Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5471 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בסיוויק 94 מידת הברגים היא מילמטרית או אינצ'ית? יצא לי להתקל בלא מעט ברגים ברכב הזה, שבוקסות איצ'יות יושבות בצורה הדוקה יותר מאשר מילמטריות.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא לא נראה.. בכל אופן גם אם ראצ'ט אפשר לפתוח ברגים סגורים חזק וכלי איכותי לא יפגע מהמכות הדרושות לפתיחת הברגים.

מפתחות רינג (במיוחד הפתוח אבל גם הסגור) הם הכלים שהכי הרבה גורמים לנזקים לראשי הברגים והאומים.

הניסיון שלי מוכיח אחרת והספקתי להרוס שני ראצ'טים איכותים תוצרת HAZET. אחרי 5 שנים בעבודה עם כלים הכי איכותיים שיש בחיל האוויר למדתי דבר או שניים.

ראצ'ט ביסודו הינו כלי מהיר לפתיחה/וסגירה של ברגים אבל לא לפתיחה ראשונית של ברגים המהודקים חזק מכיוון שהמנגנון לא מתוכנן להעביר כוחות גדולים.

ייתכן שקיימים ראצ'טים שכן מיועדים לפתיחה ראשונית לכן אשמח לקבל קישור לרכישת ראצ'ט כזה.

איזה כייף לי :)

פורסם

יש לי כמה וכמה רצ'אטים של בטה, סנפאון , קוקן וקרפטסמן ואחרי 20 שנה הם כמו חדשים והם עברו הרבה פתיחות ברגים, מכות והתעללות. קשה. רק הבטה נדפק יום אחד בלי אזהרה מוקדמת.

הכלים שהכי הרבה החלפתי עקב בלאי היו מפתחות רינג, ידיות כוח וקצת בוקסות רגילות, שעבדו על פטיש אויר מידי פעם , עקב העצלנות שלי לחפש את הבוקסות המחוסמות בארגז כלים.

פורסם
בוקי צודק, מפתח גביע (בוקסה) תמיד תהיה הבחירה הנוחה והעדיפה ואחריה מפתח רינג.

לא תמיד נכון.

אם משתמשים בפטיש אוויר עם הבוקסה אתה צודק. אם משתמשים בידית כוח אז לפעמים בוקסה פחות עדיפה בכלל שנקודת הפעלת המומנט גבוהה יותר מאשר עם רינג ואז קורה שבמקום להפעיל רק מומנט סיבוב מופעל גם מומנט צירי. או שהבוקסה מתפצחת או שהבורג נשבר וכו'. בדיוק כמו שקורה לחמורים שמנסים לעלות על מפתח צלב כדי לפתוח בורג של גלגל. במקרה של בוקסה עם ידית כוח כמובן שהנקודה קרובה בהרבה מאשר מבמפתח צלב, עך עדיין היא גבוהה יותר מאשר במקרה של רינג (ללא ברך).

1. אני לא מכיר רכבים מודרניים שיש בהם ברגים אינציים, בטח לא ברכבים יפניים.
  2. יש דבר כזה שנקרא רינג פתוח- רינג פתוח קוראים או למפתח שצידו האחד רינג סגור וצידו השני מפתח פתוח או למה שמכונה בישראל מפתח ניפלים, שהוא מעין רינג שיש לו חריץ כדי לאפשר הכנסה של צינור. זה הכלי:
  3. 31HdZXux5ZL.jpg

פורסם

למקצוען שיודע לעבוד עם כלי ונותן תמיכה לראצ'ט אין בעיות כאלו, מה שאי אפשר לעשות למפתח.

מפתחות זה המכסח הברגים מספר 1, אחריו אגב מגיע הפטיש אויר.

האמת שמפתח שבדי עושה יותר נזקים אבל זה כלי אסור לשימוש במכונאות.

פורסם

הסבר הטכני נכון, עכשיו אסביר מה קורה בשימוש במפתח.

לא תמיד אתה יכול לשם אותו בצורה נוחה על ראש הבורג בגלל בעיות מיקום (בגלל זה נבחר לשימוש המפתח) ועד שלרגע שאתה מפעיל עליו לחץ או מכה הוא מתרופף על ראש הבורג וגורם לנזק כפול לבורג ולכלי.

זה קורה גם עם ראצ'ט אבל רק כאשר יש שימוש במאריכים ומפרקים וקשה לתת לחץ צירי בצורה טובה, הבוקסה אינה מתיישבת כמו שצריך ואז נגרם נזק.

