Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5352 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הודעה ראשונה בפורום- מזל טוב

יש לי תקציב של 10K מחפש רכב חסכוני בדלק ונוח

לפי החיפושים הפונטו הכי עונה על הדרישות, אני מדבר על השנים 96-99,

העניין הוא שהרבה אנשים התריעו אותי מהרכב שהוא בעייתי

מעוניין לשמוע המלצות מאנשים שנהגו ברכב, ובכלל

חוץ מהפונטו יש עוד המלצות מעניינות?

פורסם

אם אתה מחפש רכב טוב בין השני שציינת תבדוק על טויוטה סטארלט.

המחירון שלהם נע בסביבות מ6000 אלף ואפילו עד 19,000 אלף

אחלה רכב שבעולם, חסכוני, חזק וטוב.

הייתי ממליץ על סטאלרט הרבה יותר מפונטו בגלל הרגישות הגבוהה של המנועים של הפונטו

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם

כול מקרה לגופו. רכב עם מוניטין מעולה, יפגין חרא אמינות אם לא טיפלו בו כמו שצריך.

אני בזמנו סמכתי על שמועות כאלה באופן עיוור וקניתי את אותה טויוטה סטארלט מהוללת. אם היית יודע כמה בעיות הרכב הזה עשה לי, היית שוקל אם להמליץ על הרכב הזה למישהו.

פורסם
אם אתה מחפש רכב טוב בין השני שציינת תבדוק על טויוטה סטארלט.

המחירון שלהם נע בסביבות מ6000 אלף ואפילו עד 19,000 אלף

אחלה רכב שבעולם, חסכוני, חזק וטוב.

הייתי ממליץ על סטאלרט הרבה יותר מפונטו בגלל הרגישות הגבוהה של המנועים של הפונטו

לא בתקציב..

המחיר שלהם קצת יותר גבוה

פורסם

אין בעיה לחפש פונטו, אתה רק צריך להקפיד להציץ ברדיאטור ולראות שאין שם מי ברז או מי קירור ב 20 שקל לגלון. (תזכיר למוכר את השם "אמריקן איגל" ותראה אם זה מעלה זכרון כזה או אחר...)

גם אם קונים פונטו, רצוי לעשות בדיקה לפני קניה, המחלה הגדולה ביותר של הרכב הזה היא קורוזיה בראש המנוע. זה מקרה של 0 או 100-

מי שמטפל ברכב כמו שצריך עם נוזל קירור הגון- לא יקרה. (אלא אם יצוצו נסיבות אחרות כמובן שלא קשורות למערכת הקירור)

מי שתוקע מי ברז ברדיאטור- זה יקרה ב 100%.

אם אתה הולך על פונטו דור ראשון, מומלץ בחום ללכת על אחת מהשנים המאוחרות בלבד.

ובכלליות, מומלץ להוסיף עוד 2000 שקל וללכת על פונטו דור שני, שנת 2001. טובה יותר בכל דרך אפשרית.

פורסם

ובכלליות, מומלץ להוסיף עוד 2000 שקל וללכת על פונטו דור שני, שנת 2001. טובה יותר בכל דרך אפשרית.

היא באמת טובה יותר, אבל אליה וקוץ בה - הרבה יותר קשה להשיג לה חלקי חילוף משומשים והם יותר יקרים - והכי גרוע - זה שבתור בעלים של רכב ישן אתה זקוק לחלפים האלה :wink:

כמו כן בגלל שמדובר בצורה ישנה יותר יש פחות ביקוש לרכב ואתה יכול לרכוש רכב משנתון 2000 במחיר נמוך יחסית.

לגבי הרגישות של הרכב - כל מה ששמעת נכון. הרכב מתחמם אם עשו בו קומבינות ושמו בו מים רגילים או נוזל קירור נחות.

חפש אחת מטופלת ברחבי הארץ, זה לא יהיה קל בכלל.

פורסם

תודה על הטיפים,

בכל מקרה בדקתי עוד כמה אופציות כמו CLIO B, אופל קורסה אולי אפילו איביזיה הם עומדים בערך בתקציב אבל אני לא מבין גדול ברכבים האלו

פורסם

הפונטו הכי פשוט לטיפול מבין כל אלו שבדקת.

בכל מקרה הייתי מציע לך לחפש רכב שמור, פחות משנה מה המוצא שלו - פחות משנה אם הוא מ-99 או 2000.

אני לא יודע כמה אתה נוסע בשנה, אבל גם במחירי הדלק הנוכחיים, מספיק שתיפול על סדרה של תקלות תחזוקה יקרות כמו מדחס מזגן, ממיר קטליטי וכו' וכו' - כדי שכל ההפרש בדלק יימחק במהירות.

לכן - תכניס לאופציות גם רכבים משפחתיים, על מנת שתוכל לאתר לעצמך רכב איכותי וטוב ולאו דווקא דגם ספציפי.

