Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איפה כדאי לבקר בברצלונה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5397 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
sperial - לכרטיסי האשראי שלי (אמריקן אקספרס ומאסטרקארד) אין עמלת פעולה בחו"ל. משיכה בכספומט אכן עולה 3-4$ אבל לא צריך להשתמש בהם בכלל.

אני משתמש באותם כרטיסים. בעקבות ההודעה שלך בדקתי - באמת ביטלו את העמלה לגבי אירו (בלבד), אם כי הניסוח באתר קצת בלתי ישיר. מכל מקום - אני משתמש בשיטת הפמ"ח שהיא כנראה הזולה ביותר.

עם זאת באירופה מאוד לא מקובל לשלם סכומים קטנים בכרטיסי אשראי, הנוהג הזה השתרש אצלנו בימי ה"כלכלה הנכונה" שבה דחיה של יומיים בחיוב נתנה חסכון של אחוז, ואני משלם לעתים גם 3 ש"ח בכרטיס אשראי (למשל - מום שמור ברכבת).

בכל מקרה - בטיול קצר העמלות לא מסתכמות בסכום גדול.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הבנתי ש-derish הוא שליח הפורום לברצלונה. אשמח גם ממנו לקצת מידע אם יהיה לו מה להוסיף :)

פורסם

יש לך תזמון מנצח, בדיוק חזרתי היום משבוע בחו"ל ללא גישה לאינטרנט... מומלץ בחום.

לגבי האטרקציות כבר אמרו לך את הרוב, אין הרבה מה להוסיף. אם לא הוזכר עדיין, הייתי ממליץ לבקר בקניון החדש בפלאזה אספניה, לעלות על הגג ולראות משם את מופע המזרקות (לאחר שבדקתם מראש מה הלו"ז שלו). ככה גם מתרשמים מהמראה וגם לא צריך להצטופף עם התיירים והכייסים, מה גם שמשם הפרספקטיבה קצת יותר רחבה ואני מאמין שזה אמור להיות יותר מרשים.

לגבי המלון - זאת אופציה די טובה, בשכונה שקטה אבל מקושרת היטב למרכז. אפשר לבדוק אופציות נוספות ברובע Sant Marti (דרום-מזרחית לאטנאס על המפה) אבל רק בקו ראשון לים ובקרבת קניון ה"דיאגונל מאר". אם אתם בלי ילדים ורכב, הייתי שוקל בכלל משהו אחר, בסגנון של Hostal Benidorm שעל הראמבלאס. אם אתם בלי ילדים אבל עם רכב, אז לא הייתי מבזבז את הזמן על העיר והולך ישר לפרברים כמו Sant Cugat צפונית-מערבית משם (לא רחוק ממונסראט).

ראיתי לאחרונה שפתחו שוב את הרכבל שמקשר בין אזור הנמל למונז'ואיק, זה יכול להיות מעניין למדי.

בעקרון ברצלונה נרגעת בימים אלה משטף התיירים, החיים והמחירים פה חוזרים לשגרה. זמן טוב לבקר.

אם יש שאלות ספציפיות - אני פה.

פורסם

תודה על התגובה, באמת טיימינג מעולה :)

לגבי המלון זה כבר סגור.

איפה המזרקה באמת? לא הצלחתי להתפקס על המיקום.

האם שווה לנסוע לחירונה ופיגאראס (מקווה שרשמתי נכון)? הבנתי שיש שם מוזיאון של דאלי.

האם יש עוד אטרקציות מיוחדות ואתרים מיוחדים שווה לבקר בהם חוץ מהמקומות הידועים לכולם?

שוב תודה :)

פורסם

אחח, כיף לך, חבל"ז.

השני סנט שלי.

שדרות לה-ראמבלאס: שדרה ענקית מלאה במופיעי רחוב למיניהם, עם חנויות מכל הטוב שאפשר לחשוב עליו. מה שכן, אל תנסה את הבורגר-קינג שיש שם. באאאאאא. פלוס הם מקבלים רק שטרות קטנים מ-20 אירו. עצה ידידותית, מניסיון מביך.

maps?q=la+ramblas+barcelona&hl=en&ll=41.391749,2.172804&spn=0.034385,0.081797&sll=37.0625,-95.677068&sspn=38.775203,83.759766&vpsrc=0&t=h&z=14

מוזיאון השעווה: חווייה מומלצת, בעיקר בשבת (או אולי זה ראשון? לא זוכר לצערי), כי אז הם משלבים שחקנים חיים בין הבובות. לצערי הייתי שם ביום חול, כך שאני רק יכול לפנטז על שובו של פרנקנשטיין לחיים.

http://www.museocerabcn.com/

הייתי גם בכמה קניונים, לא משהו מיוחד לחופשה- אם יבוא לך ללכת לקניון, לא חסר שם כאלה.

