Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5456 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני בחיפושים קדחתניים לרכב. מערכת האילוצים הפרטיים מאד מורכבת. יצאנו לדרך בחיפוש אחר מכונית סבירה בתקציב של 15000 ש"ח. כשהבנו שלא נמצא בתקציב הזה רכב שיענה על כל ציפיותינו, הוספנו (לא בקלות) עוד עשירייה.

אני מחפשת רכב בטיחותי, אמין וחסכוני - בתקציב של 25,000 ש"ח +-. רצוי שיהיה נוח ומרווח, רצוי שלא יהיה רגיש מדי לארבעה נהגים שונים (מאד) שעשויים לנהוג בו (שאחד מהם יודע לנהוג רק על אוטומט). רצוי שיהיה לו בגאז' נורמלי כי יש ילד בדרך... :).

אין צורך בפתיחות, האצות ופוזה. אבל בהחלט מעדיפה לא עגלה. ואם אפשר אשמח שלא יהיה משעמם ואפרורי. אבל זה באמת הפרמטר הפחות חשוב.

הרכב אמור לשמש אותי לנסיעות פעמיים שלוש בשבוע - אשדוד תלאביב.

מאשדוד ליבנה וחזור - פעם פעמיים בשבוע. (נהגת מבוגרת).

נסיעות ארוכות לטיולים מדי פעם (3-4 מבוגרים).

ובעיר מן הסתם.

מה אתם ממליצים?

באילו דגמים להתמקד ? ואם אפשר לציין את השנתון המועדף בהם, או למשל אם ידוע שגיר שלהם הולך לקראת ק"מ מסויים או דברים ספציפיים שיש לשים לב אליהם בהם, זה מאד יעזור. מאד. כי ככל שאני קוראת יותר בפורום ובכלל, אני יוצאת יותר מבולבלת וחושבת לעבור לטוסטוס ולצאת לטיולים מאורגנים באוטובוס. אז לפני שאני מתייאשת, בבקשה הושיעו!

למי שיש כח לקרוא עוד ובתקווה שזה יעזור לקבלת מושג על הרקע הנהיגתי שלי ומה עשוי למצוא חן בעיניי - אני מפרטת שעד היום התנסיתי בנהיגה (שנה שנתיים כ"א) במכוניות הבאות:

- אקורד שנת 2006 - חוץ מלמצוא חנייה בתל אביב ופחד שיפגעו בה/ישרטו אותה (ואולי צריכת הדלק אם אני זוכרת נכון) - אין לי שום מילה רעה.

- מזדה לנטיס שנת 2000 אוטומט - נחמד.

- פונטו (הדגם שקדם לספייס) ידנית - לא אהבתי. בעיקר כי ראות הכביש מהאוטו (לי באופן אישי) היייתה נוראית והרגשתי חוסר יציבות בנהיגה/נסיעה.

- דהייטסו שרייד ידנית - מכונית מצויינת שנהניתי ממנה מאד.

המון המון המון תודה לכל מי שקרא, יקרא, יגיב, ימליץ, יכוון ויעודד.

פורסם

זה לא יהיה פייר מצידי לענות לך כי אני משוחד.

סאאב 9-5 מודל 98-2001.

במידה והרכב מטופל במקומות הנכונים הוא עובד פיקס ולא עושה בעיות.

גם צריכת הדלק די מצחיקה ביחס לרכב עם מנועים גדולים ומוגדשים.

1 ל-13/14 מחוץ לעיר ומשולב 1 ל-11 בערך.

מיותר לציין על המרווח העצום ברכב והביצועים המדהימים(מצטער על ההיסחפות אבל פשוט קשה לי שלא להתלהב אחרי הנהיגה ברכב של ההורים שלי).

הבעיה היחידה

שוק! שוק! שוק!

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם
זה לא יהיה פייר מצידי לענות לך כי אני משוחד.

סאאב 9-5 מודל 98-2001.

במידה והרכב מטופל במקומות הנכונים הוא עובד פיקס ולא עושה בעיות.

