Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

SQL: Born to Rock, Mk.II

s3t
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5398 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 91
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

איך לא השארת מקום להתקין גרילים מעל המידים?!?! :x

לגבי החלקת השופרים על הדש, יש לי כבר כמה רעיונות שאשמח לחלוק איתך. (כן, אני ממש מתגעגע ל 106 שהיתה לי) :lol:

בכל אופן, דיר באלק אתה לא מסיים את המערכת הזו בצורה מסודרת ונקיה, אני כבר רוצה לשמוע איך כל הבלאגן הזה קורם עור וגידים.

מתחדשת*

פורסם

ישראל

תנסה לחשוב פשוט לרגע - כמו ילד... שופר - למה תמיד היינו הולכים ביום כיפור לשמוע את תקיעת השופר בבית הכנסת בצאת הצום?

בגלל הכוח שלו להאדיר את הצליל שעובר דרכו - תמיד זה הקסים אותנו בתור ילדים איך הקרן הזאת יכולה להשמע כל כך חזק נכון?

עכשיו תיקח את המילה "שופר" ותחליף אותה לרגע עם "מגה פון"

ותיקח עוד פעם את המילה "שופר" ותחליף אותה עם "מגבר"

השופר פשוט לוקח את ה"דרייבר" (רמקול עם ממברנה מחומר כזה או אחר במקרה הזה) שמולבש במרכזה ומגביר אותו - התוצאה שאתה מקבל זה שרמקול חלש יחסית נשמע חזק מאוד בעוצמות שבהן הוא עדיין מתפקד היטב.

מעבר לכך לשופרים יש נטיה גם להעביר את הצליל בצורה קצת אחרת וגם תחום התדר שלהם קצת שונה מזה של רמקול רגיל.

בד"כ לשופרים מתקינים דרייבר שפועל על דחיסת אוויר עד כמה שידוע לי - יותר לכוון של ריבון אבל אין לי הרבה נסיון עם שופרים ואלה שכן יש לי וכן היו לי הם מאיכות מאוד ירודה והם מתבססים על טוויטר פייזו והם קטנים מידי בכדי לעבור הסבה שכזו.

בדיוק באותה צורה שאתה תיקח דף נייר ותעשה ממנו חרוט, קונוס ותדבר דרכו והקול שלך יוגבר - ככה גם רמקול.

ובאותה נימה - מהתחום שאנחנו מגיעים ממנו - תנסה להקרין מזה על יעילות נקודתית של אנטנה כלל כוונית לעומת אנטנה כוונית וכנ"ל לגבי אנטה כוונית רחבה לעומת אנטנה שמשדרת עלומה צרה ומדוייקת...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי תסבכת לנו את החיים ולבנאדם את המוח עם כל האנטנות הכיווניות שלך... :|

סטס, הכל נראה מעולה ומאוד מעניין. אהבתי במיוחד את הדאבל מידבאס, נראה מאוד SPL-ISH.

תמשיך לעדכן, אני מאוד מסוקרן.

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

פורסם

אם אתה חושב שסיבכתי משהו לשרוליק אתה טועה... אתה לא מכיר אותו

:-D

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי, תודה על ההסבר המעמיק - אם לא היית מזכיר את האנטנות, לא הייתי מבין :wink:

אבל האם ה"הגבר" של השופר יהיה זהה בכל תחום התדר של הדרייבר?

אני זוכר שפעם בצעירותי ניסיתי לחבר "שופר" לרמקול ישן אבל קיבלתי צליל שדומה ל"טלפון" - הוגבר בתחום הדיבור בלבד...

פורסם

סטאס

דווקא הכפתור ווליום סקסי בטירוף :-P

בידוד לדלתות מאוד מאוד חשוב - אני מתאר לעצמי שאתה תפיל לסתות להרבה מאוד אנשים עם הרכיבים האלה.

שאלה -

למה לא לקחת מיד ריינג' שיכול לטפס עד אזור ה17K ולתת לו לנגן עד הרול אוף שלו או לחתוך אותו ב16K הרץ ב6 דציבל?

עשיתי הרבה מאוד ניסויים לאחרונה עם המערכות שלי ומה שגיליתי זה שאם אני חותך ב16K את הטוויטרים מלמעלה זה נותן לי תוצאה שבקושי ניתן להבדיל בשינוי (חברי פורום לא עלו על זה וחלקם גם כן קיבלו הדגמה במקום וראו שכמעט ואין שום הבדל בין 16 ל20 קילו חיתוך) - מה ההבדל?

