Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5441 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם :) אני מחפש רכב עד שנת 1982 (כלומר, 1982 יהיה המודל הצעיר ביותר בו אני מעוניין).

מדובר ברכב בעל יכולת נסיעה בשטח, הווה אומר שבמידה ויהיה לרכב הינע 4x4 - מה טוב, אך גם אם לרכב הנעה רק לסרן אחד (הנעה קדמית או אחורית) - זה בסדר, העיקר שלא יהיה מדובר ברכב נמוך מדי.

בנוסף, הרכב חייב להיות בעל תיבת הילוכים ידנית ורצוי שיהיה מדובר ברכב חסכוני בדלק ככל האפשר. אממה, בין אם הוא חסכוני בדלק ובין אם פחות - חובה שהרכב הזה יוכל לפתח מהירות סבירה (למשל, ג'יפ CJ5, בעל מנוע 2.2 ליטר, ללא תוספת הילוך רביעי, מגיע לכל היותר ל-70 קמ"ש - בעיה כשצריך לנסוע על כביש 1 או איילון - וזה עוד לפני שזוכרים שבמהירויות כאלה, המנוע עובד קשה, מה שידרוש טיפולי אוברול בתדירות גבוהה יחסית).

מדובר ברכב שמיועד לשיפוץ מחד, אך אינני מעוניין ברכב במצב רע מדי מאידך. הרכב, בבסיסו, צריך להיות בעל יכולת לעבור מבחן כשירות לתנועה.

רכבים שיכולים לעניין אותי, לדוגמה, הם סיטרואן דה שבו (לא דייאן), רנו 4, פולקסווגן טרנספורטר עם חלונות או בגירסת טנדר (1950-1979) וסובארו ליאונה סטיישן 4x4 (או כל סובארו אחרת עם הינע 4x4).

תודה רבה,

איתי :)

פורסם

קודם כל - תודה על ההצעות חבר'ה :)

עידן - לשאלתך, שנתון הרכב אכן קשור לעניינים הטכניים של אספנות. לצערי, מודלים 84' - 85' כבר טיפה רחוקים - אלו עוד 3-4 שנים שבהם עליי לעשות שני טסטים בשנה (עסק לא זול כלל - יש עוד שיפוץ לממן..).

por1 - אבחן את הצעתך בנוגע למאהרי - איינני מכיר את הרכב.

בכל מקרה, אשמח למידע על אנשים המעוניינים למכור טרנספורטר Type 2 (מהשנים 1950-1979) עם חלונות, סובארו ליאונה 4x4 ואם יש - אז גם לנד רובר, מכל סוג שהוא (עד שנת 82', כאמור).

*נ.ב:

כמה יכול לעלות להביא רכב מארה"ב (Ebay)? כבר שמעתי על מחיר באיזור 1500$ (רק בעבור הייבוא).

תודה שוב =]

פורסם
עידן - לשאלתך, שנתון הרכב אכן קשור לעניינים הטכניים של אספנות. לצערי, מודלים 84' - 85' כבר טיפה רחוקים - אלו עוד 3-4 שנים שבהם עליי לעשות שני טסטים בשנה (עסק לא זול כלל - יש עוד שיפוץ לממן..).

ושיפוץ הוא דבר זול?

בשעתו (שנת 2004) רכשתי אסקורט שנת 71 במצב רעוע כי חשבתי שיהיה יותר זול רכב אספנות. מה שלא רכשתי זה סובארו GL קופה שנת 79 כסופה במצב טוב באותו המחיר שרכשתי את האסקורט כי אמרתי לעצמי: "יקח עוד 5 שנים עד לאספנות... המון טסטים כסף ובלאגן"

אל תתן לאשלייה שסטטוס אספנות באמת מוזיל עלויות.

הסתכל על החתימה שלי. יש לי עוד המווון זמן עד 2019, ואף ערבות שהרכב באמת ימשיך לנסוע עד אז (שימוש יומיומי תובעני). אני עושה שני טסטים בשנה, אישור רכב מיושן בכל טסט ותחזוקה מונעת שאת רובה אני עושה לבד (ובאהבה יש לציין...) אבל השגת החלפים נעשית קשה משנה לשנה. ולמרות הכל - אני מוכן לחכות כי ב2019 סביר להניח שהפיאסטות המעטות שימשיכו לנסוע כבר יהיו משופצות ומחירן יאמיר או שאני אמצע איזשהי גרוטאה שבמקרה מישהו שמר בחצר ולא מכר לברזל... (ע"ע חיפושיות, אסקורט)

אז באמת נראה לך שלהחזיק רכב שנת 81 לדוגמא, יהיה יותר זול רק בגלל הסטטוס?

:roll:

מציע לך לחשוב על זה שוב.

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

• תוכן חדש...