Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5432 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה שקלתי להחליף את הרכב שלי באחת מסוכניות ה"שקר-טרייד".

לאחר שבדקתי בכמה מצאתי שכולן רוצות מחירון על הרכב שלהן ומוכנות לזכות אותי ב-8-10 מתחת למחירון על הרכב שלי (לפני בדיקה בכלל). הרכב שווה כ-40 והן מזכות אותי ב-30-32.

יש כאן רווח כפול שלהן הראשון על מחיר הרכב שלי והשני על מחיר הרכב שלהם.

פעם אני זוכר שהיה נהוג לעשות מחירון תמורת מחירון, היום כנראה הם נהיו חמדנים יותר.

מישהו מכיר מגרש הוגן יותר?

(אני מודע לאפשרות של מכירה לבד ורכישה לבד - אז אין צורך לציין את זה).

ד"א, המסקנה שלי מהחמדנות שלהם שככל הנראה אמשיך עם הרכב שלי מחוסר זמן להתעסק בכל עניין הרכישה/מכירה.

פורסם

אצלי גם היה ככה בדובלו,בלנטרה של אבא שלי,אף מגרש לא יתן לך מחירון,אלא אם אתה קונה מהם אוטו והוא יקר משמעותית משלך.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מחירון מול מחירון לא מגן עליהם מירידת ערך כשהרכב עומד, ולא משאיר להם עמלה, הגיוני לדרוש יותר מרווח, ולא חמדנות לדעתי.

פורסם

סוכנויות של החברות הגדולות לא מוכרות רכבים ישנים, כך שאת הרכב הישן שאתה מוכר להם הם צריכים בדרך כלל לגלגל לסוחר רכבים. מין הסתם גם הוא גובה איזו פרמייה קטנה ובסוף כשינסה למכור את הרכב ישלמו לו מתחת למחירון.

גם אם מדובר בסוכנות שכן מוכרת רכבים משומשים מיד 2 ומעלה, אל תשכח שגם לסוכנות יש הוצאות. צריך לעשות לרכב השבחה, לתת לפעמים אחריות לחודש-חודשיים-שלוש-12. ויש גם הוצאות אחזקה של הסוכנות ועוד ועוד. על כל אלו אתה משלם כשאתה עושה טרייד אין ולכן מורידים לך את המחיר.

דרך אגב, אני מכיר סוכניות שכן יהיו מוכנות לעשות טרייד אין במחירון תמורת מחירון, אבל אתה שואל את השאלה הלא נכונה. אני אתן דוגמא קצת קיצונית כדי להבהיר את הנקודה - נניח ויש לך יונדאי גטס מודל 2004 (יד שנייה מליסינג, לצורך העניין) ואתה רוצה לעשות טרייד אין ולרכוש מיצובישי לאנסר 2008 מליסינג. ברור לך שאם הלאנסר נמכרת בהנחה של 20 אלף ש"ח ממחיר המחירון, עסקת "מחירון תמורת מחירון" ממש לא תשתלם לך כאן. תחסוך אולי 10 אלף ש"ח על המחירון של הגטס אבל תשלם 20 אלף ש"ח יותר על הלאנסר.

בקיצור, כל מקרה לגופו.

דרך אגב, 10 אחוז מתחת למחירון זאת הצעה טובה. כנראה שהרכב שלך סחיר יחסית.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

זה 20% - הם מורידים לי 8 אלף ממחירון של 40 ל-32 או 25% ל-30.

אני רציתי לרכוש מהמגרש ניסאן מקסימה.

הוא מציע אותה ב-63 לקהל הרחב וממני תמורת טרייד אין הוא רוצה מחירון (67) - ככה שהוא מרוויח יופי צופי על הניסאן, וברור הרי שאף אחד לא ישלם לו 63 עליה - תמיד מורידים עוד. וגם לא 60.

אם היה אומר לי, המחירון שלי 67. שלך 40 - כלומר הפרש של 27 וזאת נקודת הפתיחה - אז היה לנו על מה לדבר.

שהוא אומר לי תוסיף לי 35, אז חבל על הזמן.

לפי מחירון יד 2 ד"א - שמשקף יותר נאמנה את המציאות הרכב שלי שווה 44 ושלו 63 - הבדל של 23 בלבד.