בחיתוך של 16K המערכת הרבה יותר נעימה לאוזן וגם מרגישה מפורטת יותר, כשאני חותך ב20 או בלי חיתוך בכלל יש לפעמים צלילים בתחום הגבוה שהם או לא נעימים לאוזן או פשוט לא תורמים בשום דבר.

------ המחשבה שלי למערכת הבאה היא מידבאסים 8 אינטש שיכולים להגיע לסביבות ה1K + מידריינג' (או הורן) שיכולים לטפס טוב עד אזור ה16 ושלום שלום - קצת איקולציה, קצת TC, קרוסים פסיביים בין האלמנטים - מגבר אחד מאוד חזק וביי ביי.

מה דעתך?

אה כן - אפרופו - בעבודה יש לנו בדיוק את אותן כוסות קפה - כמעט יצא לי דרך האף הקפה כשראיתי את התמונות :)

בידוד, אוי כמה קשה להדביק את הדברים האלו :) חייב בידוד, חייב בידוד, חייב בידוד. :)

אפשר לקחת מידריינג ולתת לו לנגן גבוהה, אך... אין כאלו, שנשמעים דינמיים, וגם מנגנים גבוהה ללא break-up... הלכתי על השופר לא על מידריינג רגיל רק בגלל שמצאתי בשופר את מה שחיפשתי בתחום מידריינג. ההחלטה הייתה קלה, ואפילו לא המשכתי לנסות דרייברים אחרים.

8" זה תמיד טוב, ודרייבר יחיד שמנגן תחום רחב - זה גם טוב, בגלל שאין בעיות של הפרשי מרחק במיקום, ואין קרוס שיכול להרוס את העסק של שילוב דרייברים. כמו כן, לכל דרייבר יש סגנון נגינה משלו, הם נשמעים אחרת - ושימוש בדרייבר יחיד מונאה ממך לחפש שילובים טובים.

חייב לציין שזה הפרויקט הכי שונה שראיתי בחיי :-D

תגיד איך כל האלמנטים מחוברים רק למגבר אחד?

כן, רק מגבר אחד, 2 ארוצים סה"כ :)

איך לא השארת מקום להתקין גרילים מעל המידים?!?! :x

לגבי החלקת השופרים על הדש, יש לי כבר כמה רעיונות שאשמח לחלוק איתך. (כן, אני ממש מתגעגע ל 106 שהיתה לי) :lol:

בכל אופן, דיר באלק אתה לא מסיים את המערכת הזו בצורה מסודרת ונקיה, אני כבר רוצה לשמוע איך כל הבלאגן הזה קורם עור וגידים.

ראיתי שיש חומר בסגנון של modelling clay (пластилин) , פלסטילינה? אשר די גמיש ונוח לעבודה, ומתקשה ליציקת "בטון".

חשבתי לצפות את כל האזור עם foil , להרכיב את השופרים, לעצב את כל האזור עם הפלסטילינה, ולתת לזה להתייבש. לאחר מכך - שיוף וצביעה. אין על 106 :)

אדי תסבכת לנו את החיים ולבנאדם את המוח עם כל האנטנות הכיווניות שלך... :|

סטס, הכל נראה מעולה ומאוד מעניין. אהבתי במיוחד את הדאבל מידבאס, נראה מאוד SPL-ISH.

תמשיך לעדכן, אני מאוד מסוקרן.

חוץ מהSPL, הדאבל מידבאס נותן פחות דיסטורשן מווליום רגיל, הממברנה לא זזה יותר מידי, ויש headroom לקטעים דינמיים במוזיקה :)

כמו כן זה גם מוסיף קצת בנצילות של המערכת - דרוש פחות הספק כדי להגיע לאותו SPL עם מידבאס יחיד.

אפשר בבקשה הסבר או לינק למה שימוש בשופר משפר את הסאונד????

אדי, תודה על ההסבר המעמיק - אם לא היית מזכיר את האנטנות, לא הייתי מבין :wink:

אבל האם ה"הגבר" של השופר יהיה זהה בכל תחום התדר של הדרייבר?

אני זוכר שפעם בצעירותי ניסיתי לחבר "שופר" לרמקול ישן אבל קיבלתי צליל שדומה ל"טלפון" - הוגבר בתחום הדיבור בלבד...

