . מעולה !

מדריך מזוית אישית, של אריק בנדר - טוב גם לזוג וכולל פירוט רב.

לגברת שאיתך: אני לא השקעתי יותר מידי בקניות, אבל הרושם של המומחית לנושא שהתלוותה אלי שאין שם יותר מידי מציאות בטקסטיל, והמחירים לא זולים במושגים שלנו. אני מצאתי פריטי לגו שעלו פחות מחצי מחיר מישראל. חפצי חן ואביזרים לבית ולמטבח יכולים להיות מיוחדים ובמחירים טובים. יש אתרים שלמים ופורומים לשליפת מידע על קניות בעיר. אבל יש לכם זמן לזה? עניין של הרבה שעות.

מחוץ לעיר וללא רכב:

קחו יום לצאת למונטסרט כשעה מערבה, נוף יפה וחזק, 3-4 שעות ביקור ששוות את הדרך. אפשר ברכבות ,להר עולים ברכבת שיניים חדישה או ברכבל. כל אחת מתחנה אחרת, תברר איפה יורדים. התדירות גבוהה ועד שמונה בערב.

עוד יום יפה יכול להיות לגירונה (כשעה צפונה) שהפתיעה אותנו בנעימות שלה, ופיגארס שכבר צויינה.

וכמובן שהיו לי טיפים מעולים מ- ד. השליח שלנו לברצלונה....

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

רוכב בודד - אני מצטרף אליך ברוב הדברים (שים לב שההמלצות שלי די חופפות חוץ מהפרארי), אבל, בכל זאת, שתי הערות:

1. למיטב זכרוני המזרקות פועלות רק 2 או 3 ערבים בשבוע - בסוף השבוע - צריך להתאים את שעת הביקור (והמלון שהצעתי נמצא בערך 200 מ' מהן - אם תקבל חדר בחזית תהיה לך תצפית למזרקות).

2. מבחינת קניות ספרד זולה מאד. חזרתי לפני כחודשיים ממדריד (עם גיחה לכמה ימים לסגוביה וסלמנקה) והבאנו מכל טוב ובזול. דוגמא קטנה: חולצה משובצת של ספרינגפילד עלתה 10 אירו וג'ינס באותה חנות 36 אירו. 3 ימים אחרי הקניה מצאתו את אותם מוצרים באגף ספרינגפילד במשביר לצרכן (גרנד קניון - חיפה) - המחירים היו 239 ו-429 ש"ח בהתאמה. אז מי אמר שאין מציאות? וכך גם לגבי הרבה מוצרים אחרים. במדריד מצאנו לא מעט ביגוד וגם חפצים אחרים (למשל - סכיני מטבח של Arcos) במחירים מצויינים ב-El Corte Ingles. ברצלונה יש להם חנות של 7 קומות ב-Placa Catalunya - מקום מרכזי ביותר. רק אל תפרדו שם כיון שהמקום גדול והכניסות דומות זו לזו, יקשה עליכם למצוא אחד את השניה.

3. קאמפ נואו - שווה ביקור. נמצא במקום קצת מרוחק ומצריך לפחות חצי יום, אבל אם לא ביקרת באצטדיונים גדולים בהחלט שווה את ההשקעה. המוזיאון ש בארסה מעניין כיון שזו במידה רבה ההיסטוריה של הכדורגל בכלל. כמובן שיש גם חנות של merchandise של בארסה, המחירים תואמים למשכורות של הכדורגלנים.

4. פארק גואל - קצת מרוחק, צריך לנסוע באוטובוס ולאמץ קצת את הרגליים. מקום מעניין אבל אחד ממרכזי הכייסים. לא היחיד.

וכן - שוב מצטרף לרוכב הבודד. אולי Derish ישוב לפעילות ויתן לך עצות של תושב העיר.

פורסם

תנסה את האתר הזה:

http://plnnr.com/

(אלה גם חבר'ה ישראלים)

וגם:

http://www.gogobot.com

יש הרבה מה לראות בברצלונה (היינו בה שבוע) וכל אתרי החובה (כולל טיבידאבו - לעלות בחשמלית הישנה ועדיף לדעתי לרדת ברגל דרך הפארק) מדהימים.