כלומר אני משלם כאן במקרה הכי טוב 8 אלף ש"ח עמלת טרייד-אין - ואין מצב שאני עושה את זה. בייחוד שהרכב שלי שמור בפדנטיות.

כאמור היה לי חלון הזדמנויות שרציתי לנצל אותו והייתי מוכן לשלם קצת יותר על הנוחות שבהחלפה.

אבל גם אני משלם יותר על הרכב שלו וגם הוא קורע אותי במה שהוא נותן על שלי? NO WAY.

אמשיך להנות מהרכב שלי, רציתי להתחדש, אבל אדחה זאת להזדמנות אחרת.

סתם מסקרנות אני אמשיך לעקוב אחרי הרכב ההוא בלוחות, לדעתי הוא לא יימכר בחודש-חודשיים הקרובים.

אני רואה רכבים שנרקבים שמה במגרשים חודשים, אני לתומי חשבתי שעדיף לו לגלגל עסקה ולהרוויח מאשר להתקע עם רכב.

פורסם

מי שמכיר את עולם הטרייד אין, יודע שמדובר במלכודת דבש: בעסקת טרייד אין לסוחר/ יבואן יש סכום כסף שבו הוא יכול לשחק במחיר הרכב שהוא מוכר, שבו הוא משתמש לסבסד עסקת טרייד אין, מימון או אפילו הנחת מזומן.

בד"כ, ההצעה לרכב שלך מצידו של הסוחר/ יבואן תהיה נמוכה ב- 20-50% ממחיר המחירון (תלוי ברמת הסחירות של רכבך ומצבו המכאני). כמובן שהרבה יותר קל להעניק מחיר מחירון למי שרוכש רכב ב- 200K מאשר למישהו שרוכש רכב ב-50K.

לדוגמא: אם באת לרכוש רכב שהעלות שלו היא 100K ולסוחר/ יבואן יש "בנק" של 10K שהוא יכול לתמרן איתם, להנחת מזומן, הצעת טרייד אין משופרת, או מימון אטרקטיבי כשהוא "סופג" חלק מהעלויות בגלל הריבית הנמוכה.

אם תקרא את התקנון של מבצעים בהם מציעים טרייד אין במחיר מחירון, אתה תישאר עם פה פתוח- קונים רכבים עם קילומטראז' נמוך, בלי החלפה של חלקים כמו דלתות פגושים וכו', עם טסט לפחות לשלושה חודשים, עם הסטוריית טיפולים מלאה, בקיצור רכב שאתה תוכל למכור בשוק החופשי בקלות.

אני ממליץ לך לנסות ולמכור את רכבך בשוק החופשי ולגשת אל סוכנות הטרייד אין עם מזומן ולקבל שם הנחה.

פורסם
זה 20% - הם מורידים לי 8 אלף ממחירון של 40 ל-32 או 25% ל-30.

אני רציתי לרכוש מהמגרש ניסאן מקסימה.

הוא מציע אותה ב-63 לקהל הרחב וממני תמורת טרייד אין הוא רוצה מחירון (67) - ככה שהוא מרוויח יופי צופי על הניסאן, וברור הרי שאף אחד לא ישלם לו 63 עליה - תמיד מורידים עוד. וגם לא 60.

אם היה אומר לי, המחירון שלי 67. שלך 40 - כלומר הפרש של 27 וזאת נקודת הפתיחה - אז היה לנו על מה לדבר.

שהוא אומר לי תוסיף לי 35, אז חבל על הזמן.

לפי מחירון יד 2 ד"א - שמשקף יותר נאמנה את המציאות הרכב שלי שווה 44 ושלו 63 - הבדל של 23 בלבד.

כלומר אני משלם כאן במקרה הכי טוב 8 אלף ש"ח עמלת טרייד-אין - ואין מצב שאני עושה את זה. בייחוד שהרכב שלי שמור בפדנטיות.

כאמור היה לי חלון הזדמנויות שרציתי לנצל אותו והייתי מוכן לשלם קצת יותר על הנוחות שבהחלפה.

אבל גם אני משלם יותר על הרכב שלו וגם הוא קורע אותי במה שהוא נותן על שלי? NO WAY.