נכון, השופרים מרימים חזק את האזור של קול אנושי - 1-3KHZ. זה נשמע רע ללא EQ, אך ברגע שמפעילים EQ בצורה נכונה, מקבלים משהוא, שחסר לדרייברים רגילים.

כמו שאדי הסביר, השופרים גם מגבירים, וגם מצמצמים את הכיוון פעולתם.

למה שופרים - דבר טוב לסאונד ולרכב?

- הם מצמצמים את פריסה של גלי כול - אז פחות גלים הולכים לכיוונים שונים - פחות החזרים מהסביבה הלא רצויים, כאשר השופר מכוון עליך.

- ההגבר העקום - כשמיישרים אותו עם EQ, הרמקול, שיושב בתוך השופר, מנגן את התחום שהנחתנו עם EQ בצורה מאוד חלשה יחסית לשאר התחום = מקבלים דיסטורשן מופחת יותר. וגם דרייבר מקבל פחות הספק בתחום שמוגבר = לא נשרף, פחות power compression, מהלך קטן של ממברנה...

- השופר יורד יותר נמוך מטויטר רגיל - אז יותר קל לשלב אותו עם מידבסים שמרוחקים ממנו וממוקמים בצורה לא יעילה.

חסרונות... קשה בEQ, קשה במיקום, קשה בסימולציה...

אוףףףףף, הורדתי את הנגד מהטויטר. ללא נגד הוא נשמע הרבה יותר פתוח וכייפי, SHIT.

EQ של הנגן לא עוזר - הוא גם מחרבש את הסאונד.

צריך לנסות את L-PAD...

או פשוט להריץ RTA ולסגור את הסיפור...

[under construction]

פורסם

וואוו. ממש מצא חן בעיניי הבניה שלך, גם הסגנון שלך יוצא דופן ומיוחד. אני אוהב לראות בניות של מידס והיי עם רמקולים ״ביתיים״!

אני גם בתכנוני בניה לפרונט ושוקל להתקין 3 דרייברים nd105 של דייטון אודיו בכל דלת. הסיבה למידבאסים כלכך קטנים זה בגלל שאין לי מקום לבנות על הדלתות שלי יותר מידי (לנציה דדרה). אבל אני קראתי הרבה ביקורות טובות עליהם. מה שבאמת מייחד אותם זה הxmax המכאני הגבוה שלהם..20 מ״מ!!

דיוויד

פורסם

סטאס

טרק של רעש וורוד + RTA - איזון בין הרכיבים בהנחתה של השופרים עם LPAD ואז כוונון ראשון עם אקולייזר.

אחרי זה לנסות לבדוק עד כמה הRTA מדוייק בניגון של תדרי נושא קרובים אחד לשני - לראות מה הנגן מוציא ומה הRTA מזהה ולנסות להבין אם יש לך OFFSET קבוע במידה והקליברציה לא מדוייקת.

משם לכוון FLAT או קרוב לזה (לא צריך להשתגע גם ככה בתוך סביבת רכב) הוא יחסית קצר.

נראה לי שלנסות לשלב minidsp עם minidigi יכול להיות תפור עליך.

www.minidsp.com

אפרופו - אני חושב שלסמיון יש אקולייזר אנלוגי של אלטק-לנסינג, אחד מהטובים שיוצרו אי פעם והוא גם הופך פאזות, המכשיר תמיד היה מחובר ל"דוגמנית" בסדנא אצלו - אתה יכול לבדוק איתו אם אתה יכול לנסות את המכשיר.

הבנתי שהוא רוצה למכור את כל תכולת המחסן שלו וכמו שאתה יודע - יש לו דברים מאוד מעניינים שם.

Pioneer TS-X150

פורסם

minidsp - חס וחלילה :)

לRTA יש לי מחשב נייד + מיקרופון + תוכנה כבדה בשם SpectraPlus\SpectraLab - תוכנה די טובה לכ מה שקשור לFFT, רק צריך לאמת את השיטה למדידת ריספונס. היה על הדרך מודדת THD - אפילו הצלחתי למדוד THD למגבר של כרטיס כול במחשב נייד עם רמקול ומיקרופון (דחפתי ישירות לכניסת מיקרופון של הנייד - לנייד הזה יש כניסה נורמלית של מיקרופון). מיקרופון - WM61 של Panasonic - די מפורסם ברשת בתור מיקרופון ישר ומדויק למדידת ריספונס.