לגבי מונסראט - המקום באמת יפה, ויש קצת הליכה מעבר למנזר עצמו. אני מרגיש חובה להזהיר בקשר לאוכל שם - יקר ולא משהו. לדעתי עדיף להצטייד בסנדביצ'ים ושתיה מבעוד מועד ולעשות שם פיקניק.

יש מסעדה שאנחנו מאוד אהבנו ובמחיר סביר - נקראת anima. מומלץ גם לאכול בבוקריה עצמו (בשוק). האוכל טרי וטעים.

תשתדלו לא לאכול על הרמבלס (מגעיל ויקר). לנו לא עשו בעיות עם החשבון בשום מקום, ובטח שבעיר כמו ברצלונה אין סיבה אמיתית להיכנס למקדונלדס. מצד שני, שילמנו עם כרטיס אשראי על כל דבר (מהכרטיס לרכבת התחתית, ועד לאוכל במסעדות) כמעט.

בקשר לרכבת התחתית - הכרטיס המועדף עלי הוא T10 שכשמו כן הוא - 10 נסיעות. קנינו כל פעם כרטיס אחד כזה, והשתמשנו בו שנינו (פשוט העברנו פעמיים), וכשהוא נגמר - קנינו עוד אחד.

לגבי כייסים - שמענו עליהם, אבל מעולם לא כייסו אותנו בארופה בשום עיר שהיינו בה. כנראה שהפתרון המועדף הוא להסתובב עם מעט מזומן בכיסים וכרטיס אשראי. אם אתה נוסע עם כרטיס אשראי, קח איתך את הטלפונים של הנציגות שלו בארץ, וגם בספרד.

אני לא יודע לכמה זמן אתם נוסעים, אבל אם יישאר לכם זמן קצת זמן, אז אחרי הביקור בסגרדה פמיליה (לדעתי מיותר לעלות שם למעלה) אז כדאי ללכת לבית החולים (ללכת ברגל דרך סמטת גאודי). לא מקום מוכר, אבל בית החולים הזה בהחלט מרשים ויפה. תהיו ישראלים ואל תתביישו לשאול לאיפה אפשר וכדאי להיכנס שם. מומלץ גם להיכנס לאוניברסיטה בברצלונה ולגנים הבוטניים שלה.

תנסו גם לחפש את האטרקציות ב-tripadvisor (וגם ביקורות על בתי מלון).

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

Arilou - כמה עמלות שילמת על התשלומים בכרטיס אשראי? העמלות על שימוש בכרטיס אשראי בחו"ל גבוהות ולכך עדיף שימוש במזומן (ומשיכה של סכומים סבירים במידת הצורך - עמלת הכספומט היא בסדר גודל של $4 למשיכה, תלוי בכרטיס בידך). אפשר לחסוך בעמלות על ידי פתיחת חשבון פמ"ח ורכישת סוכום מספק של אירו כך שכרטיסך יחוייב ישירות באירו. בדוק בסניף הבנק שלך.

לגבי מונסראט - משום מה עשה לי אסוציאציה של החרמון, למרות שהרבה יותר ירוק. חוץ מהביקור במנזר כדאי לקחת את שני הפוניקולרים (אחד עולה ואחד יורד מהמנזר), ואם יש זמן לטייל קצת סביב המנזר - יש יופי של שבילים מסומנים. הבעיה היא (או לפחות היתה כאשר ביקרתי במקום) תאום גרוע של רכבת השיניים עם הרכבת לברצלונה שגרם בזבוז הרבה זמן בתחנה לרגלי ההר. צריך לבדוק מראש מתי הרכבות האחרונות.

לגבי מקדונלד'ס - זו מגבלה של נסיעה עם ילדים, להם יש הדרישות והמגבלות שלהם, בגילים מסויימים לא מוכנים ליותר מדי חידושים.