אמשיך להנות מהרכב שלי, רציתי להתחדש, אבל אדחה זאת להזדמנות אחרת.

סתם מסקרנות אני אמשיך לעקוב אחרי הרכב ההוא בלוחות, לדעתי הוא לא יימכר בחודש-חודשיים הקרובים.

אני רואה רכבים שנרקבים שמה במגרשים חודשים, אני לתומי חשבתי שעדיף לו לגלגל עסקה ולהרוויח מאשר להתקע עם רכב.

היה לי בדיוק אותו סיפור עם ההחלפה האחרונה. ההפרש בין המחירונים לפי לוי יצחק היה 85, לפי יד2 היה 78. הצעתי לו מן ההגינות 80-81 אבל הוא סירב. נתתי לו להתייבש חודשיים (שבהם מן הסתם הרכב שלו ירד חזק יותר מהרכב שלי) ולבסוף הוצאתי את הרכב בתוספת 76.

אני ממליץ לך קודם כל לנסות למכור בשוק הפרטי כי אם תמכור לבד ותבוא עם מזומן תוכל להוריד אותו גם דרומית ל-60. אם יש לך עם מה להתגלגל אז תן לסוחר להתייבש, תתקשר פעם בשבוע שבועיים ותראה נוכחות, כל חודש תציין כמה הרכב שלו ירד במחירון יותר משלך ותראה שלבסוף הוא ישתגנע.

לסיכום, אפשר לחשוב שניסן אלמרה זה רכב כזה נדיר בשוק. שכן שלי קנה אחת פרטית יד ראשונה 2007 עם ק"מ מעט גבוה ב-45 שזה בערך 6-7 מתחת למחירון (והרכב שמור מאוד, נקי מתאונות וטופל רק במורשה), כל זה בפחות משבוע של חיפושים.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

redroze - הרכב שרציתי לקחת במקרה שלי הוא לא אלמרה אלא מקסימה שהיא פחות נפוצה מהאלמרה אך גם הרבה פחות סחירה. השוק שלה על הפנים.

בכל מקרה, ממש אני לא מתכוון ללכת להציק לו. טוב לי עם הרכב שלי.

פשוט היה חלון הזדמנויות, יחד עם רצון תמידי של כולנו להתחדש ולשדרג - ניסיתי.

האמת, לדעתי הוא היה יכול להוציא אחלה עסקה מזה, רק אם היה הגיוני יותר.

לפני כשלושה-ארבעה חודשים חיפשתי לחבר רכב ועשינו גם סיבובים בכל מיני מגרשים - היום ממבט קצר על לוח יד 2 - אני רואה שחלק לא קטן מהרכבים שהסתכלנו עליהם עדיין שמה. הסוחר נתקע איתם ועדיין עושה שרירים.

לא מבין את ההגיון שמאחורי זה, זה הכל.

אני נגיד לדוגמא לא רוצה "להפסיד" פה 8000 ש"ח (משכורת של חודשיים כמעט) ואין לי בעיה להשאר עם הרכב הזה עוד שנים.

אצלו זה אחרת לגמרי. הוא אמור לגלגל את הכספים, להעיף את הרכבים מהמגרש, לא להתקע איתם.

יש לי חבר שלאבא שלו יש חנות למוצרי חשמל ביתיים. פעם דיברתי איתו והוא אמר לי שאבא שלו מוכן למכור גם עם אחוזי רווח נמוכים ביותר, העיקר לגלגל, להמשיך לרוץ. הוא כמובן לא יימכור רכב בהפסד.

אבל בוא נחשוב על זה ככה.

הוא דורש על הניסאן הזאת במודעה 63. כולנו, כולל הוא יודעים שהוא לא יקבל. נגיד ייתנו לו 60 במקרה הטוב.

הוא כמובן כנראה רכש אותה בסביבות ה-50-55. ניקח את המקרה הגרוע. 55.

אז בקיצור אם אני קונה אותה ב-67 הוא כבר מרוויח פה 12 אלף.

לעומת רווח של 5 בערך אם הוא ימכור אותה בלי לעשות לי טרייד אין.

זה לא מספיק לו הוא רוצה לעשות גם רווח של 8 על הרכב שלי.

בקיצור הוא נשאר עם 2 ציפורים על העץ.