עצה ידידותית נוספת- כשהייתי שם התבעסתי טילים מכך שכמעט לא הבינו שם אנגלית (כולל נהגי מוניות, למען השם), ואני לא מבין מילה בספרדית. ממליץ לך בחום להצטייד במילון פרנ-כיס (סליחה יוסי פרנקוס על משחק המילים ידידי), אתה תזדקק לו. האישה דווקא כן מדברת ספרדית בצורה סבירה פלוס- יש לה משפחה במדריד.

מבחינת האישה זו הייתה החופשה המושלמת: אני שילמתי על הכל, תכננתי את הטיול, וכל מה שהיא הייתה צריכה לעשות, כל החופשה, זה לדבר...

תודה לאל, בערב כבר לא היה לה כח לדבר. חסדים קטנים.

קיצר- your in for a treat, my friend.

מאחל לך המון המון הנאה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

קיצר- your in for a treat, my friend.

מאחל לך המון המון הנאה.

כולם אומרים לי שזה מקום מהמם, אתה רק מוסיף לי לציפיה :)

תודה על הטיפ.

כמעט ושכחתי, איפה הראש שלי -

derish, האם ישנן חנויות רכב כלשהן (חומרי ניקוי, נורות וכו')? הייתי רוצה לקנות כמה דברים שאין בארץ.

פורסם

האם שווה לנסוע לחירונה ופיגאראס (מקווה שרשמתי נכון)? הבנתי שיש שם מוזיאון של דאלי.

:)

המזרקות - עולים מפלאזה אספניה על המונטז'ואיק - לכיוון מרכז הכנסים (fira Barcelona) וממשיכים במעלה הגבעה, מדובר בהרבה מדרגות, שווה את המאמץ.

פיגראס (Figueres) - מוזיאון דאלי זה משהו שונה מכל דבר אחר שהכרתי (אבל, לבושתי, העניין וההבנה שלי באומנות מינימליים) - אפילו הילדים שלי נהנו מכל שניה. בדרך ערכנו סיור גם במקום שנקרא Empuriabrava שהיא עיירת עשירים הבנויה על תעלות, עם שייט בהן.

חירונה - הייתי שם ביום א' כך שהיה די מת, אבל מדובר בעיר די יפה. באותו טיול ביקרנו בעוד עיר עם עתיקות הקשורות לעבר היהודי של ספרד, שאיני זוכר את שמה.

בדוק אם יש אפשרות לשלב את כל אלה - כיון שמדובר באותו כיוון - אולי עם שכירת רכב ליום או טיול מאורגן (קרוב לודאי שהאפשרות האחרונה היא הטובה ביותר כיון שהמדריכים מכירים את הדרך ויחסכו לך התברברות).

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

את המזרקות אי אפשר לפספס וכל מי שתשאל ברחוב יכוון אותך.

יש ככר אספניה. ענקית. בצד אחד הארנה, שדריש מספר עליה (היא קניון שנבנה על זירת לחימת שוורים שהיתה שם, לדעתי הארנה שווה ביקור קצר וזהו, מהגג יש תצפית נאה לכל הכיוונים, אבל אפילו מוזיאון רוק שיש שם לא משך אותי), בצד שני יש שדרה של כ-100 מטרים, עם פסלים ומזרקות קטנות לכיוון ארמון המלך שעל הגבעה. הוא נראה ככה, לא צריף עוד הסבר. בקצה המזרחי - המזרקות.

עשיתי הרבה תכנונים מהיכן לצפות - אבל בסוף עמדנו וישבנו על המדרגות לארמון (המדרגות מכילות מקום למאות צופים...) כ-10 מטרים מקו המים. חוויה. נראה לי שאם תגיע בערב רגיל (תבדק, לא פועלת כל יום) ולא ביום שברסה לקחו את אליפות אירופה, אפשר להגיע קרוב למים ובלי דוחק.

המונטז'ואיף צופה עליהן - אבל זה קצת רחוק. הוא שווה ביקור ביום, לתצפית קטנה על העיר, וגם בפארק האולימפי.

על אתרים - חפש במדריכים שצרפתי בפוסט קודם . אם אתה נוסע עם ילדים - תמצא מידע עבורם. וכן, לכו לאתרים הקלסיים. הם שווים ביקור. בדרך כבר תמצאו פינות נחמדות או משהו מעניין.