בכלל - אנחנו אוהבים לעשות קניות בסופרמרקטים מקומיים - ומהמוצרים להכין ארוחת ערב וסנדביצ'ים למשך היום. אוכלים ארוחת בוקר דשנה במלון (בחדר או בחדר האוכל - לפי סוג הארוח) ואז יוצאים לטיול, נכנסים למסעדה לארוחת צהריים מאוחרת ואוכלים ארוחת ערב בחדר. הוצאת מוצרים מחדר האוכל בארוחת הבוקר היא, מבחינתי, מעשה שלא ייעשה.

בספרד צריך לשים לב לשעות פתיחה של אתרים כיון שאתרים רבים, כולל אתרי תיירות מרכזיים, סגורים בשעות הצהריים. לכן בדוק שעות פתיחה לפני תכנון המסלול היומי והתאם אותו לממצאיך. כמוכן בברצלונה נהוג לאכול ארוחות ערב מאוחרות, אם אתה מעוניין במסעדה לארוחות אלה.

הערה לגבי תקשורת - כרטיס SIM מקומי (של מוביסטאר) עלה לי לפני כחודשיים 9 אירו וכמחציתם הוחזרו בזמן אויר. יכולים לחסוך הרבה בהוצאות התקשורת בהשוואה לשימוש במכשיר ישראלי בנדידה, במיוחד לאור העליה החדה במחיר השיחות הנכנסות. כמוכן כדאי לבדוק מראש אם המלון מספק אינטרנט חינם - ואם כן לשקול הבאת מחשב נייד לשימוש בסקייפ (אם מדובר ב-WiFi אפשר גם טלפון נייד תומך). כמוכן - לפני הנסיעה לבקש מספק הסלולר הישראלי שלך לבטל אפשרות שימוש בגלישה בנדידה כיון שחיבור אקראי של סמארטפון לאינטרנט יכול לעלות לך יותר משאר עלויות הטיול.

לגבי הכייסים - שמענו עליהם בהרבה מקומות. לאור לקחי פראג התארגנו נכון בברצלונה והגנבים לא הצליחו לגנוב דבר למרות מספר נסיונות.

בקו התחתון ברצלונה היא עיר מדהימה ויש בה הרבה מאוד מה לראות - שבוע צפוף יתן לכם רק טעימה. בכל זאת - שימו לב לנעשה סביבכם ונקטו באמצעי הזהירות הדרושים כדי לא לקלקל את החופשה.

פורסם

מחזק את ההמלצה לבדוק באינטרנט שעות פתיחה לאתרים. נוח לעשות את זה בארץ ולכל המקומות יש אתר, או דרך האתר של לשכת התיירות המקומית.

לגבי תקשורת - אסור - ממש אסור - להשתמש בשרותי נדידה שך הספק הישראלי, אלא אם אינכם משלמים את החשבון. יש סידור של סים זר או כרטיס חיוג מבזק - טיפה פחות נוח אבל יעיל, זול משמעותית, ועבד דרך שיחות חינם מהמלון, ללא חיוב.

לא נתקלתי בכייסים וגנבים. במרכז העיר יש המון שוטרים (והם מהבודדים שנוסעים בסיאט...) וכנראה הסדר נשמר.

רעיון לשמירת כסף וכרטיס אשראי: להצטייד בנרתיק לבית השחי, כזה כמו שיש בשרות-הוד-מלכותה כדי לשים את האקדח.

אני משתמש בנרתיק בד פשוט וחזק שמוצאו בתאילנד, יש לו ריצ'רץ', ויש לו חוט ארוך מספיק כדי להתלבש על הכתף הנגדית. את מה שצריך מוציאים בהכנסת יד דרך הצוארון או הכפתור הפתוח בחולצה. קל מאוד.

ולא להציק בשאלה מה עם הזיעה או איפה לשים את הסכין. על זה בטיול הבא.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

sperial - לכרטיסי האשראי שלי (אמריקן אקספרס ומאסטרקארד) אין עמלת פעולה בחו"ל. משיכה בכספומט אכן עולה 3-4$ אבל לא צריך להשתמש בהם בכלל.

