Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5462 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אלא זו הייתה הצעה של הכותב, לתמחורה במחיר זה. כמו שצויין "להרים את הכפפה".

יכול להיות שאני לא מלומד כמוך אדון samg ואין לי ציון 150 במילולי בפסיכומטרי, אבל הדיון פה הוא לא אם המחירים היו....אז הייתי... בטח שהייתי מעדיף f40 אם היא רק הייתה נמכרת במחיר שווה לנפש של 70000 הייתי מעדיף אחת כזו.

אבל זה לא המצב!

המצב הוא שפנדה נמכרת ב60000

ה500 נמכרת באזור ה90000

ועכשיו לאור זה מה יותר משתלם?

תכשיט יקר או מיני המשתלמת ביותר בקטגוריה?

וסתם הערה, להתנשא על אנשים לא עושה אותך חכם יותר, צודק יותר, או מבין יותר

דרך ארץ קדמה לתורה.

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מר זומר(ו) היקר,

סם הבין את כוונתי, אתה לא. קורה. לא צריך לצאת למלחמה על הפסיכומטרי, דרך ארץ ושאר ירקות, כאשר מחירה של פיאט 500 עדיין עומד על 97K שקלים מוגזמים ומנופחים בעליל.

פיאט 500 1.2 פופ היא מכונית זולה גם באירופה, הציון הירוק שלה נמוך מאד, 2, בדיוק כמו של הפנדה(היבואן מזוכה במס והזיכוי אמור להוזיל לך את המכונית, לא להשאר בכיס היבואן).

אם סמל"ת היתה רוצה, היא יכלה למכור לנו את המכונית ב-70K.

אני הייתי ראשון המזמינים.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
ועכשיו לאור זה מה יותר משתלם?

תכשיט יקר או מיני המשתלמת ביותר בקטגוריה?

סליחה, אבל אם בעוד אלפיים ש"ח אני מקבל פיקנטו עם עוד טונות של איבזור, רכב הרבה יותר שלם ומושלם והכי חשוב, עוד 4 כריות אויר, אז אני לא מבין איך הפנדה נהפכה ל"המשתלמת ביותר בקטגוריה".

למרות המחיר המאוד תחרותי , עדיין אין לה מה להציע מול הפיקאנטו מעבר ליתרון של 200 סמ"ק ואספקה מיידית.

דרך אגב, שימו לב לעובדה מפתיעה, בכדי לרכוש את הפנדה במבצע הזה יש לרכוש קופון באתר שבקישור בעלות של 1000 ש"ח (שיקוזז ממחיר הקניה), עד עכשיו רכשו רק 16 אנשים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
מנהלים, לטיפולכם הודה.

תמיד כורכים שעורי לשון יחד עם הבנת הנקרא, כנראה שזה מתבקש!

לענייננו, אני לא מבין את אלה שכועסים על יבואן מסוים על הורדת מחירים!

נוצר שינוי מבורך בשוק, וסמל"ת נותנים את התשובה דרך צד שלישי.

חברת ליסינג גדולה יכולה לכעוס על יבואן שמוריד מחירים, וכנראה עושים זאת. הנכס של חברות הליסינג זה צי המכוניות שלהם. עבור הצרכן הפרטי המכונית היא מוצר, לא השקעה. אולי טיפול חינם יכול באמת להמתיק את הגלולה.

500 ממוצבת כמכונית רטרו, לא מחליפת הפנדה. למרות שכלכלית משתלם לחברה לייצר אותן מרכיבים משותפים (אז זו אותה מכונית?). כרטרו היא תכשיט יקר, ובמכוון לא רכב זול למכירות המוניות.

לקיה אין איזו מסורת מפוארת שאפשר לבנות עליה רטרו (פרייד רטרו?) אז הם מציעים מכונית מעוצבת היטב במחירי תחרות.

פורסם
תמיד כורכים שעורי לשון יחד עם הבנת הנקרא, כנראה שזה מתבקש!

לענייננו, אני לא מבין את אלה שכועסים על יבואן מסוים על הורדת מחירים!

נוצר שינוי מבורך בשוק, וסמל"ת נותנים את התשובה דרך צד שלישי.

חברת ליסינג גדולה יכולה לכעוס על יבואן שמוריד מחירים, וכנראה עושים זאת. הנכס של חברות הליסינג זה צי המכוניות שלהם. עבור הצרכן הפרטי המכונית היא מוצר, לא השקעה. אולי טיפול חינם יכול באמת להמתיק את הגלולה.