פורסם

בדיוק ומכורח הנסיבות משתמשים יותר במפתחות מאשר בבוקסות עם מאריכים ומפרקים ושכבר משתמשים, מודעים לבעיה ומנסים למנוע אותה ע"י הקפדה של הצבת הבוקסה במקום כמה שיותר טוב, לפני הפעלת הכוח או הפטיש אויר.

פורסם
בדיוק בסדר הפוך למה שרשמת.

בוקסה במקומות שאפשר,

אם אין גישה עם בוקסה -מפתח רינג.

אם אין גישה עם מפתח רינג - מפתח פתוח (אין דבר כזה רינג פתוח)

מפתח פתוח הכי הרסני לראשי בורג, כי שטח המגע שלו עם ראש הבורג הוא הקטן ביותר והעומס הנקודתי שהוא מפעיל הוא הגדול ביותר.

לידיעה כללית, "רינג-פתוח", הוא מפתח בעל צד אחד סגור וצד אחד פתוח, שני הצדים באותה המידה.

images?q=tbn:ANd9GcTQKnUTLMOGQ7Gui_U50-b4QSS56ORFh3RUl2ayOVG6eYjmdmZ-fg

פתוח-פתוח, מן הסתם, שני צידיו פתוחים. מגיע ב-2 מידות שונות, אחת לכל קצה.

images?q=tbn:ANd9GcTy_JCdgc9O53BIN3fOTcR-noA2U10PAnnFBRLhtNlpykX2s60o

מפתח רינג-רינג (אני קורא לו מפתח "הלו", אבל זה רק אני), הוא סגור בשני קצותיו ומגיע ב-2 מידות שונות-אחת לכל קצה. מגיע גם בווריאציות של זויות שונות (מפתח "בננה" וכולי).

images?q=tbn:ANd9GcTnkagT_c2oPQThfNRLd3nkunchbVQuKWG2Rq-85hpIjWRcDnOB

ויש כמובן את התמונה שהעלו פה של מפתח שנקרא "רינג חתוך", אותו מפתח ניפלים מפורסם.

ויש עוד הרבה ווריאציות...

שימו לב שסוג הכלי (סגור\ פתוח, ניפל, וכולי) הוא גורם משני!!! ב"הרסנות" בשימוש על הבורג. הגורם ההרסני מספר אחד הוא שימוש לא נכון בכלי (מברג שענים בתור לום...כבר נתקלתי במשהו כזה) או שימוש בכלי לא נכון (מילימטרי על אינטשי וכולי). רק לאחר מכן סוג הכלי נכנס לתמונה.

אני חולק על הדיעה ש-6 פינות עדיף על 12. ב-12 האחיזה היא הדוקה הרבה יותר וחלוקת הכוח נכונה ומהונדסת בהתאם- אני מעדיף את ה-12.

לא מצליח למצוא כרגע את הסימוכין לטענה שלי, אבל ניתן לראות אותה בקטלוג של אחת החברות הגרמניות הרציניות- STAHLWILLE. שם זה נקרא "AS DRIVE", ומפורט שם כולל איור של בדיקה טרמית על איזורי הלחץ והפעלת האנרגייה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

שרשור מצויין רק מישהו יכול לתת לי שמות של כמה חברות מוכרות שהם נחשבות טובות היום?

וכמה זה עולה +-?

"בחיים כמו במהלך פניה אף פעם אל תעצור!"

Life's too short, we're here for a good time, not a long time. -Colin McRae

פורסם

ברווז, יש מפתח רינג-פתוח. כמו שיש גם מפתח 8-10 ( צד אחד 8, צד שני 10).

אין מפתח {רינג פתוח} כלומר השימוש במונח הזה לתאור צד אחד של המפתח לא נכון.

לזה הייתה כוונה של פותח השירשור ועל זה אני הערתי.

פורסם

תתפלא, אבל גם באנגלית קיים המונח רינג\פתוח.

open\box spanner.

לעיתים גם נקרא combination spanner.

אישית אני ועוד רובם המוחלט של הקליינטים שאני עובד איתם קוראים למפתחות הללו רינג-פתוח (או רינג\פתוח, או WHATEVER).

אם המונח אינו בעיברית תיקנית, אשמח לדעת.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ברווז יקר,

חבל על הויכוח שהוא על עצם המינוח. כולם פה מבינים במה מדובר.

השאלה היתה איזה כלי עדיף, והתשובה היא בטח לא כלי שיש לו ראש כזה בצד אחד וראש אחר בצד השני.

למרות שהצדק איתך, ואכן יש מינוח מקובל לכלי כזה (לפחות אני שמעתי על open/ring פעם לפחות בחיי וזה כבר אומר משהו).

• תוכן חדש...