לגבי שעות הפתיחה של אתרים - קחו בחשבון שברצלונה מלאה בתיירים. מפוצצת בהם. יש מקומות שזה פחות קריטי בהם (כמו פארק גואל, מוזיאון חואן מירו, מונסרט, מונט-ג'ואיק) ויש מקומות שזה קריטי לגמרי (כמו קאזה מילה, קאזה באטיו, והסגרדה לה פמיליה). במקומות שזה קריטי אני ממליץ לכם להגיע 5-10 דקות לפני הפתיחה שלהם כדי להימנע מתור. אם תגיעו בדיוק אחרי 2-3 אוטובוסים של תיירים ההמתנה יכולה לקחת שעה בלי בעיה בכלל.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

שבוע בברצלונה זה זמן סביר, למרות שיש כאלו שיגידו לך שזה יותר מידי.

אני הייתי שם שבוע, והייתי יכול להעביר עוד שבוע בכיף.

לגבי האתרים, לדעתי הדבר הכי נוח זה לקנות כרטיס לאוטובוס התיירים, הוא עובר בכל האתרים החשובים.

קנו מראש כרטיס ליומיים, זה יותר זול, ויותר יעיל, כי יום אחד לא מספיק כדי לראות כלום.

יש מסלול אדום, ויש מסלול כחול, ככה תעשו בכל יום אחד מהם.

אל תתעקשו על ההתחלה לשבת בקומה העליונה והפתוחה, ממילא אחרי דקה וחצי יש תחנה שכולם יורדים

ומבינים שהם חיכו חצי שעה סתם, כי הקומה התחתונה חצי ריקה.

חוץ מזה, אני אישית תמיד אוהב סתם ללכת ברחובות של העיר, להיות דוקא במקומות

פחות מתויירים, ולקבל את הרושם והתחושות מחיי המקומיים. ככה שיהיה לכם נחמד מאוד

ללכת ברחובות הישנים יותר, לראות את המבנים, המסעדות, בתי הקפה וכד'.

על הקאמפ נואו אל תוותרו, זה מהנה מאוד, ואם יש משחק, אז בכלל מומלץ ללכת. זו חוויה

וגם בת הזוג שלך תהנה מזה.

כמו שאמרו, ברמברלס אל תאכלו, אל תשתו ואל תקנו כלום. תמיד איכשהו תהיה לך הפתעה

בחשבון, אומנם לא באופן לא חוקי, אבל עם כל מיני אותיות קטנות שמשום מה כולם לא שמים

לב אליהן...

קניות דווקא דיי זולות שם, במיוחד היום שספרד כולה שקועה בבעיות כלכליות קשות, והאבטלה

שם קרובה ל 20%!

מסעדה שאנחנו נהננו ממנה, אבל ככל הנראה היא מוכרת בקרב התיירים, ולכן יש צורך להתאזר

בסבלנות, כי התור ארוך, ואין אפשרות להזמין מקום, היא לה פונדה. אוכל טוב ומחירים סבירים מאוד.

מלון בוטיק קטן ונחמד שהיינו הוא הוטל באני: http://www.hotelbanysorientals.com/en/index.html

לא תמיד יש מקום, ואני לא יודע איך הוא היום כי עברו כמה שנים מאז, אבל הוא היה אחלה,

ובמיקום לא רע בכלל.

פורסם

שלום

בנוסף לכל האמור, כדאי מאוד לכוון את הביקור במונסראט ליום ראשון ולוודא שיש מיסה.

מקהלת הנערים השרה שם נחשבת לאחת הטובות באירופה.

אם אתה אוהב מוסיקת כנסיות בלווי עוגב מובטחת לך חוויה מצמררת שלא תשכח הרבה זמן.

בילוי נעים

סלע

פורסם

תודה רבה על התגובות, עזרתם לי מעל ומעבר!

כמה לדעתכם כסף צריך לקחת לדרך בהנחה ולוקחים בחשבון אוכל, שופינג (לא יותר מדי), ובילויים? אשמח גם לדעת סדר גודל של מחירים - מזון, נסיעות, מקומות בילוי וכו'.

שוב תודה :)

• תוכן חדש...