וואוו. ממש מצא חן בעיניי הבניה שלך, גם הסגנון שלך יוצא דופן ומיוחד. אני אוהב לראות בניות של מידס והיי עם רמקולים ״ביתיים״!

אני גם בתכנוני בניה לפרונט ושוקל להתקין 3 דרייברים nd105 של דייטון אודיו בכל דלת. הסיבה למידבאסים כלכך קטנים זה בגלל שאין לי מקום לבנות על הדלתות שלי יותר מידי (לנציה דדרה). אבל אני קראתי הרבה ביקורות טובות עליהם. מה שבאמת מייחד אותם זה הxmax המכאני הגבוה שלהם..20 מ״מ!!

דיוויד

3 דרייברים של 4" זה כמו 1 של 6.5"... עדיף לך לנסות לפתוח קצת את הדלתות ולהכניס דרייבר כמה שיותר גדול - במיוחד עם "18 שיש לך :)

אני רוצה 18. 18 זה גודל סבבה. חבל שתיבה יוצאת ענקית...

PMG156.jpg

זה הדלת שלך? אני רואה זוג של 6.5 נכנס יופי :) :)

גם אצלי בפיגו היה חור של 5".... פעם...

[under construction]

פורסם

אבל אתה צריך אקולייזר טוב - או האחד של שמעון, תבדוק אם במקרה יש לו איזה EQT (רצוי שניים) נחמד של אודיו קונטרול - זה משהו משהו

:-P

Pioneer TS-X150

פורסם

יש לי אחד בתוך IRIVER - הוא אמור להיות סבבה (אפשר גם לתכנת אחד משלי). רק 5 ארוצים, אך כל אחד - פרמטרי :)

אכשיו הורדתי את סימולטור של רוקבוקס למחשב - אפשר למדוד את הריספונס שמתקבל בEQ של IRIVER, ולהבין איזה צורה יש לו (לא ממש מובן מתוך הQ,F,DB איזה צורה לריספונס יש - ישנן כל מיני שיתות חישוב Q, וצורות של PEQ, לפחות 5 :) ).

התכנון שלי - למדוד את הכל עם RTA, לשחק עם EQ במחשב נייד וFOOBAR - יש EQ ממש טוב בVST. ולאחר המשחקים - להעתיק את הריספונס לתוך IRIVER.

[under construction]

פורסם

אה... או קיי :-P

אני צריך להתחיל לשחק עם FOOBAR...

Pioneer TS-X150

פורסם
minidsp - חס וחלילה :)

לRTA יש לי מחשב נייד + מיקרופון + תוכנה כבדה בשם SpectraPlus\SpectraLab - תוכנה די טובה לכ מה שקשור לFFT, רק צריך לאמת את השיטה למדידת ריספונס. היה על הדרך מודדת THD - אפילו הצלחתי למדוד THD למגבר של כרטיס כול במחשב נייד עם רמקול ומיקרופון (דחפתי ישירות לכניסת מיקרופון של הנייד - לנייד הזה יש כניסה נורמלית של מיקרופון). מיקרופון - WM61 של Panasonic - די מפורסם ברשת בתור מיקרופון ישר ומדויק למדידת ריספונס.

3 דרייברים של 4" זה כמו 1 של 6.5"... עדיף לך לנסות לפתוח קצת את הדלתות ולהכניס דרייבר כמה שיותר גדול - במיוחד עם "18 שיש לך :)

אני רוצה 18. 18 זה גודל סבבה. חבל שתיבה יוצאת ענקית...

PMG156.jpg

זה הדלת שלך? אני רואה זוג של 6.5 נכנס יופי :) :)

גם אצלי בפיגו היה חור של 5".... פעם...

הדלת שלי לא ניראת ככה, אין לי הכנה לרמקולים בדלתות. יש רמקולים בדאשבורד.

ממש אהבתי את הבניה שלך, זה נראה כמו אופציה מאוד מעניינת בשבילי! אולי אלך על משהו דומה לשלך! מאיפה הדרייברים? מהארץ או מחו״ל?

וכן. 18 זה בהחלט סבבה. אין לי בעיה לוותר על המושב האחורי באוטו. לא זכור לי הפעם האחרונה בכלל שהסעתי יותר מבן אדם אחד איתי (בדרך כלל רק חברה שלי נוסעת איתי). וכמובן שאני חולה באסים, מגיל צעיר מאוד.. D:

דיוויד

• תוכן חדש...