Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5470 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תתפלא, אבל גם באנגלית קיים המונח רינג\פתוח.

open\box spanner.

לעיתים גם נקרא combination spanner.

אישית אני ועוד רובם המוחלט של הקליינטים שאני עובד איתם קוראים למפתחות הללו רינג-פתוח (או רינג\פתוח, או WHATEVER).

אם המונח אינו בעיברית תיקנית, אשמח לדעת.

רינג זה לא מילה בעברית ולכן אין מה לדבר על עברית תקנית פה

המכונאים קוראים לזה מפתח רגיל (לפתוח סגור) ואם המפתח קצת שונה אז יש שמות שונים כמו פתוח פתוח (כלי מיותר) סגור סגור גמל, בננה או מכופף ועוד....

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חשוב לי לציין שעוד יותר לא הבנתי מה עדיף כל אחד אומר פה משהו אחר...

אחד אומר 6 צלעות השני 12 צלעות קצת סדר בבלאגן יוכל להועיל יותר

פורסם

אנסה לסכם:

1) כלי מחברה טובה, במידה הנכונה, בשימוש נכון יעשה את העבודה.

2) להמנע משימוש במפתח פתוח כשיש אפשרות.

מה זה חברה טובה? בד"כ הכלים יהיו יקרים יותר, לחברה שם מוכר לאורך שנים, תנתן לכלים אחריות שנה/חמש שנים/כל החיים, הכלים עשויים מפלדה איכותית, מצויין בד"כ גימור כרום ונדיום.

3) ברכב מרבית הברגים יהיו במידה מילימטרית. שימוש בקאליבר זה לא מילה גסה.

4) לא להשתמש בראצ'ט, אלא בידית כח יעודית, לברגים חזקים במיוחד (גלגל, מתלים וכו') בפתיחה ראשונית והידוק סופי. (האחריות לראצ'ט היא רק בשימוש נכון כנ"ל, אם כי סביר להניח שראצ'ט איכותי ישרוד בורג רגיל)

לגבי בוקסה משושה או כוכב - קרא את הדעות לכאן ולכאן. אני ממתין כמוך לחיזוקים לגבי הטענה על בוקסת כוכב, גם לי זה חדש.

הרסת בורג? לא סוף העולם! גש לבעל מקצוע שישחרר אותו עם הכלים המתאימים בלי הרבה בעיות.

פורסם
אנסה לסכם:

4) לא להשתמש בראצ'ט, אלא בידית כח יעודית, לברגים חזקים במיוחד (גלגל, מתלים וכו') בפתיחה ראשונית והידוק סופי. (האחריות לראצ'ט היא רק בשימוש נכון כנ"ל, אם כי סביר להניח שראצ'ט איכותי ישרוד בורג רגיל)

quote]

+1

איזה כייף לי :)

פורסם

"כוכב" זה משהו אחר לגמרי... כוכב זה טורקס בד"כ .

בהזדמנות אעלה סריקה של הקטלוג לפה, שמסביר למה 12 יותר טוב מ-6.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מסכים. מפתח כוכב - הכוונה למפתח טורקס, מי כבעל סיטרואן יודע.

כשכותבים "בוקסת כוכב" מול "בוקסה משושה" או "בוקסה בצורת כוכב" כנראה הכוונה לבוקסת-12.

בנוסף, בוקסה משושה עדיפה על כזו בצורת כוכב 12 צלעות (שהיא יותר נוחה לשימוש).

פורסם

בוקסה עם 12 "פינות" נוחה יותר לעבודה מהירה.

לבוקסה משושה יש ייתרון על פני בוקסה עם 12 צלעות בשמירה על ראש הבורג מכיוון ששטח המגע שלה עם הבורג גדול יותר.

לפיכך הסיכון ל"מריחה" של ראש הבורג קטן יותר. זה נכון במיוחד כאשר הברגים הם באיכות נמוכה.

לכן בכל מצב בו צריך לסגור ברגים בטורק גבוה - רצוי להשתמש בבוקסה משושה.

• תוכן חדש...