Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פולקסווגן בורה 02-03

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5453 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני מעוניין לקנות רכב מאחר ששנתיים הייתי עם רכב של המשפחה [שברולט קוואליר 2.2 אוטומט 1996]

לחבר שלי יש וולקסוואגן בורה comfortline 1600 שנת 2002 ומאוד היתרשמתי מהרכב במבט קצר ולא מעמיק.

רציתי לדעת קצת על הרכב שנת 2002-2003 על הדגמים האוטומטים 1900 טורבו דיזל ועל ה2000 בנזין.

הדברים העיקריים שאני רוצה לדעת:

צריכת דלק בעיר ומחוץ לעיר

אמינות

זמינות חלקים

והספק מנוע

אם מישהו מכיר אז את ה"מחלות" של הרכב הנ"ל ובכלל כל דבר יתקבל בברכה.

תודה רבה.

רועי

פורסם

הייתה לנו בורה 2001 אוטומטית, מפוארת שחרשה כבר מעל 250000 אלף ק"מ

יש משפט שאומר אם אתה לא מטפל באוטו, אוטו יבגוד בך ויעשה תקלות.

והכי חשוב לטפל בזמן כדי להנות אוטו לכמה שנים.

פורסם

שים לב ב7 עיניים לנושא התחזוקה- אל תתקרב לרכב שאין לו היסטורייה מסודרת ולא קמצנית. לתחזק טוב בורה מהשנים האלו זה דבר יקר והרבה אנשים כבר מחפפים.

את הבנזין לא הייתי קונה אבל דיזל במצב טוב יכולה להיות קנייה מוצלחת

שים לב גם לשוק- הבורה הרבה פחות פופולרית מהגולף. נקודה נוספת- תבדוק האם הרכב מבוקש לגניבות ותחליט על מקיף בהתאם (אני רואה המון בורות בגליל התחתון ובנצרת)

פורסם
שים לב ב7 עיניים לנושא התחזוקה- אל תתקרב לרכב שאין לו היסטורייה מסודרת ולא קמצנית. לתחזק טוב בורה מהשנים האלו זה דבר יקר והרבה אנשים כבר מחפפים.

תוכל בבקשה לפרט בנושא? ההיכרות ארוכת הטווח שלי עם בורה דווקא לימדה אותי אחרת לגמרי.

את הבנזין לא הייתי קונה אבל דיזל במצב טוב יכולה להיות קנייה מוצלחת

ומה בדיוק הבעיה עם הבנזין?

שים לב גם לשוק- הבורה הרבה פחות פופולרית מהגולף. נקודה נוספת- תבדוק האם הרכב מבוקש לגניבות ותחליט על מקיף בהתאם (אני רואה המון בורות בגליל התחתון ובנצרת)

המחירון הרשמי של הבורה היקרה ביותר שניתן להשיג היום (שנתון 05' מנוע 2.0 אוטומטית) נושק ל-50 אש"ח. בפועל, הדגם הזה נסחר במחיר נמוך יותר. מהצצה מהירה במחירון, רואים שהערך הריאלי של רובן הוא היכן שהוא בסביבות ה-30-35 אש"ח. סכום קצת גבולי לביטוח מקיף, הייתי אומר.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
תוכל בבקשה לפרט בנושא? ההיכרות ארוכת הטווח שלי עם בורה דווקא לימדה אותי אחרת לגמרי.

ומה בדיוק הבעיה עם הבנזין?

המחירון הרשמי של הבורה היקרה ביותר שניתן להשיג היום (שנתון 05' מנוע 2.0 אוטומטית) נושק ל-50 אש"ח. בפועל, הדגם הזה נסחר במחיר נמוך יותר. מהצצה מהירה במחירון, רואים שהערך הריאלי של רובן הוא היכן שהוא בסביבות ה-30-35 אש"ח. סכום קצת גבולי לביטוח מקיף, הייתי אומר.