גם צריכת הדלק די מצחיקה ביחס לרכב עם מנועים גדולים ומוגדשים.

1 ל-13/14 מחוץ לעיר ומשולב 1 ל-11 בערך.

מיותר לציין על המרווח העצום ברכב והביצועים המדהימים(מצטער על ההיסחפות אבל פשוט קשה לי שלא להתלהב אחרי הנהיגה ברכב של ההורים שלי).

הבעיה היחידה

שוק! שוק! שוק!

הי יוחאי תודה!

* אני מוכרחה להודות שהפתעת אותי לחלוטין. הרכב הזה בכלל לא היה בתודעה שלי.

הצצתי קצת פה ושם, ומקריאה ברפרוף קל ולא מתעמק, נראה שהוא באמת מצטיין ברוב הפרמטרים.

אם אתעלם לרגע שזה רכב ממש גדול (ועם מנוע ממש ממש גדול) ומהמצאי הדל שלו כרגע ביד 2 לפחות, אז עכשיו שלב השאלות:

* לטפל במקומות הנכונים = דורש מומחה לדבר = הרבה מאד כסף בטח לא? (ובטח יש כמה בודדים כאלה בכל הארץ, אז זה גם אומר לוגיסטיקה, זמן וכאלה. אני לא שוללת, אני פשוט מנסה להבין את העובדות).

* ומה לגבי זמינות חלקים? ועלויות ביטוח?

* שוק - לא ממש מטריד אותי ואני אסביר. אם אני מצליחה לקנות רכב בתקציב שציינתי, ושעונה על הדרישות שלי,בלי שאצטרך להוסיף יותר מעד 3K נניח ליישור קו, והוא יוכל לשרת אותי (בהנאה, לא בדייט שבועי/חודשי עם המוסכניק) 4-5 שנים לפחות אז לא מעניין אותי למכור אותו אחרי זה ו/או בכמה. מצדי, להישאר אתו כל עוד הוא נוסע והוא לא דורש בשביל זה תקציב שנתי של עלות הרכב עצמו. כלומר, אני חוזרת לשאלה שלי, האם לתחזק רכב כזה כדי שהוא יהיה כהגדרתך פיקס ובלי בעיות - לא עולה המון כסף בתחזוקה השוטפת?

(ותודה שהזכרת לי חוויות ילדות, כי כילדים אני נובן דודי שלי תמיד רבנו בינינו מי יסע בטיולים המשפחתיים עם אבא שלי בפורד קורטינה ומי עם דוד שלי בסאאב :) ).

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לדעתי אופל אסטרה דור רביעי 98-04 תתאים לכם.

רכב שנותן המון ביחס למחיר המצחיק שלו.

בטיחותי, מאובזר, נח לנהיגה, תא מטען יחסית גדול גם ב5 דלתות.

מושבים נוחים גם מאחור עם הרבה מקום לרגליים (בהנחה שאתם לא שחקני כדורסל) ומתאימים לנסיעות ארוכות.

מהניסיון שלי צריכת הדלק הממוצעת היא 1-12, בגיר האוטומטי.

אני מכרתי את שלי עם 190K ק"מ והגיר האוטומטי עבד מעולה ולא עשה לי בעיות אף פעם.

גיר ידני יתן צריכה טובה יותר.

אמינות טובה, אבל החלפים המקוריים יותר יקרים משל יפניות וקוראניות. לדעתי זה משתלם ביחס למחיר המצחיק של הרכב.

החיסרון הגדול הוא ירידת הערך.

