Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5433 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יותר משתלם למכור לבד.

אבל אין לי כוח/זמן להתעסקות הזאת ומה גם שהרכב שמצא חן בעיני היה גם ככה במגרש.

כמובן שזהו לא המגרש היחיד בארץ אבל זהו הלך הרוח ברוב הסוכנויות - ככה שהחלטתי לדלג בשלב הזה על האופציה.

פורסם

היה לי סיפור דומה לאחרונה. הייתי מוכן לסגור עסקת טרייד אין של הרכב שלי (לנסר 2007) מול רכב יקר יותר (פורסטר טורבו). הסוכן לא הסכים לזוז ממחיר הפתיחה שלו, בעוד אותי הוא ניסה להוריד בכמעט 20% מהמחירון המשוקלל (לאחר חישוב עבר ליסינג וק"מ!). לא הסכמתי. עד עכשיו הרכב שלו עומד למכירה, למרות שחלף כחודש וחצי.

פורסם

לכל מי שמגיע עם רכב יד שניה עם ליסינג בעבר שלו ומיתמם שמורידים לו מהמחירון, זה הרכבים הכי לא סחירים שיש בשוק וגם הבחור מהמגרש יודע את זה ולכן הוא נותן לכם מחירון נמוך כדי לדחוף אתכם למכור בעצמכם ולבוא לעסקה החדשה עם מזומן, עסקת טרייד אין תמיד תהיה בתנאים גרועים יותר מעסקה של כסף מול רכב כי אתם מוכרים לו רכב שהוא יצטרך למכור וכל חודש יפסיד עליו כסף.

לגבי מחירון לוי יצחק מפרסם שבמכירה לטרייד אין מקובל להוריד 15% כדי שיהיה לו מה להרוויח על הרכב, כך שהמחירון בעצם כבר כולל את ההורדה.

אם אתה חם על הרכב (מה שהבנתי שלא) אז תמכור לבד ותבוא עם מזומן אם לא אז תדע שהנוחות הזאת תעלה לך והרבה (אגב זה לא משנה לבדוק את זה באחוזים בגלל שהסוכן מסתכל על הרווח שלו בשקלים, יכול להיות שעל רכב יד שניה באיזור ה-80 אלף הוא היה לוקח את אותם 8000 שקל.

:king:

פורסם

ברור לי למה הסוכן מוריד את המחיר מתחת למינימום, אך חשוב לזכור שהאינטרס הוא הדדי. גם הסוכן צריך למכור את הרכב שלו (דבר לא פשוט בשוק של היום), ועובדה שהוא תקוע איתו כבר הרבה מאוד זמן.

אגב, אין לי טענות לסוכן. זו זכותו המלאה להציע לי כמה שהוא רוצה.

פורסם

נראה לי שהיה פה קצת אי הבנה על הטענה שלי.

הטענה שלי היא בהמשך לקו המנחה של המחאה החברתית - לא צריך למקסם רווחים מכל דבר.

תמיד כולם רוצים להרוויח גם וגם וגם.

אולי זה עובד בשיטת מצליח, אבל רוב האנשים חוזרים למקומות שבהם נתנו להם שירות/מחיר ויחס טוב.

אני רציתי לדעת למה יש למוכר אינטרס שהרכב שלו ימשיך לשכב במגרש ולא להרוויח עליו שהוא מוכר לי אותו ולהרוויח פחות על שלי.

פורסם

אין מבחני אייקיו בקבלת רישיון סחר לרכב. זו הסיבה היחידה לטמטום הזה.

בזמנו התמקחתי עם מגרש פירוק על כמה גומיות לדלתות לסיטרואן קסארה. הייתה אחת עם 3 גומיות לדלתות במצב מעולה, ורציתי לרכוש את שלושתן במחיר של 50 ש"ח אחת, סה"כ 150 ש"ח. המגרש התעקש על 150 ש"ח לכל אחת ולא היה מוכן להוריד שקל.

הלכתי משם, חזרתי אחרי שבוע כדי לבדוק אם יהיה מוכן לקבל 250 ש"ח על שלושתן, והתברר לי שהאוטו נשלח לברזל, ביחד עם הגומיות...

נראה לי שבנסיבות הללו, ההצעה שלי הייתה הוגנת למדי ובטח הייתה מניבה יותר רווח מאשר ה-0 שקלים שעשה המגרש על הגומיות.

מצב זהה יש גם אצל הבחור שלך - רוצה להרוויח מכל הכיוונים ובינתיים הערך של הרכב שאצלו במגרש יורד.

• תוכן חדש...