עלויות תחזוקה: כולנו מכירים את המחיר הגבוה של החלקים של הוואגיות- כל חלק פלסטי הכי קטן עולה מאות שקלים. במכונית של 10 שנים על הכביש יש כבר בלאי שמצריך השקעה. גם עלויות המוסך של צמפיון גבוהות ולא קל למצוא מוסך "כללי" מומחה ברכבים האלו (ותעיד על כך ההצלחה של רון)

לגבי הבנזין- אני חושב שעם מחיר דלק של 7.5 האטרקטיביות של הסגמנט נמוכה מאוד ומצד שני הדיזלים של פולקסוואגן בסדר גמור ומכאן ההמלצה

לגבי עניין הביטוח- שים לב שהשארתי עם סימו שאלה עקב כך שאין לי נתונים. אני שומר לעצמי את זכות השתיקה על מנת לא להכליל מגזר שלם שחלקו הגדול שומר חוק.

פורסם

אני באמת לא יודע מהי רמת ההיכרות שלך עם הדגמים הללו, אבל לי יש היכרות ארוכת טווח טובה מאוד. חלקי פלסטיק יקרים? אולי, לא יודע. אם היו מתבלים/נשברים והייתי נאלץ לרכוש, כנראה שהייתי יודע. הבעיה היא שהם עדיין שלמים (גם אם הציפוי שלהם ירד והם דביקים ומכוערים), כך שעוד לא הגעתי למצב שבו נאלצתי לרכוש חלק פלסטי כלשהו.

לעניין סוגיית הבנזין/דיזל: אם לרוכש אין נסועה גבוהה, לא בטוח ששווה לו לרכוש דיזל. חשוב לזכור שבמקרה של תקלה ברכיב משמעותי (משאבת דלק, טורבו וכו'), העלויות תהיינה משמעותיות וסביר להניח שכל יתרון החסרון לעומת הבנזין יעלם במחי תקלה אחת.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

כולם פה מדברים שטויות ,חוץ מאלעד.

לדעתי אף אחד פה לא באמת החזיק בורה.

אני מחזיק באחת 2002 2.0 בזנין .

אני יכול להגיד רק טוב .

טיפולים היו ככה :

טיימינג כולל משאבת מים וכו .

1450 ש"ח

החלפת פלאנץ מים 100 ש"ח

בקר שליטה על חלונות החשמל (10$) מחו"ל

שמן טיפה יקר 170 ש"ח

פילטר שמן 80 ש"ח אם אני לא טועה

חיישן גיר כולל עבודה 1000 ש"ח

מה יקר פה ?

צריכת דלק משולבת +מזגן 10 ל 1 אפילו נושק ל11

יש הרבה דיבורים על צריכת שמן מוגזמת אבל לא נתקלתי.

ואני יכול להגיד שאני מאוד מאוד מרוצה מהרכב, אם קצת הוא צפוף מאחורה .

אבל אני ללא ילדים אז ככה שזה לא מפריע

2 מבוגרים יושבים בכיף מאחורה .

רכב נעים לנסיעה , נותן תחושת ביטחון ,שקט בטירוף לקח לי זמן להתרגל לזה .(אתה סוגר חלונות ) ובום ! שקט ..

עומד לייד אוטובוס ומה לא שומעים אותו ?

בקיצור יש לי רק חוויות טובות עם הרכב , ונהגתי על הרבה.

והכי חשוב אל תשווה את הרכב ליפנית אחרת כי זה לא השוואה ריאלית.

בהצלחה.

פורסם

אני לא יודע מה אמרו לך אבל אני יכול להגיד לך שאני עם 110K

ואין לי שום בעיות בגיר , מה שכן מומלץ להתקין קולר גיר, סיפור של כ1000-1500 ש"ח

בהצלחה.

פורסם

יש לי אפשרות להביא בורה או אאודי A4 מה יותר עדיף?

מה עלויות של הטיפולים באודי ומה של הבורה?

ומה יותר חסכוני?

פורסם

הייתה לי בורה מהשנים שציינת אבל 1600. המנוע שלה הרגיש קצת חלש לגוף אבל זה לדרישות של נהג שלוחץ. לאישתי לא היתה שום בעיה בקטע הזה. אני מניח שמנוע 2000 יותר מתאים לביצועים. מבחינת אמינות הכל היה 10 למעט חלק שהתגלה שסבל מפגם ביצור והוחלף ללא בעיה או התחמקות מאחריות של צ'מפיון. צריכת דלק כמו שאני זוכר היתה סבירה פלוס ופנים הרכב עצמו כמו פולקסווגן טיפוסי למי שמכיר - הכל איכותי ורמת גימור גבוהה מאוד בלי שום חירקוש או קירקוש. סך הכל אהבנו את האוטו שהוא אמין וטוב

• תוכן חדש...