כמו כל רכב, הכי טוב למצוא אחת מטופלת ושמורה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

סאאב 9-5 למישהו שמחפש רכב זול ואמין?! :shock:

מבחינת עלויות ביטוח אני לא מודאג. ביטוח מקיף בכל מקרה לא עושים לרכב כזה (מי יגנוב דבר כזה?) וביטוח חובה וצד ג' לא מושפעים במיוחד מדגם הרכב. מה שכן מדאיג אותי זה עניין האחזקה השוטפת. את כמות המוסכים שבאמת יודעים ורוצים לטפל בדגם הזה אפשר לספור על כף יד אחת ועוד ישארו אצבעות עודפות. אני הייתי הולך לכיוונים קצת יותר סטנדרטיים, עם כל הצער שבדבר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
לדעתי אופל אסטרה דור רביעי 98-04 תתאים לכם.

רכב שנותן המון ביחס למחיר המצחיק שלו.

בטיחותי, מאובזר, נח לנהיגה, תא מטען יחסית גדול גם ב5 דלתות.

מושבים נוחים גם מאחור עם הרבה מקום לרגליים (בהנחה שאתם לא שחקני כדורסל) ומתאימים לנסיעות ארוכות.

מהניסיון שלי צריכת הדלק הממוצעת היא 1-12, בגיר האוטומטי.

אני מכרתי את שלי עם 190K ק"מ והגיר האוטומטי עבד מעולה ולא עשה לי בעיות אף פעם.

גיר ידני יתן צריכה טובה יותר.

אמינות טובה, אבל החלפים המקוריים יותר יקרים משל יפניות וקוראניות. לדעתי זה משתלם ביחס למחיר המצחיק של הרכב.

החיסרון הגדול הוא ירידת הערך.

כמו כל רכב, הכי טוב למצוא אחת מטופלת ושמורה.

הי, תודה!

אני אבדוק לגבי הרכב הזה.

- איזה נפח מנוע מומלץ בדגם?

- אנחנו דווקא די גבוהים.. :) ואם אני מבינה נכון אז ה-5 דלתות תהא עדיפה עבורנו? (נוחות ישיבה, בגאז')

- יש רגישויות ידועות בדגם הזה?

פורסם

אפשר להוסיף לאסטרה גם מגאן II ידנית בנזין (רוב הדיזל שחוטות), לא שיא האמינות, אבל גם לא האסון שמדברים עליו, חסכונית, מרווחת, ובטוחה מאוד, בשנים 2004-2006 אפשר למצוא ב25-30K, לדגם ההצ"בק יש מראה יחחודי גם כן.

פורסם
סאאב 9-5 למישהו שמחפש רכב זול ואמין?! :shock:

מבחינת עלויות ביטוח אני לא מודאג. ביטוח מקיף בכל מקרה לא עושים לרכב כזה (מי יגנוב דבר כזה?) וביטוח חובה וצד ג' לא מושפעים במיוחד מדגם הרכב. מה שכן מדאיג אותי זה עניין האחזקה השוטפת. את כמות המוסכים שבאמת יודעים ורוצים לטפל בדגם הזה אפשר לספור על כף יד אחת ועוד ישארו אצבעות עודפות. אני הייתי הולך לכיוונים קצת יותר סטנדרטיים, עם כל הצער שבדבר.

הי צביקה, תודה!

- עלויות התחזוקה (ודווקא לאור נדירות המומחים לדבר) - זה מה שהדאיג גם אותי. אבל, כיוון שאני בכו"ז רוצה לעשות שיקול בכיוון - על איזה סדר גודל של עלויות אנחנו מדברים מבחינת תחזוקה? אם נניח ואני מצליחה למצוא רכב כזה שנת 98/00 ושמור ומטופל (עלות של כ-20 K בערך). בכמה מתייקרת לי התחזוקה השנתית שלו בהשוואה לרכב סטנדרטי? בכמה מאות לשנה? אלפים? ונניח ואלפים, ואני אקפיד להמשיך ולשמור ולטפל רק אצל מומחים, יש לרכב כזה היכולת לשרת אותי 4-5 שנים? (ברור שזה תלוי ברכב הספציפי ואם בכלל אפשר למצוא אחד כזה שמור, אבל גרוסו מודו, להבנת העניין וכדאיות או חוסר כדאיות כלכלית שבדבר).