500 ממוצבת כמכונית רטרו, לא מחליפת הפנדה. למרות שכלכלית משתלם לחברה לייצר אותן מרכיבים משותפים (אז זו אותה מכונית?). כרטרו היא תכשיט יקר, ובמכוון לא רכב זול למכירות המוניות.

לקיה אין איזו מסורת מפוארת שאפשר לבנות עליה רטרו (פרייד רטרו?) אז הם מציעים מכונית מעוצבת היטב במחירי תחרות.

לי יש הקלות. להבא אני אציג אותם.

עכשיו לענייננו, המגיב 504L, שהעלה את הנושא. טען שמחירה של ה500 קרוב למחירה של הפנדה, בחו"ל. בארץ המצב שונה. פה היבואן מתמחר אותה במחיר יקר משמעותית ועושה קופה קטנה. מכיוון שהוא לא מוכר הרבה. המגיב, שוב אם הבנתי אותו נכון, מציע להוזיל את המחיר של ה500 למחיר הגיוני וקרוב למחיר בחו"ל וע"י כך להגדיל, כנראה בצורה משמעותית, את המכירות של ה500 בארץ. אם לפי דבריו מתמחרים את ה500 בחו"ל במחיר זול זה דיי מנוגד למה שכתבת.

פורסם

נדמה לי שמר אנגל כבר כתב בעצמו על המלכוד של סמל"ת עם הטרויקה שלהם: פנדה, 500, פונטו והתמחור: תוריד אחת משמעותית, פגעת בכולן.

ברור לי שהיבואן מעוניין לגרוף לכיסו כמה שיותר רווחים. לא ברור לי אם הוא פועל כך לטווח הקצר, הבינוני או הארוך. נראה שמשהו משתנה בשוק ולטובה.

אני לא מעורה בשוק באירופה. אם שם ה500 מתומחרת קרוב לפנדה, אז מי קונה פנדה?

אם רק בארץ היבואן מתמחר את ה-500 יקר (רטרו) אז לא נקנה אותה, ורק מי שחפץ ב"תכשיט" ישלם.

פורסם

השינוי בשוק הוא באמת לטובה, מעניין אילו עוד יבואנים יצטרפו.

הייתי רוצה לראות כאן את הפיאסטה עם מנוע 1.25 ידנית, עם 82 כ"ס :-) אחחחח. באיבזור זהה לדגם הנמכר אצלנו ובמחיר הנכון לדעתי היא תוכל לתת בראש לכל שאר המתחרות. דלק מוטורס למה אתם מחכים? :lol:

פורסם

מי שצריך את הדלתות האחוריות, או רכב קטן שאינו מושך תשומת לב.

הייתי רוצה לראות כאן את הפיאסטה עם מנוע 1.25 ידנית, עם 82 כ"ס :-) אחחחח. באיבזור זהה לדגם הנמכר אצלנו ובמחיר הנכון לדעתי היא תוכל לתת בראש לכל שאר המתחרות. דלק מוטורס למה אתם מחכים? :lol:

עזוב, הם עוד נאחזים בקרנות המזבח של הליסינג. תראה את שילובי המנוע+גיר שהם מביאים בפורד. פלא שהם לא מוכרים כמעט מהפיאסטה? אני מקווה שהם שם מאוד בלחץ - ואני שמח על כך. שנים ארוכות הם התעלמו מהצרכן הפרטי ועזרו לקבוע מחיר מופרך לשוק היד הראשונה והשניה - לא יקרה כלום אם יזיעו קצת עכשיו.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
נדמה לי שמר אנגל כבר כתב בעצמו על המלכוד של סמל"ת עם הטרויקה שלהם: פנדה, 500, פונטו והתמחור: תוריד אחת משמעותית, פגעת בכולן.

ברור לי שהיבואן מעוניין לגרוף לכיסו כמה שיותר רווחים. לא ברור לי אם הוא פועל כך לטווח הקצר, הבינוני או הארוך. נראה שמשהו משתנה בשוק ולטובה.

אם רק בארץ היבואן מתמחר את ה-500 יקר (רטרו) אז לא נקנה אותה, ורק מי שחפץ ב"תכשיט" ישלם.