ביום אחד לא תספיקו גירונה - פיגרס - ואזור החוף. גם לא ב-12 שעות. אין מרחקים אבל כל מקום צריך זמן.

*

סיפור נחמד מאותה סביבה:

בשוטטות שלי מגירונה לסנט פליו, לכביש חושלוקי במצוקים, עצרנו בטירת פודול. שם הטירה של אנה דאלי, אשתו של.

מילא סיפור שדאלי "לקח" אותה מאציל צרפתי. אחר כך הסתבר שהחשק שלה קצת גדול עליו, והוא קנה עבורה (בלבד) את הטירה הזו (נאה, מעניינת כבית מימי הביניים, חדר שינה מעורר תאוה... אבל לא מצדיקה ביקור).

כדי לדעת משהו על ההפנינג שם, שלח חבר טוב שלו לשהות בטירה. החבר עשה כמה חורים בקירות כדי לדווח....

הקטע שאותו חבר אהב גם הוא בחורים צעירים, וככה הוא ואנה דאלי חלקו ביניהם את האורחים בבית...

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

esph.jpg

המזרקה - עיגול אדום. הקניון - עיגול ירוק. מוזיאון האמנות המודרנית של קטלוניה (מה שהרוכב ציין בתור "ארמון המלך") - עיגול כחול.

הרכבל מגיע למונז'ואיק מכיוון הים, צד ימין במפה.

האם ישנן חנויות רכב כלשהן (חומרי ניקוי, נורות וכו')? הייתי רוצה לקנות כמה דברים שאין בארץ.

חוששני שתחום הרכב לא ממש מפותח בברצלונה, יש לך סיכוי טוב יותר למצוא את זה באנגליה (רשת Halfords) או מערב גרמניה.

פורסם

ממליץ לך גם להגיע לאחד הקניונים "על המזח". לא זוכר את שמו, והקניון עצמו ממש לא משהו, אבל החווייה של לראות רציף של סירות שהמים בו נקיים לחלוטין למעט ריח של דיזל, להבדיל מהרציף בהרצלייה (שם תוכל לראות דג שקיתבמבה נתקע בדג בקבוקולה בגלל ששניהם לא רואים לאן הם שוחים בתוך כל הסיגריות והזבל), היא תענוג בפני עצמו. אשכרה אפשר לראות דגים שוחים להם בכיף במים, ביזבזתי שם חצי שעה (!!!) בישיבה ובלהביט במים, ולדבר קצת עם האישה על כל מיני שטויות.

אבל זה רק אני...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

עכשיו נזכרתי בעוד אתר מעניין - המוזיאון הימי, כולל מפות עתיקות ורפליקה בגודל מלא של ספינה בת כמה מאות שנים (או אולי אפילו מקורית משופצת - לא זוכר את הפרטים).

פורסם

המוזיאון הימי נמצא בקצה הדרומי של הרמבלה, על חוף הים.

לא רחוק משם יש גם מוזיאון מוטורי קטן שמציג בימים אלה תערוכה של אופנועים קלאסיים מייצור מקומי.

אם אתם בקטע, תוכלו למצוא פרטים נוספים כאן: http://www.museumoto.com/en/barcelona/expo/

פורסם

חזרתי :)

מה אומר - היה מדהים! עיר מהממת, נקיה, תוססת ומה לא. כל העצות והטיפים של כולם היו מועילים מאוד נהנתי מכל רגע. המונטסראט מקום מהמם עם נוף משגע, הרמבלה תוססת והשוק מגניב לאללה. התחבורה נוחה מאוד והמטרו נקי (לא כמו בפריס - איכס). נסענו לפיגראס למוזיאון דאלי ולמרות שאני ממש לא בקטע של מוזיאונים זה היה די כיף. בקיצור, תענוג של מקום ותענוג של אנשים - לא נתקלתי באחד שלא ידע אנגלית ולא נתן מזמנו כדי לעזור. למרות כל האזהרות, בכייסים לא נתקלתי. כל אלה שכייסו אותם כנראה היו כל כך שקופים וחסרי הגיון בסיסי (תיק מקדימה ובלי ארנק בכיס אחורי) שזה היה בלתי נמנע.

תמונות בקרוב. שוב תודה לכל מי שנתן מזמנו וכתב לי טיפים!

פורסם

עכשיו רשום את היעד הבא: מדריד. אמנם פחות תיירותית אבל,לטעמי, יותר נעימה. הייתי לפני כחודשיים והבן שלי חזר שלשום. מומלץ.

(וזה לא פוסל עוד אין-ספור יעדים ברדיוס של לא יותר מדי שעות טיסה חנתב"ג).

• תוכן חדש...