- ואם מראש לוותר על זה, ולהקשיב לעצתך ולחפש משהו סטנרדטי - אני אשמח לקבל המלצתך לדגמים ספציפיים, אם בא לך כמובן :)

פורסם
אפשר להוסיף לאסטרה גם מגאן II ידנית בנזין (רוב הדיזל שחוטות), לא שיא האמינות, אבל גם לא האסון שמדברים עליו, חסכונית, מרווחת, ובטוחה מאוד, בשנים 2004-2006 אפשר למצוא ב25-30K, לדגם ההצ"בק יש מראה יחחודי גם כן.

תודה!

- כמי שנהגה בעברה בידניות,( ושכחתי ברשימה המקורית לציין גם את הניסיון שלי על רנו אקספרס מהעבודה שחרשתי אתה את כל הארץ) הייתי שמחה לשקול רכב עם גיר ידני, אבל זה אומר שבעלי לא יוכל לנהוג עליו כלל. :)

• חברי המעגל הראשון
פורסם
הי, תודה!

אני אבדוק לגבי הרכב הזה.

- איזה נפח מנוע מומלץ בדגם?

- אנחנו דווקא די גבוהים.. :) ואם אני מבינה נכון אז ה-5 דלתות תהא עדיפה עבורנו? (נוחות ישיבה, בגאז')

- יש רגישויות ידועות בדגם הזה?

-לי היה מנוע 1.6 עם 100 כ"ס, שלדעתי נותן ביצועים סבירים גם בגיר האוטומטי. זה לא מטוס אבל גם ממש לא עגלה.

על הדגם הספציפי הזה אני ממליץ.

יש מנוע בנפח 1.8 עם 125 כ"ס שלא נהגתי עליו, מן הסתם יתן ביצועים טובים יותר. מבחינת אמינותו אין לי מושג.

לדגם ה"ספורטיבי" שנקרא GSI יש מנוע בנפח 2.2 עם 147 כ"ס.

יש גם מנועי טורבו דיזל שגם עליהם אין לי מושג.

-אני חושב שתא הנוסעים ב5 דלתות באותו גודל כמו ב4, רק שב4 תא המטען גדול יותר.

אבל ה5 דלתות הרבה יותר יפה:-)

-בעניין רגישויות, חשוב להחליף את הטיימינג כל 60 אלף ק"מ.

קיימת גם רגישות של שסתום EGR שאם לא מנקים אותו כל כמה טיפולים נסתם מהפיח וגורם למנוע להכבות בעצירה לפעמים.

זה מה שאני מכיר.

עם הקפדה על טיפולים לא צריכות להיות בעיות מיוחדות ברכב בכלל, למעט בלאי טבעי. אחרי הכל זה רכב בן 10 -8 שנים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

דווקא אם התגמשות קלה לכיוון ה-30 אלף, את יכולה להשיג פורד פוקוס 2005. הרכב קיבל 5 כוכבי בטיחות.

ע"פ ביקורות של אנשים הוא די אמין, ואוכל דלק כמו כול רכב משפחתי אוטומט(אולי קצת יותר, אבל לא קריטי בכלל)

פורסם

slowride ו-davemustain תודה על הטיפים ועזרתכם.

בשעה טובה קניתי פוקוס 2002.

אמנם פושטית (LX, יד 4 ונושקת ל-190000 ק"מ) אבל התאהבתי בה.

נהגתי בה בשתי הזדמנויות שונות (ובאחת מהן כחצי שעה - ולבד!).לקח טיפה זמן להתרגל אליה, ובעיקר לראות המאתגרת מאחור. אבל היא הייתה לי נוחה ובסה"כ נעימה לנהיגה.

היא יפהפיה (צבע כסף ירקרק) ו-שמורה יחסית לגילה וידיה הרבות.

קנייה + יישור קו - ועוד נשאר לי עודף (שמיד הלך לביטוח).

8)

(אני מקווה להיות מאוהבת בה גם בהמשך הדרך.)

שוב תודה לכל היועצים!

• תוכן חדש...