ראשית, אין קשר בין רטרו לתכשיט יקר, כפי שהצעת בתגובה קודמת. בכל העולם, החיפושית החדשה, ה-500 והמיני מתומחרות כמכוניות נורמליות - אתה מוזמן לבדוק בכל אתר בינ"ל. כאן, במדינת האנומליות, הכל מותר. משתינים על עמישראל והוא כבר רגיל, זה גשם מבחינתו.

כן, אני ער למה שקורה כעת בארץ - ואני מקוה שזה יילך ויעמיק ושנבחרי הציבור שלנו יחששו לכסאם - אבל מנסיון של 63 שנות עצמאות, מתישהו נחזור לסורנו, לעצמנו.

שים לב למה שקורה עם פיאט בארץ. יצרן שהתמחותו במכוניות קטנות, ממש לא מותיר חותם בשוק. מחירי המחירון שלו כה מגוחכים, עד שגרסאות סופר-מאובזרות במהדורות מיוחדות זולות יותר מהגרסאות הרגילות. זה נשמע לך הגיוני?

המסקנה פשוטה וברורה. על פיאט להוריד את כל מחירי הקטנות שלה על מנת להיות שחקן משמעותי בשוק הזה.

פורסם

שים לב למה שקורה עם פיאט בארץ. יצרן שהתמחותו במכוניות קטנות, ממש לא מותיר חותם בשוק. מחירי המחירון שלו כה מגוחכים, עד שגרסאות סופר-מאובזרות במהדורות מיוחדות זולות יותר מהגרסאות הרגילות. זה נשמע לך הגיוני?

המסקנה פשוטה וברורה. על פיאט להוריד את כל מחירי הקטנות שלה על מנת להיות שחקן משמעותי בשוק הזה.

פיאט לא רק הגזימה עם מחירהן של מכוניות קטנות, ראו מה קרה עם ספינת הדגל שלה בארץ, הכרומה.

כאשר הכרומה הגיעה לא היה מחיר החדרה מעניין ומושך מספיק - למיטב הזכרוני.

לפי תגובות שונות וסקירות מרחבי האינטרנט זוהי מכונית מאוד מפנקת וכן יכולה להתחרות במשפחתיות גדולות, אבל היבואן לא נתן אפילו צ'אנס כדאי שהדגם המדובר יצליח בארצינו הקטנה.

מה אפשר להגיד על מכוניות קטנות אשר הינן הרוב המוחץ במכירות היבואן בארץ?

לדעתי מטרות המבצע הינן לטווח קצר בלבד,לגרוף קופה ולסגור בסתה. נכון שאנחנו לקוחות נהנים מהמחיר המאוד תחרותי ואף המחיר הריאלי לדגם הנ"ל, אבל לדעתי כאשר ייוצר דגם חדש אזי מחירו יקפוץ לפחות ב-10%!

נחייה ונראה.

Citroen C5 Aircross 1.5 BlueHDi/130 Feel

פורסם

לדעתי אפילו ב60K המחיר לא ראלי ,כחו לדוגמא את הקיה בהפרש של 2000 שקל מקבלים הרבה יותר בטיחות הדבר החשוב ביותר ,אבזור ,קידמה ,ו 7 שנות אחריות .

סמל"ת פשוט גרמה לרציחה של המותג פיאט שהייתה המלכה של ליין המכוניות הקטנות בארץ .

יוסי

פורסם

וואוו איזו בשורה גרועה בשבילי.

קיבלתי את הפנדה לפני פחות משבועיים ב 69 אלף ש"ח.

שאלתי את סוכן המכירות לפני שקניתי, האם הולך להיות מבצע חדש על הפנדה, הוא אמר לי לא נראה לי (ואני מדבר על הסוכנות הראשית בת"א). שאלתי אותו איך הוא מצפה למכור עוד פנדות במחיר 80, הוא אמר שהפנדה רכב טוב יותר מכל סגמנט המיני.

היה לי תקווה שבתום תקופת הליסינג (3 שנים) הרכב לא יאבד 50% מהסכום שבו קניתי, עכשיו אני צריך להתפלל שיגמר רק בירידה של 50%.

אני לא כועס עליהם שעשו את המבצע של 59 אלף, הם צריכים להיפטר מכל הפנדות לפני כניסת החדשה. אני כן כועס עליהם שלא יכלו להודיע/להזהיר לקוחות כמוני, שרכשו ב 69 אלף לפני פחות משבועיים. מה הלקוח צריך להבין מזה ?

פורסם

דיברתי עם סמל"ת עכשיו.

