Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8019 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז אחרי שקצת הצקתי לכם עם הבראבה של אחי - הגיע תורי...

ככה, רכשתי לפינ כחצי שנה פיאט בראבו 97.

לאחר כשלושה חודשים התפוצצו לי מותחני טיימינג, הכנסתי למוסך עשו טיפול בראש, וכל החבילה...

כעת, אם אני נוסע עם המנוע, מכבה אותו לפרק זמן קצר של 5-10 לעיתים גם אחרי 30 דקות, כשאני בא להתניע אותו אז נשמע כאילו הסטרטר מנסה לסובב קצת, נתקע ולפעמים משתחרר בעצלתיים...

אגב, החלפתי מצבר לפני כחודשיים.

האם נשמע כמו סטרטר או שזה נשמע למישהו מוכר כבעיה טיפוסית לרכב?

רפי לין - לדעתך מצפה.

תודה.

פורסם
טוב אז אחרי שקצת הצקתי לכם עם הבראבה של אחי - הגיע תורי...

ככה, רכשתי לפינ כחצי שנה פיאט בראבו 97.

לאחר כשלושה חודשים התפוצצו לי מותחני טיימינג, הכנסתי למוסך עשו טיפול בראש, וכל החבילה...

כעת, אם אני נוסע עם המנוע, מכבה אותו לפרק זמן קצר של 5-10 לעיתים גם אחרי 30 דקות, כשאני בא להתניע אותו אז נשמע כאילו הסטרטר מנסה לסובב קצת, נתקע ולפעמים משתחרר בעצלתיים...

אגב, החלפתי מצבר לפני כחודשיים.

האם נשמע כמו סטרטר או שזה נשמע למישהו מוכר כבעיה טיפוסית לרכב?

רפי לין - לדעתך מצפה.

תודה.

גם אצלי יש את הבעיה הזאת, הייתה יותר חמורה אבל עכשיו פחות...

אם אני נוסע על הרכב ואז מכבה את המנוע ואחרי פרק זמן (בדר"כ ארוך) אני מנסה להתניע הוא לא מתניע ישר...

לפעמים אני לוחץ לחיצה קטנה על הדוושא של הגז להכניס לו קצת דלק למערכת (אחרי הכל בלילה רוב הדלק יורד ואין לו מספיק דלק בשביל להתניע) ואז הוא מתניע לי בעיה.

אבל מקודם לא הייתי מליח בכלל להתניע הייתי מנסה לפחות 3-4 פעמים עד שהייתי מצליח להתניע את הרכב.

הכנסתי אותה למוסך והמוסכניק אמר שההצתה איפה שמכניסים את המפתח לא עמד ישר ואז הייתה איזו שהיא בעיה של החיבורים או משהו בסגנון.

בכל מקרה הוא כיוון לי את זה והתחיל להניע לי יותר טוב...ותמיד מפעם ראשונה, אולי רצוי שתפנה למוסך ושיבדקו לך את העניין, שלא תתקע באמצע שום מקום בלי יכולת להתניע את הרכב.

:scatter:
פורסם

האם הבראבו הנה עם הילוכים אוטומטיים (נראה לי שכן).

עלול להיות שאם פרקו את ראש המנוע וחרטו ממנו כדי ליישרו עלה יחס הדחיסה במנוע וזה מהווה התנגדות חזקה למתנע (סטרטר). אם זאת הבעיה, ניתן לפותרה ע"י החלפת המתנע לחזק יותר (משופץ). כל הבדיקה הזאת והחלפת המתנע אם צריך, בצע במוסך מורשה היבואן כי שם מכירים את התופעה ואת הפתרון של החלפת המתנע.

בברכה - רפי לין :idea:

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

היום החלפתי דוד אחורי ברכב ובעיות ההתנעה שהיו לי (לעיל), עושה רושם ונעלמו.

אז למיטב הבנתי, היתה בעיה עם הדוד הקודם שכנראה היה סתום ולחצי גזים שנשארו בקו היוו התנגדות, דבר שהקשה על הסטרטר.

(התופעה היתה תמיד כאשר המנוע היה חם, אם הייתי מכבה ומנסה להתניע זמן קצר אחרי הכיבוי - עד 10 דקות).

האם יש הגיון בדברי?

פורסם

אם דוד המפלט היה סתום מאוד אז הגזים גם חנקו המנוע וגם בלמו אותו כך שהמנוע נהיה קשה יותר לסבוב ולמתנע היה קשה להתגבר עליו ולסובבו.

תקלה כזאת אינה נפוצה אך תתכן מאוד ואם נפתרה בעית ההתנעה אז זה מצוין.

בברכה - רפי לין :idea:

פורסם
היום החלפתי דוד אחורי ברכב ובעיות ההתנעה שהיו לי (לעיל), עושה רושם ונעלמו.

אז למיטב הבנתי, היתה בעיה עם הדוד הקודם שכנראה היה סתום ולחצי גזים שנשארו בקו היוו התנגדות, דבר שהקשה על הסטרטר.

(התופעה היתה תמיד כאשר המנוע היה חם, אם הייתי מכבה ומנסה להתניע זמן קצר אחרי הכיבוי - עד 10 דקות).

האם יש הגיון בדברי?

מערכת פליטה סתומה גורמת לאיבוד כח ואובדן סחיבה במנוע , כך שאני לא רואה קשר בין השניים.

מניסיוני, התופעה שציינת מצביעה על מתנע לקראת סוף חייו. אך לא מחייב.

תעקוב אחרי התופעה ודווח לנו אם חזרה...

• תוכן חדש...