פורסם
היא באמת טובה יותר, אבל אליה וקוץ בה - הרבה יותר קשה להשיג לה חלקי חילוף משומשים והם יותר יקרים - והכי גרוע - זה שבתור בעלים של רכב ישן אתה זקוק לחלפים האלה :wink:

עוד לא נתקלתי במצב של מחסור בחלפים משומשים לרכב הזה, יש טונות בפירוקיות. המחיר שבו הם מוכרים את החלפים, מצד שני, זה סיפור אחר....

פורסם

זה בדיוק העניין - החלקים של ספייס הרבה יותר יקרים בפירוקים מאשר חלפים של פונטו רגילה.

כמובן, תלוי מה - פתח איוורור ששברו לי עלה 50 ש"ח והוחלף. אני מאמין שזה היה עולה אותו דבר גם בפונטו ישנה יותר.

אם תרצה לרכוש תיבת פיוזים או מאוורר רדיאטור - תשלם הרבה יותר על זה של ספייס.

בקיצור - אם הבחור תפרן, עדיף לחפש פונטו מהצורה הישנה.

פורסם
אין בעיה לחפש פונטו, אתה רק צריך להקפיד להציץ ברדיאטור ולראות שאין שם מי ברז או מי קירור ב 20 שקל לגלון. (תזכיר למוכר את השם "אמריקן איגל" ותראה אם זה מעלה זכרון כזה או אחר...)

גם אם קונים פונטו, רצוי לעשות בדיקה לפני קניה, המחלה הגדולה ביותר של הרכב הזה היא קורוזיה בראש המנוע. זה מקרה של 0 או 100-

מי שמטפל ברכב כמו שצריך עם נוזל קירור הגון- לא יקרה. (אלא אם יצוצו נסיבות אחרות כמובן שלא קשורות למערכת הקירור)

מי שתוקע מי ברז ברדיאטור- זה יקרה ב 100%.

אם אתה הולך על פונטו דור ראשון, מומלץ בחום ללכת על אחת מהשנים המאוחרות בלבד.

טוב נראה לי אני ילך על הפונטו

בנוגע למים, יש אפשרות לבדוק את מצב הרדיאטור? עם המוכר אומר לי שהוא טיפל עם מים טובים ומשקר יש אופציה לדעת דבר כזה בבדיקה או משהו כזה?

פורסם
אם אתה שואל אותי, בזבוז מוחלט של כסף.

בתקציב הזה, כול רכב הוא סתם מתכון לצרות.

חח תאמין לי אני יודע.. אני רק רואה את כל הרכבים האלה אני נכנס לדיכאון..אבל אין מה לעשות זה החיים וכל אחד והתקציב שיש לו גם לסוע באוטבוסים ורכבות זה בזבוז של כסף והרבה זמן..

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

כמו כן בגלל שמדובר בצורה ישנה יותר יש פחות ביקוש לרכב ואתה יכול לרכוש רכב משנתון 2000 במחיר נמוך יחסית.

לגבי הרגישות של הרכב - כל מה ששמעת נכון. הרכב מתחמם אם עשו בו קומבינות ושמו בו מים רגילים או נוזל קירור נחות.

חפש אחת מטופלת ברחבי הארץ, זה לא יהיה קל בכלל.

צריך עזרה בבקשה.

אותרה אחת,שנת 2003,ידנית.יד 3,השכרה לשעבר 131 אלף ק"מ.

ללא טסט חודש.

יש מכה בכנף קדימית ימנית-לא רצינית אבל לא נעימה לעין,יש מכה מאחורה בתא המטען.יצא שם קצת הצבע ומתחיל חלודה.

יש מים חומים בתוך הראדיאטור.

המוכר טוען שהוא רוצה 10 אלף-גמיש.

האם לדעתכם,עקב מצבו של הרכב,הגמיש יוכל לרגת ל5-6 אלף?

בשאר הכסף אני יעשה יישור קו רציני לרכב-מצבר,טסט,שטיפת ראדיאטור ומילוי של פראפלו?

אם תייעצו לי שכן,אנסה להוריד את הבחור,כי הרכב כבר עומד לו איזה חצי שנה ברחוב.

אם תגידו לי לא להיכנס להרפתקה הזאת למרות מחיר נמוך,אני ארד מהעניין ואמשיך לחפש לי פונטו או פולו ידנית בסכום של עד 10 אלף. תודה

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

טוב, בוא ניראה מה יש פה:

רכב ללא טסט, שצריך לעבור ראש מנוע(ומשום מה יש לי הרגשה שזה יגלוש להחלפת מנוע), מצב קוסמטי מציק.

וזה רק מה שאתה יודע עליו, שלא נדבר על מה מתחבא עוד שצריך תיקון/החלפה.

המצב היחיד שהייתי ממליץ ללכת על הרכב הזה(כמובן במחיר של 5 אלף שקל, לא שקל אחד יותר) זה רק אם באמת אתה מבין במכונאות ויש לך ממש הרבה זמן פנוי, בכול מצב אחר, ברח!

• תוכן חדש...