שוב, להערכתי הרכב הזה לא יימכר בחודש-חודשיים הקרובים. אבל לכו תדעו.

drsubaru - יכול להיות.

אם הייתי נואש או שהייתה לי איזה גרוטאה שאני רוצה להיפטר ממנה אז ייתכן והייתי עושה את זה.

אבל זה לא המקרה.

פורסם

בזמנו כשרציתי להשתדרג ולא היה לי כח וזמן להתעסק עם מכירה בשוק הפרטי, הלכתי לקרסו טרייד ושם קיבלתי מחירון על הרכב שלי. תנסה לבדוק מה קורה איתם.

פורסם
בזמנו כשרציתי להשתדרג ולא היה לי כח וזמן להתעסק עם מכירה בשוק הפרטי, הלכתי לקרסו טרייד ושם קיבלתי מחירון על הרכב שלי. תנסה לבדוק מה קורה איתם.

מאוד תלוי איזה רכב היה לך ומה קנית.

אם החלפת סיוויק/ קורולה ישנות יותר ברנו מגאן, ברור שתקבל מחירון על הרכב. תנסה להחליף ינדאי גטס/ אקסנט, שבורלט אופטרה ברכב אחר ותראה כמה תקבל.

פורסם

הם יכולים לתת גם מחירון על אופטרה. כמובן מחירון מינוס ההפחתה על ליסינג...

הסיבה היא מתח הרווחים הגבוה שיש להם גם על הרכבים שהם מחזיקים במגרש שלהם.

בזמנו חיפשנו פונטו ישנה לחבר. פונטו 96-98 (בשנת 2007) - נתקלנו בסבתא חביבה שלא הייתה מוכנה להוריד שקל מהמחירון - כי היא קיבלה מחירון עגול בתמורה לקנייה של אופטרה מהמגרש של "טרייד אין אילון שחר".

ברורה לי הסיבה שנתנו לה מחירון - בעצם הם הסכימו לוותר על רוב הרווח מהאופטרה ולעשות את הרווח על הפונטו עצמה - אם על האופטרה אפשר להרוויח 15K בערך (אם מוכרים במחירון, דבר שלא קורה) - אז אפשר לקזז מהרווח הזה פונטו בת 10 בשלמותה ועדיין להרוויח לא רע. אח"כ יש רווח לא רע של כמה אלפים כשמוכרים את הפונטו :wink:

פורסם

drsubaru - זה בדיוק מה שהתכוונתי.

הרכב שאני נותן שווה פחות מהרכב שאני רוצה לקחת לכן יש לו יותר סיכוי להרוויח מהרכב שאני לוקח.

אני נותן לו 5000 מעל מה שהוא מפרסם בו את הרכב - וזה בהחלט לא המחיר מכירה. כולם יודעים שבמגרשים המחיר יורד די מהר.

כלומר הוא עושה אחלה של רווח על הרכב שאני רוכש ממנו, הרבה יותר מאשר הוא היה עושה אם היה מוכר אותו במזומן.

מה גם שחודש אוגוסט זה חודש גרוע בכל המגרשים/סוכנויות. אין הרבה עבודה. ציפיתי שהוא יסתפק ברווח היפה שהוא עושה על הרכב השני. כנראה שלא.

פורסם

זה המגרש היחיד במדינת ישראל?

אבא של חברה שלי רכש עכשיו קיה ריו ב-49 אלף ש"ח. הסוכנת הראתה לי חוזה שנחתם שבוע לפני כן, על קיה ריו עם אותם נתונים - אבל במחיר של 56 אלף ש"ח. פה כבר נכנסה עסקת טרייד אין לתמונה.

זו הסיבה שהרוכש קיבל הנחה של 10% על ליסינג, ולא 18% כמו שאני הצלחתי להוציא.

אני מאמין שהם גם כיסו את עצמם והורידו 1000-2000 ש"ח מהמחירון של הרכב שהם קיבלו - כך שיוצא שבפועל בעל הרכב שילם עוד 8-9 אלף ש"ח על הרכב (לא ידוע לי איזה רכב הוא העביר לידי חברת הליסינג).

האם לא יותר משתלם פשוט למכור לבד, ולהוריד בעצמך מהמחירון לקונה פוטנציאלי?

• תוכן חדש...