הם אומרים שהמבצע לא ישפיע בכלל על המחירון, מכיוון שבניגוד למבצעים אחרים שהיו ארוכים (וכן השפיעו), המבצע הזה הוא רק למספר ימים (רק עד סוף השבוע הזה, ולאחר מכן המחיר חוזר ל 80) ולכן כמות האנשים שירכשו היא קטנה מאוד. הם טוענים שבסה"כ רצו לשמור על רצף הזמנות בתקופה שהפנדה נגמרה במלאי (מי שמזמין עכשיו יקבל רק בעוד חודש וחצי חודשיים). הם אמרו שלא רוצים להרוס את הערך של הרכב.

ברור לי עוד יהיו עוד מבצעים על הפנדה. אני רק מקווה שבאמת יש שם רצון לשמור על הערך של הרכב לטובת לקוחות שכבר קנו, והמחירים של המבצעים הללו יהיו באזור 67 (כמו הקודם) ולא 59.

פורסם
וואוו איזו בשורה גרועה בשבילי.

קיבלתי את הפנדה לפני פחות משבועיים ב 69 אלף ש"ח.

שאלתי את סוכן המכירות לפני שקניתי, האם הולך להיות מבצע חדש על הפנדה, הוא אמר לי לא נראה לי (ואני מדבר על הסוכנות הראשית בת"א). שאלתי אותו איך הוא מצפה למכור עוד פנדות במחיר 80, הוא אמר שהפנדה רכב טוב יותר מכל סגמנט המיני.

היה לי תקווה שבתום תקופת הליסינג (3 שנים) הרכב לא יאבד 50% מהסכום שבו קניתי, עכשיו אני צריך להתפלל שיגמר רק בירידה של 50%.

אני לא כועס עליהם שעשו את המבצע של 59 אלף, הם צריכים להיפטר מכל הפנדות לפני כניסת החדשה. אני כן כועס עליהם שלא יכלו להודיע/להזהיר לקוחות כמוני, שרכשו ב 69 אלף לפני פחות משבועיים. מה הלקוח צריך להבין מזה ?

ומה היה מרגיש לקוח ששמע ששילמת 69K אחרי שהוא שילם 80K לפני המבצע ללקוחות המשביר? על זה נאמר You win some, you lose some.

בשנת 88', אבי רכש BX16TRS חדשה מלובינסקי ב-38K שקלים. מספר חודשים לתוך שנת המודל, אותה מכונית הוצעה ב-31K שקלים.

אבל אילו סמל"ת(ולובינסקי ועוד כמה יבואנים) היו מתמחרים את המכוניות באופן אטרקטיבי מלכתחילה, לא היה כל צורך במבצעים המוגזמים האלו. שימו לב מה קורה עם האלטו או הפיקנטו. המחיר אטרקטיבי מלכתחילה - וגם כשיש מבצע, ההנחה היא בגובה צנוע יחסית(2000 שקל לפיקנטו במבצע 'חבר', לדוגמה).

אני מקוה שמישהו בהנהלת סמל"ת(יוני אביטוב, למשל) קורא את השרשור הזה ויתחיל להזיז דברים. נאיביות מצדי? אולי, אבל הדוגמה שקרסו נתנה עם הקליאו והמיקרה חייבת לטלטל את כל הענף. אם לובינסקי מצפה למכור לי +206 ב-80K באולם התצוגה אבל מציע לי אותה ב-71K בשופרסל, משהו פה פגום מהיסוד.

פורסם
ומה היה מרגיש לקוח ששמע ששילמת 69K אחרי שהוא שילם 80K לפני המבצע ללקוחות המשביר? על זה נאמר You win some, you lose some.

תראה, יש פה עניין של תזמון. אם אני מקבל רכב, ולאחר חודש-חודשיים המחיר יורד דרסטית, זו הרגשה מחורבנת, אבל עדיין אחרת מאשר לקבל רכב, ולאחר שבוע וחצי המחיר יורד דרסטית. הרי ברור שלפני 10 ימים הם ידעו על המבצע, וזה מבצע מטורף (כמעט 15% הנחה מהמחיר שקניתי). מן ההגינות שבתפר הזמן שמאוד מאוד קרוב למבצע, ההנהלה תעדכן את הסוכנים להגיד ללקוחות להמתין מספר ימים. אבל שוב, אם מדובר על מבצע קצר למספר ימים, זה בסדר.

• תוכן חדש...