Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משפחה עם 4 ילדים - מאזדה 5 או MPV ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5393 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום,

אנחנו משפחה עם 4 ילדים קטנים (מגיל חודשיים עד גיל 7), וצריכים עכשיו לעבור לרכב גדול יותר. התקציב הוא באזור ה- 60-70K.

במקור חשבתי ללכת על ה- MPV שנתון 2004 בערך, אבל אולי עדיף למתוח קצת את התקציב ולחפש מאזדה 5, שלפי מה שהבנתי יותר חסכונית בדלק, אך הרבה פחות מרווחת.

עוד שאלה כללית יותר - יש הבדלים גדולים בביטוח ורישיון בין מיניוואנים גדולים כמו ה- MPV לעומת קטנים יותר כמו המאזדה 5?

תודה!

פורסם

לגבי מזדה 5 אני לא יודע לגבי הMPV היא טוחנת דלק לאח שלי היה כזאת מודל 02 ולקחה לו 1:4-5 רוב הנסיעות שלו עירוניות תוך שנה הוא מכר אותה ועבר להונדה סטרים. אני מאמין שה-5 חסכונית יותר בדלק.

פיאג'ו 2020, MP3 500

יונדאי סנטפה, 2014

פורסם

ה 5 תהיה חסכונית זאת ממש בדיחה בעבודה הקודמת ברגע שהגבילו את מכסת הדלק לרכבי הליסינג כל מי שהיה לו 5 פשוט החזיר אותה והעדיף לשלם את הקנס הגבוה, לידיעתך.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

כבעל MPV להלן נתונים מהעולם האמיתי

רכשנו MPV בעקבות הולדת תאומים והייתה לנו קטנה בת שנתיים.

הרכב הקודם לא הספיק לנו מכמה סיבות צפיפות, אין הרבה רכהבים היכולים לאכלס שני סלקלים ומושב תינוק.

כמו כן לא יכולתי לנהוג בנוחות עקב הזזת מושב הנהג.

בחנו מספר חלופות של מיניוואנים והיחידה שענתה על הצורך הונדה FRV.

כיוון שנזקקנו לאחסון של עגלת תאומים ועוד תא המטען לא הספיק גם ב- FRV.

מאזדה 5 איננה מספקת את הסחורה ממספר סיבות:

1 כאשר כול המושבים פתוחים אין תא מטען וזו בעיה עם עגלה.

2 לא ניתן להושיב שלוש בשורה השנייה ומי שאומר שכן אני מזמין אותו לשבת במדף האמצעי.

3 הרכב כאשר הוא מאוכלס במלואו אינו חסכוני בדרך כלל - צורך 1:8 לערך.

רכשנו MPV שנת 2005 דגם קרקורי לאחר בדיקה של מספר מיניוואנים : מאזדה , קיה , קרייזלר.

מבחינת אמינות לא ניתן להשוות את האחרים למאזדה , מנוע פורד אמין ביותר שקצר תשבוחות אצל כול מוסך שתייעצתי עימוץ

רכב מרווח שיחד עם שלושה נוספים ישנו תא מטען ענק המאחסן עגלת תאומים ועגלת יחיד.

הטיפולים הם סיבירים ביותר מחיר נע בין 500-600 ש"ח טיפול 15000 ק"מ אין רצועת טיימינג.

טסט - 1500 ש"ח ביטוח (כולל הכול) 4000 ש"ח

רצוי מאוד לרכוש דגם זה כיוון שתיבת ההילוכים שלו היא 5 הילוכים ולא 4 כמו בדגמים הקודמים מה אומר חיסכון בדלק.

עכשיו לעניין הדלק אנו מתדלקים 65 ליטר ונוסעים כ- 480-500 ק"מ מה אומר 1:7 כול נסיעותינו הם בגוש דן בלבד.

רצוי לבחון את כול הדרישות : אמינות , נוחות , איכות לפני שרוכשים אל תאמין לכול הסיפורים על צריכת דלק רצחנית הכול תלוי בצורת הנהיגה שלך . תשתולל הרכב ישתה דלק סע רגוע ותגיע לצריכה שלי.

הבעיה שלך תהיה למצוא רכב טוב אני לא התפשרתי ולקח לי 6 חודשים למצוא את הרכב שרציתי (ידייים פרטיות בלבד , קילומטראג הגיוני)

עמית

רכבים משפחיים גדולים כמו פורד מונדאו , סובארו B4 צורכים את אותה כמות דלק אז עשה את החישוב שלך

• רעיון טוב! 1
פורסם

+1 המושב האמצעי בשורה השניה מספיק לילד אנמי שכרתו לו יד.

אני נסיתי לשבת ומצאתי את עצמי עם הטוסיק מחוץ לכיסא ,בשיא הרצינות .

• רעיון טוב! 1

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

ממליצה לקחת בחשבון גם את הקיה קרניבל, בתקציב שלך תוכל למצוא כזו משנתון 2007, 2.9 כ"ס - (מנוע דיזל).

היא אמנם פחות זריזה אך יותר חזקה, רחבה ומרווחת משמעותית מהמאזדה 5, וצריכת הדלק של השתיים כמעט זהה.

אם אתה חושש באשר לאמינות הקיה, אכן, עד 2004 היו תלונות על אמינותה, אך בדגמים ה'חדשים' מ2007 היא עברה מקצה שיפורים.

ענת מאוויס

רכשנו MPV שנת 2005 דגם קרקורי לאחר בדיקה של מספר מיניוואנים : מאזדה , קיה , קרייזלר.

פורסם

קודם כל תודה רבה על כל התגובות המושקעות!

אז לפי מה שאני מבין, עם 4 ילדים לא יהיה לנו נוח במאזדה 5. אגב אני חושב שקרניבל שנת 2007 זה קצת מעבר לתקציב, יש הבדל בין דגם זה לבין דגם 2006?

אופציות אחרות -

לחזור ל- MPV ולקוות לטוב מבחינת הדלק

מיצובישי גרנדיס שנת 2005-2006: האם מישהו יכול לחוות דעה מבחינת נוחות וצריכת דלק לעומת אחרות?

שמעתי גם על יונדאי טרג'ט שהיא קצת יותר חסכונית מה- MPV.

אשמח לתגובות נוספות!

פורסם

לגבי הקרניבל דגם חדש בכל מקרה שותה דלק באופן קיצוני 1/7 (65% בין עירוני) הדגם הישן סביר אבל שים לב ברקסים בממוצע כל 15K ק"מ (אם כי יש כאלה שמצליחים למשוך יותר) טורבו רגיש יחסית אז חפש משהו מאוד שמור (ואחרי אלטרנטור ומדחס שגם הוא נוטה לפעמים למות).

גרנדיס סבירה מאוד בדלק יותר טובה מהMPV ומרווחת יחסית ל5 שם תבדוק טוב את הגיר (רכבים שנסעו איתם לא בעדינות אחרי 120K+ בדרך כלל צריך שיפוץ גיר)

טרג'ט לא מכיר כ"כ טוב לחבר יש אחת דיזל סך הכל סבירה.

לדעתי בכדי לשמור על הוצאות הגיוניות שווה להתאמץ ולחפש הונדה FRV 2005 ששם גם יש תא מטען וגם הרכב מרווח והתחושה היא כשל רכב פרטי.

ותוסיף לרשימה את הטוראן/קאדי ששם טיפולים יקרים אבל צריכת דלק שוטפת סבירה מאוד.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

שמע, לי היתה MPV, והיו לי 3 ילדים + עגלה.

בסופו של דבר מה אתה חושב שיותר יפריע לך?

שהרכב יצרוך 1-8/7 או כל הנסיעה תשב בצפיפות ושלא יהיה לך מקום לכלום.

לפי דעתי בשלב זה של חייך עם 2 עגלות וכיסאות בטיחות לא הייתי מהסס לקחת MPV. הרי בסופו של דבר זה די זמני עניין הצפיפות.

בעוד שנתיים שלוש תוכל להחליף לרכב יותר קטן.

אני היום עם I35 ומסתדר יופי.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

גם אני הייתי בדילימה הזו, חיפשתי, בדקתי, השוואתי והגעתי למסקנה שממש אין טעם לקנות מזדה 5 ושות', כשנוסעים בהרכב מלא הצפיפות פשוט נוראית, וכמובן שבמצב זה לא נותר מקום בבגאז' כמעט לכלום, (אל תקשיב לכל החכמולוגים שמציעים להרכיב גגון ולשים עליו הכל..) לשלב הגמר אצלי הגיעו הMPV, קרייזלר וקאיה, הקאיה ירדה מהפרק לאחר הרבה ביקורת שלילית שקיבלתי עליה, ולאחר בדיקה מדוקדקת נפל הפור על הקרייזלר בדגם הארוך, הן מבחינת מרחב, נוחות, -לדעתי עולה על הMPV, מבחינת צריכת דלק הנתונים דומים בשניהם, אני עושה בבינעירוני רגוע 1/9.

בקיצור- ממליץ לך לבדוק את הקרייזלר, התקציב שכתבת מספיק ל 2005/6.

לנצ'יה דדרה

קרייזלר וויאג'ר למשפחה

פורסם

לפי מישהו שעבד איתי והיה לו קרייזלר הוא טען ל 1-4/5 בעיר.

הMPV תעשה 1-7 בעיר ו 1-10 מחוץ לעיר.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

טרג'ט דיזל תעשה את העבודה יופי עם צריכת דלק סבירה (שים לב לעלויות טיפולים)

קיה קארנס גם סבירה בדלק עם הוצאות אחזקה זולות יותר אבל יותר צפפה וללא באגז'.

• תוכן חדש...